Sananvapauden marttyyri ja opetusministerin paskapuhekurssi

Ilja Janitskin on poistunut tuonilmaisiin.

Hänen kuolemansa panee miettimään mihin kaikkeen korruptoituneessa ja kovaa vauhtia anarkistiseen suuntaan menevässä Suomessa kannattaa tarttua. Martyyrihenkiset totuudenpuhujat ovat aina tällaisessa kehityksessä vaarassa ja panevat oman hekensä alttiiksi asialleen.

Sananvapaus ja mielipiteen oikeus oli selkeästi Iljalle tärkeämpi kuin Suomi kotimaana. Siksi hän oli meillä valtaapitävälle eliitille vaarallinen ihminen. Pitikö vaientaa niin en tiedä. Ainakin siihen pyrittiin kaikin mahdollisin keinoin. Sanomattakin on selvää, että hänen kuolemaansa edistettiin tavalla taikka toisella.

Hänen kuolemansa ja elämänsä huomioitiin valtakunnan mediassa, josta Ylen uutinen. Hän pääsi siis osittain siihen tavoitteeseen mihin pyrkikin. Meillä alettiin puhua sananvapaudesta ja mielipiteen ilmaisusta kirjoittamalla jutut uudella tavalla oikeasti nähtyinä ja koettuina uutisina.

Samaan aikaan kun Ilja nosti uuden tavan uutisilleen ns valtakunnallinen kerma kieriskeli vaikeassa suhteessaan some kansaan ja sen tuottamaan tietomäärään ja uutismateriaaliin.

Vastaisku ns luotettavaksi itse itsensä nimeämän lehdistön toimesta oli sivun kokoinen julkaisu (ilmoitus) kaikissa ns vanhakantaisissa paperilehdissä ja Ylen sivuilla. Sillä yritettiin taittaa totuuden siivet kertomalla vaihtoehtoisen tiedonvälityksen olevan ns valemedia. Tämä ilmoitus oli hätähuuto sensuurin puolesta eli ns poliittisen lehdistön aika oli murtumassa ja puolueiden politrukkien propaganda päätoimittajien tekemisiin päättymässä.

Oli ryhdyttävä uittamaan sensuuria ja korruptiota kohden vallankäytöllistä keskiötä. Eduskuntaa, virkamiehiä ja presidentillisiä instituutioita sekä syyttäjälaitosta ja oikeusjärjestelmää. Nyt on meneillään opetuslaitoksen korruptio, jota ohjataan pitkälle valtakunnansyyttäjän toimistosta.

Nämä ilmiöt ovat täysin uusia suomalaisessa yhteiskunnassa. Opetusministeri Li Andersson aloitti oman paskapuhekurssinsa markkinoimisen koululaisille kertomalla Jussi Halla-ahon perussuomalaisen oikeasti loogisen ja mielestäni osuvan päätelmän nimittämisen paskapuheeksi, ja poliitikon seuraavan päivän tälle ajalle tyypillisen selityksen omista sanomisistaan.

Mielipiteille tulee uusi nimi, ne on paskapuhetta ja poliittiset vastustajat ilmeisesti paskanpuhujia. Päätelmä on omani eikä viittaa oikeasti mihinkään vaan referoi operusministerin sanomaa.

Samaan aikaan syyttäjälaitos jakaa tuomoita tasavallan presidentin tukemana vihapuheesta, antisemitismistä, rasismista ja sen sellaisesta. Hengellinen Suomi on seuraava maalitaulu. Kun Jumala ja Kristus poistetaan kirkon evankeliumista niin jäljelle jääkiin se jo hyväksytty totuus sukupuolesta. Mies nainen tai muu.

Eletään paitsi mielensäpahoittajien Suomessa niin myöskin hyvin kieroutuneessa käsityksessä ihmisestä ja hänen elämästään. PäivänLehdessä toimittaja Anne Anttila vierashuoneessaan kirjoittaa mielensäpahoittaneista suvaitsevaisista suomalaiskasvattajista sekä hiihtokilpailuista joita ei pidetty.

Olen joskus kuvitellut ihmisen vanhetessaan viisastuvan. Nyt en ole ollenkaan asiasta niin varma. Voi olla toki vanhemmuus hukassa mutta jos järki pakenee maasta ja päästä ollaan jo erittäin heikoilla jäillä. Lapsi kilpailee ja kisailee aina. Jää toiseksi ja joskus jopa viimeiseksi mutta saavutus hänelle ei ole sijoitus vaan osallistuminen. Jos vanhemmat pettyvät niin lapselle se ei ole ongelma.

Suvaitsevainen Suomi kirjoittaa uutta historiaa. Tässä maassa politiikka on sitä että tiedostan miten suhtaudun perussuomalaisiin. Sillä ei ole niin väliä voittaako Suomi ja onko käsityksemme vanhuudesta inhimillinen. Keskusta rp:n Kulmuni kertoi paskapuheillassa kuinka hänen puolueensa laittaa Suomea kuntoon. Tämä on keskustalainen satu joulupukista joka ei omista mitään mutta jakaa lahjoja.

Nyt on pakko toivottaa hyvää jatkoa jos ei oma riitä.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 kommenttia artikkeliin ”Sananvapauden marttyyri ja opetusministerin paskapuhekurssi”

 1. Kympin juttu!! Kiitos tästä Tuomo.

  Muistan opiskeluajoilta eräältä luentokurssilta luennoitsijan joka määritteli älyllisen laiskuuden siten, että useimmat ihmiset manipuloivat ihan itse omaa ajatus- ja arvomaailmaansa sen mukaan mikä kulloinkin tuottaa sosiaalista tai taloudellista hyötyä. Siinä suhteessa vain pieni osa ihmisistä kasvaa aikuiseksi.

  Tuo on viime aikoina tullut monesti mieleeni tätä menoa seuratessani. Valtamedian ahdistuksen ja vihanpidon ymmärtää, kun katsoo miten keskittynyttä median omistus Suomessa on. Some on vakava uhka sen tiedotusmonopolille ja samalla sen taloudelle. Kyse on puhtaasti rahasta.

  Media ja poliittinen eliitti määrittelee nyt meille ”hyvän ihmisen mallin”. No, kukapa nyt ei haluaisi olla hyvä ihminen. Kun vaihtoehtomedia uskaltaa kritisoida sitä, se julistetaan valemediaksi ilman, että sen uutisten ja artikkeleiden todenperäisyyttä tarvitsee edes tutkia. Niiden tekijöitä saa nimitellä valehtelijoiksi perustelematta, eikä koira perään hauku.

  Ilja Janitskinista tuli vaihtoehtoisen tiedonvälityksen symboli ja keulahahmo. En tiedä halusiko hän niin. Hän sai kuitenkin kantaa raskaimmat seurakset tästä kapinasta. Se oli väärinajattelun hinta.

 2. Kiitos Ulla. Olen jo pitkän aikaa ihmetellyt mihin tällä oikeasti pyritään ja mihin tämä johtaa. Meidän arki ja siitä selviytyminen ei tunnu oikeasti kiinnostavan enää vallanpitäjiä eikä oikein mediaakaan vaan eletään jossain ihmeellisessä valhemaailmassa, jossa ihmisen normaaleista tarpeista on tehty epänormaaleja. Luodaan jotain uusia määreitä joita ei kyetä määrittämään. Vihapuhe lienee yksi kummallisimmista käsitteistä joita markkinoidaan kun tarkoitetaan, että ei pidetä toisen mielipiteestä. Ei keskustelukyvyttömyys ole naapurin vika vaan on katsottava peiliin.

 3. ”Olen jo pitkän aikaa ihmetellyt mihin tällä oikeasti pyritään ja mihin tämä johtaa.”

  Minä olen pitkälle kokenut tämän ihmisten loputtomana syyllistämisenä. Mihin kaikkeen me oikeastaan olemme syyllisiä ja kenelle vastuussa, ja millä tässä voi puolustautua? Sen verran olen pahapäinen, etten anteeksikaan osaa pyytää, kun en tiedä mitä tässä pitää hävetä? Omia juuriaan, omaa kulttuuriaan, ihmiskäsitystään, uskontoaan ja sukuaan? Minullakin syntisellä on pohjalaiset sukujuuret, joista löytyy niin lapuanliikettä kuin IKL:ää ja joukko muita rumaasia.

  Kun tuonne Linnaistensuollekaan ei nyt pääse korppeja laskemaan, ole yrittänyt löytää vähän perspektiiviä asioille lueskelemalla Karvajalkaa ja Sinuhea. Waltari osasi katsoa historian kummallisuuksia ihmisen silmin. Minulla on paha tapa kaivaa nuo klassikot aina välistä esille.( Lohtunsa itse kullakin.)

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.