Vihollisen ympäröimänä osa 13

13. Kuolema
”Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema…”
Jokainen ihminen vaistoaa sisimmässään, ettei hänen tulisi kuolla, vaan elää. Silti jokainen tietää, että hän tulee jonakin päivänä kuolemaan. Kuolemanpelko on eräs voimakkaimpia pelkoja, mitä ihmisillä on ja itsesäilytysvaisto pyrkii säilyttämään elämän niin pitkälle kuin mahdollista. Kaikkialla ympärillämme näkyy merkit kuolemasta, ja pilkallisesti onkin sanottu että elämä on kuolemaanjohtava sairaus. Enintään geenit jatkavat olemassaoloa.

Näin onkin, jos ajatellaan asioita naturalistisesti. Kaikki maailmankaikkeudessa kulkee kohti tuhoa, alkaen kasvien kuihtumisesta eläinten (ja ihmisen) rappeutumiseen ja kuolemaan ja sina maailmakaikkeuden lopulliseen lämpökuolemaan miljardien vuosien kuluttua. Ei ihme, että eksistentialistit ja ateistit sanovat että näin sen pitääkin olla. Mihin puu kaatuu, siihen se maatuu.

Toisaalta tämän toivottomuuden vastapainona ovat uskonnot, joissa kuolema ei olekaan kaiken päätös. Eri tavoin kuvitellaan elämän jatkuvan jollakin tavoin kuoleman jälkeen. Kuitenkaan näissä ei ole varmuutta siitä miten tähän kuolemanjälkeiseen olotilaan päästään ja millaista tuo olemassaolo sitten olisi.

Vain kristinuskossa annetaan varmuus elämästä. Syynä on se, että ainoastaan Jumalassa on elämä, ei hänen ulkopuolellaan. Jumala on luonut maailmankaikkeuden ja elämän luomilleen olennoille. Ja hän päättää milloin itse kunkin elämä päättyy. Mielenkiintoisesti eutanasian kannattajat haluavat riistää tämän oikeuden Jumalalta ja tulla omiksi jumalikseen. Samoin, ne jotka katsovat oikeudekseen vahingoittaa lähimmäisiään.

Tämä johtuu siitä, että ihminen nousi kapinaan Jumalaa kohtaan haluamalla itse päättää mikä on hyvää ja pahaa, eli tulla itse jumalaksi. Tällöin hän väistämättä irrottautuu Jumalasta, elämän lähteestä ja kuolee, ensin hengellisesti ja lopulta ruumiillisesti.

Ainoa todellinen toivo ihmiselle kuoleman edessä on Jumalan Poika, Jeesus, joka tuli taivaasta osoittamaan tien sinne, Isän yhteyteen, poistamalla syyn ihmisen kuolemaan, synnin, omalla ristikuolemallaan ihmisen puolesta, ottaen tälle kuuluvan rangaistuksen päälleen ja kuolemalla ihmisen puolesta.

Kuolema ei kuitenkaan voinut pitää Jeesusta, koska hänen kuolemansa ei johtunut hänen omista synneistään, koska hän itse oli synnitön ja aina yhteydessä Isään, elämän antajaan. Jeesus nousi kuolleista kirkastettuna ja tarjoaa jokaiselle joka hyväksyy hänet Vapahtajakseen, iankaikkisen elämän hänen yhteydessään. Jeesus ei tullut tänne tekemään pahoista ihmisistä hyviä, vaan kuolleista eläviä.

Näin kuolema todellakin kukistuu, mutta vain niille, jotka haluavat olla yhteydessä häneen, joka sanoi olevansa tie, totuus ja elämä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 kommenttia artikkeliin ”Vihollisen ympäröimänä osa 13

  1. Taide on myös yksi tapa tavoitella iankaikkista elämää. Jos hengentuotteesi on tarpeeksi hyvä, se jää sinun jälkeesi elämään tai joissakin tapauksessa vasta herää eloon kuolemasi jälkeen (omistaako taiteilija teoksensa, siitä voidaan olla monta mieltä ja siksi meillä on tekijänoikeusdirektiivit sun muut pohdittavina). Uskonnon suhde taiteeseen on joskus aika monimutkainen. Jos esimerkiksi kirjoitan kirjaa siitä motiivista, että minusta jäisi jotain jälkipolville, korostan omaa itseäni, eli teen syntiä. Paitsi tietenkin jos on kyse hengellisestä kirjallisuudesta, silloin ei ole laadullakaan mitään väliä.

  2. Niin ja tietenkin me, jotka kirjoittelemme tänne Blogimetsään, elämme ikuisesti bittiavaruudessa! Mutta tämän kommentin voi ylläpitäjä poistaa off-topicina 🙂

  3. No nythän täällä aletaan päästä asioiden ytimiin, Blogimetsän kuolemattomuuteen siis.

  4. Ilmestyskirjassa on mielenkiintoinen kohta Uudesta Jerusalemista: Sinne tuodaan ’kaikki kansojen kalleudet ja ihanuudet’. Olettaisin sen tarkoittavan ihmiskunnan taiteen ja tieteen parhaita tuloksia (toki ilman ihmisen himojen purkauksien tuotoksia). Näin Jumalan alkuperäinen tarkoitus ihmisen toimnnalle voi alkaa uudestaan.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.