Uusi uljas puoluekenttä – kristillisistäkin väritystä mukana

Kohta on tulossa eduskuntavaalit. Onneksi meillä on paljon puolueita mistä valita myös kristillistä arvopohjaa. Toivottavasti kansa pistää eduskunnan uusiksi. Tässä olisi vaihtoehtoja:

1. Seitsemän tähden liike: tuttua turvallista Paavo Väyrystä, mutta hieman enemmän kansantahtoon painottuvalla otteella kuin muut puolueet (kait). Ei Natolle, ei sodalle, ollaan EU:ssa, mutta eurosta voisi pyrkiä pois, ja ollaan kavereita ruottalaisten kanssa ja venäläisten kanssa ja kaikkien kanssa.  Arvostetaan yhteisöä. Kristillistä arvopohjaa havaittavissa. Ongelma: Yhteistyökyvyttömyys? Tässä harkittavaa Keskustasta tai SDP:stä luopumaan pyrkiville.

2. Liike Nyt:  Harkimon liike, jossa vähän samaa henkeä kuin Paavolla. Varmaan ihan hyvä vaihtoehto Kokoomuksesta luopumaan pyrkiville. Eiköhän tuonne sopisi RKP:stäkin eroon pyrkivät, ja demareitakin on mukana.

3. Reformiliike: Tämän liikkeen aatteena on täydellinen puoluekurittomuus. Eli eduskuntaan ihmisiä, ei puolueita. Puolueen avainhahmo on James Hirvisaari, teologi siis. Kannattajissa ns. kansallismielisiä, hiukan rähinäsakkia, jos rähinäksi lasketaan kaduilla mielensä osoittaminen isoäänisestikin. Eduskuntavaalikampanjan on aloittanut jo mm. Ilja Janitskin, jonka pääteema on sananvapaus. Tämä voisi sopia katumukseen tulleille vihreille ja Vasemmistoliitosta irti pyrkiville, kuten myös kaikille yleiskapinallisille tai nukkuville.

4. Kansalaispuolue: Paavon perustama puolue, jonka hallituksen jäsenet Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus eivät olleet tyytyväisiä Paavon toimiin, ja erottivat Paavon. En tiedä, onko heillä edes laillista statusta tällä hetkellä.  Paavon arvoilla liikkeellä. Maahanmuuttokriittisiä ja kansallismielisiä. Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto Sinisistä irtipyrkiville.

5. Siniristin Liitto: Jouko Pihon puolue, joka kerää sinnikkäästi kannattajakortteja, jotta voisi rekisteröityä puolueeksi. Jouko Piho on kirjaillut profeetallisia kirjoja yms. Puolue kuitenkaan ei tunnusta mitään kristillistä lahkoa. Ajaa aikalailla väyrysläisiä arvoja myös, mutta enemmän radikaalia. Puolue on  ”kristillisiä ja konservatiivisia arvoja rohkeasti esiintuova isänmaallinen ja kansallismielinen puolue, jolle Suomi ja suomalaiset ovat tärkeämpiä kuin kansainvälisen raha- ja valtaeliitin globalistiset pyrkimykset kansallisvaltioiden hävittämisestä, perinteisten arvojen tuhoamisesta ja yhden maailmanhallituksen poliisivaltiomaisesta kontrollivallasta. Siniristin Liiton kärkitavoitteena on turvallisuuden lisääminen siten, että Suomelle haitallinen laiton maahanmuutto ja islamisaatio pysäytetään, mutta sen lisäksi tuleva puolue ajaa monia muita tärkeitä asioita, kuten Suomen eroa eurosta ja EU:sta sekä siirtymistä itsenäiseen talousdemokratiaan, jossa Suomen valtion keskuspankki laskee itse liikkeelle tarvittavan rahan, Suomen markan.”   Tässä jotain harkittavaa kristillisdemokraateista luopumista harkitseville.

6. Perussuomalaiset: Mietin pitäisikö persut laskea vanhaksi puolueeksi, mutta laitan heidät nyt kuitenkin uudeksi puolueeksi, sillä tämän ”kristillis-sosiaalisen” puolueen painotukset sopivat uuden puoluekentän kokonaisuuteen.  Perussuomalaiset voisivat sopia köyhyydestä välittäville demareille tai myös vaikka kokoomuslaisille.

7.  Suomen Kansa Ensin -puolue: Ohjelmassa ero EU:sta, eurosta, pankkimafiasta. Tiukka maahanmuuttopolitiikka ja mm. lastensuojelumafiasta eroon pääseminen. Marco de Wittin, Kokemäen miehen puoluehanke, joka joko jo on puolue tai ainakin kannatuskortit ovat PRH:ssa laskettavana. Sopii kaikille äärimmäistä elämänangstia kokeville, jotka pitävät isosta äänestä ja näkemyksellisyydestä.

8. Junes Lokka – Oulun valtuustonjäsen ja marokkolaissyntyinen sometoimittaja, joka kerää kannatinkortteja eduskuntavaaleihin, menee ja kuvaa ääriliikkeiden toimia, tilaa käräjäoikeuksista tietoja, tarttuu puhelimeen ja soittaa suvakeille. Paljasti pikkutyttöjen raiskausjengin nimet somessa, josta asia tuli julkisuuteen.  Olisi ehkä persu, jos persut huolisivat joukkoonsa. Sananvapaus on arvoissa korkealla. Kielenkäyttö on pikkasen siistiytynyt viime aikoina.  Varmaankin ehdokas sitten oululaisille. En tiedä, miten yhden miehen ehdokkuus toimii.  Tarvitaan varmaan paljon ääniä.

Eiköhän tästä löydy jokaiselle jotakin.
Vielä en ole saanut itse päätettyä mitä joukkoa tai ketä henkilöä äänestäisin.  Tässä on aika vaikeita tradeoffeja.

Ei kun mielenkiintoista vaalien aikaa. Toivottavasti meillä hoidetaan hommat äänestyskopissa niin ettei tarvitse alkaa kaivaa keltaisia takkeja esille.

PS. Saa ehdottaa tarkennuksia puoluekuvauksiin. Heitin tämän tarkistamatta yksityiskohtia, joten tässä voi olla virheitäkin, mutta noin virikkeeksi ja meditaation lähteeksi, kun tuo valtamedia on aikahiljaa näistä jutuista.

PS. Lisäilin vähän kuvausta Siniristin Liittoon, että erottuu Tähtiliikkeestä.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi uljas puoluekenttä – kristillisistäkin väritystä mukana”

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.