Sukupuoliahdistusta ja keltaista vallankumousta

Nyt… nyt minua alkoi todella masentaa Tauno J:n blogi ja keskustelu. Täytyisi varmaan hakea jostain jotain ahdistuspillereitä. Paitsi että en syö lääkkeitä paitsi vaikka mitä kaikkia muita pillereitä, mutta mitään ahdistuspillereitä en syö.

Tuo naisvihamielisyys tarttuu. Tai siis on, ja vahvistuu. On niin jumalattoman helppo kelata mielessään läpi kaikki läpimädät naisjohtajat, kirkossa, sosiaalitoimessa, valvovissa viranomaisissa, yliopistossa, ministeriöissä, migrissä, korkeimmassa oikeudessa, kelassa, poliitikoissa – nyt kun Tauno taas antoi virikkeitä.. Vitsit ne on tuhonneet Suomen (tietysti miesten avustuksella).

Voisin nimetä ne. Ja sitten kaiken lisäksi itse olen täysi sekasikiö… minussa nyt on puhtaassa muodossa sekä miesten että naisten pahimmat puolet – ainakin jos Petersonia on uskominen. En ole pennin vertaa ”agreeable”, niin kuin naiset yleensä ovat, ja inhoan kaiken lisäksi semmoista agreeablenessiä (piirre, joka vie miehet vankilaan), ja sitten hermostun, ahdistun, raivostun, masennun, autoimmunisoidun ja saan verenpainetaudin justiinsa niin kuin naiset kaikkein pahimmissa ääritapauksissa. Näiden kombinaatio nyt on jo ajatuksen tasollakin täysi totaalinen inhimillinen katastrofi.

Sitten ahdistun noista Taunon jutuistakin kun ei saa mitään tolkkua, että ihanko tahallaan rakentelee näitä ärsytyskoktaileja taas vai ihanko oikeasti on noin älytöntä mieltä..heh… Ihan selvää tosi ällöttävää naisellista läheisriippuvuutta havaittavissa. Ei kestä sitä että arvostaa jotain ihmistä, joka sitten samalla kirjoittelee tommoisia. Mitä ne taas pelkät kirjaimet ruudulla sekottaa pään.. että tää on inhottavaa.

Yöks. … itsevihaa…

Olisihan se kiva, jos olisi edes jommankumman sukupuolen heikkoudet eikä molempien. Voisi kuulua edes johonkin ihmisyyden lajikkeeseen. Ehkä mun pitää keksiä mulle joku uusi sukupuolikategoria ja siihen kuuluva persoonapronomiini. Ehkä musta sitten voi tulla onnellinen ja tasapainoinen ja elämällä voi olla tarkoitus.

Tänään halusin mennä seisomaan keltaliivien kanssa eduskuntatalon eteen vastustamaan eliittiä, mutta siitäkään mitään tullut, kun päädyin istumaan eläköityneen eliitin miehen kanssa kahvilla, ja diskuteeraamaan maailmanmenosta, taloudesta, suomalaisesta rasismista ja totalitarismeista, Junkkerin naisten ahdistelusta, ja kaikesta ikävästä. Ei välittänyt lähteä keltaliiveilemään kanssani tämä eliitin edustaja. Eliitti haluaa säilyttää jotkut rakenteet ja käydä sivistynyttä keskustelua. Totta kai.

Sitten kun sinne Eduskuntatalolle ehdin, siellä enää just ketään ollut. Menin sitten kahville toisaalle, kuuntelemaan miten (nais)ystäväni oli toiminut saadaksemme kerättyä rahaa ugandalaisten lasten tasa-arvoiseen koulunkäyntiin.

Junassa sitten itkin, julkisesti, kun…. ei kaikkea voi edes sanoa… laitoin sitten Ugandaan messangeriviestiä siitä, kuinka suomalaiset naiset mukiloi miehet sairaalaan ja ne niin kauheita, että jos mä kertoisin mitä kaikkea ne naisjohtajat tekee, niin menettäisi Mr Uganda uskonsa tasa-arvoon – tyhjään löpinään, jota ne ei kuitenkaan sielläkään toteuta, vaikka toista puhuvat. Kehotin olemaan totuudellinen eikä tasa-arvoinen. Pointti taisi tulla kontekstissaan (jota en kerro tässä) erittäin ymmärretyksi.
Lupasi rukoilla. Katotaan nyt sitten, vaikuttaako Suuren Jumalan miehen rukous jotain.

Klo on 2:00. Lähtisikö kävelemään naapurin pellot ympäri, jos pää selkiäisi.

Ehkä mun olisikin paras erikoistua mielenosoituksiin. Laittaisin vaan sisaren mieheltä eilen saamani keltaliivit päälle ja menisin sinne raittiiseen ilmaan huutamaan kurkku suorana ihan täysipäiväisesti. Ehkä se auttais. Ehkä sinne johonkin Marco de Wittin mikrofoniin pääsisi huutamaan, niin menisi muiden joukossa ”puolinormaalin” kategoriassa. Ne on sillä lailla aika suvaitsevaisia, että jos haukkuu kaikki Arkadianmäellä, polpon, vääryyslaitoksen ja sossut,  niin hyvin menee.  Se saattaisi olla minun suhteellinen etu. Jos nämä keltaliivit yleistyy, niin voisi välillä ryhtyä vaihtelun vuoksi vaikka anarkistiksikin ja ottaa jotkut rummut mukaan ja järjestää jotain yhteisöllistä älämölöötä.

Maailma on täynnä mahdollisuuksia. Liikaakin yhdelle päivälle.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 kommenttia artikkeliin ”Sukupuoliahdistusta ja keltaista vallankumousta

  1. Siis tämä oleellinen kaikissa ongelmissa mitä nyt on tullut lähtee ihmisestä. Kuka olet mitä kuvittelet olevasi ja toisaalta on syyllistettävä. Mitään rakenteellista ongelmaa ei ole olemassakaan vaan herrat ovat luoneet täydellistä mutta pirskatti soikoon tuo ihminen, olkoon mies taikka nainen taikka mitä nyt lieneekään, on ja pysyy. Meille on luotu mielikuva jossa sukupuolet tappelevat avoimesti keskenään eivätkä asia riitele vaan ihmiset. Väitetään mitä tahansa niin tämä maa on haluttu näin muotoutuvan. Orjat nousevat aina hiljaiseen kapinaan ensin ja lopulta uskaltautuvat olemaan äänekkäitä. Mielikuvan Zauseskun pariskunnasta parvekkeella piirtyy vahvasti mieleeni.

  2. Jaa, …

    Jos Annea yhtään helpottaa, pyrin plagioimaan telaketjufeminististä ilmaisutapaa kirjoituksissani. Se voi tuntua oudolta, kun yleensä miehet vaikenevat ja tyytyvät osaansa. Yhteiskunnassa vallitsee miesten ja naisten stereotypioita ja niiden kääntäminen päälaelleen tuo näkyviin asioita, jotka ovat tabuja. Jopa tiedemaailmalla on taipumusta vaieta tabuista itsesensuurin ja tutkimusetiikan nimissä. Esimerkiksi naisjohtajuuden tutkimuksessa vasta aivan viimeisinä vuosina on ilmaantunut myös varovaisen kriittistä tutkimusta.

  3. Kiitos Tauno ja Tuomo kommenteista. Aamulla jo nauratti tekstini.. Kenenköhän ilmaisutapaa siinä käytin.. en keksi. Mutta kyllä tuo kirjoittaminen auttaa.

    Joo Tauno. Joskus monen monta vuotta sitten kyselinkin sinulta noita tutkimuksia ja jonkun johtajuusjärkäleen taisin lainatakin, mutta mä niitä jaksanut lukea. Nyt ei enää ole muutamaan vuoteen ollut yliopistolla kysyntää naisista ja miehistä ja taloudesta opettamalleni kurssille. Kauan sitä kestikin. Ovat enemmän sitä mieltä, että jotkut raha-finanssi-markkinat ovat mielenkiintoisempia.

    Viitsisitkö ihan sillai asiallisesti kertoa, mitä huomioon otettavaa noista naisjohtajuustutkimuksissa on löytynyt, jos olet niitä lukenut. Mahdatko olla perehtynyt näihin Petersonin mainostamiin viime kuukausina julkaistuihin Science ja muissa akateemisissa journaaleissa julkaistuihin tutkimuksiin, jotka Petersonin mukaan kiistatta osoittavat (en ole kyllä varma Petersonin tilastollisen päättelyn taidoista), että kun yhteiskunta tasa-arvoistuu rakenteiltaan sukupuolten erot valinnoissa ja persoonallisuuspiirteissä kasvavat… josta Pohjoismaat malliesimerkki. En ole törmännyt vielä yhteenkään noista julkaisuista netissä, ehkä eivät ole vapaasti luettavissa. Tiedä häntä. Pääsisinhän yliopiston nettikantoihinkin, jos jaksaisi kaivaa. Ei jotenkin jaksa enää.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.