Kuolema kirkolle!

Saatana ärjyy ympärillä kuin jalopeura… Kuka sitä Raamattua osaa? Miten se menee?
Ei pidä pelätä, koska Herra on kanssanne(mme) tai jotain. Mutta vihata saa kristinuskossakin, kunhan ei syntiä tee.

Tämä on siis vihapuheblogi. Vihastuin ja heräsin yön ylikin vielä hiukan harmistuneena. Ei hyvä. Vihan jäätymistä synniksi torjutaan kirjoittamalla vihapuheblogi. Sanon aamen ja halleluuja, kun Jumala tuhoaa kirkon. Ja jos ei tuhoa, niin menen sen jonkun risiinipuun alle valittamaan mennyttä mainetta ja Jumalan epäoikeudenmukaisuutta.

Kirkko on ollut tärkeä osa Suomea, ja voisi sitä yhäkin olla, mutta kun ovat vain rahanhimoisia liberalismin epäjumalan valtaamia idoleiden kumartajia.

Terveisiä säätytalolle minultakin ylimmälle valtionjohdolle. Verotusoikeus pois! Pitäisi pistää pystyyn muutamina yliministeriöt ylittäviä komiteoita rustaamaan kirkon alasajo. Ja valtiorahoitteisilta tv-kanavilta pitää kieltää kirkon edustajien esiintymiset valtakunnallisissa ohjelmissa. Tuommoinen vihanlietsominen on jo kansanterveydellisesti tuomittavaa.

Yle uutisten alku 17.5.2019: https://areena.yle.fi/1-4559004

Kirkkopäivien esitystä en kestänyt katsoa paria minuuttia pidempään. Katsokaa joku ja kertokaa mitä siinä on. https://www.youtube.com/watch?v=ySb0ldZNprg. Illalla täytyy klo 19.30 kyllä koittaa muistaa lähetys (missä?) keskustelusta Laajasalon ja Halla-ahon välillä. Saapas nähdä, kumpi puhuu piispallisemmalla äänellä.

Eroakirkosta.fi:n pitäisi uudistaa tilastointia. Absoluuttisten lukujen raportoiminen ei anna kuvaa tilanteessa, jossa kirkon väkiluku on jo vaikkapa Helsingissä tippunut niin paljon, että yhtä paljon ei voi enää eroja ollakaan.

Täytyy lähteä äänestämään äidin kanssa. Ketähän äänestäisi. Junes Lokalla on paras mainos. Ehkä äänestän sitä.
Ystäviä tulee kylään. Teen Mestarin kanakeittoa. Se on hyvää ja hyvin helppoa tehdä.

Ei kun aurinkoista, leppoisaa ja vihavapaata päivää kaikille tasapuolisesti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

14 kommenttia artikkeliin ”Kuolema kirkolle!”

 1. Minusta nollatoleranssi vihapuheelle olisi todella hieno uudistus. Ainakin meidän miesten näkökulmasta. Kun aamuyöstä tulee kotiin mukavalla tuulella huulipunaa kauluksessa ja puoliso aloittaa ovella vihapuheen, ei tavitse kuin soittaa poliisit hakemaan kansankiihottaja putkaan rauhoittumaan. Kerrankin emerita-arkkipiispa puhuu asiaa. Aika monta tilannetta tulee mieleen, joissa olisi ollut hienoa kuitata tilanne ”Nyt suu suppuun tai soitan poliisit!”

 2. Kerrassaan mainiota Tauno. Täytyypä vinkata Miesten tasa-arvo ry:lle. Ne ovat näitä uhriutuvia tasa-arvoihmisiä, ihan niin kuin feministit. Voisivat alkaa soittamaan poliittiselle vihapuhepoliisille aina kun kotona joku osoittaa tunteita. Eilenhän muuten kuulimme Sannikka & Ukkolassa, että tunteet ratkeaa sillä, että nainen alkaa syömään testosteronia. Ei ole kuulemma sen jälkeen tunteista murheita.

  Jälkihuomio. Säätytalolla ja eduskunnassa voisivat ottaa mallia ihailemansa Saksan parlamentista. Siellä Suomen kirkko ei olisi kovassa huudossa. Sitä kutsuttaisiin anti-semitistiseksi.
  https://www.timesofisrael.com/german-parliament-denounces-anti-israel-boycott-movement-as-anti-semitic/?

 3. Terminä tuo vihapuhe tuntuu olevan jonkinlainen ”oikeamielinen” peiteilmaisu sanalle sensuuri. Sensuurilla sanana on paha kaiku. Muistetaan vielä miten Neuvostoliiton aikoina esim. Virossa ja muissa Balttian maissa etsittiin vääriä sanoja, jopa mainintoja vääristä henkilöistä kirjojen sivuilta. Ihmiset katsoivat tarkkaan mitä missäkin seurassa sopi sanoa ja mitä mieltä olla. Ennakkosensuuri toimi ja lehdistö osasi pelata roolinsa.

  Nykyaikana ihmisten mielipiteiden valvonta on huomattavasti helpompaa. Teknologia hoitelee somen ja vapaaehtoisistakaan sensuuriapulaisista ei siellä ole putetta.

  Kerrotaan miten esim Virossa ihmiset oppivat sanomaan sanottavansa erilaisin peiteilmaisuin niin, että jokainen ymmärsi mistä on kysymys.

  ”Saatana ärjyy ympärillä kuin jalopeura” – tarviiko sitä Piru-parkaakaan ihan kaikesta syyttää. Mitä ahtaammalle ihmiset ajetaan, sitä kiukkuisempia niistä tulee. – Eikös Kipling jo sanonut, että luonto ei anna itseään pilkata.

  Saas nähdä milloin meille taas saadaan sensuuriasetus ihan entiseen Suomen suuriruhtinaskunnan malliin. Sitähän voi sitten kutsua vaikka vihapuhelaiksi – onhan niitä sanoja.

 4. ”Saatana ärjyy ympärillä kuin jalopeura” – tarviiko sitä Piru-parkaakaan ihan kaikesta syyttää.
  ”Kerrotaan miten esim Virossa ihmiset oppivat sanomaan sanottavansa erilaisin peiteilmaisuin niin, että jokainen ymmärsi mistä on kysymys.”

  Ulla hyvä… Miten minä tämän nyt ilmaisisin. Enhän minä tuossa Saatanalla Saatanaa tarkoittanut… varsinaisesti. Mutta voihan sen niinkin lukea, ja niinhän se on vähän tarkoitettukin. Että siis pitää olla tulkinnan lahjaa näinä sensuurin ja vihapuhelakien aikana.

  Toki jos olisin äärihurskas osaisin vihata Saatanaa isolla S:llä. Oikeastaan tässä blogissani puhutaan natseista, ja sinä kyllä tiedät, mitä ja ketä se on, joka käyttäytyy kuin natsit voimansa uhossa. Otsikossahan se on. Sen verran kuitenkin olen kait vanhasta muistista uskovaisuuteen taipuvainen, että pistää vihaksi nähdä kirkon johtajien edistävän totalitarismia ja sensuuria. Niin se oli natsiaikanakin.

 5. ”Kerrotaan miten esim Virossa ihmiset oppivat sanomaan sanottavansa erilaisin peiteilmaisuin niin, että jokainen ymmärsi mistä on kysymys.”

  Juuri, ja tässäpä on analogia myös Uuten testamenttiin, minkä kirjoitukset ovat täynnä Roomaa ja roomalaismielisiä juutalaisia harhauttavia peiteilmaisuja. Kuten mm. ’kalastaja’.

 6. Niin, onko kirkon alasajo ratkaisu huonolle kirkolle. Mites se Pekka Puupää totesikaan sammakkomiehenä (sakohan miestä nimittää sammakoksi) ollessaan kun moitittiin huonosta asennosta, ”minä en korjaa vaan teen ihan uuven”.

  Verotusoikeus on mielenkiintoinen kysymys sinällään. Jos kaikki valtion virkatehtävät poistetaan kirkolta niin verotusoikeus pois, tottakai. Minä en vain usko, että vaikka palkattais kaikki maakuntasotesta ylimääräiseksi jääneet virkamiehet hommiin niin siitä ei tulisi mitään. Eivät ne pääjohtajat haudankaivajiksi taitaisi alkaa.

  Mitä kirkolle pitäisi tehdä niin sen asento pitäisi korjata eli tehdä uusi ja pappien päivälukemistoksi muutama ohje Raamatusta miten kirkko rakennetaan ja mihinkä se rakentuu. Kun kuuntelin Kari Mäkisen jutun ja luin siitä, niin en voi muuta sanoa kuin että mies on joko sekaisin taikka sitten häntä ei kiinnosta koko kirkko taikka vielä vähemmän Raamattu.

  No jospa se pöly laskeutuu jossakin vaiheessa näiden kaiffareidenkin haudalla ja se viisas Halla-ahon tapainen älykkö astuu kirkossa esiin.

 7. ”Niin, onko kirkon alasajo ratkaisu huonolle kirkolle.”

  On.

  Näyttäisi siltä, että Jumala ajaa luopiokirkon alas ihan omin voimin. Nämä kirkon neuvostot ja valtuustot ovat politiikoille pelkkä jakkara seuraavaan luottamustoimeen. Papit tuntuvat opettavan omaa korvasyyhyään Jumalan sanana. Kyllä sen ihmiset ymmärtävät, milloin saarnastuolissa kolisee tyhjä tynnyri. Sen verran toki, ettei toki kaikkia kirkon paimenia voi moittia valepapeiksi. Osa on muuten vaan eksyksissä.

  Haudat kaivetaan nykyisin koneella, jota ajaa alihankkija. Ei hautaustoimen hoitaminen kunnan tehtäväksi mikään ongelma ole. Joka tapauksessa kirkon loppu tulee konkurssin kautta, kun eläkemenot ylittävät verotulot. Ei siihen enään kauan mene.

 8. Meillä on uskonnon vapaus, joka sallii kaikkien uskontojen harjoittamisen, mutta ei laki edellytä sitä että meidän pitää kunnioittaa muita uskontoja niin kuin omaa kristinuskoa. Ensimmäinen käsky jo sanoo, minä olen herra sinun Jumalasi, älä pidä muita jumalia minun rinnallani.

  Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että meidän tulee vihata tänne muuttaneita uskonsa takia, koska oma uskomme sanoo, että rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Ihmisiä tulee kohdella hyvin, mutta heidän uskontoaan ei tarvitse kunnioittaa.

  Ikävä ilmentymä on viime aikoina tullut tänne muuttaneiden mukana, joka on kunniaväkivalta, johon ei tunnuta kirkonkaan taholta puututtavan millään tavoin. Jos tullaan Suomeen, niin täällä ei pitäisi tällaista väkivaltaa sallia, siihen olisi puututtava niin, että tänne muuttaneet sen tietäisivät. Suomen laki koskee tänne muuttaneita niin kuin kanta suomalaisiakin.

 9. ” Joka tapauksessa kirkon loppu tulee konkurssin kautta, kun eläkemenot ylittävät verotulot. Ei siihen enään kauan mene.”

  Enpä tiedä, voiko tuota aivan noin toiveikkaasti nähdä. Nimittäin suomalaiset eläkeyhtiöt ovat oudossa yhteisvastuussa. Eli jos joku mokaa, muut kattaa. En tiedä, miten kirkon oma eläkesysteemi suhteutuu tähän, mutta varmaan jotenkin. Jos seuraavalla luentokierroksella saan taas Ilmarisen johtajan eläkejärjestelmästä opettamaan, niin aion kysyä, miten homma etenee kirkon eläkejärjestelmän konkurssin tapauksessa. Meneekö kirkot myyntiin muslimeille vai kattaako Ilmarinen kirkon työntekijöiden eläkkeet.
  Jos tämä menee näin, niin se oikeastaan selittäisi, miksi kirkon johtajat veisaa tuon taivaallista siitä, että käyvät omaa kansaa nimittelemään ja demonisoimaan. Heillä on ilmeisesti joku yhteiskunnallinen uraputki mielessä? Ja eläkkeet turvattuna. Ja veronmaksaja maksaa.

 10. ”Nimittäin suomalaiset eläkeyhtiöt ovat oudossa yhteisvastuussa.”

  Kirkko on itse kokonaan vastuussa eläkkeistään. Koska kirkolla on verotusoikeus, kirkko ei edes voi mennä konkurssiin. Nykysysteemissä kirkon pitää vain nostaa veroja, että saa eläkkeet maksuun.

 11. Kirkon omaisuuden arvo on noin kolme miljardia. Myymällä esimerkiksi metsän ja muu tarpeeton omaisuus pois, mennään aika pitkälle.

  Ei jumalanpalvelukset tarvitse välttämättä kirkkorakennuksia, ne voidaan pitää muuallakin. Seurakuntien menoja voitaisiin karsia monella tavalla ja on pakkokin karsia jos meinataan tulevaisuudessa pärjätä.

  Seurakunta on hengellinen yhteisö, tai ainakin pitäisi, silloin omistaminen ei saisi ratkaista olemassa oloa. Monet vapaat suunnat tulevat hyvin toimeen ilman verotuloja.

 12. Mistä löytäisi Mestarin kanakeiton reseptin. Tämä on uusi harrastukseni kokeilla soppareseptejä kun olimme vuosikymmeniä syömätä niitä , niin nyt teemme parannusta.

  PS.Kyllä krikko tulee selvitymään niiden puolenmiljoonan toimesta jotka ovat jäljellä ensi vuosisadalla.

 13. Markku. Kanakeiton oikea ”nimi” googlessa on Kohuttu kanakeitto. Löytyy tästä: https://www.youtube.com/watch?v=-audfGqOu8k
  Alkuperäistä ei ole kirjoittettu paperille. Se on vain youtubena. Iltamagasiinit ovat sitä reseptiä rustanneet kirjalliseen muotoon, mutta valemedian reseptissä kauramakaroonien määrä on kaksinkertaistettu todellisesta, mikä varmaan pilaa keiton koostumuksen totaalisesti. Itse pistän youtuben päälle ja teen Mestarin tahtiin :). Ei tarvitse kelloja mitata.

  En tiedä, onko tämä ruotsalaisile kelpoa asiaa kuitenkaan kun tässä on perisuomalaisia aineosia. Mutta eiköhän vastaavia löydy Ruotsistakin. Tämä on tällainen suurperheen arkiruokatyyppinen ei niin jännittävän kultturellinen kokemus.

  Olet sinä rohkea Markku. Melkein kuin Laajasalo. Uskallat uhmata pahuuden henkivaltoja. Kun pistää Mestarin keittoa suuhunsa, saattaapi pahuus luikerrella sisään.

 14. Kiitos reseptivihjeestä.Tulen varmaan kokeilemaan sitä. Arkiruuat ovat pääasia. Niitä täytyy vaihdella. Tavallisislla ihmisillä on muutama juhlaruokaresepti jotka aina toistuvat ja maistuvat ihan hyvältä.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.