Vihollisen ympäröimänä osa 29

29. Ihmiskuva

Viime aikoina populaaritieteen profeetat ovat maalailleet vision ’keinotekoisesta älykkyydestä eli tekoälystä(AI)’ joka tulee pian ohittamaan ihmisen kaikilla tavoilla. Toisaalta on suunniteltu ihmisen ja koneen yhdistämistä joko geenimuuntelulla tai ihmisaivojen kiinnittämistä robottiin ym. Jotkut kuvittelevat voivansa siirtää ihmisen tietoisuuden internettiin, missä se olisi kuolematon, koska se ei tavitse kehoa. (Homo sapies -> Homo deus)
Kaikki nämä kuvitelmat ja suunnitelmat edellyttävät materialistista ja ateistista maailmankuvaa, jonka mukaan maailmankaikkeus on ilmestynyt tyhjästä ja elämä on ilmaantunut itsestään pelkästään sattumanvaraisten kemiallis-fysikaalisten prosessien mukana, ilman mitään suunnitelmaa tai päämäärää.
Tämän teorian mukaan ihminen on siis sattumanvarainen materian ja energian kasautuma, millä ei myöskään ole mitään sen kummempaa tarkoitusta tai päämäärää’, vaan ’mielettömän maailmankaikkeuden heittämä merkityksettömään ja mielettömään olemassaoloon ja tarkotuksettomaan häipymiseen viimeistään universumin lämpökuolemassa’, kuten Dawkins ja eksistentialistit maalailevat.
Jos ihminen on vain kehittynyt eläin, on loogista että hän käyttäytyy eläimellisesti.

Kokonaan toisenlainen on ihmiskuva, mikä löytyy Raamatun ensilehdiltä. Siinä ikuinen Jumala luo itsensä ulkopuolelle maailmankaikkeuden ja maapallolle elämän ja viimeksi ihmisen omaksi kuvakseen. Sen mukaan 1.Ms. 2: ihminen luotiin maan tomusta (eli on materiaa, jae 7), tuli eläväksi (henki) ja toimivaksi sieluksi, jolla on esteettisyyden taju (8-9), joka on kiinnostunut ympäristöstään (10-14), tekee työtä (viljelee ja varjelee 5, 15), on moraalinen (16-17), harjoittaa tieteitä (19-20), (muodostaa ihmissuhteita (18-25) ja harjoittaa taiteita ja teknologiaa (1. Ms. 4).
Tällä tavoin ihminen kuvastaa olemassolossaan mielekkyyttä ja suunnitelmallisuutta, heijastaen näin Luojansa kuvaa itsessään. Tärkein asia mikä erottaa ihmisen koneesta, on tietoisuus. Nuo visionäärit ajattelevat robottien saavuttavan jossakin vaihessa tietoisuuden. Mielestäni se ei ole mahdollista, yksinkertaisesti siksi, että tietoisuus on luovaa, kun taas kone vain toistaa saamiaan ohjeita ja yhdistelee saamaansa informaatiota, mutta siltä puuttuu intuitio.

Kone erottaa tietoisuuden ja älykkyden toisistaan, Jumala yhdistää ne ihmisessä.
Erityinen ero on omatunto. Koneella ei ole moraalia (eikä eläimellä), ihmisellä on.
Tämä on myös heijastusta Jumalasta, joka määrittää moraalin. Syntiinlankeemuksessa (hyvän ja pahan tiedon puu) asetettiin ihmiselle vastuu, mikä riipuu Jumalan tahdosta ja sen rikkominen johtaa seurauksiin. Tämä nostaa ihmisen muun luomakunnan yläpuolelle, ateismi (ja materialismi) laskee (redusoi) ihmisen materiaksi. (Auschwitz on tämän evolutionistisen ihmiskuvan päätepiste).

Kristinuskossa on paradoksi. Kun ateistit uskovat ihmisen kehittyvän jumalaksi (vrt käärme paratiisissa: ’tulette Jumalan kaltaisiksi’), Raamattu sanoo Jumalan tulleen ihmiseksi 2000 vuotta sitten. Uskomalla Jeesukseen ihminen tulee yhteen Jumalan kanssa.

Ihmisarvo on siis ihmisen korottamisessa, ei sen alentamisessa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

23 kommenttia artikkeliin ”Vihollisen ympäröimänä osa 29”

 1. No mutta juuri kristinuskohan on alentanut ihmisen perisyntisenä helvettikamaksi ja ehdollistanut monimutkaiseen dogmatiikkaan eli DOGMAAN hänen jälkikäteisen ’korottamisensa.’ Kun k a i k k i ihmiset joutuvat lähtökohtaisesti palamaan ikuisesti helvetin tulessa.

 2. Olet oikeassa, kaikki ihmiset ovat nousseet kapinaan tekijäänsä vastaan, ja joutuneet pois elämän alkuperästä. Looginen seuraus on ikuinen kuolema helvetissä (mikä on siis ero rakastavasta Jumalasta). Ratkaisu tähän kapinaan on, että Jumala itse otti tuon eron itseensä tulemalla ihmiseksi ja kärsimällä ihmiselle tarkoitetun kuoleman eli helvetin. Tämä ratkaisu on tarjolla jokaiselle. Se, joka ei halua hyväksyä tätä ojennettua kättä, jää siis itsensä varaan, eli eroon Jumalasta.

 3. ”…Se, joka ei halua hyväksyä tätä ojennettua kättä, jää siis itsensä varaan, eli eroon Jumalasta.”

  Olen ns. kristitty. Olen rippikoulun käynyt kirkon jäsen ja silloin tällöin käynyt Herran Pyhällä Ehtoollisella ja hyväksyn Jeesuksen sovitustyön omalla kohdalleni, mutta en ole varsinaisesti kokenut mitään pelastuskokemusta tai uskoon tuloa.

  Mutta ovatko ne tarpeellisia pelastuksen ehtoja, vai voinko turvallisesti uskoa sen omalla kohdallani saavutetuksi?

  Vai miten on Kari Kukkanen, sinun oma käsityksesi tästä asiasta?

 4. Kukkanen :”Olet oikeassa, kaikki ihmiset ovat nousseet kapinaan tekijäänsä vastaan,…”

  Minua t o d e l l a kiinnosta tietää ,miten esim. tunnin vanha vastasyntynyt, joka ei ole omasta tahdostaan pyytänyt syntyä tähän maailmaan, vaan on möhömahaisen tihrusilmäisen punaniskaisen insesti-isän raiskaaman tyttären lapsi, on ryhtynyt hevettituomion ansaitsevaan kapinaan tekijäänsä vastaan?

 5. Toivo, sinun pelastuksesi ei riipu kokemuksistasi, vaan Jeesuksen työstä sinun edestäsi. Riipu siinä kiinni, koska Jumala rakastaa sinua.

 6. Seppo, olen erittäin iloinen siitä, että olet t o d e l l a kiinnostunut muiden pelastuksesta. Minä en tiedä muiden kuin itseni pelastuksesta, mikä ei todellakaan riipu minusta.
  Jätän muiden pelastuksen Jumalan asiaksi.

 7. On paljon sellaisia asioita, joita ei ihminen ymmärrä tai tiedä, tämä Sepon mainitsema lapsen kohtalo on yksi sellainen. Jumala on tämänkin ratkaissut tavalla, joka on hänen vallassaan, mutta emme sitä tule koskaan tietämään, miten. Vähän samaa ajatuskuviota noudattaen voisi kysellä, että mitä pahaa lapsi on tehnyt, joka syntyy perinnöllisiä sairauksia saaneena, ei lapsi ole siihen itse syyllinen.

  Sen kumminkin tiedämme, miksi ihmiskuntaa vaivaavat lisääntyvät taudit, ratkaisu siihen löytyy Raamatun ensimmäisessä Mooseksen kirjassa. Minne sitten joutuvat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan Jeesuksen sovitustyöstä, tähänkään ei vastausta ole?

  Sattumateoriaan uskovat eivät tarvitse näitä asioita pohtia, koska he luulevat kuoleman olevan kaiken päätepiste. Se luo eräänlaista turvallisuutta, jota nämä Raamattuun uskovat häiritsevät puheillaan. Tämä osiltaan selittää sen, miksi kristinusko pitäisi hävittää pois koko maailmasta. Ihmisillä on kumminkin ollut historiansa alusta lähtien tarve usko johonkin korkeampaan voimaan, vaikka itse luomalla ne, ja sitten niitä alkamalla palvomaan, joka on vaikuttanut heidän arkipäivän elämään hyvinkin voimakkaalla tavalla.

 8. Kukkanen: ”Seppo, olen erittäin iloinen siitä, että olet t o d e l l a kiinnostunut muiden pelastuksesta.”

  Vaikeuksaiia luetun ymmärtämisessä Kari? Tässä po. yhteydessä EN ilmaissut kiinnostustani pelastukseen vaan kysyin miten tämä vastasyntynyt insesti-isän lapsi oli ryhtynyt kapinaan tekijäänsä(Jumalaa) vastaan? (Sinun mukaasihan k a i k k i ihmiset ovat näin kapinoineet ja ansainneet helvetin).
  Et vastannut vaan kieroilit ommellen olkinuken-taas kerran.

 9. Kiitos Kalevi rehellisestä kysymyksen ymmärtäneestä vastauksestasi. Kysyn kumminkin, millä peerusteella muiden kuin kristittyjen metafyysiset käsitykset edustavat l u u l o a, ja kristilliset käitykset siis ilmeisesti tietoa? Kun minusta kaikki po. käsitykset ovat ihan samalla viivalla, kun kukaan ei tuonpuoleisesta ainakaan toistaiseksi tiedä mitään?

 10. Seppo, ei halua kieroilla vaan osoittaa tietämättömyyteni esittämästäsi asiasta. Kuitenkin jokainen ihminen on epätäydellinen, syntyykö tai ei synny insesti-raiskauksen takia tai ei. Mielestäni en puhunut mitään kenenkään syyllisyydestä, mikä pitäisi rangaista, vaan e r o s t a Jumalaan, joka johtuu ensimmäisen ihmisparin kapinasta, mikä periytyy kaikille heidän jälkeläisilleen (minulle ennen kaikkea).
  Ainoa, joka tietää asian, on Jumala, muilla on vain luuloa.

 11. ”Kysyn kumminkin, millä peerusteella muiden kuin kristittyjen metafyysiset käsitykset edustavat l u u l o a, ja kristilliset käitykset siis ilmeisesti tietoa?”

  Monet ihmiset päättelevät omassa päässään asioita ja tulevat tulokseen, joka tuntuu todennäköiseltä. Se ei vielä tarvitse olla totta, jos sitä ei voi kokeellisesti todistaa.

  Uskovat ihmiset ovat tulleet siihen tulokseen, että täytyy olla luomakunnan suunnittelu ja voima joka on saanut kaiken aikaan. Tätä uskoa tukee Raamattu, mutta se ei ole tietoa, vaan se on uskoa siihen, että Jumala on kaiken takana.

  Ateisti on taas tullut toisenlaiseen tulokseen ja on sitten etsinyt uskolleen vahvistusta toisista lähteistä, jotka kertovat kaiken syntyneen sattumalta.

  Einstein ei ollut tiettävästi uskovainen, mutta kumminkin sanoi, että ei Jumala ihmiselle kaikkia salaisuuksiaan kerro. Hän näki kaikessa tarkan suunnittelun, eikä tämän lauseen jälkeen todennäköisesti uskonut sattumaan.

 12. Kari, sanoit: ”Olet oikeassa, kaikki ihmiset ovat nousseet kapinaan tekijäänsä vastaan, ja joutuneet pois elämän alkuperästä.”

  Et siis puhunut vain Jumalasta erossa olemisesta vaan konkreettisesta kapinaan nousemisesta k a i k k i a ihmisiä koskien. Siis myös sitä insesti-lasta.

 13. Voi Seppo, miksi jankkaat. Kaikki ihmiset ovat kapinan seurauksena erossa Jumalasta, tahtoen tai tahtomattaan. Jumala osaa erottaa ketkä tahallaan haluavat pysyä erossa Jumalasta, ja jotka ovat siinä ilman omaa tahtoaan, kuten nuo insesti-lapset, jotka haluat tuomita ikuiseen kadotukseen kärsien hirvittäviä tuskia helvetin lieskoissa. Jumala on sinua armollisempi.

 14. Voi Seppo, miksi jankkaat. Kaikki ihmiset ovat kapinan seurauksena erossa Jumalasta…”erossa oleminen jonkin ’seurauksena’ ” ei ole sama asia kuin kaikkien kapinaan nouseminen. Etkö ymmärrä oma suomenkieltäsi?
  ”Jumala osaa erottaa ketkä tahallaan haluavat pysyä erossa Jumalasta, ja jotka ovat siinä ilman omaa tahtoaan.” Mutta kirkkohan opettaa että kaikki ihmiset ovat perisynnin raskauttamina helvettikamaa ja kaikkihan ovat tuossa asemassa ilman omaa syytään eli ei kukaan ole saanut itse päättää syntymisestään tuohon tilaan…

  ”kuten nuo insesti-lapset, jotka haluat tuomita ikuiseen kadotukseen kärsien hirvittäviä tuskia helvetin lieskoissa. Jumala on sinua armollisempi.”

  Törkeää valehtelemista Kari, m i n ä EN ole halunnut moista sadismia (helvettioppi on sitäpaitsi Jeesukselta) vaan olen vain ihmetellyt kirkon ja moninen uskovaisten opetusta asiassa.

 15. Voi Seppo, miksi jankkaat. Kaikki ihmiset ovat kapinan seurauksena erossa Jumalasta…”erossa oleminen jonkin ’seurauksena’ ” ei ole sama asia kuin kaikkien kapinaan nouseminen. Etkö ymmärrä oma suomenkieltäsi?
  ”Jumala osaa erottaa ketkä tahallaan haluavat pysyä erossa Jumalasta, ja jotka ovat siinä ilman omaa tahtoaan.” Mutta kirkkohan opettaa että kaikki ihmiset ovat perisynnin raskautamia ja kaikkihanovat tilasa ilman oma syytää eikä kukaan ole sanut itse päättää syntymisestään tuohon tilaan…

  ”kuten nuo insesti-lapset, jotka haluat tuomita ikuiseen kadotukseen kärsien hirvittäviä tuskia helvetin lieskoissa. Jumala on sinua armollisempi.”

  Törkeää valehtelemista Kari, m i n ä EN ole halunnut moista sadismia (helvettioppi on sitäpaitsi Jeesukselta) vaan olen vain ihmetellyt kirkon ja moninen uskovaisten opetusta asiassa.

 16. Mielenkiintoista, että mainitset Jeesuksen nimen tässä yhteydessä. Jeesus osoitti helvettioppinsa omille opetuslapsilleen, ei uskomattomille. Luepa tarkkaan Jeesuksen sanat. Entä Ilm. 21:8 kenelle tämä on tarkoitettu?

 17. Kukkanen: ”Mielestäni sinä nautiskelet insesti-lapsista, koska tuot ne joka käänteessä esiin. En ole koskaan nähnyt Raamatusta tai kuullut kristityistä jotka haluavat tuomita nuo viattomat helvettiin, niinkuin sinä.”
  Niinkuin minä ????????????????? Tuo toistuva valehtelemisesi Kari alkaa minusta olla jo moderaattorin asia. Kristillisen Dogman mukaan kaikkki ihmiset -siis myös vastasyntyneet-, joutuvat lähtökohtaisesti helvettiin. MINÄ EN KUKKANEN ole laatinut tuota typerää perisynti/helvetti-dogmia enkä siis halua kenekään joutuvan minkäänlaisen helvettiin.

 18. Koitetaans nyt rauhoittua. Tai no liekö rauhaa tarvitaan. Saa täällä rähistäkin.
  Karille tervetuloa jälkikäteen Blogimetsään ja tiedoksi: Ei ole pakko vastata noihin kommentteihin. Meni minullakin monta aikaa aikoinaan oppia, että kun Seppo alkaa heittämään numerologiaansa, niin nostan vain hattua ja jatkan matkaa. Jätän haastamiset omaan arvoonsa, koska en niitä edes ymmärrä.

  Ja Sepolle – vanhalle tutulle – pikku toivomus: Olen itse hyvin iloinen, jos saamme uusia eri lähtökohdista kirjoittavia ihmisiä. On hyvä haastaa kristikunnan epämääräisiä dogmeja, mutta ehkäpä uusi tulokas ei välttämättä ymmärrä että jatkuvan päälle käymisen takana on ihan mukava, leppoisa ja kultturelli mies.

  Eli suvaitsevaisuutta suvaitsevaisuutta..arvon ystävät hyvät.. Ja netissä on se hyvä puoli, että kaikkea ei tarvitse lukea, eikä ole reagointivelvollisuutta.

 19. ”Eli suvaitsevaisuutta, suvaitsevaisuutta…”

  No ei. Suvaitsevaisuuden suhteen olen sitä mieltä, että PIIP PIIP PIIP.

 20. ”Suvaitsevaisuuden suhteen oen sitä mieltä, että PIIP PIIP PIIP.”
  🙂
  Oli olevinaan vähän niin kuin puoliksi vitsi, mutta konteksti ei ollut vitsi, joten pyydän nöyrästi anteeksi kaikilta osapuolilta moista tökeröyttä, ja ideologista löperyyttä ja suorastaan epäinhimillistä heikkoutta.

 21. Kiitos sovittelevasta repliikistäsi Anne. Olen pahoillani että poltin päreeni; jatkuvat olkinuketkin vielä jotenkin sietäisi, mutta kun yhdessä yritettiin tehdä minusta joku ihmisen kärsimyksistä nautiskelija, niin se meni törkeydessään jo niin yli, että ihmettelen miksei mode ole poistanut sitä. Ei suvaitsevankaan tarvitse valheita hyväksyä.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.