Vihollisen ympäröimänä osa 23

23. Maailmankuva

Sekulaari tiede on aina kyseenalaistanut Jumalan ja Raamatun. Todellisuudessa kaikki ne asiat, joilla sekulaarit tiedemiehet ovat väittäneet Raamatussa olevan väärässä, ovat osoittautuneet todeksi Raamatun mukaisesti. Esimerkiksi: muinainen näkemys maailmasta jossa litteä maa on keskellä meren ympäröimänä ja sen yläpuolella kristallikehät. Raamattu: pallomainen maa on ripustettu tyhjän päälle. (Job 26:7. Tyhjyyden päälle hän on levittänyt taivaan, olemattoman varaan hän on ripustanut maan.) Tämä ptolemaiolainen maailmankuva, jossa maa on kaiken keskus, ei ole Raamatun näkemys. (Tähän ei pidä sotkea arkiajattelua: aurinko nousee joka aamu, kuten uutistenlukija sanoo, samoin puhutaan Raamatussa; eikä myöskään runoutta). Aabrahamille sanottiin, ’jos voit laskea tähdet’. Tiedemiehet sanoivat vielä 1500-luvulla että tähtiä on alle 10000, jotka voi vielä luetella, mutta kun kaukoputki keksittiin, tajuttiin että tähtiä on lukematon määrä. Energian säilymisen laki löytyy Raamatusta: Jumala loi kaiken mitä on maailmankaikkeudessa, ja sitten lopetti luomisen, jolloin uutta energiaa tai materiaa ei synny, kun taas tieteessä uskottiin kauan että uutta materiaa syntyy itsestään (myös elämää!). Maailmankaikkeus laajentuu (Jumala on levittänyt taivaat). Maa on tehty asuttavaksi jne. Tiedemiehet ovat todenneet, että maapallo on asetettu täsmälleen oikeaan paikkaan suhteessa aurinkoon ja kuu ja muut planeetat ovat sellaisissa paikoissa, että elämä on mahdollista täällä. Koko maailmankaikkeuden syntyminen on vaatinut luonnonlakien äärimmäisen suurta hienosäätöä, että ylipäänsä on olemassa materiaa.
Sekulaarit tiedemiehet väittävät että tämä on sattumaa, mutta tämän mahdollisuuden todennäköisyyslaskemat ovat niin käsittämättömän pieniä, että edes triljoonien vuosien sattumageneraattori ei voi sellaista tuottaa.
Loogisin selitys maailmankaikkeuden ja elämän synnylle on suunnittelu. Suunnittelu tarvitsee informaatiota ja informaatio vaatii suunnittelijan eli persoonan. Tällainen persoona on luomakunnan ulkopuolella oleva materiaton, äärimmäisen älykäs ja voimakas entiteetti, joka on luonut itsenä lisäksi kaiken muun. Tämä on määritelmä Jumalasta.

Sekulaari maailma ei voi tunnustaa tätä, koska se ei tunnusta mitään immanentin (natura) lisäksi. Eli se on ateistinen ja taistelee näin totuutta vastaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

6 kommenttia artikkeliin ”Vihollisen ympäröimänä osa 23”

 1. On vain kaksi vaihtoehtoa, joko sattuma tai suunniteltu maailmankaikkeuden syntyminen. Jos se olisi vain sattuma, niin ihmiselle se antaa aivan toisenlaisen lähtökohdan ajatusmaailmaan, jos taas on suunniteltu, niin silloin lähtökohta on toinen myös ajattelussa.

  Lähtökohtana on kaksi tietä, jonka valinta täytyy tehdä niin aikaisin, kun ihminen näitä kysymyksiä alkaa ymmärtää, nyt on vain niin, että vanhemmat tekevät valinnan lapsen puolesta ja lapsi yleensä uskoo vanhempiaan. Lapsen olisi hyvä saada itse nämä kysymykset ratkaista, heille kerrottaisi vain se, mikä on toteen näytetty, eikä kerrottaisi oletuksia.

 2. On mielenkiintoista seurata keskustelua maailmankaikkeuden synnystä, kuinka ihmiset sen ajattelevat ja tuovat ajattelunsa esille. He, jotka ovat mielestään varmoja siitä, että kaikki on syntynyt sattumalta, ovat varmoja siitä, jos ei se ole sattumaa niin ei ainakaan Jumala ole sitä tehnyt. Herää kysymys siitä, mistä sitten tämä varmuus saadaan, kun he pitävät oletusta varmana sitä, että kaikki on sattumaa.

  Räjähdysteoria on kaiken lähtökohta, vaikka luonnonlakien mukaan ei räjähdyksestä synny mitään muuta kuin aineen hajoaminen ja sitä seuraa epäjärjestys. Tämä teoria on niin uskonvarainen, kuin se voi olla. Se olisi jo paljon, jos ei usko Jumalan luoneen kaikkea, niin voisi siitä huolimatta tunnustaa sattuma teorian paikkansa pitämättömäksi, sen tilalle voisi kehitellä jotain muuta järkeen käypää teoriaa, mutta niin ei vain suostuta tekemään.

  Poliitikkojen puheita arvostellaan kärkevästi, vaikka arvostelija ei asiaa ymmärräkään, mutta jos tiedemies jotain sanoo, niin siihen uskotaan sokeasti. Miksi ei sitten tiedemiesten oppeja voisi kyseenalaistaa samalla tavalla, kuin poliitikkoja?

 3. ”On vain kaksi vaihtoehtoa, joko sattuma tai suunniteltu maailmankaikkeuden syntyminen.”

  No ei ole, eikä alkuräjähdyksenkään tarvitse olla kaiken lähtökohta. Tunsin henkilökohtaisesti suomalaisen tähtitieteilijä Toivo Jaakkolan, joka edusti tieteellisesti perustellen kantaa, että ns. punasiirtymä on tulkittu väärin eikä mitään alkuräjähdystä ei ole välttämättä ollut: https://fi.wikipedia.org/wiki/Toivo_Jaakkola

  Kolmas vaihtoehto on ikuinen maailmankaikkeus, joka vuoroon tiivistyy aineeksi ja vuoroon on energiatilassa. Jos voidaan olettaa ikuinen Jumala yhtä hyvin voidaan oletta ikuinen muuttuva energia, joka on ’älyllistä’ . Tämä on panteismiä, jossa Jumala ei ole persoona vaan ikuinen kosminen lähtökohtaisesti kaikenläpäisevä ja kaikessa oleva energeettinen äly, joka aineellissa ’astioissa’ tiivistyy vaikkapa ihmisaivojen tajunnaksi. Paavali voidaan tulkita eränlaiseksi panteisiksi: ”Hänessä me olemme ja elämme”.

 4. Miten joku voi luoda itsensä? Jumala luo Jumalan? Oletko kuullut ’kehäpäätelmästä’?

  On totta, että Vt:n etenkin Genesis sisältää valtavasti akkuraattia tietellistä tietoa, jota kabbalistit ovat tradeeranneet. Genesis sisältää esim. tarkan kuvauksen DNA:sta ja kromosomijärjestelmästämme ja sikiönkehityksestä ja nisäkkäiden kehittymisestä uros-naaraasta naaraaksi ja urokseksi. Tässä järjestyksessä. Naaras on ollut lähtökohta,sillä esim. miehen Y kromosomi on myöhäinen naisen X:n surkastuma, Siinä X on menttänyt yhden sakaransa. Me miehet olemme siis heikkoja muunnelmia naisesta surkeine nännijääminemme…https://www.gnosis.fi/@Bin/165766/JA+JUMALA+LOI+NAISEN+-+ENSIN.pdf
  Nämä tiedot Genesiksen on saatu heprealaisen perimätiedon mukaan ’Salaisuuden
  taivaankulkija’ (’enkeli=melek= on me-lek eli ’kulkijalta’) Razielilta,joka oli piirtänyt nämä tedot ’jumalan sormella (Sham,ir=valomato) safirikivikirjaan Adamille paratiisissa. Razielin laskeutumisen Paratiisiin voi nähdä mm. Mooseksen ilmestyskirjasta.

 5. ”Paavali voidaan tulkita eränlaiseksi panteisiksi: ”Hänessä me olemme ja elämme”.

  Paavali piti Jumalaa persoonana, joka luonut koko maailmankaikkeuden luonnonlakineen, jonka mukaan kaikki elämä toimii ja materiaali on myös luonnonlakien alainen.

  Persoonallinen Jumala tietää kaiken sen mitä luonnossa tapahtuu, mutta ei se tarkoita sitä että hän itse olisi materiaalissa. Henki on henki ja liha on liha, tämä on Raamatussa hyvin selvästi sanottu. Henki vaikuttaa ihmisessä, mutta henki ei ole materiaalia.

  Raamattu sanoo myös selvästi sen, että materiaali häviää, mutta henki ei häviä, vaan se on ikuista.

 6. ”Raamattu sanoo myös selvästi sen, että materiaali häviää, mutta henki ei häviä, vaan se on ikuista.”

  No toki materia hajoaa ja häviää näkymätömiin esim. atomipomin räjähtäessä aineen muuttuessa energiaksi eli tässä miessä ’hengeksi.’
  Nykytiede osa muuttaa jo myös energiaa aineeksi.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.