Ihmisoikeudet, Al Hol ja šaria.

Julkisessa keskustelussa Suomessa nousee usein esille väite, että ihmisoikeudet vaativat meiltä tiettyjä toimia. Samalla nostetaan esille YK:n ihmisoikeuksien julistus.

Kuinka sitoutuneita tällä planeetalla sitten ollaan ihmisoikeuksien julistukseen? Varsinaisesti YK:aan ei ole turhan tarkka. Ohittaessaan Kairon julistuksen vuodelta 1990 YK hiljaa hyväksyy yli 50. jäsenvaltionsa osalta rinnakkaisen ja osin voimakkaasti länsimaisesta ihmisoikeusnäkemyksestä poikkeavan eettisen koodiston. Kairon julistus on lähinnä islamilaisen šarian ylivaltaa, se ei tunne esimerkiksi uskonnonvapautta.

Epäilemättä jollakin tasolla šariaa pyritään istuttamaan myös Suomeen. Tästä on ollut jo merkkejä, mutta varsinaisesti prosessi alkanee muslimiväestön prosentuaalisen osuuden kokonaisväestöstä noustessa vielä tästä nykyisestä. Se on vain ajan kysymys.

Afrikassa šaria etenee myös. Tuttu pastori ja filosofian tohtori Ugandasta Medad Birungi kuvasi sharian etenemistä 80%:sti kristityssä Ugandassa. Taloudellisen lobbaamisen seurauksena perustuslain vastaisia sharian lakikokonaisuuksia otettiin Ugandassa käyttöön. Esimerkiksi yksiavioisuuteen sitoutuneessa maassa muslimimies saa nykyisin ottaa max. 12 vaimoa.

Kun sisäministeri Ohisalo salli viime kesänä ystäväni, kristityn iranilaismiehen palauttamisen kidutettavaksi Iraniin, se osoitti minun mielestäni tekona hyväksyntää iranilaiselle käsitykselle ihmisoikeuksista eli šarialle. Samaan aikaan junailtiin silti jo muslimitaustaisten ihmisten palauttamista šaria-maasta Al Holin الهول leiriltä takaisin Suomeen. Se tuntuu oudolta.

Entäpä lapset? ISIS-lapset ovat jo alle 10-vuotiaina kantaneet asetta. Heidät on aivopesty surmaamaan sekä puukolla että ampuma-aseilla. He uskovat tappamalla palvelevansa Allahia. Näiden lasten osalta on ainakin varauduttava pitkään laitos- tai perhekotihoitoon. Nouto Suomeen on vasta pitkän kotimatkan alku.

Minua ei sinänsä haittaa Al Holin leirillä olevien suomalaistaustaisten (ja ehkä somalialaistaustaisten?) palauttaminen Suomeen. Kaikki voidaan palauttaa, mutta on turha kuvitella, että he luopuisivat ideologiastaan tai olisivat jotenkin kiitollisia Suomelle. He ovat omistautuneet vihaamaan meitä vääräuskoisia. Tässäkään tapauksessa rakkautta ei voi ostaa rahalla. Miten kasvattaa vihaava aikuinen rauhan tielle?

Erityisesti olisi kuitenkin minun mielestäni luovuttava tästä kaksinaismoralistisesta ihmisoikeusdiskurssista. Missä vaiheessa kristityltä iranilaiselta loppuivat ihmisoikeudet, mutta ISIS-terroristeilla ne säilyvät ja lujittuvat vain?

Ehkä enemmän olisi puhuttava ihmisvelvollisuuksista Simone Weilin tapaan. Meillä on velvollisuuksia ihmisinä. Kristittyjä velvoittaa myös lähimmäisenrakkauden periaate. Yhteiskunnassa lähimmäisenrakkautta joudutaan kuitenkin ajattelemaan yleisemmin. Saatammeko muut kansalaisemme vaaraan ottamalla tänne leirille jääneitä ISIS-vankeja?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kairon_julistus_ihmisoikeuksista_islamissa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

24 kommenttia artikkeliin ”Ihmisoikeudet, Al Hol ja šaria.”

 1. Tämä sattui silmiin heti luettuani blogisi:
  https://www.facebook.com/tapio.syrjatie/posts/2840564072629711

  On se vaan jonkin sorttista varjelusta ja ryhdistäytymistä eri tahoilta, että Haavisto/Ohisalo-joukkue nyt joutuu heti vastuuseen tekosistaan. Heitä seuraavat tarkkaan toivottavasti muutkin kuin Halla-aho tämän jälkeen. Erityisen hienoa, että myös presidentti vaati hallitusta ottamaan vastuun asioista.

  Että jopa virkamiehet ja media ja oppositio nostavat yksissä tuumin salaisuudet esille. Hyvä Suomi.
  Haavisto on tämän jälkeen ainakin varmasti entinen presidenttikandidaatti. Sen verran räikeää harhaanjohtamista ja ketkuilua tuo on ollut. Tuskinpa tätä nyt oikein kukaan yksittäinen poliitikkoherra on pystynyt junailemaan. Tulee sen verran monesta suunnasta stoppi tälle touhulle – toivottavasti. Kepulla ei ole varaa mennä näihin mukaan varmaankaan.

  Lisäys: niin ehkä tämä on osaltaan sitä Rinteen sekoilua, vai kuka se lupasikaan eduskunnalle että näitä terroristeja ei aktiivisesti lähdetä tuomaan. Haavisto tuskin moista lupasikaan. Tuskinpa tällä hallituksella on yhtään enemmän yhteistä linjaa.

 2. Kiitos Anne kommentistasi.

  Pahoittelen, että alkuperäinen tekstini saattaa olla hiukan palapelimäinen. Se syntyi tiiviin miettimisen tuloksena erään keskustelun yhteydessä jonkinlaisena vastauksena ihmisoikeusfundamentalistiseen lähestymistapaan.

  Minustakin Haavisto on hoitanut asiaa väärin. Ihmisten tuominen sieltä pois ei tarvitsisi tulla salatuiksi Ulkoasiain valiokunnalta ja muulta hallitukselta. Operaatiot toki voivat olla varovaisia ja vaitonaisia.

  Enemmänkin juuri poliittinen päätös tarvittaisiin, sillä lasten tai mahdollisesti naisten hakeminen kotimaahan ei ole vain haku. Henkilöt on täällä pakko ottaa säilöön, internointiiin. Jos aikuisia on mukana, on tutkittava mahdolliset sotarikokset. Kytkökset terrorismiin on selvitettävä. Aika paljon lastenkin osalta pitää olla valmis tekemään.

 3. ”Henkilöt on täällä pakko ottaa säilöön, internointiiin. Jos aikuisia on mukana, on tutkittava mahdolliset sotarikokset. Kytkökset terrorismiin on selvitettävä. Aika paljon lastenkin osalta pitää olla valmis tekemään.”
  Tämähän on aivan täydellinen suunnitelma hallitukselta. Jokaista yhtä terroristia kohden työllistyy ties kuinka monta kymmentä ellei jopa sataa uutta työntekijää. Työllisyysaste kasvaa ja hallitus voi iloita menestyksestään.

  Sitä vaan mietin että en oikein edes usko, että pitäisivät säilössä noita. Kun on ne ihmisoikeudet nääs. Tästä uskon puutteesta seuraa ainakin se, että kun tuommoisen näköinen tulee Helsingin kadulla vastaan en vaihda vain kadun toiselle puolelle, vaan ihan uudelle kadulle. Kenen naapuriin ja mihin kouluun nuo lapsukaiset laitetaaan? Nykyäänhän ei ole eritysluokkiakaan, kun tasa-arvo. Vanha ystäväni on opettaja Espoossa (mies), ja kyllähän siitä kertomasta kuuluu kuinka yksi tai kaksi ongelmalasta voi pistää koko luokan sekaisin, niin että kellään ei mene hyvin. Nyt Helsingin politiikkana on levittää ongelmat mahdollisimman laajalle. (PS. tämän opettajan maahanmuuttajalapset ovat kivoja, eli eivät ongelmia sinällään tässä tapauksessa).

  Isis-naiset ovat laittaneet 3-vuotiaansa ampumaan ihmisiä ja ainakin harjoittelemaan päiden katkomista. Siinähän eheytät sitten. Mitäpä Markku Hirn vaikeiden tapausten terapeuttina tähän sanoo? Montako henkilötyövuotta uutta työvoimaa tarvitaan pelkästää psykologiaosastolla?

 4. Kiitos kysymästä. Olen tietenkin nähnyt noita propaganda videoita minäkin jossa lapsille annetaan aseita leikkikaluiksi. Silti en usko, että heistä niin helposti tulisi jihadisteja ,varsinkin jos yksinäinen äiti on heidän holhoojansa. Kalifaatin idea oli se suuri näky joka värväsi Länsi-maissa enemmän tai vähemmän epäonnistuneita nuoria miehiä ISISin riveihin.

  Joku nainen saisi selittää mikä noissa miehissä sitten on niin kiinnostavaa että heidän peräänsä täytyy lähteä. Olen törmännyt siihen ilmiöön ihan siviilissäkin. Mikä vaarallisissa miehissä vetää puoliinsa? Yksi sellainen potilas kertoi , selvittyään hengissä puukotuksesta, että se on yksi tapa päästä kuningattareksi, olla pelottavan miehen tyttöystävä. Siitä saavat kaikki vahat kiusaajat pitkän nenän.

  Jos puhutaan näistä nyt kyseessä olevista naisista , niin ainakin ruotsalaisten tietojen mukaan ,osa heistä on ollut seksiorjia ja kulkeutuneet kädestä käsiin ja heidän lapsillaan on eri isiä. Vaikea kuvitella ,että he olisivat motivoituneet sodan jatkamiseen.

  Minua todellakin ihmetyttää ylläolevat , pelkoa ja ennakoluuloja täynä olevat kirjoitukset.Samoin sellaisen rationaalisen analyysin joka pohjautuu tiedettävissä oleviin tosiasioihin , poissa olo.

  Vai että lapset ja äidit turvasäiliöihin. Miksi? Onko tällä hetkellä todistuksia siitä että kyseiset naiset ovat osallistuneet terrorismiin? Oikeusvaltionarvojen mukaan pelkkä epäily ei riitä tuomitsemaan ihmisiä. Syytöksen tekijän on todistettava epäilyn syyllisyys tosiasioilla. Epäillyn ei tarvitse todistaa itseään syyttömäksi. Mielipiteet, vahvat tunteet ja yleistykset eivät ole asiatodisteita. Sellaisilla luodaan olkinukkeja .

  Tiedämme lastenkasvatuksesta aivan hyvin sen että lapselle ero vanhemmistaan on aina traumaattista. Paras tapa luoda katkeria nuorukaisia on erotta heidät pakolla äideistään. Se viha mikä kasautuu heihin , tulee joskus purkautumaan kostonhaluna.

  Mikään ”terapia” maailmassa ei voi näitä lapsia kasvattaa vastoin heidän omaa haluaan miksikään muuksi. Jostain olisi löydettävä yhteisö johon he voisivat vapaaehtoisesti samaistua. Tämä on vaikeata. Vinoon menneen kasvatuksen tulos on negatiivinen identiteetti. Ikuinen kapina maailmaa vastaan ja samaistuminen heihin jotka myöskin kapinoivat.

  Joku terapeutti raukka sitten neljänkymmenen vuoden kuluttua voi saada jonkun näistä lapsista potilaakseen . Koska maailma taistelee siinä vaiheessa ilmaston muutosten pahojen seurausten kanssa ,niin yksilön tason ongelmiin ei ole enää muuta kuin lääkehoito, sellainen joka vähentää psyykkistä kipua tuomatta ymmärrystä henkilön tilaan.

 5. Ei pitänyt tätä kommentoida, mutta kun Markku viisaasti kommentoi, niin tuon itsekin näkökulmani.

  ”Epäilemättä jollakin tasolla šariaa pyritään istuttamaan myös Suomeen.” Mihin tällainen varmuus oikein perustuu? Itse en ole nähnyt merkkejä. Mikä taho tai ketkä shariaa tänne nyt oikein ovat istuttamassa?

  Sitten sekin on vielä spekulaatiota, että muslimiväestön osuus Suomessa nousisi, ainakaan merkittävästi. Se on edelleen niin pieni, että pitkään saisi nousta, että siitä tulisi millään tavalla merkittävä. Ja muslimeitahan täällä on asunut jo pitkät ajat. Tataarit.

  Miksi otetaan esille nimenomaan Ohisalon ”salliman kristityn iranilaismiehen palautus”? Ja onko tuo tapaus dokumentoitu, että häntä on siellä kidutettu? Miksei tässä voinut tuoda esille sitä tapausta, kun iranilaismies, muslimi, palautettiin ja samantien murhattiin? Näitä lienee useitakin tapauksia, mutta tuo tapaus ainakin on dokumentoitu.

  Samaan aikaan ei ole tiettävästi mitään junailuja tehty, vain valmisteluja sen varalta, että tulee päätös lähteä hakemaan näitä tai kurdihallinto käskee näiden lähteä koteihinsa sieltä leiristä. Ja mistä Pentti Tepsa tietää, minkälaiset taustat näillä naisilla on? Poliisilla on tietoa, mutta sitä ei meillä siviileillä pitäisi olla. Ovatko nuo kymmenen tai yksitoista naista ”muslimitaustaisia” vaiko kristittytaustaisia ja muslimeiksi kääntyneitä, mutta suomalaisia kuitenkin?

  Siinä sinänsä ei ole mitään outoa, jos heidät tänne tuotaisiin. Heillä on Suomen kansalaisina siihen oikeus. Mutta jos tai kun he tänne tulevat, heidät on otettava tietysti kiinni heti ja vietävä tutkintavankeuteen epäiltyinä terroristisiin tekoihin osallistumisesta. ISIS-terroristeja he eivät ole niin kauan kuin heidät sellaisiksi todetaan. Sitä ennen he ovat vain typeriä houkkia, jotka ovat vieneet lapsensa vaaralliseen paikkaan. Kun heidät on tutkittu ja syyllisiksi todettu, niin sitten rangaistus lain mukaan. Lapset ilmeisesti joka tapauksessa pitää ottaa huostaan, mutta sekin on ensin tutkittava. Sitäkään me emme tiedä, mitä nuo Suomen kansallisuuden omaavat lapset ovat nähneet. Ovatko nähneet väkivaltaa tai tehneet? Pelkkää spekulaatiota ennen kuin on saatu näyttöä. Entä onko siitä näyttöä, että juuri ISIS-NAISET ovat 3-vuotiaita panneet tekemään hirmutöitä? Epäilen niin kauan kuin toisin näytetään. Olen nähnyt kauheita videoita, joissa lapset on pantu ampumaan vankeja, mutta miespuoliset Isisroistot niissä kuvissa ovat näkyneet. Ei naisia.

  Nyt on selvää, että kurdihallinto ei salli lasten erottamista äideistään, niin heidät on tuotava kotimaahan. Siihen valtiolla on velvollisuuskin ilman mitään hallituksen linjauksiakin. On suurta julmuutta pallotella asiaa ja repiä poliittisia pisteitä leirihelvetissä nyt olevien lasten kustannuksella. Siellä alkaa nyt olla sietämättömät olosuhteet. Kuinka moni antaisi oman lapsensa joutua olemaan teltassa mutavellissä, kylmässä tuulessa ja yön pakkasissa?

 6. Yki Räikkälälle kysymys, miksi muut pohjoismaat eivät ole tuoneet aikuisia suomeen Al Holin leiriltä. Lapsia on kyllä tuotu, mutta ei aikuisia.

  Poliisi on myös huolissaan, jos aikuisia tuodaan, joten ei se nyt ihan turhaa pelottelua ole.

 7. Pentti Tepsalle kiitokset tietopohjaisesta ja hyvin perillä olevasta blogista. Kun vedotaan tunteisiin mennen lapsen oikeuksiin ja lapsiin tässä tapauksessa niin on pakko kysyä mikä on näiden vanhempien eli äitien suhde omiin lapsiinsa. Onko heillä vastuuntuntoinen kasvatus mielessä vaiko kasvattaa lapset väkivaltaan. Kristitynkään velvollisuus ei ole edistää pahaa vaan vaatia jokaiselta ihmiseltä täällä ajassa vastuullisuutta myös omien lastensa kasvatukseen. Nämä naiset eivät millään tasolla ole osoittaneet sellaista vastuullisuutta mitä edellytän.

 8. Kalevi: Ne ovat tuoneet orpolapsia, eivät äitiensä kanssa olevia. Tarkista vaikka. Suomi ei ole saanut aikaiseksi edes parin kolmen orvon tuomista.

  Onko poliisi huolissaan? Eikö se ole Supo, joka on esittänyt arvion, että voisivat jatkaa – todennäköisesti – terroristista toimintaa Suomessa. Mutta puhuivat yleisesti al-Holin leirillä olevista naisista. Kuinka paljon Supo tietää suomalaisista naisista, on toinen juttu. Kuinka paljon tietää? Minulla ei ole tietoa siitä.

  Tällä hetkellä yhtään noista suomalaisista ei epäillä rikoksista ja poliisin tiedossa siis pitäisi olla näiden henkilöllisyys. Mutta oli miten oli, ne lapset eivät sieltä lähde ilman äitejään. Miten toimia? Jätetäänkö lapset sinne kitumaan kauheisiin olosuhteisiin vai haetaanko? Äiteineen.

 9. Tuomo: olen itse sitä mieltä, että nuo naiset eivät ole kelvollisia kasvattamaan lapsiaan, kun ovat vieneet ne mukanaan hengenvaaralle alttiiksi ja ylipäätään sellaiseen mielettömyyteen, mitä Isis edustaa. Minusta on selvää, että nuo lapset huostaanotetaan. Mutta sen selvitys kuuluu viranomaisille ja alan ammattilaisille.

 10. Kiitos Yki kysymyksistä. Kaikkeen en ehdi vastata, mutta toivottavasti tästä on hyötyä.

  Helsingin Sanomat kertoo amerikkalaisprofessorista, jonka Journalistiliitto kutsui asiantuntijaksi Suomeen keskustelutilaisuuteen. Hänen viestinsä oli, että on parempi ottaa šaria vastaan nyt vapaaehtoisesti kuin pakolla myöhemmin. He uskovat islamisaation olevan väistämätöntä.
  ”Sharia-laille pitäisi antaa länsimaissa tilaa, sanoo Suomessa vieraillut professori – ”Uskon, että se saataisiin toimimaan””
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005714508.html?share=4db4885603dfde670d5ad8cb43a27a41

  Tälläkin hetkellä vanhoillisissa muslimimaahanmuuttajien yhteisöissä Suomessa šariaa sovelletaan käytännössä vanhoillisten imaamien antaessa uskonnollisoikeudellisia ratkaisuja.

  Tataarit muuttivat maahamme yli vuosisata sitten. Venäjän keisarikunnan alamaisina ja sotilasperheistä tulevina he eivät koskaan olleet sillä tavalla vanhakantaisia, vaan olivat oppineet sopeutumaan länsimaiseen valtakulttuuriin. He ovat kotoutumisen menestystarina Suomen juutalaisten ohella. Valitettavasti nämä positiiviset esimerkit eivät käy kaikilta osin odotusarvoina nykyisen maahanmuuton osalta, joka suuntautuu maahamme erittäin konservatiivisista tai radikalisoituneista muslimimaista.

  Kysyit myös Ohisalosta ja kristitystä ystävästäni, joka viime syksynä pakkopalautettiin kidutettavaksi Iraniin. Tuolloin vetosin henkilökohtaisesti ministeri Ohisaloon, jonka valvontaan nämä asiat kuuluvat. Kysymys oli selkeästä ihmisoikeusrikkomuksesta ja kaiken evidenssin mukaan tiesimme, mitä Iranin vallankumouskaarti tekee. Apua ei herunut. Kanavieni kautta tiedän, että on kidutettu ja hengenvaarallinen tilanne jatkuu. Siksi on perin outoa, että samaan aikaan shariaan uskovia muslimeja voidaan kyllä suunnitella tuotavaksi Suomeen, mihin mikään laki ei velvoita.

  Itse en ole Al Holissa käynyt, mutta joitakin tapauksia tunnen. Kantasuomalaisia tyttöjäkin on päätynyt ISIS-vaimoiksi Syyriaan taitavan groomauksen tuloksena. Joukossa on nuoria ja lahjakkaita sekä koulutettuja. Kaikkea en voi julkisesti kirjoittaa.

  Yleensä sotatoimialueelta saapuvat ryhmät on Suomessa otettu internointiin. Viimeksi näin tehtiin esimerkiksi II maailmansodan jälkeen. Heidän taustansa sekä mahdolliset sotarikokset on tutkittu. Tätä pidän nytkin hyvänä mallina, jos naisia lapsineen tuodaan. En muuten oikein usko, että naisten erottaminen lapsistaan palvelee mitään hyvää. Äiti on aina äiti.

  Toivottavasti asiassa löytyy hyviä ratkaisuja.

 11. Minä kyllä jättäisin vielä kohteliaasti vähälle huomiolle jonkun satunnaisen Islamilaisen oikeuden asiantuntijan lausunnot. Sattuu olemaan vielä asian- ja uskonomainen.

  Nuo muslimiyhteisöt voivat noudattaa omaa shariaansa niin paljon kuin lystäävät, jos se ei haittaa ketään muuta tai suomalaista järjestystä. Sharia on enemmänkin kuin vain islamilaista lakia. Se on elämäntapaohjeistusta ym. ja jos se ei ole ristiriidassa Suomen lain kanssa niin anti olla.

  Ikävä tuo tuttusi asia. Näitähän on tapahtunut, niin kristityille kuin islamilaisille turvapaikanhakijoille. Ei myönnetty turvapaikkaa ja monelle lienee se ollut yhtä kuin kuolemantuomio. Se, että muslimeiksi kääntyneitä suomalaisia tuodaan tänne, on lakimääräinen asia. Tänne on täysi oikeus tulla, jos niin haluaa, jos kansalainen on. Enpä tiedä onko suunniteltu erityisesti ”shariaan uskovien muslimien” tuomista tänne, vaan lähinnä LAPSIEN tänne hakemista ja kuten tiedämme, ei leirin kurdihallinto suostu lapsia ilman äitejään luovuttamaan. Joten, miten menetellä? Onko sinulla vastaus?

  Entä minkälaisia nuo naiset ovat. Ovatko he kantasuomalaisia ja muslimeiksi kääntyneitä vaiko muun maalaisia Suomen kansalaisuuden saaneita vaiko keitä? Kuka tietää? Minä en ainakaan. Tai että uskovatko he kaiken päälle vielä shariaan?

  Mikäli ja kun nuo tänne vielä tulevat, tapahtuu se ns. internointi kyllä. Nimittäin tutkintavankeuteen he joutuvat heti ensin. Mutta lapsia ei kyllä pidä eristää. Eiköhän nämä ole eristystä saaneet jo tarpeeksi.

 12. Näyttää, että Markku ei todellakaan ole seurannut, sitä minkälaista porukkaa Al-holin leirillä on. Ainakin Ylen haastattelemat suomalaiset vaikuttavat olevan hyvin mutta ulkomaalaisittain suomea puhuvia. Saattaa siellä olla kantasuomalaisiakin.

  Tässä tämän päiväinen uutinen jossa ruotsalainen Syyriassa auttanut lääkäri kertoo tilanteesta, ja ehdottaa lasten erottamista äideistään. Joka puolelta tulee tietoa, että ainakaan läheskään kaikki eivät halua palata Suomeen. He haluavat yhä rakentaa kalifaattia.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006343158.html

 13. Valitettavasti joudun tietyistä syistä seuraamaan kehitystä Syyriassa parhaani mukaan. Mutta perspektiivini on todellakin toinen kun politiikka ja terrorismi.

  Lääkäritkin puhuvat vastoin parempaa tietoa. Tämä lääkäri väittää mm ,että naiset maksaisivat kymmeniä tuhansia dollareita salakuljettajille päästäkseen leireiltä pois. On varmasti totta ,että naiset haluavat pois leireiltä, miksi eivät haluaisi, mutta miten se olisi mahdollista suomalaisten kohdalla ? Kellä siellä olevilla suomalaisilla olisi sellaiseen mahdollisuuksia ja mistä rahat? Monet tulivat koko perheen avustamina ja salakuljettajien avulla Eurooppaan levottomuuksia pakoon. Mutta nyt ei ole rahoittavaa perhettä heidän ympärillään.

  Lääkäri on sitä paitsi kurdi, issisiläisten perivihollinen ja jolla on kaikki syyt olla epäluuloinen. Hänen ,jos jonkun tulisi tietää ,että paras tapa kasvattaa uusia terroristeja on vieroittaa lapset pakolla äideistään. Lapsista tulee katkeria ja kostonhimoisia aikuisia .Näinhän Sadam Hussein teki kurdien kanssa.

  Yksi äideistä lehtitietojen mukaan, ei haluaisi palata Suomeen mutta kymmenen , todennäköisesti vaikeasti traumatisoitunutta äitiä haluaisi.

 14. Viestintuoja on vääräuskoinen. Niinpä.
  Isis oli rikas. He möivät öljyä. Miksi ihmeessä näillä naisilla ei voisi olla rahaa – miesten kuoltua..? Jos lääkäri kerran niin sanoo, niin millä perusteella sinä sen valheeksi tiedät, jos ei rodullistettuja perusteita käytettäisi.

 15. Islamistien vaimot todennäköisesti ei peri miehiään niin kuin vaikka meillä Suomessa pääsääntöisesti. Kyllä kai nainen on noissa islamistiroistojengeissä enemmänkin sitä omaisuutta, joka peritään tai luovutetaan eteenpäin… Siis en usko, että Isisin öljyrahoista vaimot ja ylipäätään naiset kostuvat yhtään mitään. Korjattakoon jos olen väärässä.

 16. ”Islamistien vaimot todennäköisesti ei peri miehiään niin kuin vaikka meillä Suomessa pääsääntöisesti.”

  Eivät vaimot Suomessa ”pääsääntöisesti” peri miestään, jos heillä on yhteisiä lapsia, mutta hänellä on avio-oikeus puoleen yhteisestä omaisuudesta, ellei avioehdossa ole toisin määrätty.

  Kyllähän naiset islamissa perivät. Vanhempien perintö jaetaan siten, että tytär perii puolet siitä mitä poika. Tätä perustellaan usein sillä, että miehen velvollisuus on huolehtia perheen taloudesta. Nainen hallitsee omaa omaisuuttaan ja vanhempien perintö menee tietysti lapsille.

  Muuten: YK: asiantuntijoiden mukaan Isisillä saattaa olla vielä käytettävänä jopa 300 miljoonan dollarin varat.

 17. Sodan keskellä ei varmaan ole mitään perimisjuristeja paikalla vaan mahdolliset rahat ovat jossain lähellä. Aika hassu ajatus, että koska patriarkalismi, naisella ei voisi olla pääsyä perheen rahoihin kun mies kuolee. Ehkä siellä ei ole miehenkään sukua mukana ottamassa rahoja haltuunsa… Vähän nyt skarppausta hei.

 18. Ulla: totta maar tiedän perimisjärjestyksen Suomessa. Siksi sana pääsääntöisesti. Olisi pitänyt ilmaista tarkemmin. Olen itsekin ollut tässä mukana, kun isäukko heitti lusikan nurkkaan jättäen lesken ja meidät muksut.

  En tiedä, miten islamilaisessa maailmassa perinnöt määräytyvät. Varmaan monissa islamilaisissa maissa se käy niin kuin kerrot, mutta epäilen vahvasti Isiksessä noin tapahtuvan. Epäilen myös vaikkapa wahhabistisessa Saudi-Arabiassa näin olevan. Voin olla väärässäkin.

  Mutta Isiksessä naiset ja lesket olivat myytävää omaisuutta, eivät perijöitä. Korjattakoon, jos olen väärässä.

 19. Jostakin syystä kuitenkin tuo islamin yhteiskuntajärjestys ja aatemaailma viehättää jopa monia vapaita eurooppalaisia naisia siinä määrin, että he kääntyvät muslimeiksi tai/ja lähtevät rakentamaan islamilaista valtiota täysin tietoisina siitä millaista väkivaltaa ja raakuuksia se harjoittaa. Feminismin läpitunkemassa eurooppalaisessa maailmassa se tuntuu täysin käsittämättömältä. Olen pahoillani, mutta tietäessäni millaisessa tilassa suomalainen lastensuojelu on tänä päivänä, en tunne erityistä myötätuntoa heitä kohtaan.

  Olen ihmetellyt tässä direktiivien luvatussa maailmassa miksi EU:ssa ei saada aikaan yhteistä kantaa tai suositusta al-Holin suhteen. Turhemmistakin asioista on päätetty. Nyt tästä käydään jokaisessa jäsenvaltiossa sisäpoliittista kissanhannän vetoa.

 20. Ulla. En saa nyt ihan kiinni ajatuksestasi tässä:
  ”Olen pahoillani, mutta tietäessäni millaisessa tilassa suomalainen lastensuojelu on tänä päivänä, en tunne erityistä myötätuntoa heitä kohtaan. ”
  Myötätuntoa ketä kohtaan? Ja miten se liittyy lastensuojeluun.

 21. ”Myötätuntoa ketä kohtaan? Ja miten se liittyy lastensuojeluun.”

  Julkisuudessa vakuutellaan nyt, että näiden islamistinaisten ja heidän lastensa hoitoon tukeen ja terapiaan löytyy kyllä tarvittava määrä sosiaalityöntekijöitä, terapeutteja terveydenhoitoalan ammattilaisia ja poliiseja auttamaan heitä sopeutumisessa. Me varvaudumme hyvin ja kaikki sujuu.

  Samaan aikaan meillä Suomessa etenkin ns. kiireellisten lasten huostaanottojen tarve on lisääntynyt koko ajan. Liian monia hoidetaan psyykenlääkkeillä ja hoitoon pääsy kestää liian kauan, koska terapeutteja ja hoitopaikoja ei riitä tarpeeksi. (ei näille omille) Nuorimmat huumeiden käyttäjät ovat alakouluikäisiä ja lastensuojelun työntekijät työskentelevät kuntonsa kestorajoilla. Erityisopetuksen alasajo kuormittaa koululaitosta. Jatkanko vielä???

  Tekisi mieleni ehdottaa, että otetaan tänne sama määrä raiskattuja, pahoinpideltyjä ja orjuutettuja jesidilapsia ja -naisia. Yritetään hoitaa heidän vammansa edes siedettävälle tasolle niin, että he voivat jatkaa elämäänsä.

  Ei Anne, jos olen edes itselleni rehellinen, en pysty tuntemaan myötätuntoa niitä isis-naisia kohtaan, jotka eivät itse osanneet sääliä toista naista, vaan lähtivät tietoisesti tukemaan tuota sairasta ideologiaa. Sorry.

 22. Ok Ulla. Sinä olet asiantuntija tuolla alalla. Suvaitsevaisten puheissa ei vaan ole mitään suhteellisuudentajua tai realismia.

  ”Samaan aikaan meillä Suomessa etenkin ns. kiireellisten lasten huostaanottojen tarve on lisääntynyt koko ajan.”
  Sitten toisaalta lastensuojeluviranomaiset jahtaavat jotain Marco de Wittin lasta, sen tähden että suvaitsevaisto ja poliisi itse tekee lastensuojeluilmoituksia vain sen tähden että lapsi on innostunut kuvaamaan ja puuhaamaan vanhempiensa kanssa näissä kansallismielisissä kuvioissa. Joku käsikirja sanoo ilmeisesti, että pitää haastatella vaikka 4 kertaa kuukaudessa, jos taas joku häirikkö on tehnyt ilmoituksen. Uudelleen ja uudelleen ja uudelleen aikaa riittää tähän.

  En minä luota enää mihinkään viranomaiseen pätkän vertaa. Ne vaan lukevat jotain käsikirjaansa ja tekevät mitä tuhoa vaan tapauksissa, joissa käsikirja ei vastaa oikein tai sitä käytetään väärin toisten häirintään ja kiusaamiseen. Onko sinulla tähän jotain näkökulmaa, jotta joku luottamus viranomaisiin voisi edes vähän palata?

  Ihan sama poliisin kanssa. Ei ole resursseja ottaa rikollisia kiinni, mutta on kaikki resurssit jahdata Tynkkystä, Räsästä, Janistkinin ym. väärää mieltä olevia.
  Isis-naiset eivät ehkä täysin ymmärrä, että he ovat viranomaisten erityissuojeluksessa. Heidän olisi varmaan oikein turvallista palata. Saisivat ihan rauhassa kasvattaa lapsiaan ideologiaansa.

  Lääkärin käsikirjan haastoin tässä viime viikolla, sillä tavoin että kysyin että kumpi on pahempi kolesteroli hiukan suurempana vai paino suurempana. Vastaus tuli suoraan ja selkeästi. Paino on suurempi ongelma. Joten koitan jatkaa Kiellettyä Dieettiä ainakin jossain vesitetyssä muodossa. Tuo lääkäri itse totesi että ei voi neuvoa käsikirjaa (=käypä hoito) vastaan, joten asettelin hänelle sellaisia kysymyksiä joihin voi vastata. Ja hän oli pelissä mukana.
  Lääkäri oli mies. Fiksu kaveri. Ei lukenut käsikirjaa sokeasti. Luki sen mulle, mutta teki sitten kanssani sen vastaisen ”johtopäätöksen” kun se oikein asetettiin eli kun vaihtoehdot olivat realistiset joista valita, hän valitsi kanssani samoin. Eli valitsi kolesterolilääkkeen sijaan Heikkilän dietin kun valittavana oli paino vs kokonaiskolesteroli. Eli sanoitus oli tietenkin paino vai kokonaiskolesteroli? Ei Heikkilä vai lääke? Sama asia minun kannaltani. Kiellettyjä rasvoja syömällä paino tippuu itsestään ja pysyy sopivampana eli voi kaivella esille 10 vuotta vanhoja vaatteita. On tämä aika erikoista meininkiä.

  Jos nyt vaikka Markku jaksoi tätä vuodatusta lukea, niin tämä tarkoittaa vaan oikeastaan sitä juuri mitä Ulla ymmärtääkseni sanoi:
  Viranomaiset eivät pysty hoitamaan asioita – yksinkertaisempiakaan… syystä taikka toisesta. Kaikki ei ole rahastakaan kiinni, sanon minä.

 23. Niinpä Anne, ja kaikki tieto pitää kaivaa moneen kertaan jostakin internetin uumenista, ja sittenkin jää epäilys. .

  Tåmä, Ylen sivuilla ollut haastattelunpätkä, olkoot vaikka lisäys edelliseen kommenttiini ja jonkinlainen selitys omille tunteilleni.

  ”Voisin tuoda oikeuden eteen 20–30 jesidinaista. He kertoisivat, kuinka Isis-naiset pitivät heistä kiinni, kun miehet raiskasivat heitä. Isis-naiset leikkasivat jesidinaisten hiukset kateudesta ja pahoinpitelivät heitä. Tuomioistuin todennäköisesti päätyisi siihen, että kyseessä on sana sanaa vastaa -tilanne” Nemam Ghafouri selittää suuttuneen oloisena.
  https://yle.fi/uutiset/3-10837262

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.