Vaalivalheista ei joudu vastuuseen

Tämä alajärveläisen Tapio Höykinpuron mielipide ja hänen kommenttinsa taannoisessa Suomenmaassa on oiva analyysi nykykeskustalaisuudesta. Se kertoo miksi ei Keskusta rp ole puolue jota voisin äänestää. Maaseudun ja suomalaisen kulttuurin alasajo kuluvalla vaalikaudella on tullut henkilökohtaisesti lähelle.

Kunnat on saatettu taloudelliseen ahdinkoon, vaikka toisin puheenjohtaja Sipilä indeksijäädytysten ym ovelien tekojen, eli leikkausten jälkeen väittää, niin me maaseudun asukkaat maksamme tämän polittisen epärehellisyyden palvelujen katoamisena.
Pääministeri Katainen oli sentään rehellinen sikäli, että leikkasi valtionosuuksia suoraan.

”Suomi kuntoon” slogan kertoo oikeastaan kaiken. Siinä ei ihmistä löydy mistään kohden. Sen sisältö on euroja.

Kun meitä sanotaan maailman onnellisimmaksi niin sen tutkimuksen taustaa ei kerrota. Se on tutkimus paljon parjatusta yhteiskuntamme palvelurakenteesta verrattuna muihin. Se kertoo kristillisestä pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta enemmän kuin ihmisestä. Kannattaa tutustua.

Meillä on menossa eduskuntavaaleja edeltävä valehtelukilpailu. Tämä vaalitapa mikä meillä on suosii yksittäisten puolueiden lupauksia, joita ei missään tarvitse lunastaa eikä niistä joudu edes seuraavissa vaaleissa vastuuseen.

Valta ostetaan julkisilla minun maksamiini verorahoihin perustuvilla valheilla. Siksi ja vain siksi äänestämättömyyskin on selkeä kannanotto. Tällaisen järjestelmän ylläpito ei lisää politiikan ja kansanvallan uskottavuutta.

Olenkin miettinyt, että blokkivaalit olisivatkin paljon rehellisemmät. Jotain sen suuntaista näissä vaaleissa on tarjolla, kun kaikkien pelko Perussuomalaiset rp:n vaalivoitosta on pakottanut puolueet ottamaan kantaa ilmeiseen vaalivoittajaan hallituskumppanina.
Suomea, Suomesta ja suomalaisille puhuvat ”persut” ovat oivaltaneet jotain mitä muut eivät. Selkokieli on ulotettava sisältöihin saakka, eikä ahdistuksia ja pelkoja tarvitse erikseen ihmisille luoda. Ne ovat jo olemassa luotuina harjoitetussa poliittisessa vallankäytössä.
Siksi ihmisten arjen tunteminen ja puheen kuuleminen riittää. Kun tukkii korvat ja sulkee sensuurilla julkitulon niin on tehnyt poliittisen itsemurhan.

Miksi Keskusta rp on minulle tärkeä niin siksi, että vallankäytöllisesti se on ylläpitänyt illuusiota hyvästä maaseudusta ja tasa-arvoisesta inhimillisestä Suomesta. Sipilän keskustalaisuudessa tuolle unelmalle ei ole tilaa.

Maaseutu ja eläkeläiset, vanhukset sekä sairaat ovat euroihanteisen ”Suomi kuntoon” politiikan riesa. Ne eivät sovi siihen yhteiskuntaan, jonka ovat itse rakentaneet, ja jota ovat pyyteettömästi tukeneet. Koti, uskonto ja isänmaa arvoina ovat luoneet onnellisuuden pohjan. Uudet arvot pohjautuvat sairaaseen ahneuteen ja rahaan, sekä sillä ostettuun valtaan.

Käsitteet kulttuurissamme ovat menneet uusiksi. Vihapuhe ja ja suvaitsevaisuus ovat samansisältöisiä. Ne eivät suvaitse kritiikkiä eivätkä poikkeavia mielipiteitä. Voidaan puhua totalitaristisesta maailmankuvasta. ”Sensuroimaton Päivärinta” on formaattina itsessään median luoma yhteiskunnallinen totuus. Meillä on sensuuri ja vastaansanomaton korruptio. Mikä tästä erityisesti kertoo niin poliisia, barrikaadeja sekä piikkilanka-aitoja tarvitaan luomaan turvallisuuden tunnetta ja oikeuslaitos ratkoo mielipiteiden sanojen merkityksiä tulkiten niitä haluamallaan tavalla.

Olemme nostaneet kädet pystyyn älylliselle rehellisyydelle sekä antaneet tulevaisuutemme maalattujen ideologisten uhkakuvien maailmalle. Arkirealismia ei ymmärretä totuutena.

Vaalipuheiden ja vaalien jälkeen taas tässä maassa Kokoomus tarjoaa vaalipropagandaansa talouspoliittiseksi ohjelmaksi ja muut miettivät voisko takin vaihtaa kokonaan taikka kääntää. Keskusta rp:ssä haikaillaan hillotolppien perään.

Suomi nimisessä valtiossa Sami Borg kertoo miksi äänestysprosentti oli niin alhainen.

Aktiivimalli ajattaa ihmiset muutamaksi tunniksi kuukaudessa ”töihin” vaikka palkkapäivästä ei olekaan tietoa. Kalenteriin on punaisella ympyröity seuraavan toimeentulotuen hakemuspäivä, leipäjonoon mennään joka tiistai ja torstai.

tuomo

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 kommenttia artikkeliin ”Vaalivalheista ei joudu vastuuseen

 1. Nyt tarvitsisi kansalaisten olla tarkkana, että ei valittaisi valehtelevia, petollisia tai laumasieluisia ja selkärangattomia poliitikkoja. Vaivaahan niiden etsimisessä on, mutta on aika isot asiat kyseessä.

 2. Olen samaa mieltä eli nyt pitäisi oikeasti pistää poliitikot tekemisistään tilille. Eikä tässä mikään yhteiskunnan osa-alue saa jäädä välinpitämättömäksi.

  Olen nyt seurannut tätä Perussuomalaisten provosoivaa filmiä ja siitä noussutta kohua. Minä en oikein ymmärrä mikä siinä oikeasti on pielessä suvaitsevaiston mielestä vai ovatko he oikeasti niin kaukana arkisesta elämästä että eivät ymmärrä niitä toisiasioita joiden eteen jokainen tällä hetkellä joutuu. Justiinsa tuossa juttelin erään ihmisen kanssa joka totesi, että tämän politiikan seurauksena heidän tulonsa ovat pudonneet 10.000 euroa vuositasolla. Eikä puhuta suurista palkoista vaan ihan keskimääräistä pienemmistä sairaanhoitajatason tuloista.

 3. Finnkino nyt moraaliposeeraa kieltämällä Persujen mainostrailerin jatkamisen vaikka sen maksettu esitysaika on jo päättynyt. Heh. Uusi Suomi teki asiasta ihan uutisen.
  Hyvin menee.

 4. Heh.. aikahauska. Nyt elokuvateatteri sanoo, että kun sanoivat että eivät ole syrjiviä tarkoittivat sanoa, että eivät ole syrjiviä eivätkä pidä persujen mainosta siis sellaisena tietenkään…. siis kun lähettivät mainokset loppuun asti, kuten sovittu.
  Niin se maailma muuttuu vauhdilla, että tulee tulkintavaikeuksia.

 5. Niin siis se koko juttu oli varsin erikoinen eli se mitä Finkino twiittasi oli luettu näissä ”valtamedioissa” haluamallaan tavalla. Jussi Halla-aho lopetti tämän ilakoinnin välittömästi kertomalla, että se piti loppua jo päivää aiemmin sopimuksen mukaisesti.

  Minun arvostukseni Jussi Halla-ahoa kohtaan on lisääntynyt aivan hurjasti. Häntä on yritetty saada puhumaan Nato-kannastaan mutta ei lausu sanaakaan vaikka joskus on sen kertonut olevan kallistumassa siihen suuntaan. Hän kuuntelee mitä puolue on mieltä ja puheenjohtajana kertoo tietenkin sen kannan. Rivijäsen nyt voi olla mitä mieltä tahansa mutta ei puheenjohtaja.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.