Enemmistö kotiväkivallan uhreista on miehiä!

Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma kirjoittaa varsin vaietusta aiheesta:

”Tilastokeskuksen tietojen valossa naisten osuus parisuhteessa tehdyistä törkeistä pahoinpitelyistä on ollut keskimäärin hieman yli 40 prosenttia. Terveydenhuollon hoitoilmoitusrekisterin mukaan taas puolison tai partnerin pahoinpitelemien 20–64-vuotiaiden joukossa on ollut hoidettavana noin kaksi kertaa enemmän miehiä kuin naisia. Tämä viittaa miesten korkeampaan kynnykseen ilmoittaa itseensä kohdistuneesta väkivallasta.”

On oikeastaan aika häkellyttävää, että jopa lainsäädännön tasolla tasa-arvo nähdään naisten oikeutena, mutta ei miesten. Silti miesten elinvuosi on vain 11 kuukautta. Elinajanodotteen perusteella yhteiskunta riistää epätasa-arvon kautta miehiltä peräti 5,5 vuotta elämää.

Hiljattain esimerkiski Åbo Akademi kielsi tiloissaan miesten tasa-arvovajetta käsittelevän seminaarin.

Ei ole sattumaa, että perinteisissä yhteiskunnissa naiset on pidetty kurissa ja järjestyksessä. Ei liene sattumaa sekään, että tänne nössöjen miesten joukkoon on muuttamassa miljoona uutta miestä. Innokkaimmat puhuvat miljoonista.

Aika lailla olen sitä mieltä, ettei naisten pappeudelle ole luterilaisessa kirkossa Jumalan siunausta. Täällä Oulussakin uusi tuomiorovasti on eturivissä toivottamassa islamtaustaiset maahantulijat tervetulleeksi ja samaan aikaan yrittä kieltää oman seurakuntansa alueelta vanhakantaisten kristittyjen omat kirkonmenot.

Toki sekin on mahdollista, etä Allah on se oikea Jumala ja Allahille naispappeus on keino levittää uutta ainoaa oikeaa uskontoa laajenevaan hengelliseen tyhjiöön.

Siis sitä minä vaan, että suomalaisten miesten pitäisi herätä ja täyttää miehille asetettu paikka yhteiskunnassa. Pahoinpitelevät ja vallanhimoiset naiset pitäsi uskaltaa käskeä kerrasta kadulle, eikä itse juosta baariin pakoon.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 kommenttia artikkeliin ”Enemmistö kotiväkivallan uhreista on miehiä!

 1. En halua millään muotoa vähätellä karmaisevaa epätasa-arvoa, mutta pakko tähän kuitenkin on todeta, että asiat ovat parantuneet linkkaamasi artikkelin mukaan vallan selvästi myös miesnäkökulmasta, nimenomaan naispappeuden seurauksena:

  ”Viime vuosikymmeninä toistetuissa uhritutkimuksissa sekä miehiin että naisiin kohdistunut vamman aiheuttanut väkivalta on selvästi vähentynyt. Naisiin kohdistunut fyysisen vamman aiheuttanut perheväkivalta väheni vuoden 1980 vajaasta 30 000 tapauksesta noin 8 000 tapaukseen jo 2000-luvun alkuvuosina.”

  Ensimmäinen naispappi pääsi väkivaltakulttuuriin vaikuttamaan vuonna 1988, joten aika nopea vaikutus vielä 🙂

  Tuosta miehiin kohdistuvasta väkivallasta vielä: Hoitokertoja selittänee se, että kun naiset ovat väkivaltaisia niin silloin on tosi kyseessä ja jotain kättä pidempää. Miehet ilmeisesti hiukan varovaisempia otteissaan kun on se ”heikompi astia” kuitenkin.

 2. Olen ammattini takia tutustunut lukuisiin perheisiin ja nähnyt kuka missäkin perheessä määrää sen kaapin paikan, vaikka tästä ei ole tehty kai mitään tutkimuksia, niin luulen etteivät naiset jää siinä häviölle.

  Naisilla on monia tehokkaita tapoja hallita perheen arkipäivän elämää, ei he jää tappiolle muuten kuin voiman käytössä, joka sitten usein esiintyy miesten väkivaltaisuutena. On toki suuri joukko väkivaltaisia miehiä siitäkin huolimatta vaikka nainen on perheessä kuinka sovitteleva tahansa, sitä ei voi kieltää.

  Avioliiton onnistumisen kannalta on tärkeää osata sovitella tilanteet, niin että niistä ei kummallekaan osapuolelle jää mitään hampaan koloon.

  Mustasukkaisuus tuo helposti väkivaltaa perheeseen, joka usein esiintyy miesten puolelta. Minusta se on yksi sairauden muoto jota olisi syytä tutkia enemmän ja saada se hoidettua niin ettei se hajottaisi perheitä.

 3. Kiitos kommentista Kalevi, tuot aivan oikein esille sen, ettei tasa-arvo Suomessa todellakaan koske miehiä. Kun virkanimityksiä tehdään sukupuolen, eikä osaamisen pohjalta, koko yhteiskunnan toimivuus on uhattuna. Kuten tämäkin tapaus osoittaa:

  https://yle.fi/uutiset/3-10555990

  Naispappeuden hyväksymisen myötä alkoholin ja erityisesti huumeiden käyttö on lisääntynyt. Solmittujen aviliittojen määrä on romahtanut ja avioerojen määrä lisääntynyt. Väkivaltatilastojen kannalta on hyvä, etteivät miehet jää pahoinpitelemään vaimojaan, vaan lähtevät baariin rauhoittumaan. Kaiken tämän myötä kuitenkin syntyvyys painunut pakkasen puolelle ja lasten sekä nuorten mielenterveyshäiriöt kasvaneet räjähdysmäisesti.

  Naispappeuden seurauksena kirkosta on eronnut reilusti yli miljoona suomalaista, kirkon oppi on pelkistynyt kahteen kysymykseen – naisten pitää saada olla pappeja, eikä homoja saa vihkiä. Kirkolla ei oikeastaan ole enää minkäänlaista pyhyyden asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Voisi jopa sanoa, että Suomessa islaminusko sisältää enemmän pyhyyden kokemuksellisuutta kuin kristinusko – myös näennäisesti kristittyjen keskuudessa.

  Toki myös ero eliniäonodotteessa on hieman tasaantunut, mutta pahinta on, että sekä miesten että naisten eliniänodote on kääntynyt laskuralle.

  Naisten joukkoraiskaukset ovat lisääntyneet ja naispapit ovat eturintamassa julistamassa, ettei tämä ole raiskaajien vika, vaan niiden, jotka eivät hyväksy raiskaajia.

 4. Huh… onhan tämä kaamea tilanne.
  ”Pyynnön mukaan kuka tahansa onnistui saamaan Trafin sähköisistä palveluista esimerkiksi ihmisten osoitteita, tiedot ajoneuvoveron maksusta, syntymävuoden ja joissakin tilanteissa henkilötunnuksen. Ministeriöstä ei tänään ollut saatavissa tarkkaa tietoa siitä, mitä henkilöihin ja ajoneuvoihin liittyviä tietoja palveluista sai.”

  Olipa kerran Porissa (?) kirkkorouva, joka ajoi turvapaikanhakijoiden asioita ja kirjoitteli Migrille kristinuskoon kääntymistodistuksia. Sitten ilmeni, että yksi näistä pelastetuista oli leikannut pään irti joltain naiselta, ja mies vangittiin. Sitä ennen hän oli jo listattu ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin, eikä nimeä voitu poistaa. Kuulin eilen jostain ”vihamediasta”, että tyyppi sai 4 ääntä.

  Samassa vihamediassa mainostettiin britti- ja jenkkikuulijoille kuinka evl. kirkon naispiispa jakoi Vuoden homo palkinnon alaikäiselle fanfaarien saattelemana.

  Eihän tämä vaikeaa ole…. löytää karmeita tapauksia – sukupuoleen katsomatta. Isoimpia kansallisen turvallisuuden ja itsenäisyyden pettureita taitaa kyllä löytyä miehistä: Katainen, Stubb, Orpo, Soini, Sipilä, Mykkänen. Paula Risikko oli vähän asteen järkevämmän oloinen, kuten Räsänenkin – jos minulta kysytään.

  Tähän voi tietysti vastata, että ”suurempi valta, suurempi tuho”. Joo Tauno ja Jordan on kyllä oikeassa, että pätevyyden pitäisi näissä ratkaista, eikä ideologian. Missä määrin ideologia ratkaisee tällä hetkellä valintoja?

  …mutta en nyt edelleenkään oikein näe, että kyse on ”pappeudesta” tai sukupuolesta juurisyynä, vaan enemmän tästä vallitsevasta ideologisesta ilmapiiristä, jota ovat maahan junttaamassa kyllä ihan miehet Piilaaksossa, jossa herrat (eikö ne ole miehiä?) Google, Fb, Patreon jne ovat yhdessä vieläpä herra Paypalin kanssa päättäneet että vääriä mielipiteitä ei globaalisti enää esitetä. No, en tsekannut näiden sukupuolia, mutta ainakin esille tulleet nimet ovat miehiä.

  Toki totalitarismin vastustajatkin ovat miehiä, kuten Peterson. Petersonia kun olen seurannut, niin sitä kautta olen tutustunut Sargon Akkadiin, Dave Rubiniin ja Ben Shapiroon eli näihin nähdäkseni erittäinkin asiallisiin isoihin paljon rahaa tekeviin konservatiivisiin tubettajiin tai oikeammin isoihin mediavaikuttajiin, jotka ilmeisesti uhkaavat noita Isoja Herroja. En muista oliko se Rubin vai Shapiro, jonka lähetyksiä kuuntelee enemmän ihmisiä kuin NBC:n iltauutisia. Naisilla ei ole tässä missään osaa eikä arpaa.

  Jälkilöydös: https://findikaattori.fi/fi/46
  Tämän kuvion mukaan minusta näyttää että elinikäodete Suomessa jatkaa kasvavalla urallaan ”normaalisti”. Toisin on toki jenkeissä.

 5. Nais pappeudesta en osaa sanoa, onko se oikein tai väärin. Uudessa testamentissa en ole löytänyt kohtaa jossa naista kiellettäisiin viemässä evankeliumia eteenpäin, joten ei tässäkään kohtaa pitäisi omien tunteiden vaikuttaa mielipiteeseen.

  1.Korinttolaiskirje:
  ”14:34 olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia niin kuin lakikin sanoo.”

  Tämä kohta Raamatussa on aiheuttanut monien mielestä sen, että miehillä on vain lupa opettaa, mutta silloin kun oli seurakunnan kokouksia, niin naiset olivat erillään miehistä ja ilmeisesti he eivät jaksaneet olla hiljaa, vaan omilla jutuillaan häiritsivät kokousten kulkua. Tämän takia tämä ohje on ymmärrettävissä.

  Tämän päivän tilaisuuksissa miehet ja naiset ovat samassa tilassa, eikä heitä ole erotettu toisistaan, vaan naiset eivät häiritse sen enempää tilaisuutta kuin miehetkään.

 6. En maalita enempää miehiä kuin naisiakaan. Asia, josta harvoin puhutaan ja jota pidetään suorastaan sopimattomana edes mainita, on se, että myös uhriutuminen on yksi vallankäytön muoto.

  Tunnista toisen heikot kohdat. Provosoi ja ärsytä, pistele pienillä piikeillä, toista siihen pisteeseen, että tämä menettää malttinsa. Syyllistä ja hallitse. Kuvio toistuu sitten sopivin väliajoin.

  Olen seurannut tätä kuviota joskus ihan omassa tuttavapiirissäni. Kummallista on että myös jotkut lapset ovat omaksuneet saman kuvoin. Koululaisryhmissä tätä on hankala käsitellä. On ihan todellisia vakaviakin kiusaamistapauksia, mutta on myöskin niitä, joista on mahdoton sanoa mikä oikeastaan oli muna ja mikä kana.

 7. Joo Kalevi, …

  Itse kukin ymmärtäköön naispappeusasian kuten oikeaksi näkee. Tuo aika tavalla viljelty tulkinta, eli Paavalin tekstin vesittäminen yleiseen hälinään viittaamalla, on minusta aika huteralla pohjalla. Asiayhteydessä puhutaan profetoimisesta ja annetaan ohjeita järjestyksenpidolle. Kappale kokonaisuudessaan menee näin:

  ”Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa, 34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. 35 Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa. 36 Teidänkö luotanne Jumalan sana on lähtenyt liikkeelle? Tai onko se tullut pelkästään teidän luoksenne?”

  Toki, jos haluaa ihmetellä Paavalin tarkoitusta, on syytä miettiä kuinka hajanaisista lähteistä teksti on Raamattuun poimittu. Ja tottakai sitä, onko luterilainen tulkinta Raamatusta ainoana opin lähteenä ylipäätään mielekäs.

  Siltikin – minusta Paavali nimenomaisesti ja varsin ankarasti kieltää naisilta profetoimisen seurakunnan kokouksissa. Mitä sitten tarkoittanee profetoiminen ylipäätään?

  En minä kirkonmenoissa juurikaan ole kuullut profetoimista. Pappi puhuu ja seurakunta istuu vaitonaisena puupenkeillä. Puuttuisiko tässä nyt sitten vaikka sitä hengen hedelmää, kun Paavalin viittamat ilmestykset tuntuvat aika tavalla olevan kadoksissa.

  ”Kun kokoonnutte yhteen, jokaisella on jotakin annettavaa: laulu, opetus tai ilmestys, puhe kielillä tai sen tulkinta.”

 8. Kun kontekstista puhut, niin kannattaa lukea ne edeltävätkin jakeet, kun siitä näkee suoraan mikä oli ongelma: eli se että kaikki puhuivat päällekäin.. koko luku koskee sitä kun kaikki puhuvat yhtä aikaa kielillä jos toisilla.

  Profeetoista saakoon kaksi tai kolme puhua, ja muut arvostelkoot;
  1Co 14:30 mutta jos joku toinen siinä istuva saa ilmestyksen, vaietkoon ensimmäinen.
  1Co 14:31 Sillä te saatatte kaikki profetoida, toinen toisenne jälkeen, että kaikki saisivat opetusta ja kaikki kehoitusta.
  1Co 14:32 Ja profeettain henget ovat profeetoille alamaiset;
  1Co 14:33 sillä ei Jumala ole epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala. Niinkuin kaikissa pyhien seurakunnissa,
  1Co 14:34 olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.
  1Co 14:35 Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.
  1Co 14:36 Vai teistäkö Jumalan sana on lähtenyt? Vai ainoastaan teidänkö tykönne se on tullut?
  1Co 14:37 Jos joku luulee olevansa profeetta tai hengellinen, niin tietäköön, että mitä minä kirjoitan teille, se on Herran käsky.
  1Co 14:38 Mutta jos joku ei sitä ymmärrä, niin olkoon ymmärtämättä.
  1Co 14:39 Sentähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkääkä estäkö kielillä puhumasta.
  1Co 14:40 Mutta kaikki tapahtukoon säädyllisesti ja järjestyksessä.

  Naiset aivan varmasti profetoivat, koska Paavali samassa kirjeessä antaa heille ohjeita kuinka pukeutua julkisesti profetoidessa. (1 Kor 11:5).

  Ja tätä kirjettä kyllä pidetään ihan yhtenäisenä tekstinä.

 9. ”Tunnista toisen heikot kohdat. Provosoi ja ärsytä, pistele pienillä piikeillä, toista siihen pisteeseen, että tämä menettää malttinsa. Syyllistä ja hallitse. Kuvio toistuu sitten sopivin väliajoin. ”

  Tekeekö miehet tätä, vai vaan naiset? Onhan tuo Taunon siteeraama tilasto perheväkivallan takia hoitoon tulleista sitäkin häkellyttävä… Kaksi kertaa enemmän miehiä kuin naisia? Melkein uskomatonta. Luulisi, että useammin naiset ärsyttäisi miehet väkivaltaiseksi, mutta että naiset toimittaa noin paljon miehiä hoitoon. Mikähän tuossa on mekanismi?

 10. Naispappeuteenhan tässä päästiin. Ihan mieliaiheeni ja vielä näin sleyläisenä käsittelen aihetta mielelläni. Naispappeus ei ole mitään sotkenut eikä sen kieltäminen ole mitään erityisen raamatullista. Toki Tauno J lukee tuon juuri kuten nämä meidän evankeeliset, että pätkii Paavalin seurakuntien ongelman yhdeksi pienen pieneksi kokonaisuudeksi eli seurakunnan ongelmaksi jota hän ratkoo. Ei siinä mitään vesitetä jos todetaan todella suuressa lain ja evankeliumin kokonaisuudessa tämä naisen alistaminen jopa tässä pappeusasiassa täydelliseksi virheeksi. Olemme yhtä Kristuksessa, ei ole miestä eikä naista. Mutta jotta ei joku saisi vettä myllyynsä niin ei tässä sukupuolettomiksi muututa eikä ketään väitetä vaan ei nimenomaan ole Kristuksessa miestä eikä naista.

  Hyvin yksinkertainen asia eikä naista tästä kirkon alennustilasta pidä syyllistää. Olen sen verran aina feministi ja nauran Sleyn miesppappien Afrikan matkoille.

 11. Joo Tuomo, …

  Minun puolestani jokainen saa suhtautua naispappeuteen parhaaksi katsomallaan tavalla. Ei se ole minulta pois. Sitäkään en ole kieltämässä, kun joku pappisliitto vaatii lopettamaan kriittisen suhtautumisen naispappeuteen:

  https://www.akiliitot.fi/924-naisten-pappeuden-mitatoinnin-on-loputtava

  Aivan vapaasti saa pyytää, kunhan ei kuvittele, että luovuttaisin oman päätäntävaltani omista mielipiteistäni jollekin pappisliitolle – no en luovuta.

  Apostoli Paavalin mielipiteistä en isommin innostu väittelemään. Pitäköön Paavali-vainaa mielipiteensä, kuten minäkin pidän. Ymmärrän toki, että on niitäkin, jotka pitävät Paavalin mielipiteitä Jumalan mielipiteinä. Siltikin – ymmärrys ei isommin avarru Paavalin ajatelmia vääntelemälllä.

 12. Tuosta on Tauno J hyvä pitää kiinni mitä sanot. Pidetään nimenomaan mielipiteemme ja uskommekin jos sellaista on. En minäkään pappisliitolle mitään ole luovuttamassa. Päinvastoin alan vetää joka paikasta sellaisen ääneni pois jota käytetään omaan valtaan taikka sillä meuhkataan toisen alistamiseksi.

  Tulevissa vaaleissa erinomainen ehdokas on ”minä itse”. Eikös ne ehdokkaatkin äänestä itseään. Vai ovatko niin tyhmiä, että eivät.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.