8 kommenttia artikkeliin ”Anteeksi!”

 1. Kyä kannattaa toi asenne Kari. Mää kun nääs uskalsin tällä palstalla olla erimiältä joistaki raamatuntulkinnoista niin jo mullen tarjottiin myllynkivee kaulaan…

 2. Olen nyt havahtunut hämmästyksekseni oivaltamaan, että jos kaksi täysin eri mieltä olevaa kommentoi, niin kumpi on oikeassa? En voi olla kaksimielinen, vaan joudun kallistumaan toisen puolelle, joten en voi olla täysin tasapuolinen.

  Näin ollen minun täytyy uhmata oikeuskansleria, oikeusasiamiestä ja valtakunnansyyttäjää, jopa myös PPP:tä, ja pyörtää pyhä lupaukseni olla samaa mieltä kaikkien kanssa.

  Mea culpa, pyydän anteeksi.

 3. Kari K: ”En voi olla kaksimielinen, vaan joudun kallistumaan toisen puolelle, joten en voi olla täysin tasapuolinen.”

  Ei tarvitse kallistua välttämättä kummankaan puoleen eli filosofi Bertrand Russelin sanoin: ’Jos kaksi mielipidettä ovat vastakkaiset ne eivät molemmat voi olla yhtäaikaa oikeassa mutta molemmat ne voivat olla yhtäaikaa väärässä….’

 4. Blogimetsässä olisi hyvä jokaisen vähintään kerran kuukaudessa pyytää anteeksi kaikkea koskaan sanomaansa ja todeta, että on ajatuksiltaan täysin muuttunut.
  Ylläpito voisi sitten vedota tähän lieventävänä asianhaarana oikeudessa, kun joku kaivaa kaikki Blogimetsän historian loukkaukset mitä koskaan on esitetty, ja minä joudun niistä vastuuseen.
  Semmoinen puhdistumisriitti, vaikka aina kuukauden ensimmäinen päivä? Sillä lailla suurin mahdollinen syytekuorma koskisi vain maksimissaan kuukauden loukkauksia.

  Eihän sitä tiedä, vaikka saisi taivaallisissa kirkkaamman kruununkin siinä tapauksessa, että suvaitsevaisten uskonto osoittautuukin oikeaksi herätykseksi.

 5. Minun mielestäni Peteliuksen anteeksipyynnön polttavin kysymys on se, mitä hän oikeastaan pyytää anteeksi. Pyytääkö hän anteeksi sitä, että teki loukkaavan sketsin? Vai pyytääkö hän anteeksi sitä, että teki sketsin, joka voitiin ymmärtää loukkaavaksi?

 6. PPP edelleen innoittaa minua: joten pyydän anteeksi eräältä kansanryhmältä sitä että uskon Raamatun olevan totta ja että Jumala on totta.

  Tosin Raamatussa ei kehoteta vaatimaan anteeksipyyntöä (ei kylläkään myöskään kielletä) eikä pyytämään anteeksi joten pyydän ketä tahansa ilmoittamaan mistä tahansa voisin vielä pyytää anteeksi (tai antamaan anteeksi).

 7. No, saat anteeksi jos se helpottaa. Mutta koska uskon ,että olet tosissasi siinä mitä kirjoittelet, eikä tarkoituksesi ole loukata ketään ,vaan julistaa totuutta niin kuin sen olet ymmärtänyt ,niin turhia pyytelet anteeksi.

  Nuo sinun vastaisesi mielipiteet eivät heijasta loukkaantumista kirjoitteluistasi , vaan ne ovat toisenlaisen totuuden ilmentymiä.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.