SDP – kristillis-eettinen puolue alkujaan

Kuuntelin sunnuntaina SDP:n puoluekokousta ja sepä olikin koukuttava juttu.

Tästä kohdasta 27:30 alkaa pitkääkin pidempi keskustelu periaateohjelmasta, ja siihen laitetusta ”liikkeen historia” -kohdasta. Siinä SDP:n synnyn aatteelliseksi vaikuttajaksi mainitaan kristillinen etiikka. Pari henkilöä tykittää kovaa sitä vastaan. Moinen lauselma kuulemma syrjii muita uskontoja ja ateisteja. ”Historiaa ei voi pois pyyhkiä”, sanoivat sitten toiset, josta puolestaan pappisedustaja ja kirkkoneuvostojen jäsen mm. hiukan loukkaantuivat.

Päivän ylivoimaisesti suurin keskustelunaihe oli ev.lut. kirkko, usko ja politiikka. Jos et usko, niin kuuntele. Aika siistiä, että demarit myöntävät nyt, että se hyvä, mitä he edustavat juontaa pitkälti myös kristillisistä arvoista.

Äänin noin 400 – 30+ kohta hyväksyttiin. Eli siis SDP:n aatteellisena vaikuttajana sen syntyaikoihin oli paitsi sosialismin teoriat myös kristillinen etiikka nykydemareiden mielestä. Siellä on SDP:n juuret, mikäli 7 vuoden (?) väännön jälkeen hyväksytyyn periaateohjelmaan on uskominen. Olihan niitä muitakin vaikutteita mainittu, mutta tästä vain keskusteltiin.

Vajaa 10 prosenttia edustajista halusi unohtaa kristillisen historiansa. Meillä siis oli historiassa kristillis-eettinen puolue, sosiaalidemokraatit. Ja meillä on kristillis-sosiaalinen puolue perussuomalaiset. Mielenkiintoista.

Kannattaa kuunnella.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 kommenttia artikkeliin ”SDP – kristillis-eettinen puolue alkujaan”

  1. Kumpi luku sinusta on yllättävä, 400 vai 30? Se ajattelutapahan on pikemminkin niin, että demarit on ainoa (tai keskustan ohella ainoa) tosi kristillinen puolue, muut ovat jeesustelijoita. Terv. demarikodin kasvatti

  2. Jaa. En osaa sanoa kumpi yllätti. Tavallaan molemmat. En tiennyt mitä odottaa, siksi se olikin jännitysnäytelmä seurattavaksi, koska paljasti aika paljon puolueen historiasta ja nykyisyydestä.
    Aluksi yllätti se kiihko melkein millä kirkkoa puolustettiin. Lopulta yllätti, että kuitenkin 10% vastusti historian tunnustamista senkin jälkeen kun ilmeisesti historia on selvä. Aika vahvasti tuli nyt kristillinen lähtökohta iskettyä peruskirjoihin ja kansiin. Suojelee varmaan puoluetta muunlaisen ideologian kannattajilta? Ehkä toivotaan, että demareiden päänkatkaisijat, lelukauppiaat ym. vihapuhujat unohtuvat nopeammin.

    Hurmoksellinen tilaisuushan se oli, kuten mediakin raportoi. Media ei vain maininnut, että kysymys oli kristillisestä hurmoksesta.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.