Ilja Janitskin on kuollut

Aikamme sananvapausmarttyyri on kuollut kotonaan. Suomen valtaapitävät – sittemmin itse syyttessä olleet lakia ja järjestystä valvovat viranomaiset, oikeuslaitoksen edustajat ja poliisi – raahasivat hänet andorralaisesta sairaalasta putkaan aikoinaan, keskeyttivät hänen tarvitsemaansa lääkehoitoa joksikin aikaa. Ja mitä lie tapahtuikaan Espanjassa jossa viranomaiset huumasivat miehen Suomesta tulleen ”erittäin vaarallinen”-tiedon vuoksi.

TV-Nytt:ssä esiintynyt ihmisoikeustutkija Karin Creutz oli ainoa valtamediassa, joka asiaa tuolloin paheksui.
https://svenska.yle.fi/…/forskare-om-fallet-ilja-janitskin…

Janitskinin kuolemasta raportoi tietääkseni ensimmäisenä Iltalehti.

Janitskinia jäi suremaan ainakin hänen koiransa Rapido.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

12 kommenttia artikkeliin ”Ilja Janitskin on kuollut”

 1. Ilja Janitskin oli suomalaisen sananvapauden esitaistelija, joka joutui poliittisen eliitin organisoiman raivopäisen hyökkäyksen kohteeksi. Vatsasyöpä tuli eliitin näkökulmasta aika sopivasti noin nuorelle miehelle. Olisikohan tässä sijaa jopa jonkinlaiselle salaliittoteorialle?

  Ajojahti Andorraan on hyvin poikkeuksellista, eikä tutkinta-asiakirjojen julistaminen salaisiksi myöskään herätä luottamusta viranomaisten toimien suhteen.

  Janitskia vastaan nostetut rikossyytteet eivät koskaan saaneet lainvoimaista ratkaisua. Sananvapaustaistelun lopullinen oikeutus jäi näin ollen setvimättä. Ilja Janitskin on kuollut, mutta sananvapaus on vielä hengissä.

  Rauha sananvapauden marttyyrin muistolle.

 2. ”Olisikohan tässä sijaa jopa jonkinlaiselle salaliittoteorialle? ”
  On. Ei ole ensimmäinen kerta kun vaikeita henkilöitä raivataaan tieltä aiheuttamalla heille vatsasyöpä. Ilja selvisi pidempään kuin muuten, koska asiantila selvisi umpilisäkeleikkauksessa.

 3. Osanottoni Iljan vanhemmille ja ystäville.
  Tiedä noista salaliittoteorioista, mutta ns. valistunut arvaukseni on, että kuoltuaan Ilja Janitskin on poliittiselle eiliitille ja valtamedialle vaikeampi ongelma kuin mitä hän oli eläessään.

 4. Salaliittoteoriat ovat viihdettä. Uskonasioita kuten uskonnot. Voihan ajatella, että Jeesuksen teloitus ristillä oli sekin salaliitto…

  Mutta kyllä pitää olla hyvää näyttöä siitä, että Janitskinin syöpä olisi aiheutettu.

 5. Ilja Janitskinin kuolema panee miettimään mihin kaikkeen korruptoituneessa ja kovaa vauhtia anarkistiseen suuntaan menevässä Suomessa kannattaa tarttua. Martyyrihenkiset totuudenpuhujat ovat aina tällaisessa kehityksessä vaarassa ja panevat oman hekensä alttiiksi asialleen.

  Sananvapaus ja mielipiteen oikeus oli selkeästi Iljalle tärkeämpi kuin Suomi kotimaana. Siksi hän oli meillä valtaapitävälle elitille vaarallinen ihminen. Pitikö vaientaa niin en tiedä. Ainakin siihen pyrittiin kaikin mahdollisin keinoin ja sanomattakin on selvää, että hänen kuolemaansa edistettiin tavalla taikka toisella.

  Toivon Janitskinin matkalle enkeleitä ja hänen läheisilleen jaksamista.

 6. Edelleenkin, salaliitot ovat enimmäkseen pelkkää kuvitelmaa. Ihmisiä sairastuu syöpään ja se on hyvin tavallista. Onneksi lääketiede on kehittynyt niin, että useimmat syövät ovat parannettavissa. Mutta jos syöpä on edennyt latentisti pitkälle, ei siinä paljon enää lääketiede auta.

  Jos väitetään, että Janitskinin edesmenoa edistettiin, on siitä oltava hyvää näyttöä.

 7. Yki, eikös Anne tuossa jo kerro miten hoidot lopetettiin jne. Minä näen sen jonkinasteisena ihmisyyden loukkauksena jos ihmiseltä riistetään hoito mutta eipä tästä cityvihreävasemmisto paljon meuhkaa.

 8. Mitä tietoa se on? Mistä peräisin? Lähteet?

  En tiedä, miten Andorrassa toimitaan sairauksien hoidossa tai Espanjassa, mutta Suomessa ei tietääkseni sairaan hoitoa ei jätetä kesken silloin kun hoito tarpeen on. USA:ssa ja monissa muissa sosiaalisesti takapajuisissa maissa kyllä on ollut tapana jättää kuolemansairaskin hoitamatta, ellei tällä ole maksukykyä tai kattavaa sairasvakuutusta.

  Eli vankkaa tietoa siitä, että Janitskinin hoidot olisi tieten tahtoen lopetettu jonkun tahon toimesta, on syytä esittää. Muuten tämä on pelkkää spekulaatiota.

 9. ”Voihan ajatella, että Jeesuksen teloitus ristillä oli sekin salaliitto…” Ateistit toivoisivat?

 10. Ateistit toivoisivat..? Miten niin? Itse asiassa tuossa on ristiriita – ateistit ja uskonnottomat ovat keskimäärin vähemmän salaliittoihinkin uskovia.

  Mutta jos Raamatun mukaan mennään, niin kyseessähän ON salaliitto. Jumala ja Jeesus tekivät toteuttivat tämän tietyn päämäärän saavuttamiseksi. Kaikissa salaliitoissa on tietty tarkoitus ja päämäärä. Salaliittoilijat tarvitsevat sitten välikäsiä ja apureita itse työssä. Ja tässä käytettiin Juudasta. Ja Juudaan evankeliumin (joka siis ei kelvannut Nikean kokouksen äijille) mukaan itse Juudas oli mukana salaliitossa – Jeesuksen käskystä. Että siis: selvä SALALIITTO!

 11. Minähän en blogissa puhunut mitään syövästä tai syöpälääkkeistä. Iljalla oli omien sanojensa mukaan syöpälääkehoidossa suunniteltu katko juuri silloin kuin siirsivät Suomeen. Andorran (maksullisesta hyvästä sairaalasta) laittoivat lääkkeet ja reseptit mukaan, jotka Suomessa ensi työkseen takavarikoivat Iljalta eivätkä antaneet hänelle Pasilan tutkintavankilassa vai mikä sen nimi on.

  Lääkkeitä olisi tarvittu kipeästi joihinkin vaivoihin joita en nyt varmuudella muista, mutta muistaakseni joku niistä liittyi jotenkin myös siihen syöpähoidon seurauksiin. Saattoi olla kyseessä tyyliin tosi korkea verenpaine (verenpainelääkkeet) tai joku iso tulehdus tms. jota itse kauhistelin suuresti. Antoivat vain buranaa tms. Vasta kun siirsivät pysyvään vankilaan hoito järjestyi asiallisella tavalla.

  Suomessa asiaan vaikuttavat tahot, kuten tuo Svenska ylen mainitsema Saaristola (linkki blogissa) julkisesti ilmoittavat että valetehtailija Janitskinilla ei varmaan ehkä edes ole mitään syöpää. Ei kuulemma ole todisteita. Tätä ennen mm. Iltalehden Tommi Parkkonen oli käynyt Andorrassa Iljaa tapaamassa, ja teki visiitistä jutun. Siinä muistaakseni oli ihan kuvien kanssa raportoitu kuinka hän kävi Iljan kanssa sairaalassa syöpähoidoissa.

  Itse seurasin livestriimejä joka suunnalta. Tietoa tuli paitsi Iljalta itseltään myös hänen vanhemmiltaan, ja muistaakseni asianajajakin jossain vaiheessa jotain sanoi. Sittemminhän Facebook, Youtube ym tahot ovat sulkeneet kaikki mahdolliset tilit joissa noita livestriimejä oli.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.