Ministeri Haavisto ja cityvihreä vasemmistohallitus pelaa vaarallista tunteilupeliä

Ulkoministeri Pekka Haavisto ja cityvihreä vasemmisto pelaa hallituskumppaniensa ja eduskunnan kustannuksella vaarallista tunteilupeliä Al Holin tapauksella.

He vetoavat lasten oikeuksien sopimuksiin ja ylipäätään lasten meissä aiheuttamaan tunteeseen auttaa viattomia.

Olen koko tämän kuurupiilon ajan ollut vahvasti sitä mieltä, että ketään tuollaisista oloista kasvaneita ei pidä tunteidensa vallassa hakea mistään pois. Ollaan tekemisissä vaaralliseen ideologiaan lähteneiden ihmisten kanssa, jotka tietoisesti ovat lähteneet rakentamaan ”kurkun- ja päänpoisleikkaajien” kalifaattia. Se on myös heidän lastensa opetuksen ydin.

Elämässä joskus on hyvä olla oikeasti realistinen.

Tämä kysymys ei anna Pekka Haavistolle mitään oikeutta siirtää vastuutaan yhdellekään virkamiehelle. Jo nyt Haavisto on leikkinyt erittäin vaarallisella tavalla. On rakenneltu peitetarinoita, valehdeltu ja syyllistetty niitä joilla on tietoa mutta ei oikeutta sanoa kaikkea ääneen.

Ministeri, Vihreät rp:n puheenjohtaja Ohisalo erittäin törkeästi ministeriaitioista ilmeisen tietoisena heitti kivellä suoraan edustajatoveriaan, joka joutuu hänelle kuulumattomien salaisten papereiden sisältöä arvelemaan ja liimaamaan meneillään oleviin tapahtumiin.

Ilman perussuomalaisia ja nyt myös muita heidän välikysymykseensä yhtyneitä me suomalaiset olisimme täydellisesti peitetarinoiden ja valheiden varassa.

Tässä asiassa ei ole olemassakaan enää mitään hyvää ratkaisua mutta järkeviä ratkaisuja takuulla löytyy. Monet maat jo joihinkin sellaisiin ovat tarttuneet. Puhutaan lähinnä orpolasten kohtaloista.

Kaikkein vähiten minä toivoin, että yksikään kirkon piispoista olisi tässä asiassa lausumassa mitään poliittista. No eiköhän Helsingin piispa Teemu Laajasalo mennyt ja möläyttänyt mielipiteensä.
”Al-Holin kysymys on poliittisesti, teknisesti ja hallinnollisesti monimutkainen, mutta moraalisesti yksinkertainen, Helsingin piispa Teemu Laajasalo sanoo. Lapset ja äidit on autettava pois leiriltä”

Arvon piispa. Tämä todella on moraalikysymys ollut siitä päivästä kun nuo äidit lähtivät aatteensa perään erittäin väkivaltaisen kultin ja kalifaatin rakentajiksi. Nyt kyse ei niinkään enää ole moraalista vaan ihan puhtaasti muiden ihmisten ja myös heidän itsensä sekä lastensa suojeluoperaatiosta.
Jos kirkko oikeasti haluaa jotain asiassa tehdä niin saarnata ja opettaa näille hairahtaneille evankeliumia sen ensimmäisestä kirjaimesta viimeiseen saakka. Se on kristillinen teko.

”Ruotsalaisen kurditaustaisen Isisin uhreja auttavan lääkärin Nemam Ghafourin mielestä Isisin alueelle lähteneet naiset pitäisi asettaa syytteeseen.
Ghafouri uskoo, että miten enemmän aikaa kuluu, sitä useampi pääsee karkaamaan leiriltä. Hän pelkää myös, että ajan myötä leireillä asuvat ihmiset alkavat herätellä yhä enemmän toivoa ”kalifaatin” rakentamisesta uudelleen.
– Nämä naiset ovat vaaraksi omille lapsilleen. Tiedän, että monet ihmiset sanovat, että lapselle parasta on olla äidin kanssa, mutta anteeksi vain… Kaikilla äideillä ei ole oikeutta olla äitejä, Ghafouri sanoo.
– Al-Holin naiset maksavat kymmeniä tuhansia dollareita salakuljettajille, jotta heidät kuljetettaisiin pois leiriltä Turkkiin tai Idlibiin tai muualle heidän jihadistimiestensä luo. Moni heistä on jo karannut.”

Nämä tekstit ovat suora lainaus IS:n haastattelemalta paikalla olevalta ruotsalaiselta lääkäriltä Nenam Ghafourilta. Erittäin karua luettavaa mutta tukee minun käsitystäni mistä tässä on oikeasti kysymys. Tässä ei pidä yhtään tunteillen arvioida kenenkään asemaa vaan ottaa vain järkiperäinen suhtautuminen asiaan.

Nämä aikuiset suomalaiset naiset ja heidän miehensä ovat vaaraksi ympäristölleen ja myös kaikkein läheisimmilleen eli lapsilleen, ikävä kyllä.

Poliittisen vastuun kantajia nyt tarvitaan tekoihin saakka. Se tarkoittaa että suojelette yhteiskuntaamme tämän kaltaiselta kaikin mahdollisin tavoin. Tarvitaan päätöksiä.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

29 kommenttia artikkeliin ”Ministeri Haavisto ja cityvihreä vasemmistohallitus pelaa vaarallista tunteilupeliä”

 1. Kiitos Tuomo. Ajattelinkin, että tuosta pitäisi kirjoittaa – varsinkin kun tuolla toisaalla näyttää keskustelussa olevan aivan idealistisia kuvia siitä, missä roolissa naiset ovat isis-ideologian äiteinä.

  Herätysliikkeissä kristinuskossakin naiset ovat olleet niitä, jotka ovat elämänsä antaneet näille aatteille. Ei ole mitään syytä ylläpitää jotain naisia väheksyvää ajatusmaailmaa tämän suhteen. Naiset ovat kautta aikojen alistuneet ties minkälaiseen väkivaltaan ihan vapaaehtoisestikin. Ei tässä ole mitään uutta.

  MItä tuohon Laajasaloon tulee, niin hänelle voisi lähettää viestin Medad Birungin fb-statuksesta tunti sitten:
  ”Tolerance is a word that has been abused by liberals to destroy Christian values worldwide. Western nations have lost their Christian values that made them great because of tolerance and permissiveness.
  Are there signs of waking up, where the Christian values and culture of Nations are not allowed to be broken in the name of ’ tolerance ’”

  Iltalehti yritti selvittää, mutta aivan odotetusti viranomaiset vain siirtävät vastuun toinen toisilleen. Sisäministerin asiaa tämä olisi. Sisäministeri vain seisoo kuin suolapatsas sanaa suustaan saamatta, ainakaan mitä liittyy sisäministeriön toimenkuvaan.
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/edcc641a-1a48-48db-9908-ac3ad698acdb?

 2. Olen miettinyt, että miksi hallitus on toimintakyvytön. Minusta siksi, että eivät enää selviä valheistaan edes itse. Päätöskykyä ei ole. Sisäministerihän ei ole puhunut mistään mitään.

 3. Niin ja sekin on totta, että naiset ovat vapaaehtoisesti itsensä ja lapsensa noihin oloihin vieneet. He eivät ole siepattuina vankeina syyttöminä. On heilläkin vastuunsa.

 4. Tavallaan on tietysti vastuullista hakea omat kansalaiset pois, mutta ongelma tässä on, että viranomaiset eivät mitenkään pysty estämään terroritekoja, jos näistä naisista osa niihin on valmis Suomessakin.

  Jos Supolla ja poliisilla ja sisäministerillä olisi suunnitelma, miten suomalaisia suojellaan näiltä julmimmilta terroristeilta mitä minun elinikänäni on nähty, he varmaan olisivat siitä kertoneet. Nyt päinvastoin Supo on ilmoittanut, että vaara on suuri.

 5. ”Tavallaan on tietysti vastuullista hakea omat kansalaiset pois”

  Nuo naiset lienevät Suomen kansalaisia, mutta entä isät ja sen myötä ainakin osa lapsista? Islamilaisen lain mukaan lapset kuuluvat isälle, isän perheelle ja suvulle. Keitä ovat isät? Ja hyväksyykö isä tai isän suku, että mahdollisesti huostaanotetut lapset kasvatetaan uskottomien hoivissa uskottomien normistoon ja arvomaailmaan. Onko heillä oikeus noutaa lapsensa pois Suomesta? Tässä sopassa taitaa olla vielä koko joukko kysymyksiä.

 6. Olen yhtä mieltä siitä etä isis-terroristit ovat olleet yksi tietoome tulleita julmimpia terroristeja . Toisaalta kaikkialla viime aikoina kuvatut kapinalliset, valtioiden kurinpalauttamiskeinot ja terroristit ovat kilpailleet julmuudessa toinen toistensa kanssa. Sota ja sissisota poistaa kaikki estot tyydyttää sadistisia tendenssejä ihmisissä ja se on yksi syy sotiin ryhtymisessä. Sodat ovat kuin huumeet, niihin makuun päässeiden on vaikea lopettaa sadistisia julmuuksia. Ne nyt muista yhtään lähiajan sotaa kuuden vuosikymmenen aikana ,joissa ei olisi näistä julmuuksista, ennen kaikkea naisia kohtaan, olisi raportoitu.

  Koska meillä on paljon kokemusta sotimisista, niin tiedämme myöskin sen , että kun sota loppuu ,niin sotaan osallistujille tapahtuu jotakin. Ei ole harvinaista se, että osalle siellä olleille sodan loppuminen merkitsee identiteetin menetystä. Näin varsinkin ideologisissa sodissa. Esimerkiksi Toisen maailmansodan loputtua Saksassa oli huomattava itsemurha aalto sotilaiden keskuudessa.

  Issisin hierarkisessa maailmassa naiset olivat kaikkein alhaisimmilla asteilla. Miehensä menettäneinä heillä ei ollut mitään arvoa. Aktivoituakseen uudelleen, heidän on löydettävä uusi miessuojelija koska heillä ei ole itseisarvoa.

  On hieman eroa suomalaisilla herätysliikkeillä ja islamilaisilla. Islamilaiset liikeet ovat alusta alkaen olleet hierarkisia toisin kuin suomalaiset. Onko se uutinen jollekin? Koko yhteiskunnan kiehuminen johtuu siellä juuri länsimaisten demokraattisten ajatusten sekulaarisesta vaikutuksesta uskonnolliseen yhteiskuntaan. Issis ja talibaanit mm ovat sikäläisiä ,oman yhteiskunnan maallistumista vastustavia perussuomalaisia. Kun perussuomalaiset puolustavat isänmaallisia arvoja, niin se on maallinen vastine sikäläisille uskonnollisille arvoille.

  Nuo terroristi voivat kirjata yhden suuren voiton itseleen. Sen että he o nnistuivat herättämään epärationaalisen pelon ja fantasiat siitä mihin he ovat tarvittaessa kykeneviä. Niin kauan kun pelko vallitsee mieltä iin he ovat voittajia. Omalta kohdaltani en tule sallimaan sellaista.

 7. Jumala loi ihmiseen pelon ja sillä on tarkoitus, kuten luulisi sinun hyvin ammattilaisena tietävän.
  Nyky-yhteiskunnassa varsinkin koulutettu terroristi, joka on valmis uhraamaan elämänsä voi saada paljon tuhoa aikaan. Psykologisesti islamistien tavoitteena on juuri vähitellen päästä sisään kaikkeen. Sitten kun heitä on tarpeeksi, pelko on enää liian myöhäinen reaktio. Sitten on jo kyse hengissä säilymisestä ja siihen liittyvästä pelosta. Islamistien tavoitteena on kalifaatti, islamistinen yhteiskunta. Se on islamin opissa sisällä, ei vain Isiksellä vaan islamissa itsessäänkin laajemmin. Sitä ei vain haluta tunnustaa kaikessa komeudessaan.

  Vaikka islam onkin kirjauskonto kristinuskon tapaan, niin tässä sillä on iso ero. Kristinusko ei vaatinut Konstantinusta, mutta Konstantinus käytti sitä hyväksi. Islam itsessään vaatii teokratiaa, sen lisäksi tietysti vallanhaluiset käyttävät sitä hyväkseen. Tämä on merkittävä ero silloin kun puhutaan ”tosifundamentalisti-uskovista”, joista nyt on kyse.

  Näyttää Markku siltä, että et salli rationaalistakaan pelkoa itsellesi? Mielenkiintoista, tämä selittää aika paljon. Tukahdettua islamofobiaa siis?

  Siitä tässä varmaan sitten on kysymys laajemminkin. Sitä olenkin epäillyt, sillä mitään muuta selitystä en ole keksinyt.

  Torjuttua pelkoa… ei hyvä Markku. Mikä siinä niin pelottaa?

 8. Niin ovatko kuolleet Markku Hirn. Ruotsalaislääkärin mukaan naiset haluavat päästä miestensä luo maan rajojen ulkopuolelle, jonne nämä ovat paenneet.

 9. Torjuttua islamin pelkoa? Miksi pelkäisin? Tietoisesti olen käynyt tuollaisen pelkovaiheen läpi. Joskus todellakin ymmärettämättomyydesäni ja tietämättömyydessäni pelkäsin mitä islamin ymmärtäminen voisi tehdä identiteetilleni.
  Pitkän, myös islamiin ja joihinkin islamin uskoisiin tutustumisprosessin jälkeen ,en pelkää islamia uskontona . Tiedän mitä arki- islamilaiset ajattelevat salfisdismista, militäärisestä islamista . Tiedän kuinka se peloitta heitäkin ja että sen pelosta he tulivat Eurooppaan.Islamiin tutustuminen on rikastuttanut tietojani uskontojen vaikutuksesta sen harrastajiin. Juuri tutustuminen lähemmin islamiin on vakuuttanut minut siitä että en ole islmilainen.

  Juuri niin koulutetut terroristit ovat vaarallisia, ainakin niin kauan kun heidän toimintansa luo edellytyksiä heidän päämäärien saavuttamiselle. Issi-terroristien ,salafistien, päämäärä ei ollut maailmanlaaja islam,vaan palauttaa maallistuneet islamilaiset takaisin heidän tulkitsemansa uskon piiriin. Koko heidän liikehdintänsä oli sisällissodan tapaista.

  He pitivät pahimpina vihollisinaan arabisosialismin sekularisoimia Irakin ja Syyrian valtioita. He ovat yksi oksa , mutta ei ainoa, salafismin puussa. Nyt heidän kalifaatin hajoittua , muut saman aatteen lahkot tekevät parhaansa päästäkseen eturintamaan.

  Kun yhteisö hajoaa ,niin suurin ja tärkein menetys on identiteettiä luovan samaistumisen mahdollisuuden menettäminen kun sen luomiselle välttämätön yhteisöä ei enää ole. Seurauksena on masennus, levottomuus , pelko ja uskon menetys. Kognitiivinen dissonanssi.

  Tilannetta voi verrata vaikka siihen levottomuuteen mikä monissa blogimetsän kirjoituksissa heijastuu keskusteltaessa Suomen kirkon tai valtion nykytilanteesta. Sekä kirkko että valtio koetaan olevan hajoamispisteessä ja siihen reagoidaan ärtymyksellä, levottomuudella ja vihamielisyydellä.

  Aikaisemman kokemuksen perusteella, Issis tulee, keskusjohdon katoamisen johdosta , hajoamaan useampaan fraktioon. Ne puolestaan tulevat taistelemaan keskenään vallasta. Uusien taistelijoiden rekrytointi pysähtyy kun suurta näkyä ei ole , vanhoja hard die yksilöitä ja yksikköjä tulee hajallaan ollen jatkamaan kunnes ne tuhotaan.

  Kalifaatin ideana ei ollut vain sota terrori työkaluna , vaan hyvin konkreettisesti valloittaa vanhan kalifaatin maat ja yhdistää ne yhdeksi islamilaiseksi valtioksi. Pienten yksikköjen on mahdotonta valloittaa nyt varuillaan olevat takaisin heidän hallintaansa. Terrori toiminta ei ollut itsetarkoitus ,vaan välikappale kalifaattia luodessa.

  Millä lailla jonkun pommin räjäyttely Suomessa edistäisi kalifaatin asiaa? Itsensä uhraaminen on tarkoituksenmukaista jos sille on arvovaltaiset todistajat omien joukossa. Sellaiset, jotka arvovallallaan voivat taata että jihadisti pääsee paratiisiin. Nyt sellaista arvovaltaa ei ole. Eikä ,ainakaan toistaiseksi ,mitään terroriaaltoa missään ole tullut ,vaikka aikaa on jo mennyt. Miksi se alkaisi Suomesta.

  PS, minulla o syvä kunnioitus kaikkea pelkoa , ahdistusta ja niistä johtuvaa masennusta kohtaan. Ne eivät koskaan ole turhia ja niitä täytyy ymmärtää mitä ne tahtovat sanoa. Kun noita signaaleja kuuntelee ja kun niiden sanomaa verrataan todellisuuteen ,niin niitä ylläpitävät mielikuvat vaihtuvat ja pelko häviää.

 10. Vielä repliikki Annen tulkintaan mahdollisesta salatusta islamofobiastani.

  Se muistutti yhdestä mielenkiintoisesta puolustusmekanismista jolla on arkielämässä vaikeita seurauksia. On olemassa mekanismi jonka nimi jo paljastaa mistä on kyse , nimittäin : Identifikaatio , siis samaistuminen ,aggressorin kanssa. Tämä tavallinen mekanismi löytyy karismaattisten diktaattorien ja muiden valovoimaisten politiikkojen , naisten pahoinpitelijöiden , kuuluisien murhaajien , herätyspuhujien, väkivaltaisten liikehdintöjen , lahkojen ja muiden jumalien palvonnassa.

  On tietenkin samaistumista ja ihailua hyvien objektien niin kuin ihailtujen opettajien, taiteilijoiden, merkittävien muutoksien aikaan saajia kohtaan, Mutta näitä samaistuksia ei saa sekoittaa toisiinsa. Samalla henkilöllä voi ivan hyvin olla taipumusta samaistua sekä hyviin että pahoihin. Itse samaistumisprosessihan on identiteetin rakentamista lainaamalla itsensä ulkopuolelta ominaisuuksia joita katsoo tarvitsemansa.

  Samaistuessaan pahan objektin kanssa yksilö luulee pääseensä turvaan joutuessaan samalle puolelle pahan kanssa. Ongelma on siinä , että paha usein näkee vihollisensa juuri lähiympäristösään. Monelleko avustajalla Trump onkaan antanut potkut kun ne eivät ole tyydyttäneet häntä? Historiassa diktaattorien lähiympäristö on ollut suurimmassa vaarassa kun hän on huonolla tuulella.

 11. Olennaista on muslimien suhtautuminen Koraaniin (ja Haditheihin). Salafistit ym. ovat fundamentaaleja, eli ottavat nuo pyhät kirjoitukset totena niin kuin ne on kirjoitettu. Länsimaissa olevat maltilliset muslimit eivät paljoa piitaa mitä Koraanissa on, heille islam on elämäntapa. Radikaalit ottavat islamin tosissaan ja noudattavat Muhammedin oppeja kirjaimellisesti.
  Voidaan verrata kristinuskoon ja Jeesuksen ohjeisiin. Nimikristityt eivät perusta Jeesuksesta, fundut ottavat hänet tosissaan. Olennaista on noiden kahden opettajan sanoma: Muhammedilla oli missio alistaa koko maailma Allahille (ja sharialle), jos joku ei alistu, hänet tapetaan (tai tehdään orjaksi), Jeesuksella on myös missio (tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi), mutta keinona ei ole alistaminen vaan kutsuminen rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Tähän ei kuulu alistaminen tai väkivalta.

  Kristityn tulisi olla tänne tulleille pieniä Kristuksia, joita katselemalla muslimit voisivat luopua orjuuttavasta uskonnostaan.

 12. ”Voidaan verrata kristinuskoon ja Jeesuksen ohjeisiin. Nimikristityt eivät perusta Jeesuksesta, fundut ottavat hänet tosissaan.”
  Verratan verrataan. Ko uskonto on 600 vuotta kristinuskoa nuorempi, tulee siis verrata kristinuskoon 600 vuotta sitten. Eli miten kristityt fundut ottivat Raamatun 1400-luvulla ja millaisia seurauksia/sanktioita oli sille, joka ei alistunut tuolloiselle kristilliselle komennolle?

 13. Seppo. et taaskaan ole lukenut tekstiäni. Kyse ei ole aikamääristä, vaan opettajan ohjeista seuraajilleen.

 14. Elämme nyt tätä aikaa, joten jos halutaan verrata Koraanin oppia ja Raamatun oppia, niin silloin saamme sen kuvan, mitä nämä opit meille opettavat, kun verrataan Uutta testamenttia ja tällä hetkellä Koraania. Turha on siinä historiaan takertua, kun ne ajat ovat menneet eikä ne meitä enää koske.

  Olisi myös syytä tutustua tarkemmin siihen, miten kumpikin kirja on syntynyt, ja mikä niiden sanoma on tänä päivänä.

 15. Ihanaa. Mahtavaa. Meillä on hieno, viisas ja vastuuta kantava presidentti.
  Tämän illan ylen uutisista kohdasta 00:50 eteenpäin. Mtv3:n uutiset jättivät keskeisimmän kertomatta.
  https://areena.yle.fi/1-4559126#autoplay=true

  Näkyykö tämä Markulle Tukholmaan? Niin tarkoitat Tukholma-syndrooman nimellä kulkevaa oireyhtymää…

  Miten helpottavalta tuntuukaan, että tässä maassa on edes yksi vallankäyttäjä, joka miettii suomalaisten asioita vähän nenäänsä pidemmälle…
  Noinkohan ulkoministeri uhmaa presidenttiä, jolle ei selvästikään ole edes ollut avoin asioista.

 16. KK: ”Seppo. et taaskaan ole lukenut tekstiäni. Kyse ei ole aikamääristä,”

  Vai ei ole, siis sinusta esim. 6 vuotiaan tulee olla henkisesti ja sosiaalisesti olla yhtä kehittynyt kuin 6o vuotiaan…

  KK: ”vaan opettajan ohjeista seuraajilleen.”

  No noissa Jeesuksen ohjeissa oli mm. lapsille kehotus vihata vanhempiaan….
  Mutta eikö sama Jeesus opettanut myös, että ”heidän hedelmistään te tunnette heidät…” Eli millaisia olivat kristinuskon hedelmät 1400 luvulla, jolloin kristinusko oli 1400 vuotta vaikuttanut ja kehittynyt ja hedelmiään kypsyttänyt?

 17. Historian tunteminen on tärkeää, mutta ei niin tärkeää, että se estää näkemästä tämän päivän tilanteen, me elämme nyt tätä päivää. Se, mitä on tapahtunut joskus satoja vuosia sitten, niin siitä voidaan ottaa oppia, ettei se toistuisi.

  Jeesus sanoo, että suurin käsky on, rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäsi, siihen peruu laki ja profeetat. Mitä tähän voisi lisätä, se riittää elämän ohjeeksi.

 18. Markku. Kiitos perusteellisista viesteistäsi. Luin ne nyt ajan kanssa uudelleen yrittäen ymmärtää jotain siitä, mistä tulet, kun en tajua, miksi näet tärkeänä hakea näitä isis-ideologiaan sitoutuneita Suomeen. Ymmärtääkseni tämä on tahtotilasi.

  Ymmärrän toki, että puhut terapeuttina ja se on kuten itsekin sanot eri asia kuin poliittis-yhteiskunnalliset päätökset. Toki näillä on tekemistä keskenään, vaikka sitä kautta että uskooko islamistin ”eheytymiseen.” Luulisin kuitenkin, että ne islamistitaustaiset joita tunnet kenties, ovat tulleet luoksesi tai olet heihin jotain kautta yhteydessä sen tähden, että he tai heidän lähipiirinsä haluaa muutosta. Tuskin tapaat niitä, jotka muutosta eivät halua. Vai onko näissä tilanteissa olemassa ”pakkoterapiaa”?

  Teksteissäsi tässä ketjussa on paljonkin asioita, joista voisi jatkaa.. Heitän tähän nyt jotain mitä jäin ihmettelemään.

  Tiedän, että kyse on sisällissodasta, mutta ei kyllä vain siitä käsittääkseni. Kyllä kai poliittisen islamin päämäärä on saavuttaa ”rauhan tila”, joka tulee vasta sitten kun muita uskomuksia ei olekaan.

  ”Torjuttua islamin pelkoa? Miksi pelkäisin? ”
  Epäilin tätä sen tähden että kirjoitit ”en tule sallimaan”:

  ”Niin kauan kun pelko vallitsee mieltä iin he ovat voittajia. Omalta kohdaltani en tule sallimaan sellaista.”

  Tuo kuulosti siltä, että taistelu on kova…

  Sitten jatkat:
  ”Juuri tutustuminen lähemmin islamiin on vakuuttanut minut siitä että en ole islmilainen. ”

  Aika hurjaa… Onkohan sinulla tässä suomenkielen vivahteet ihan oikein? Tarkoitatko todella sanoa, että epäilit olevasi islamilainen? Ja tarkemmalla tutkimisella vakuutuit, että et ole? Olet varmaan sufilaisuutta arvostanut, ja peljännyt sitä kautta olevasi islamilainen?

  Joo. Eivät ole minun pelkojani nuo. Kyllä minä pidän automaattisesti uskondogmaa sellaisena arvoperustana, joka määrittelee automaattisesti asenteeni ja suhteeni johonkin uskonnonkaltaiseen. Toki on arvohierarkia, eikä mikään yhteisö tai järjestelmä ole täydellinen, mutta ei kirjauskonnossa voi ohittaa perusdogmaa, sitä kaikkein pyhintä kirjaan kirjoitettua. Ihmisten käytännöt ovat sen rinnalla tavallaan sivuseikka, koska Kirja pysyy ja ohjaa hiukan perustuslainlailla uskontulkintoja.

  Mietin tuota kognitiivista dissonanssia tässä yhteydessä. Hyvä veto suhteessa Blogimetsään. Tiedän toki ihan omassa elimistössä miten helevetillisen vaikeaa tuo henkinen irtautuminen tuollaisesta samaistumisen kohteesta on. Ehkä juuri siksi en osaa nähdä kovin suurta toivoa yhteiskunnallisella tasolla, että islamin hedelmät voisivat koskaan olla hyviä. Tarkoitan, että islamin sisällä tilanteet ovat toki moninkertaisesti pahempia kuin omani, jotka nekin aiheuttivat ihan tarpeeksi vaivaa.

  Ps. Katselin eilen Al-Jazeeran uutisia taas vaihteeksi kuullakseni vähän mitä maailmalla tapahtuu. Kertoivat ,että Intia on sallinut muiden kuin muslimien kansalaisuuden saamisen helpommin naapurimaista tuleville. Japanilla taitaa muistaakseni olla hiukan samansuuntaisen tiukka linja, vaikka eivät olekaan hindunationalisteja. Kukapa haluaa sotaa tai sisällissotaa joukkoonsa. Ruotsissa kaiketi ollaan jo tässä islamistien keskinäisen sisällissodan keskellä melkein?

 19. Hei Anne
  Luulen että meillä on vaikeuksia ymmärtää toisiamme tässä kysymyksessä. Mutta kiitos siitä että teet omalta puoleltasi yrityksen kuitenkin. Minulla puolestani on ymmärtämisen vaikeuksia noita näihin äiteihin kohdistuvia epäluuloja kohtaan.

  Niin, voi olla että en onnistu muotoilemaan kannanottojani tarpeeksi nyansoidusti mutta perussanoman pitäisi olla selvä :

  -Nuo äidit ja lapset ovat sodan uhreja. En usko että heistä on vaaraa kenellekään. En usko sitäkään, että ideologinen aivopesu on tarpeeksi kestävä ympäröivän tuen puuttesta, jotta he tulisivat jatkamaan miestensä sotimista. Kurdit ja Yasirit muodostivat islamin vastaisesti naisten taisteluyksiköitä . Ne muuten pelottivat issisläisiä ,kun kuulema ,jos tulee naisen ampumaksi,, niin ei pääse paratiisiin oikeana jihadistina.Nämä nyt kyseiset äidit ovat vain hoidelleet miehiään ja lapsiaan eivätkä ole todennäköisesti sotineet.

  Pidän luonnollisena asiana sitä ,että ainakin joku tai jotkut ovat edelleenkin lojaalia sille elämänvalinnalle, joka sai heidät lähtemään tuonne olematta silti vaarallinen terroristi. Tuokin suomalaisperäinen, jota on haastateltu ,on nyt tunnettu joten hänen tekemisensä tullaan tarkasti valvomaan.

  Ruotsin ampumiset, jotka ovat todellinen ongelma, lähtivät kun ns jugosslavin mafia tuli maahan 90-luvulla ja ottivat huumekaupan hoitoonsa. He saivat kilpailijoita sitten kun Lähi-Idän pakolaisia alkoi tulla. Toistaiseksi he ampuvat toinen toisiaan taistellen markkina osuuksista. Joten toistaiseksi Issis tai Talibaanit eivät ole sotkeutuneet juuri tähän sotaan.

 20. Joo. Markku. Kiitos yhteenvedosta.
  Taidat olla täysin oikeassa siinä, että näitä islamisteja kiinnostaa ensisijassa islamin sisäinen sisällissota, nimittäin niistä 11 suomalaisnaisesta ilmeisesti vain yksi haluaa tulla Suomeen tämän päiväisen uutisen mukaan. Ainoastaan yhdelle painavat maalliset huolet mitään.
  Muut lymyilevät piilossa suomalaisviranomaisuhan alla tai käyttävät peitenimiä. Voivathan toki olla vaan kadoksissakin, mutta tieto kulkee sinne, joten tietävät pelätä tätä vihervasemmistohallitusta.
  https://www.verkkouutiset.fi/hs-al-holin-suomalaisia-etsitty-talla-viikolla/

  On tämä hauska tilanne. Suomalaisten lastensuojeluviranomaisten herkkyys ottaa kaikkien erimielisten lapset huostaan on näinä aikoina paras ja toimiva maanpuolustusjärjestelmä.

  Niin… siinä on nyt ne ”suomalaiset”, joista nyt niin suuri vastuu on olevinaan.

 21. Suomalaiset naiset ovat olleet täysin tietoisia isiksen toiminnasta, kun ovat lähteneet toimintaan mukaan. On hyvin sinisilmäistä uskoa heidän tehneen parannuksen ja lopettaneen isiksen tukemisen täällä kotimaassa.

  He tietävät hyvin sen, jos tulevat kotimaahan, niin lapset otetaan huostaan ja äidit joutuvat käymään meidän verovaroilla pitkät kalliit oikeuden käynnit ja joutuvat mahdollisesti vankilaan.

  Poliisi on jo niin monta terrori iskua estänyt, että ei enää lisää uhkia tarvittaisi. Olisi järkevää seurata, mitä muut pohjoismaat tekevät, ja kuunnella poliisia, jotka parhaiden ovat perillä asioista.

 22. ”Historian tunteminen on tärkeää, mutta ei niin tärkeää, että se estää näkemästä tämän päivän tilanteen, me elämme nyt tätä päivää.”

  Tietenkin, mutta on täysinepäreilua verrata kahden täysin eri-ikäisen uskonnon hedelmiä ja sovelluksia toisiinsa. Kristinusko sai onnekseen valitusfilsosofeilta ja valistusruhtinailta verisille kavoilleen vesipesun jotta voisi nyt ratsastelella ylhäisesti ja ylpeästi ateistis-deistisen valituksen satuloimalla aasillal

  Kalevi: ” Se, mitä on tapahtunut joskus satoja vuosia sitten, niin siitä voidaan ottaa oppia, ettei se toistuisi.”

  Niinpä, annapa sitten toisellekin uskonnolle esim. 600 vuotta lisäaikaa ottaa oppia…

 23. ”Niinpä, annapa sitten toisellekin uskonnolle esim. 600 vuotta lisäaikaa ottaa oppia…”

  Millaisen kuvittelisit islamin olevan 600 vuoden päästä.

 24. Miksi meidän pitäisi antaa lisäaikaa murhakultille kokonaista 600 vuotta? Kyllä minusta tuollaiset kultit on paras vaan pitää pois omalta maaperältä kaikin käytettävissä olevin keinoin. Se kuuluisa nollatoleranssi. Antaa heidän rakentaa se oma kalifaattinsa muualle. Niinhän he tekevätkin. Eivät he tottele suvaitsevaiston kutsua. Luojan kiitos. He ovat tosissaan uskonsa kanssa, ihan niin kuin kuuluukin tosiuskovalle.

 25. Ymmärsit varsin hyvin Anne, että tarkoitin vain kahden uskonnon mielekästä vertailuvuutta, enkä ottanut kantaa mihinkään käytäntöihin. Halusit vain lukea viestini väärin eli teit kukkasaset…

 26. Kaleville: Käytännössä en minkäänlaisen, sillä nykyisen maapalloa tuhoavan myrkyllisen tavaratuotannon vallitessa maapallo ei tuolloin ole enää elinkelpoinen..

 27. Kiitos Seppo, että annat minulle arvotonta ansiollisetonta arvonnousua, verratessasi minua väärinymmärryksen huippusfääreihin korottamisen maisteriksi.

  Jos taas vertaillaan kahta hyvää opettajaa: Muhammedia ja Jeesusta, kallistuisin mieluummin Jeesuksen puoleen.

 28. ”Muhammedia ja Jeesusta, kallistuisin mieluummin Jeesuksen puoleen.”

  Siinä on vaan se, että tuota Jeesuksen opista aikansa kirkko teki opin Jeeuksesta, jota oppiaan vartioi kauhituttavan julmin menetelmin 1500 vuotta kunnes sai onneksen veren sen kasvoilta pesseen valistuksen kaitsijakseen.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.