Moon oikias, soot vääräs

Jos vain alkaa tuntumaan siltä, ettei sitä kastelahjana luvattua yltäkylläistä elämää tulla tupsahdakkaan telkkarituolissa istumalla ja armoa odottelemalla, niin ainahan voi hieman itsekin osallistua niihin parannuksentekotalkoisiin. Helpointa on aloittaa niistä sen seitsemänsortin synneistä, jotka meitä kaikkia vähän vaivaavat. En nyt varsinaisesti viittaa homoseksiin, enkä sen vastustamiseenkaan, vaan puhun ihan vakavasta asiasta, eli ylpeyden kiusasta.

Minulla itselläni tämä ylpeyden vaiva ilmenee vähän pohjalaisittan – moon oikias soot vääräs. Kyllä välillä ihan vihaksi pistää, kun kaiken maailman väärässääsolijat kuvittelevat olevansa jos jonkin sortin kaikkitietäväisiä. Tämä oikiassa olemisen vaiva on siinä mitassa kamala, että se ajaa ihmistä vetämään vähän jokaista kivirekeä. Jos vain senkin oivalluksen aina jaksaisi muistaa, että Jumalalla on niitä reen nykijöitä ihan riittämiin. Silloin ei tarvitsisi koko ajan olla pienessä vihan vimmassa ja suutuspäissään. Jäisi sitä aikaa tärkeämmillekin asioille. Saattaisi vaikka syntyä sellainenkin oivallus, etten minä mikään Jumala ole.

Yhtään vähäisempi ylpeyden synti ei tietenkään ole se toinen laji ylpeyttä – moon vääräs soot oikias. Sitten salaa ajatellaan, että joku tulee ja pelastaa – vetää sitä minunkin rekeäni. Hyi olkoon kerta kaikkiaan. Mielistelijöitä ja nuoleskelijoita, jotka kyllä nätisti hymyilee, ja sitten vaivihkaa ujuttaa hommansa toisten tehtäväksi. Nämä on just niitä tekouskovaisia, jotka yrittää tehdä Jeesuksestakin aasin, jolla ratsastaa.

Savolaiset on valaistuneita. Ne viäntää ja kiäntää asiat päälaelleen ja takaisin kantapäilleen – suottaa olla nuin ja suottaa olla toisinnii. Savolaisilta et saa selvää sanaa siitä, mikä on ainua oikia totuus. Savolaiset suattoo piästä joukolla taivaaseen tai sitten eivät piäse.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

46 kommenttia artikkeliin ”Moon oikias, soot vääräs”

 1. Ekonomistit saattaa sitten kanssa päästä taivaaseen ammatin puolesta.

 2. Ylpeydelläkin on sakaalansa yhdestä sataan. Vasta sellainen ylpeys ,joka vaatii että toiset ihailisivat subjektia suurenmoisena persoonana , on syntiä.

  Sopivan suuri ylpeys itsestään on hyvän itsetunnon edellytys. Ylpeistä ei tykätä. Niille toivotaan lankeamuksia. Vitsi on se ,että on terveesti ylpeä ,olematta leuhka.

  Me vertailemme itseämme lähimmäisiin tahdoimme sitä tai ei. Joka kerta kun tunnemme olevamme tasa-arvoisia, tai jopa jollain lailla parempia kun lähimmäinen , saamme sielunrauhan.

  Sitten on itsensänöyryytäjät. Niitä löytyy ennen kaikkea uskonnollisista piireistä. Heistä on vaikea tykätä. Jos vahingossa heitä alkaa lohduttamaan niin he tyrmäävät lohduttaja joka tulee noloksi eikä ymmärrä mitään siitä omanöyrytyksen antamasta tyydytyksestä.

  Kyllä ylpeätkin voivat päästä taivaaseen jos ovat tarpeeksi nöyriä.

 3. Anne ja Markku, ..

  Toki on näin, että ekonomit ja muut leuhkat ja ylpeät voivat päästä taivaan iloihin. Sitten on niinkin, että voi olla etteivät pääse. Jos harhaoppisilla ei ole taivaaseen asiaa, niin aika niukasti siellä on kenellekään seuraa. En sitten tiedä ovatko oikeaoppisetkaan taivaan portilla yhtään sen paremmassa tai huonommassa asemassa.

 4. Ainoastaan Jeesuksen veren puhtaaksi pesemät ovat saaneet pääsylipun taivaaseen, ei siinä oma ahkeruus tai laiskuus taida auttaa,

  Eri asia on, että Jeesus on käskenyt seuraajiaan rakastamaan lähimmäisiään, se velvoittaa johonkin.

 5. Kari Hyvä, …

  Se ei ole Kari Kukkanen, joka päättää tai tietää taivasmatkalaiset. Jostain olet saattanut jotain asiaan liittyvää lukea, mutta lähdekritiikki tuntuu puuttuvan pahemman kerran.

 6. Paavalin mukaan pakanoiden on helpompi päästä taivaaseen kun kristityiden , silloin kun he seuraavat heidän sydämmessään olevaa lakia ,ollen tietämättömiä juutalaisten laista.

  Laupias samarialainenkin teki hyviä tekoja sydänmensä pakottamana , tullen esimerkiksi meille kaikille. Hänen tekonsa osoittivat että hänellä oli Jeesuksen tarkoittama usko joka laukaisi hänet tekemään hyviä tekoja..

 7. Tauno hyvä… Ei minä tuota väitettäni omasta pääkopastani ole vetänyt, vaan Raamatusta. Jos sen joskus aukaisee, voi löytyä ylläviä asioita.

 8. ”Jos sen (Raamatun) joskus aukaisee, voi löytyä ylläviä asioita.”

  Totta, voi löytää esim. tämän els-salakirjoituksen Tuomarien kirjan ns. Deborahin laulusta :

  ויריב(א) תורהד תורה(ד)מ סוס-יבקע ו(מ)לה זא 22
  היבשי רורא ורא הוהי ךאלמ רמא זור(מ ) ורוא 23
  :םירובגב הוהי תרזעל הוהי תרזעל ואב-אל יכ

  Nimen (M)eroz alkukirjaimesta Mim otetaan 9 askeleen tasavälein tässä vasemmalle ja saadaan kirjaimet M A D M. Huomaa, että numero 9 on Adam eli ’ihminen’ sanan lukuarvo, joka nimi ihminen on siis els-kryptan kolmessa viimeisessä kirjaimessa ADM!

  Me-Eroz voidaankin lukea Marsista! Monet heprealaiset pitävätkin Merozia jonain planeettana.
  Edelleen Meroz sanan lukuaurvo 253 on s a m a kuin muukalaisia eli alieneita tarkoitavan heprean sanan monikko g e r i m , joka on myös 253! Yksi Mars-symboli on 5 sakarainen tähti ja numero 5 mainitaan Raamatussa juuri 253 !!! kertaa, mikä on siis Meroz nimen lukuarvo, lisäksi: Ns kolmioluku 22 (heprean kirjaimet) on 253 ja 253 vastaa sanoja kohtu רחמה ja erittäin merkittävästi ’ymmärryksen paikka’ בינה מקום Job 28:12.

  Kokonaisuuteen kuuluu Raamatussa esiintyvä mystinen puolijumala nimeltä Sham-gar (muukalainen/alien), jonka äiti oli jumalatar Anath ja jonka lukuarvo 543 yhdessä ha-shem arvon 345 kanssa antaa 888 joka on sama luku kuin Marsin vuorokauden 24 t. 37 min. lukujen tulo, siis 24 x 37 on 888! Aikamoisia ’sattumia’.

  Raamattu tuntee myös käsitteen shemaber, joka kääntyy ’huikean korkella oleva’ (aber merkitse myös siivet …)

 9. Joo Kari, …

  Raamattu on toki kirja ja kaikenlaista sieltä löytyy. Oma käsitykseni on, ettei Raamattu ole kovin luotettava lähde, kun pohditaan tuonpuoleisia. Raamattu on ihmisten kirjoittama, ja tuonpuoleinen on ihmisten ulottumattomissa. Kaiken lisäksi Raamatun pohjalta on koostettu jos jonkinlaista uskonoppia itse kunkin korvasyyhyyn. En kyllä itse suhtaudu vakavasti sellaiseen, joka Raamattua siteraamalla jakaa ihmisiä vuohiin ja lampaisiin.

 10. Tauno, et sinäkään ilmeisesti ole pätevä jakamaan. Ehkä Jumala, joka on ilmoittanut tahtonsa Raamatussa (jonka ihmiset ovat Pyhän Hengen johdattamina kirjoittaneet) tietää oman tahtonsa. Se, mitä olen ymmärtänyt on, että vain Jeesuksen veren puhtaaksi pesemät ovat saaneet pääsylipun taivaaseen

 11. Seppo, kuten Tsedoq-kabbalismi osoittaa vastaansanomattomasti, on, että vain marsilaiset ovat omilla esoteerisilla tutkimuksillaan päässeet selville, että kuu onkin Cheddar-juustoa!

 12. Kun funkku joutuu argumentaatiossaan ahtaalle hän alkaa usein turvautua 1) olkinukkeihin 2) red herringeihin 3) hyperboliin 4) hartaussaarnaan ja 5) kvasihuumoriin.
  Kukkanen turvautuu vuoronperään ja joskus osin samanaisesti näihin kaikkiin argumentaatiovirheisiin.
  Kukkasen kompetenssi ei tietenkään riitä kumoamaan näyttämiäni heprealaisten tiedemiesten periaatteessa vahvistamia els-koodeja niin hän yrittää paeta kömpelöön vitsikkyyteen. Tulee mieleen se Indiana Jonesin edessä sapelia koomisesti heilutellut mies…

  No tässä aihetta uusiin vitseihin:

  Ns. Baalbekin yardi, joka on 3×33,33 cm eli 99,99 cm eli käytännössä metri, on se yksikkö, joka on mukana Herran nimen Jahven lukuarvon eli ’taivaallisen’ mittakepin’ 1056,5 (tai käytännössä 1056) avulla ilmoitetuissa avaruudellisissa mitoissa. Eli kun otamme esim. Pieksämäellä painetun Raamatun, jossa VT:ssä on 1056 sivua ja Ut:ssa 360, niin kun kerromme nämä luvut keskenään 360×1056 saamme luvun 380160, mikä on ko. yardeissa tuolloin esitety etäisyys maasta kuuhun!!! Mistäkö tiedämme, että mitta koskee kuuta ja maata? Siitä, että Vt. on omistettu auringolle (symb. 1056) ja Ut kuulle ja 360 onkin yhden kuu-sanan shjn-lukuarvo. Ja etäisyys maasta aurinkoon sadaankin johdonmukaisesti samaa
  yksikköä käyttäen 144000 (Siionin eli kuun vuoren luku) x 1056 (Herra=aurinko)=152064000 x1000 (aleph=härkä=aurinko) yardia. Huomaa, että luku 640 vastaa heprean sanaa shamash eli aurinko. Kun Jeesus sanoo olevansa Alpha ja Omega hän sanoo itseasiassa olevansa Härkä ja suuri Ympyrä (O-mega) Tämän sanonnan lukuarvo on 1332 eli 2×666 ja huomaa,että 666=Sorat=aurinkovoima!!! Luku 1332 (siis alphan ja omegan yhteinen lukuarvo) on sikäli hauska, että se on 20 osa ns. kuuprecessiota eli 26640 vuotta.
  Nimen Golgatha lukuarvo 186 viittaa 18,6 vuotta kestävään ns saros jaksoon,jossa kuun ja auringonpimennykset alkavat toistua samanlaisina:https://fi.wikipedia.org/wiki/Saros-jakso

 13. Joo Kari, …

  Jokainen saa toki ymmärtää asiat haluamallaan tavalla. Itse olen ajatellut siten, että Jumalalla on Jumalan hommat ja minulla on minun hommat. Ihmisten jakaminen vuohiin ja lampaisiin on niitä Jumalan hommia.

  Jos Raamattu on kirjoitettu Pyhän Hengen ohjaamana, olen hieman pettynyt Pyhän Hengen kirjallisiin kykyihin. Jumalan itsensä kirjoittamaksi Raamattu on nimittäin luvattoman sekava teos. Epäilen vahvasti, että jossain välissä joku muukin henki on osallistunut kirjoitustyöhön.

  Aivan uteliaisuuden vuoksi kysyn, missä kohdassa Raamattua puhutaan Jeesuksen veren puhtaaksi pesemisestä.

 14. Tauno, olet ihan oikeassa että jokin muu henki sotkee sekaan, mutta vasta siinä vaiheessa kun Raamattua yritetään sovittaa ateismin paradigmaan.

  Mitä tulee Jeesuksen vereen, katsopa 1. Piet. 1:2.

 15. Seppo, etkö sitten uskokkaan Tsehoq-kabbalismin ylivertaisiin lukusarjalaskelmiin? Hieman kunnioitusta minulle, koska pian minut initseerataan yhdeksännen asteen suurmestariksi salaisessa gnosilais-esoteerisessa kokouksessa, joka on niin salainen ettei minuakaan ole sinne kutsuttu.

  Tällä perusteella 49:nnen asteen suurmestarit ovat päässeet laskelmissaan siihen loistavaan lopupäätelmään että Ns. Bibelin jalka, joka on 3×7 tuumaa jaettuna Neperin luvulla eli 2,718 lisättynä piin derivaatiolla 0.78 antaa tuloksen 33,3333… cm eli käytännössä 1/3 metriä, on se yksikkö, joka on mukana Baabelin herran nimen Beelsbulin lukuarvon eli ’helvetillisen’ mittakepin’ +-0 (tai käytännössä nil) avulla ilmoitetuissa avaruudellisissa mitoissa.

  Näin päästään siihen uskomattomaan tulokseen, että Jupiterin asukkat ovatkin kentaureja.

 16. Kuulehan Kukkanen, olet näköjään täysin kykenemätön keskustelemaan asiallisesti kabbalasta, josta et näköjään mitään tiedä. Otapa käteesi esim. Encycobedia Judaica ja sielä hakusanat kabbala ja gematria. Sitten voit lukea vaikkapa muutaman Jerusalemin yliopiston tutkijan teoksen Raamatun matemaattisesta rakenteesta ja kirjoitusten kätkemistä salakirjoituksista.
  Naivi yrityksesi olla hauska tai sarkastinen paljastaa vain pelkosi ja hämmennyksesi. Voit tarkistaa antamani els-kirjoitukset jollakin hepreankielen taitoisella ihmisellä ja huomaat että ne pitävät paikkansa. (MADM SHEM!!!)

 17. ELS ja ESP ym. esoteriat ovat ehdottomasti täysin päteviä, olenhan kohta 10:nnen tason suurmestari Tsehoq-kabbalassa, minä jos kuka sen tiedän.

  Osaan lukea hepreaa.

 18. Jos taas luen tuon heprealaisen tekstin lopusta alkuun siis vasemmalta oikealle, saan tulokseksi צֶחֹק-kabbalismin mukaan, että sanojen henki(elämä), meneminen ja ylös (maasta) viimeisistä (tai jos luetaan oikealta vasemmalle viimeisistä) kirjaimista sana הׅתֵל eli tulkittuna Tsehoq-kabbalisimin salaisella esoteeri-kaavalla tulokseksi Pegasos-hevonen.

  Muuten, sanojen אֹופַנִּ֖ים, חַיָּ֖ה ja ר֖וּחַ alku- tai loppukirjaimista ei saa millään muodostettua sanaa ופו. Tosin suomen kielessä sanoista olento, pyörät ja henki saadaan kabbalistisella kuperkeikalla ja kun muutetaan henki sanan ensimmäinen (tai viimeinen) kirjan ooksi (tai uuksi), todellakin hämmästyttävästi sana up(f)o.

 19. ”Muuten, sanojen אֹופַנִּ֖ים, חַיָּ֖ה ja ר֖וּחַ alku- tai loppukirjaimista ei saa millään muodostettua sanaa ופו.”

  Kun ei ole yritettykään saada alku eikä loppukirjaimista. Joko et ymmärrä mitä els-kirjoitus (Equidistant Letter Sequence) tarkoittaa tai taas vaan tahallasi muita lukijoita hämätäksesi vääristelet viestiäni.

 20. Tarkennettuna:

  ֽחַיֹּ֔ות יֵלְכ֥וּ הָאֹופַנִּ֖ים אֶצְלָ֑ם וּבְהִנָּשֵׂ֤א הַֽחַיֹּ(ו)ת֙ מֵעַ֣ל הָאָ֔רֶץ יִנָּשְׂא֖וּ הָאֹו(פַ)נִּֽים׃
  עַ֣ל אֲשֶׁר֩ יִֽהְיֶה־שָּׁ֨ם הָר֤(וּ)חַ לָלֶ֨כֶת֙ יֵלֵ֔כוּ שָׁ֥מָּה הָר֖וּחַ לָלֶ֑כֶת וְהָאֹופַנִּ֗ים יִנָּשְׂאוּ֙ לְעֻמָּתָ֔ם כִּ֛י ר֥וּחַ הַחַיָּ֖ה בָּאֹופַנִּֽים׃

  ”Kun olennot kulkivat, kulkivat pyörät niiden ohella ja kun olennot kohosivat maasta kohosivat myös pyörät. Minne henki halusi niiden menevän, sinne ne menivät, koska olentojen henki oli pyörissä.”

  Sanojen olento,pyörät ja henki heprealaisten vastineiden chajjot, ophanim ja ruach kirjaimista (suluissa) vav(u), phe(f) ja vav(o) muodostuu sana ufo. Skip 16!

 21. Tokihan ymmärrän ELS-periaatteen. Se on siis että vaihdetaan heprean kielen sanojen kirjaimet niin että kun siirrellään kaikkia kirjaimia sopivilla etäisyyksillä saadaan haluttu lopputulos. Totta kai saadaan, vai mitä? Tätä kutsutaan normaalissa kielenkäytössä manipuloinniksi, kabbala on oma lukunsa.

 22. Kari ”Se on siis että vaihdetaan heprean kielen sanojen kirjaimet niin että kun siirrellään kaikkia kirjaimia sopivilla etäisyyksillä saadaan haluttu lopputulos.”

  Siis et ymmärrä. Mitään kirjaimia kun EI siirrellä. Yo tarkennus on juurikin Hebrew-English Biblen (Jerusalem 1997) mukainen. Katso itse alkutekstistä jos et usko.

 23. Näin on, mutta kuka valitsee sen mistä ja mitä skipataan? Eikö ihminen sen valitse oman mieltymyksensä mukaan ja onko se 15,16,17 tai 999?.

  Sorry, tarkoitin kirjainten siirtelyllä normaalikabbalismissa, jossa kirjaimia voidaan vaihdella huvituksensa mukaan, jotta saataisiin toivottu lopputulos. Sekoitin nuo kaksi, mutta ad-hoc kabbalismissa, jossa olen vasta neljännen asteen suurmestari, se on normaali käytäntö.

 24. Et näköjään ymmärä vieläkään. Kirjainvälit eli skipit ovat valinneet aikanaan ko els-salauksen tekijät ja tietenkin se voi vaihdella. Olennaista on se, että väli on kussakin els-sanassa tai lauseessa ylösotettujen kirjainten välillä s a m a. Usein väli on itsessään symbolinen kuten esim. sen olessa 9 (ihminen) tai 13 (rakkaus) tai 26 (Jumala). Myös els-esiintymän konteksti on aivan olennainen. Jitzach Rabinin murhan oikein ja tarkasti ennustanut koodi on esim. kohdassa jossa pitateksti puhuu juurikin murhaajasta. Koodi antaa jopa murhaajan nimen Amir. Eräs Hitler koodi on kohdassa jossa pintateksti puhuu polttouhreista…
  Mitään koodeja ei avata niitä manipuloiden mielessä ’toivottu lopputulos’.

 25. Tottakai ymmärrän. Sinä et näköjään ymmärrä tekstejäni, tietenkin ELSin tulkitsijat VALITSEVAT skipit. Olennaista on se, minkä skipin valitsee, koska valitun skipin kautta (SIIS tietokone laskee kaikki mahdollisuudet, jolloin väli 7 saa aikaan täysin eri lopputuloksen, kuin esim. 23 tai 2!)
  Koodi antaa halutun lopputuloksen, kun valitaan sopiva skippi.

 26. Juu, ja arkelogi valitsee paikan, mistä alkaa kaivaa kontekstuaalisin perustein.
  Tietokone ei löydä eikä tee kontekstejä eikä informatiivisia skippejä… Minä löysin ko madm els-tekstit ilman tietokonetta omasta heprealaisesta Raamatustani pelkästään vaistolla ja käsityönä tarkastellen paikkaa ja sanoja joissa logiikan mukaan jotain inffoa voisi olla. Voitto oli täydellinen: MADM S HEM: Marsin tulipatsas. Lisäksi olen löytänyt kaksi muuta MADM paikkaa joissa molemissa konteksti viittasi avaruusliikenteeseen.

 27. Kari : ”Minäkin olen löytänyt Raamatusta pari kohtaa.”
  No tässä kolmas ’kohta’! Lue ja tarkista tarkasti -jos uskallat:

  Genesis 6 jae 4 :

  נְּפִלִים הָיוּ בָאָרֶץ, בַּיָּמִים הָהֵם, וְגַם אַחֲרֵי-כֵן אֲשֶׁר יָבֹאוּh
  בְּנֵי הָאֱלֹהִים אֶל-בְּנוֹת הָאָדָם, וְיָלְדוּ לָהֶם:
  הֵמָּה הַגִּבֹּרִים אֲשֶׁר מֵעםוֹלָ, אַנְשֵׁי הַשֵּׁם.

  4 1)The Nephilim were in the earth in those days, and also after that, when the sons of God came in unto the daughters of men, and they bore children to them; the same were the 2) mighty men that were 3) of old, the men 4) of renown.

  Alkaen alimmam rivin kirjaimesta mim sanassa sheM saadaan 13 kirjaimen skipein 6 kirjainta M A D M SH M
  ja huomataan että els 13 päättyy saman sh m sanaan kuin mistä on alkanutkin. Koodia kantavat sanat sanat ovat oikeasti 1) nephilim: alaslaskeutuneet 2) gibborim: ylöskohoavat 3) mi ovlam: avaruudesta 4) hashem: tulipatsaan.
  Näin saadaan ensin tarkasti käännetty teksti:
  Alaslaskeutuneet olivat noina päivinä maassa ja senjälkeen kun jumalien pojat tulivat ihmisten tyttärien luo ja ottivat vaimoikseen kaikki kauneiksi katsomansa. Nämä olivat ylöskohoavia miehiä avaruudesta tuon tulipatsaan.

  Ja muistanetmme että Madm on yksi Marsin heprealainen nimi. Joten els-salaus selventää mistä tulipatsaasta oli kyse: madm ha shem = Marsin tulipatsas.

  Kun saatu els 13:sta tuottama yhdistelmä madm päättyy vielä jumala eli elohjim sanan loppupäätteeseen -im els-sanssa shem, voimme ilman suurtakaan tuskaa lukea koodin sanaksi madim, joka nykyhepreassa kuten vanhassakin tarkoittaa – Mars planeettaa !

 28. Kun otan skipin 12, saan tuloksen SH L B A A G joka voidaan tulkita Sheol ba eged eli helvetti ikeessä. Siis nefilim ovat helvetin herran Luciferin ikeessä ja toteuttavat sen määräyksiä.

 29. Siis ohitit taas tapasi mukaan asian ja teit Red Herringin.

  Sinun ’löydöksesi’ kohdassa on vailla pintatekstiin liittyvää kontekstia, mikä on myös ateististen skeptikkojen näissä asioissa tekemä yleisin virhe.
  Tosiasia nyt vaan ON se, että ko kohdasa lukee Marsin tulipatsas els-kirjoituksena ja kohdassa on kyse avaruudesta laskeutuneita olennoista.
  Sillä sanan OVLAM vanha merkitys hepreassa on avaruus, maailmankaikkeus.

 30. Sanan עוֹלָם olam (ei siis OVLAM) alkuperäinen merkitys oli ikuisuus, nykymerkitys on avaruus, maailmankaikkeus

  Muuten, kuten aina, soot oikias, moon vääräs, a priori.

 31. עוֹלָם olam -sanalle merkityksen maailma/universumi ovat antaneet jo muinaiset rabbit. Reb Nachman of Bratslav used to pray: רבונו של עולם Master of the Universe, grant me the ability to be alone
  Ääretön avaruus on ajaton että siinä mielessä käsitteeseen liittyy ikuisuuskin.
  Kun katsot sanaa huomaat että se on lähisukulainen suomen sanan ’mailma’ kanssa . Mailma on maa ilma ja ilma on ilma ja maa eli maa il man kaikkeus.

 32. Reb Nachman of Bratslav (April 4, 1772 – October 16, 1810), was the founder of the Breslov Hasidic movement.

  Ei kovin muinaiselta vaikuta.

  Sitä paitsi avaruus ei ole ikuinen vaan sillä on alkupiste ja loppupiste. Jumala loi alussa maailmankaikkeuden ja vasta silloin alkoi aika. Sitä ennen oli ajattomuus. Kun sitten aika loppuu, Jumala tuhoaa tämän nykyisen aika-avaruuden ja luo uudet taivaat ja maan, joissa ei enää ole aikaa, vaan ikuisuus.

  Suomen kieli on hauskaa: sanalla kuusi on kaksi merkitystä kuten myös sanalla käsittää.

 33. Huoh, ei ko rabbi ole tietenkään asiassa ainoa. Ovlam on merkityksessä avaruus/maailmankaikeus jo Abrahamin kirjoittamaksi sanotussa Sefer Yetzirahissa (Luku 4 jae 5 neljäs sana oikealta!) ja Abrahamiin viittaa mm. Josefus Flavius mielessä, että heprealainen perimätieto kertoo Abrahamin olleen astronomi sydämeltään. Tämä on vihje siihen, että Abrahaminkin nimen liittyy astronomista informatiota varsinkin sen jälkeen kun nimeen liitettiin ylimääräinen kirjain H eli numero 5. (Rabbi Aryeh Kaplan Sepher Yezirah luku 5 sivu 221.)

  According to Josephus, Abraham analyzed the ”phenomena that were visible both at land and sea, as well as those that happen to the sun and moon, and a l l the heavenly b o d i e s” (Bk. i, chap. vii, sec. 1).

  Sitä onko avaruudella alkupiste ja loppupiste et tiedä Sinä kun ei tiedä toistaiseksi yksikään kosmologikaan. Jos esität asiasta todisteet saanet tähtititeen Nobelin heti! Koetapa onneasi!

 34. ”Alkuräjähdysteoria on käsitys maailmankaikkeuden synnystä ja kehityksestä. Teorian mukaan maailmankaikkeus syntyi äärimmäisen tiheästä ja kuumasta tilasta noin 13,82 miljardia vuotta[4][5] (=13,82 Ga) sitten ja on siitä lähtien laajentunut jatkuvasti. Mittaukset tukevat tätä teoriaa.”
  Wikipedia

  Tätä teoriaa en usko, mutta tieteentekijät uskovat, tosin ei kaikki. Mitä oli ennen alkuärähdystä, siihen ei tiede ota kantaa. Yksi mahdollisuus olisi se, että ei mitään, mutta tämänkin teoria kumoaa, koska jotain pitää olla, jos se räjähtää.

  On arveltu, että alkupistettä ennen ei ollut mitään, on tietysti mahdollisuus energian olemassa olosta, mutta missä muodossa se olisi ollut, ja mikä sitä energiaa tuottaa, vai onko sekin ikuista, jolla ei ole alkua, eikä loppua.

  Raamattu antaa näihinkin kysymyksiin parhaan vastauksen.

 35. Seppo, myös nimeen Kari Kukkanen liittyy eriomaisen runsaasti ufo- ym. tietoutta Tsehoq-kabbalismin suurmestareitten salaisissa dokumentaatioissa.

 36. ”Mitä oli ennen alkuärähdystä, siihen ei tiede ota kantaa.”

  Kyllä ottaa, oli ns. braaneja.

 37. Ei siellä mitään traaneja ollut, minun mielestäni siellä oli bulvaaneja.

 38. Vastasin Kaleville, en Sinulle, joten pidä nuo typerät vitsisi vain itselläsi.
  Tieteessä pidetään mahdollisena että aineellinen mailmankaikkeutemme syntyi kahden ns. braanin yhteentörmäyksestä.

 39. Mutta minä vastasin. Tsehoq-kabbalaismi on osoittanut tieteellisen tarkasti, että braaanit ovat kentaurien ja yksisarvisten sekasikiöitä (ei siis mahdollisesti vaan äärimmäisen johdonmukaisen absoluuttisesti).

 40. Karilla ei päteviä asia-argumentteja siis edelleenkään ole ja joutuu jatkuvasti ripuloimaan tuollaisia hätäkakkoja. Ja ripulinsa vaan jatkuu, ottaisi edes hiilitabletteja, ne voisivat auttaa.

 41. Kabbalismi ja ELS-koodinpurkaus aiheuttaa erinäisiä purkauksia mistä lienee päästä.

 42. ”….erinäisiä purkauksia mistä lienee päästä.”

  No Johanneksen Ilmestyskirjan gematria-koodi luvun 13 jakeessa 18 on tullut Jeesuksen päästä.

 43. Minä olen aina luullut että ateistien mielestä se on tullut Johanneksen päästä. Tunnustatko siis että Jeesuksella on yliluonnollista tietoa?

 44. Johanneksen Ilmestyskirjan inffo on kirjan mukaan peräisin Jeesukselta. Johannes oli vain välittäjä. Joh. Ilm.13: 18 gematriassa ei ole mitään yliluonnollista.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.