Vaalit

Lähteekö Blogimetsästä jonkin sorttista vaalianalyysiä? Mitä kristallipallosta näkyy tulevaisuuteen? Aika mielenkiintoista odotettavissa.

Petturien palkka oli poistuminen eduskunnasta ainakin, mikä oli odotettavissa.

Ei yhtään läpi Tähtiliikkeelle, Kansalaispuolueelle taikka muille pienolioille ellei Harkimoa lasketa.

Mitä mahtaa Paavo Väyrynen tähän reagoida… Aika paljon väkeä oli lauantaina Paavoa Helsingissä kuuntelemassa ja näinpä Iljankin livenä, kun työmatkalla kävelin vaalikylän läpi. En kehdannut kuitenkaan käydä moikkaamassa ihan lähietäisyydeltä. Aika noin fyysisesti iso mies tuo Ilja muuten.  Ihan hauska että olivat juuri silloin paikalla.

Tynkkynen on sitten kansanedustaja! Näin me olemme saaneet miehen uraa seurata.

On se aika jännä, että Halla-aho saa Helsingissä niin paljon ääniä, ettei kukaan vissiin koskaan  (?). Siitäkin huolimatta että muuten persut eivät taida siellä kovin menestyä. Ainakin toiseksi tulleella Mari Rantasella oli vain vähän yli 2000 ääntä vs Halla-ahon 30 000.

Mutta nyt nukkumaan.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

10 kommenttia artikkeliin ”Vaalit”

 1. Suomen epätasa-arvoisin puolue eduskunnassa on selkeästi ja vastaansanomattomasti: Vihreät. Harkimo on tietysti 100% mies, mutta ei ole puolue, joten sitä ei lasketa.

 2. Sipilän demokratiaa halveksiva puolinokkela kikkailujohtaminen sai kansalta ankaran tuomion, ja kansanvalta näytti voimansa.

  Peräkontin poikien varaan laskettu omien tavotteiden junttaaminen voi toimia tupaillassa tai rauhanyhdistyksessä. Pääministerin olisi kuitenkin hyvä ymmärtää, ettei rehellisen miehen tarvitse kätkeä kasvojaan. Rehellinen mies ei muutenkaan sekaannu Sinisten kaltaisiin hämäräveikkoihin.

  Poliittista luopiota alhaisempaa ihmistä ei ole. Tämän sai kokea hevosmies Soinin johtamat Daltonin Veljekset. Vaaleissa jaettiin valtakirja edustaa kansaa, mutta nämä Rantanplanit pyyhkivät valtakirjalla älykkäämmän puolensa ja myivät sielunsa Attendolle ja Esperi Carelle. Poliittinen tulevaisuus Sinisillä on ohi, eikä petturileima otsassa oikein siviilipuoleltakaan töitä löydy.

  Lentokonenäytöksen jälkeen Tasavallan Presidentti totesi, ettei Pääministeri enää oikein nauti hänen luotttamustaan. Julkinen epäluottamuslause oli aivan ennennäkemätön Suomen Kekkosenjälkeisessä poliittisessa historiassa.

  Draamalaaman kaikkein alhaisimmat kasvot paljastuivat viimeistään siinä vaiheessa, kun Pääministeri hylkäsi uppoavan hallituksensa karilleajon jälkeen, kuin muuan italialainen merikapteeni Francesco Schettino. Diivailun tuloksena maa on valmistautumassa EU:n puheenjohtajuuteen ajopuuna, jota ohjastaa poliittisesti epäonnistunut toimitusministeriö. Toimitusministeriön tukena on vaalien antamaa mandaattia jäljellä enää 70 kansanedustajan verran, mikä on hävettävän vähän.

  Politiikkojen vieraantuminen kansasta on yleiseurooppalainen ilmiö. Kun politiikka ei ansaitse kansan luottamusta syntyy populistisia liikkeitä, jotka tuovat julki keskiluokan tyytymättömyyttä. Perussuomalaisten kannatus nousee Kokoomukseen, Kekustaan ja Demareihin pettyneistä äänestäjistä.

  Sipilä, Berner ja Orpo ihmettelevät ääneen leipäjonossa seisoville, mikseivät nämä syö leivoksia, kun leipä loppuu. Ääretön tyhmyys on tietenkin sairaus, eikä sairaita saisi pilkata. Ranskassa keksittiin aikanaan pään amputointi hoitokeinoksi poliittiseen tyhmyyteen. Nyt siellä palavat jo kirkotkin.

 3. Sipilä eroaa puheenjohtajan tehtävistä, eikä keskusta mene hallitukseen. Jos Rinne pitää puheistaan kiinni, niin ei jää muuta vaihtoehtoa kuin vasemmiston vähemmistö hallitus. Ei tilanne hyvältä näytä, jos Rinne jo tässä vaiheessa joutuu perumaan puheitaan.

  Yritykset ovat jo varovaisia uusiin investointiin, ja se tietää sitä että työllisyys ei parane. Ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ottaa lisää velkaa ja syödä tulevien sukupolvien eväät, jossa ei ole mitään järkeä.

  On se vaan kumma, kuinka äänestäjät eivät hyväksy sitä, että talous saatiin nousuun ja tulevaisuuteen voitiin luottaa, mutta nyt sitten kaikki on epävarmaa sellaisen johtamisen takia, jossa ensin luvataan ja sitten joudutaan perumaan lupauksia, koska vasemmiston ja vihreiden voimat eivät riitä heidän utopististen tavoitteiden saavuttamiseen.

 4. Vaalikauden alussa kirjoittelin tänne ennustetta, jossa ennakoin talouden kehittyvän myönteisesti riippumatta hallituksen toimista. Näin jälkikäteen tarkasteltuna hallituksella on toki ollut pieni positivinen vaikutus talouden kehittymiseen.

  Oma hallituveikkaukseni on vanha perinteinen punamulta. Rinne edustaa AY-demareita ja tuskin lähtee mukaan toteuttamaan Kokoomuslaista politikka. Viime vaalikaudelta jäi sen suhteen ikäviä kokemuksia.

  Eiköhän Rinne ota hallitukseen Vasemmistoliiton, Keskustan, RKP:n ja Vihreät.

 5. ”Eiköhän Rinne ota hallitukseen Vasemmistoliiton, Keskustan, RKP:n ja Vihreät.”

  Ei nyt ole kysymys ottamisesta, paremminkin Rinne joutuu houkuttelemaan porvaripuolueita. Jos porvaripuolueet eivät lähde mukaan, niin Rinne joutuu turvautumaan vasemmistoon vihreiden kanssa, josta muodostuu heikko hallitus joka ei saa eduskunnassa tavoitteitaan läpi.

 6. Minä mietin, että mitä tämä peli Kokoomuksen kanssa on? Jos SDP menee hallitukseen yhdessä Kokoomuksen kanssa, minusta se kyllä on jo aika paksu osoitus molemmilta, että globaalin talouden etujen ajaminen menee molemmilla kaiken muun yli. Sillä mikä muu niitä yhdistää kuin tämä internationaali.

  Kokoomuksen arvot taas ovat yksi yhteen Halla-ahon kanssa, paitsi mitä tulee Brysselin asioiden ajamiseen Suomen asioiden ajamisen sijaan. Jos Halla-aho ei kelpaa arvopohjan takia, niin Kokoomus minusta kertoo aikalailla omasta arvopohjastaan.

  Hesari taas kaivaa vanhoja blogitekstejä valikoiden kontekstistaan irrotetuilla sitaateilla. Mitäpä tästä nyt pitäisi sitten ajatella..

 7. Rinne puhuu kansanvallasta, mutta Halla-Ahon kohdalla hän ei kunnioita kansanvaltaa, koska 17,5% kannatuksella hän syrjii puoluetta joka on saanut 17% äänistä.

  Vasemmisto ja vihreät jäävät eduskunnassa selvään vähemmistöön, joten se pitäisi näkyä myös hallitusneuvotteluissa, se pitäisi ymmärtää, että enemmistö on eri mieltä demareiden tavoitteista.

  En ole äänestänyt perussuomalaisia, mutta oikeudenmukaisuuden pitäisi toteutua vaikka en ole puolueen kannattaja.

 8. Eikös ne Kalevi Kauppinen erään suuren euroopalaisen maan kansallisosialistitkin valittu valtaan ihan kansanvaltaisesti? Hindenburg teki elämänsä virheen sallimalla niiden pomon päästä valtaan. Ja tässä e n kirjaimelliseti vertaa ketään yksilöä kehenkään.
  Esimerkki on periaatteellinen.

 9. Olen analysoinut sen verran paljon muualla ja pitkin mennyttä valtiopäiväjaksoa tätä poliittisen kulttuurin tilaa, että en enää ole jaksanut Blogimetsään mitään kirjoittaa aiheesta.

  Se mistä olen iloinen, että tämä Juha Sipilän politiikkaan tuoma parlamentarismin halventaminen ja suoranainen valehtelu tuomittiin ihan täysin. Ihmettelen vain niitä äänestäjiä, jotka olisivat halunneet jatkaa tätä menoa eli antoivat Oulun seudulta äänensä Sipilälle. Hän ei edes kiitospuheessaan puolueväelle muistanut mainita ihmistä, ei ainuttakaan. Kehui kyllä puoluesihteerin maasta taivaisiin mutta muutoin koko hallintotapansa näytti lausessa jossa kertoi laittaneensa Suomea kuntoon välittämättä puolueesta. Eihän siitä kukaan mukaan politiikassa saa välittää miten instituutiot pärjäävät vaan sen pitä olla kaiken yläpuolella että miten ihminen tämän politiikan kokee ja kuinka se häntä koskettaa. Jos työllistäminen on sitä että 500.000 suomalaista ei saa työstään palkkaa lainkaan niin ilakoiminen näillä luvuilla ja tilastoilla on ihmisen pilkkaa.

  Jos joskus niin tänään pitäisi tässä maassa keskustella että mitä tarkoitetaan sellaisilla käsitteillä kuin arvot, arvopohja, suvaitsevaisuus, rasismi ja vihapuhe. Vihapuheestakin on jaettu tuomioita vaikka rikoslaki ei tunne koko rikosta. Sen sijaan kyse on siitä, että tuomioistuimet tulkitsevat ”yleistä” (lue ylimystön, kulttuuripiirien ja suvaitsevaiston) mielipidettä laiksi.

  Eniten olen tosiaan pettynyt viime vaalikauden tapaan hallita. Se sai tuomionsa. Onko perussuomalaisista lunastamaan sitä puhetta mikä pitäisi olla helppoa eli puolustaa suomalaista isänmaallista, kristillispohjaista yhteiskuntaa ja nähdä ihminen tämän kokonaisuuden keskiössä. Puolueista viis. Kaikkein surkeinta on Petteri Orpon ajatusten kuunteleminen. Hän hokee, että Suomi kuuluu länteen. Ei kuulu länteen eikä itään vaan on osa erilaisia poliittisesti luotuja instituutioita. Geopoliittinen totuus on ainut joka pitää. Olemme tässä ja pysymme. Jos sitä ei ymmärrä totuutena on poliittisesti lapsellinen haihattelija. Valitettavasti edesmennyt poliittinen hallitus sitä oli.

  Ja lopuksi, se mitä ilmastonmuutokseksi kutsutaan ei ole tiedettä, ei edes tietoa vaan mielipide. Luonnonsuojelun tarpeellisuutta ei kiistä kukaan mutta ei myöskään ihmisen oikeutta elää ja voida hyvin sekä uskoa tulevaisuuteen parempana kuin mitä itse sen kokee.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.