Eksytys

”Tulkaa kaikki -listoilla olevia ja muita liikkeen sivuille listautuneita ehdokkaita tuli vaaleissa valituksi 284, missä on kasvua edellisvaaleihin lähes sata edustajaa, liike kertoo tiedotteessaan. Vuonna 2014 liikkeen ehdokkaista valittiin 186 edustajaa. Neljä vuotta sitten Tulkaa kaikki -liikkeen ehdokkaita meni läpi 72 seurakunnassa ja nyt noin 90 seurakunnassa.

Tulos antaa hyvän pohjan edistää seurakunnissa ja koko kirkossa tasa-arvoista vihkimistä, avoimuutta ja muita liikkeen tavoitteita, liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen sanoo liikkeen tiedotteessa.”

Tulkaa kaikki liike saa jalansijaa Etelä-Suomessa eniten Helsingin seudulla. Tämä merkitsee sitä että liikkeen mielestä valistus lähtee etelästä ja pikkuhiljaa valtaa sitten alaa pohjoisemmassa Suomessa.

Mitä se valistus sitten on, se tuntuu olevan sitä, että unohdetaan Raamatun sanoma ja tilalle tulee ihmisten omat mieltymykset, onko se sitten edistystä?Tästä juuri Raamattu varoittaa, joka koskee meitä kaikkia, ei ole yhtään poikkeusta, kuuluipa millaiseen liikkeeseen tahansa.

Tulkaa liikkeen kannattajat tulevat väittäneeksi ettei Raamattu ole tasa-arvoinen, mutta ei heillä ole perusteita siihen. Kuka voi sanoa ettei Jeesus ole tasa-arvoinen koska hän kunnioitti naisia, ylös noustuaankin hän ilmestyi ensimmäisenä naiselle, vaikka hänen taustansa ei ollut mallikelpoinen.

Raamattu tuomitsee samaa sukupuolta olevien avioliiton omaiset suhteet, se on niin selvästi kerrottu ettei sitä kukaan voi ymmärtää väärin. Tämän kehityksen jatkuessa kirkko loittonee Jumalan sanasta, ja siitä tulee ihmisten omien halujen palvelija.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

12 kommenttia artikkeliin ”Eksytys”

 1. Kauppinen. Mitä se valistus sitten on…

  Valistus on mm. sitä, että meillä on sanavapaus,yhdistymis- ja kokoontumisvapaus ja demokratia ja tasa-arvo. Valistus on myös sitä,että osaamme lukea muutakin kuin Katekismusta ja hurmasaarnaajien helvettipuheita ja ettei meitä enää polteta rovioilla eikä oikedenkäynneissämme käytetä kidutusta. Näistä ei mitään ollut silloin kun vailla valistusta olleet kristinuskovaiset saivat määrätä maassamme.

 2. Ilmeisesti myös konservatiivisesti ajattelevat lisäsivät kannatustaan? Polarisoitumista kirkossakin siis. Jostain luin, että edes Helsingissä Tulkaa kaikki -liikkeellä ei ole silti sitä kannatusosuutta, joka vaadittaisiin kirkolliskokouksessa muutoksen aikaan saamiseksi.

 3. ”Valistus on mm. sitä, että meillä on sanavapaus,yhdistymis- ja kokoontumisvapaus ja demokratia ja tasa-arvo. Valistus on myös sitä,että osaamme lukea muutakin kuin Katekismusta ja hurmasaarnaajien helvettipuheita ja ettei meitä enää polteta rovioilla eikä oikedenkäynneissämme käytetä kidutusta. Näistä ei mitään ollut silloin kun vailla valistusta olleet kristinuskovaiset saivat määrätä maassamme.”

  Tässä on jäänyt tärkein huomio tekemättä, jos huomaamme sen miten kristinusko on saanut alkunsa ja kenen toimesta, ei silloin näitä Sepon mainitsemia epäkohtia ole ollut olemassa. Kaikki paha on tullut ihmisten toimesta, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen tehdä juuri sellaista, jotka ovat Jeesus kieltänyt. Näin ollen voidaan vain syyttää ihmistä eikä kristinoppia, koska Jeesus juuri kielsi väkivallan ja kaikki muutkin Sepon mainitsemat pahat asiat, hänen tärkein ohje oli se että rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi.

  Valistus ei vie pahaa pois maailmasta, vaan usein se avaa mahdollisuuden tehdä vielä tehokkaammin väkivaltaa ja aiheuttaa suurta ahdistusta jota tämän päivän ihminen saa kokea. Silloin valistus on hyvää jos se edistää kaikkia niitä arvoja joita Uudesta testamentista löytyy.

 4. ”….ei silloin näitä Sepon mainitsemia epäkohtia ole ollut olemassa.”
  Kyllä toki oli, Ananias ja Saphira selvästi tapettiin uskonsisarien ja veljien toimesta eikä demoratiaa ollut kristittyjenkään keskuudessa, naiset alistettiin ja orjuus oli hyväksyttyä.
  Ja minä en puhunut siitä,mitä kristinukossa olisi teoriassa ollut vaan siitä miten kristityt ovat käytännössä valtaansa ennen Valistusta käyttäneet. Ja vain noilla käytänteillä on ollut ja on asiallista merkitystä. Ja jos po. kristityt vallan uudelleen saisivat luulenpa että palaisimme tuohon aikaan ennen Valistusta suht. nopeasti takaisin.

 5. Ananias ja Safira
  1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan, 2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun. 3
  Silloin Pietari sanoi: »Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi? 4
  Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit.
  Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle.» 5 Nämä sanat kuullessaan Ananias lyyhistyi kuolleena maahan, ja kaikki, jotka olivat tätä kuulemassa, joutuivat kauhun valtaan. 6 Nuoret miehet kietoivat Ananiaan ruumiin vaatteeseen, kantoivat hänet ulos ja hautasivat hänet.
  Apostolien teot 5 :1-11

  Nyt tuli väärää tietoa, ei ihmiset tappaneet vaan Ananias ja Safira kuolivat sen takia koska he luulivat voivansa pettää Pyhää Henkeä. Raamattua pitää lukea niin kuin se on kirjoitettu, eikä siihen saa sotkea muuta.

 6. Kirkon valloitus on ollut seksuaalivähemmistöjen tavoitteena jo pitemmän aikaa, herää vain kysymys siitä miksi? Oletan että sateenkaariväki tuntee hyvin Raamatun ja liiton jonka Jumala teki ihmisten välillä, sen merkkinä on sateenkaari.

  Nyt tämä merkki on otettu käyttöön, ei varmaankaan sattumalta.
  Helsingissä vietettiin 2017 heinäkuun ensimmäisellä viikolla suurta Pride-tapahtumaa. Yhdysvalloissa seksuaalivähemmistöjä juhlittiin koko kesäkuu. Tapahtumia järjestettiin pitkin maata, meilläkin oli asia niin hyvin esillä että varmasti kaikki sen näkivät.

  ”9:11 Minä teen liiton teidän kanssanne: ei koskaan enää pidä kaikkea lihaa hukutettaman vedenpaisumuksella, eikä vedenpaisumus koskaan enää maata turmele.”
  12 Jumala sanoi vielä: »Tämä on merkkinä liitosta, jonka minä teen teidän sekä kaikkien maan päällä elävien olentojen kanssa kaikkiin tuleviin sukupolviin asti: 13 minä asetan kaareni pilviin, ja se on oleva merkkinä minun ja maan välisestä liitosta.
  14 Kun annan pilvien nousta taivaalle ja sateenkaari näkyy pilvissä, 15 muistan liiton, jonka olen tehnyt kaikkien elävien olentojen, kaiken elollisen kanssa: vedet eivät enää koskaan paisu tuhotulvaksi hukuttamaan kaikkea elävää. 16 Kaari näkyy pilvissä, ja kun minä sen näen, muistan ikuisen liiton, jonka olen tehnyt kaikkien elävien olentojen, kaikkien maan päällä elävien kanssa.”

  Sateenkaariväki on ominut Jumalan liiton merkin, nyt he haluavat myös vallata kirkon ja sen työntekijät. Kehitys on huolestuttava, koska kirkolta menee uskottavuus jonkun pienen ihmisryhmän takia. Kirkon tarkoitus on julistaa evankeliumia puhtaasti siihen mitään lisäämättä tai pois ottamatta. Ajan henki vie kirkon aina vain kauemmaksi Kristuksen opista, joka on se kivijalka, mihin kristin usko perustuu, tätä kehitystä on ikävä seurata.

 7. Kirkon valloitus on ollut seksuaalivähemmistöjen tavoitteena jo pitemmän aikaa,

  No voi voi voi…Miksi kukaan yrittäisi valloittaa uppovaa laivaa, jonka kansilta on jatkuva virta maihin.
  Kirkkoon kuuluvat po. vähemmistöt sikäli kuin esim. hyvin kirkon talouspäälliköille kelpaavia jäsenmaksujaan maksavat, edellyttävät vain noita maksuja vastaa samoja palveluja kuin muutkin saavat. Varakas vhemmistälöäinen kirkkoon kuuluva on saattanut elämässän maksaa maltaita saamatta rahoilleen vastineeksi juuri mitään.
  Muuten satenkaaren aiheuttaa aurinko ja aurinko oli se Jumala joka ko liiton eli berithin,jonka merkki tehtiin miehen sukuelimeen) maa äidin kanssa teki saaden maaidin höyrystynen kasteen (roosh) väreilemään väreissä. Sateenkaari on puolikaari kuten heprealaisten ympärileikkausveitsikin milga, jonka lukaurvo on 212. Ympärileikauksen symboloima liitto tehtiin ´Hoorebilla´ : BeChrb,joka nimi on lukuarvoltaan myös tuo 212, joka tarkoittaa paitsi valoa ja ympärileikkausveistä,jolla ´liitto´ tehdään leikkaamalla veriympyrä Jodiin, merkitse myös ´halkaisija! Tässä yksi ’liitto’,sillä aurinkovoima Sorat on 666 ja nyt: 666:212= 31,1415 = elohjim=elävät voimat.

 8. Onhan niitä kirkon palveluja paljonkin jos vain haluaa niitä käyttää, esimerkiksi ensimmäisenä tulee lapselle kaste ja merkintä kirkonkirjoihin, rippikoulu, vihkiminen ja viimeisenä jokaisen kohdalla hautaus johon kuuluu paljon erilaisia palveluita. Kirkot hoitavat hautausmaan kunnossapidon ja tarvittaessa myös yksityisen haudan hoidon.

  Kyllä ainakin sateenkaariväkeä kirkko kiinnosta koska haluavat muuttaa sen mieleisekseen. Siinä tulee vain se ongelma ettei suurin osa kirkkoon kuluvista halua sellaista kirkkoa, joka on sateenkaariväen tavoitteena.

  Kirkko voisi keskustella sateenkaaren väen kanssa kaikista muista asioista ja auttaa löytämään Raamatun sanoman, mutta ei sillä tavoin että taipuisi heidän tahtoonsa jos se on Jumalan tahtoa vastaan. Avioliitossa eläminen, jos se sisältää kaiken mitä heteroparin liitto on, ei ole Jumalan tahdon mukaista.

  Kirkon pitäisi olla ikään kuin tienviitta, joka ohjaa kaikkia oikealle tielle.

 9. Esimerkkini koski varakasta poikamiestä, jola ei ole lasta kastetavaksi eikä häitä ja joka ei omasta kasteestan mitään tiedä kuten ei kuolemastaankaan ja hautajaisista. Ei koe siis niitä palveluina. Ja rippikoulu maksanee erikseen ainakin leirillä.
  Jäljelle jää jumalanpalvelukset jotka ’maksetaan’ tavallisesti kolehdein.

 10. Varakas mies tai nainen on usein saanut lapsi kasteen, ja toisekseen hän ei kai vielä tiedä nuorena sitä, meneekö hän koskaan naimisiin. Jos hän alkaa säästämään varmuuden vuoksi nuoruudesta lähtien ja tekee päätöksen pysyä sinkkuna koko ikänsä, niin se taitaa olla yli varovaisuutta. Jossain vaiheessa hänet joka tapauksessa haudataan, sitä hän ei voi estää.

  Omaiset joutuvat joka tapauksessa hoitamaan järjestelyt, kuuluuko siihen sitten kirkko tai ei, niin se jää toisten hoidettavaksi.

  Kolehti ei mene kirkolle säännönmukaisesti vaan johonkin hyväntekeväisyys tarkoitukseen, ja sitä paitsi se on vapaaehtoinen.

 11. Onko ”teistinen evoluutio” raamatullista?

  Tämä kysymys on nyt kirkossa ajankohtainen ja siitä tullut kirkkoa jakava kysymys, se myös aiheuttaa pappien jakaantumisen uusien oppien tai sitten Raamatun opin kannattajiin. Tulevaisuus ei näytä hyvältä, vaikuttaa jo siltä että kirkko on jo jakautunut kahteen siipeen. Avioliittokysymys on toinen kysymys mitä ei kirkko pysty käsittelemään, se on myös hajottavana tekijänä.

  Yleinen käsitys on se, että kirkolla täytyy olla katto korkealla ja seinät leveällä, mutta se tuo mukanaan kaiken sallivuuden joka näkyy kirkon toiminnassa. Saarnastuolista ei enää kuule puhdasta oppia, vaan se on siloteltua, kaiken sallivaa ja sitä perustellaan rakkauden käskyllä. Unohdetaan vaan se että Raamattu käskee rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja vasta sitten lähimmäistä niin kuin itseään.
  https://www.seurakuntalainen.fi/blogit/onko-teistinen-evoluutio-raamatullista/

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.