Päivän tapahtumia

Puolen päivän maissa lähdin Helsinkiä kohden.

Rautatieaseman nurkilla tuli vastaan iloisesti hymyilevä nuori ulkomaalaisen näköinen mies, joka kysyi,  onko hetki aikaa? Miehellä ei ollut mitään ideologiaa osoittavaa merkkiä mukanaan.

Ei minulla kiire ollut, joten kysäisin, että mikä on asiasi. Mies mainitsi ”Punainen risti”. Meikä siihen, että ”ei minulla sitten ole aikaa”. Mies kysymään, että miksi ei. Jatkoin vain matkaani hillitysti hymyillen kun en muutakaan keksinyt.

Ajattelin kyllä siinä sitten vähitellen, että mitä olisin tuohon voinut vastata. En mitään poliittisesti korrektia, joten totalitarismin aikakaudella on vain paras hymyillä.

Ateneumin edessä sitten puhuttelemaan tuli vaaleahiuksinen nuorimies Greenpeace paita päällä. Hän kyselemään, että onko suomalainen metsä sinulle tärkeä. Tähän osasinkin vastata sitten seuraavasti: ”On toki, mutta Greenpeace ei ole”. Jälleen kysymys oli ”Miksi?”. En jäänyt tälläkään kertaa vastailemaan, vaikka mies juoksi 5 metriä perässä yrittäen tarjota opastusta kansalaisvaikuttamiseen.

Ehkä näytän alttiilta sielulta näille hyväntekijöille, tai ehkä se johtui vain siitä, että kävelen aina kun mahdollista sellaista reittiä, missä on mahdollisimman vähän ihmisruuhkaa. Ihan  henkikultaani varjellakseni. Erotun siis joukosta potentiaalisen lobbareiden kohteena, joskaan en terroristien.

Luennon päätyttyä luin sitten seitsemän jälkeen junassa Turun tapahtumista. Tietenkin kiitin Jumalaa, että tuollaista ei koskaan tapahtuisi Helsingissä. Näissä aatoksissa en ehtinyt pitkällekään, kun juna pysähtyi pitkän ja tarmokkaan jarrutuksen jälkeen sitten yhtäkkiä yli tunniksi paikalleen. Sähköjohtoja piti katkaista tai jotain. Kuulemma oli tapahtunut ”henkilövahinko”. Vahingon tarkemmasta luonteesta ei mainittu mitään. Konduktöörikin ilmestyi paikalle vasta Riihimäen jälkeen kun piti lippuja tarkastaa.

Joka tapauksessa työmatka vei tänään yhteensä yli 5 tuntia, mutta olihan vähän sentään mukavaa keskusteluseuraa matkalla.

Mutta miten vastata noihin ”miksi”-kysymyksiin? Vastaus jäi vielä hiukan avoimeksi. Siis se vastaus, jonka voi julkisella paikalla ääneen mainita.

Kotiin tultua katselin sitten uutisia areenalta. Että otti päähän näiden tapahtumista vastuussa olevien niinistöjen, risikoiden ja mäkisen pärstäkertoimet ja liturgiset pahoittelut. Se on vähän niin kuin murhaaja, joka ei ole aikeissakaan osoittaa tehokasta katumista, esittäisi vilpittömiä pahoitteluja murhaamiensa uhrien omaisille.

Tässäpä päälimmäiset tällä kertaa, kiitos ja hyvää yötä ja Jeesus myötä.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 kommenttia artikkeliin ”Päivän tapahtumia”

 1. Miten meillä voidaan hyväksyä tällainen valehtelu päin näköä.

  ”Poliisi vahvistaa: puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina – epäilty on 18-vuotias Marokon kansalainen
  Rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset.

  Yle.fi – Kotimaa19.8.2017 klo 11:00päivitetty 19.8.2017 klo 11:10”

  O

 2. ”Ja kaikesta huolimatta toivon, kun vanhenen, rukoilen palavasti, että varjeltuisin loppuun saakka kuolemansynniltä nimeltä suvaitsevaisuus. Että varjeltuisin ikinä rantautumasta tuolle suloiselle pumpulirannalle, jolla velttouden ja helppouden seireenit ihanasti laulavat. Että en koskaan lakkaisi tuomitsemasta vääriä ja vahingollisia asioita, vääriä ja vahingollisia ihmisiä.”

  Siteeraan Pentti Linkolan sanoja, kun siinä kiteytyy niin moni asia.

  Se mikä minua myös ulkosuomalaisena kovasti hämmästyttää, että kun käyn Suomessa, niin minut päästetään maahan vain tiukkojen passitarkastuksien jälkee. Vaikka minun naamaan on painettu geeniperimä ja puhun lähes virheetöntä suomenkieltä, ettei pitäisi olla kansalaisuudesta epäselvyyttä.

  Sitten on tämä toinen linja, missä henkilöillä ei ole minkäänlaisia papereita. Itseasiassa näyttää siltä, että EU:n/rajavartiolaitoksen ja ns. pakolaisten yhteisellä sopimuksella, passit heitetään menemään ennen EU-alueelle tulemista byrokratian vähentämiseksi. Minusta jokainen henkilö, joka salaa henkilöllisyytensä on Suomalaiselle yhteiskunnalle turvallisuus riski!

  Ohessa vielä Ashraf Benyamin avoin kirje pääministerille.
  http://www.finnleaks.net/monta-kuolee-terrori-iskussa-montako-raiskataan-ennen-kuin-heraatte/

 3. Ja tässähän kävi kuten aina. Syyllistetään jo varulta kaikki jotka uskaltavat sanoa mitään poikkupuolista näistä islamin huumaamista miehistä. Sipilän johdolla kaikki ministerit hokevat kuin papukaijat, että vihaa ei voiteta vihalla. Kuka sellaista on ikinä edes väittänyt. Islamistinen tämän tolkuttoman ja holtittoman pakolaisuuden nimissä kulkeva joukkoliikehdintä ei ole vihan kohde eikä heitä vihata vaan tätä kamalan huonoa politiikkaa jota tekevät Sipilän hallitus ministereineen. Ei teitä vihata vaan teiltä odotetaan tekoja. Yhtään uhria tämä tolkuttoman huono politiikka ei ole ansainnut.

 4. Olen Tuomo samaa mieltä, että tämä ongelma on hyvin monitasoinen. Ilmeisen tarkoituksellisesti sekoitetaan asiat julkisessa keskustellussa ja mediassa keskenään.

  a) Itse pakolaisongelman syntyyn vaikuttavat tekijät ovat politikoille tabu, lukuunottamatta liiallinen väestönkasvu, josta saa puhua ja kirjoittaa.

  b) Schengenin sopimusta ei noudateta: EU:n sisällä oleva liikumisen vapaus ei tarkoita, etteikö matkustajan olisi kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa EU rajalla. Itävalta on irtaantunut toistaiseksi sopimuksesta ja laittanut omat rajat kiinni.

  Näitä täysin perusteltuja ja asiallisia mielipiteitä pyritään torbeedoimaan ”muukalaisviha” kortilla. Politikkoja ja kansalaisia, jotka vaativat vain tehtyjen sopimusten noudattamista, leimataan rasisteiksi. Monet meistä työskentelevät kuitenkin päivittäin monikultuurisessa ympäristössä, eikä tämä tuota puolin ja toisin mitään ongelmaa. Ongelmaa sen sijaan tuottavat monikansalliset yritykset, jotka tuhoavat itsenäisiä valtioita, voiton maksimoimiseksi. Likaisen työn ovat joutuneet tekemään tiettyjen valtioiden armeijat. Seuraavaksi näyttäisi olevan listalla Pohjois-Korea, jonka maaperä rikkaudet ovat tunnetut.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.