Uusi moraalijohtaja?

Venäjän presidentti Vladimir Putin on toimittanut parlamenttiin joukon ehdotettuja perustuslain muutoksia. Niissä on muun muassa maininta Jumalasta sekä siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

Vaikka olenkin eri mieltä Putin muista toimista, esim. yrityksestä Venäjän imperiumin uudelleenrakentamiseen tai sotkeutumisesta Syyrian sotaan, niin tämä on paras uutinen mitä idästä on tullut pitkiin aikoihin.

Toista saamme kuulla lännestä ja oman maamme parlamentista, jossa vellihousut antautuivat Setan propagandalle ja presidenttimme, joka ei uskaltanut olla allekirjoittamatta neutrin riemuvoittoa.

Moni on ihmetellyt miksi piispat eivät puolusta Päivi Räsästä. Lopulta on kyse Raamatun asemasta sekä arvostuksesta kirkossa ja piispojen sydämessä.

Johtopäätöksenä on ilmeisesti että seta-papisto ja -piispaisto on antautunut LGBTQ ym. -ideologialle ja pyyhkinyt Raamatulla…

Onko siis meille tullut uusi moraalijohtaja? Ex oriente lux.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

60 kommenttia artikkeliin ”Uusi moraalijohtaja?”

 1. Kalevi,monen monet niistä huumeiden käyttäjistä ovat kastettuja kristittyjä ja tulleet huumeiden käyttäjiksi juurikin kristillisissä maissa. Ja eikös eräskin huumeparoni ollut harras kristitty?
  Kaksi hirvittävää mailmansotaa on aloittanut Euroopassa mitä kristillisin Saksa.
  Tutkimusten mukaan vähiten väkivaltaa on mailmassa ollut Tyynen meren saarilla ennen valkoisen miehen tunkeutumista sinne Raamattu toisessa ja kivääri toisessa kainalossa.

 2. ”Koskapa sinä tuskin olet ollut näkemässä mitä esim. Golgatalla ja Jeesuksen haudalla on tapahtunut, uskot ko. tapahtumaselostuksiin siis a’ priori”

  En a priori, koska ihminen on luonnostaan Jumalan vihollinen ja pitää Raamattua satukirjana. Vasta kun Jumala hengellään vetää ihmisen puoleensa ja ihminen ottaa lahjana armon itselleen, hän pääsee ymmärtämään totuuden itsestään ja maailmasta.

  Ateisti on a priori ateisti.

 3. Kehäpäätelmä Kukkanen, tajuatko miksi? Koska uskot Raamattuun
  a’ priori.

 4. Onhan niitä kristittyjä monenlaisia, jotkut käyttävät pahojen tekojen selityksenä, että hän on kristitty. Olen nähnyt ja kuunnellut monia herätyksen saaneita ihmisiä, joilta on huumeet, alkoholi ja tupakka jääneet pois otettuaan Jeesuksen omaksi herraksi, jota haluavat seurata.

  On linnakundeja tullut herätykseen ja he kertovat kaduilla, kuinka he pääsisivät riippuvaisuuksistaan eroon. Tämä on kiistämätön tosiasia, eikä se muuksi muutu.

  Kuunnelkaa vaikka Rene Laulaisen tarina ja heitä suuri joukko muitakin.

 5. Juu Kalevi, ja on ei-kristillisiä maita, joissa huumeita ja alholia ei käytetä juuri lainkaan. Ja tunnen Suomessa kymmeniä alkoholisteja, jotka eivät ole tarvineet raitistumiseensa Jeesusta.
  Mutta nämä ovat pikkuasioita, olennaista on että myös kristilliset maat ovat historiassamme olleet varsin väkivaltaisia/sotaisia, koska kristityt samaistuvat useimmiten vallanpitäjiin ja rikkaisiin, joiden etuja sodat lähes aina ajavat.

 6. ”Koska uskot Raamattuun a’ priori.” En usko Raamattuun a priori, vaan vasta sen totuuden ymmärtämisen jälkeen, silloin se on post factum.

 7. Et siis ymmärä mikä tässä on kehäpäätelmää. Jotta voit uskot Raamatun ’totuuteen’ (että jänis on märehtijä jne jne.) post factum sinun on a’ priori uskottava että se on esimerkiksi koottu ja käännetty oikein, että sen kuvaamat tapahtumat ovat oikeasti historiassa absolut Raamatun kuvaamalla tavalla tapahtuneet ja että esim. Jeesus on ylipäätään elänyt. Näitä et voi tietää post factum.

 8. USA:ssa tehtiin vuosikymmenen alkupuolella tutkimus vankiloissa ateistien osuudesta. Se on paljon pienempi kuin heidän osuus väestöstä kokonaisuudessa. Kristityt taas ovat yliedustettuna kaikista vankien maailmankatsomuksista. Uskonnottomia vankeja oli 0,209%, USA:n väestöstä uskonnottomia vuonna 2001 14,1%. Harmi, että sivua, jossa tuo tutkimus esitettiin, ei löydy enää.

  Eräs suomalainen vankilavirkailija kertoi vuosia sitten myös, että lähes kaikki vangit kuuluvat joko evlut tai ortodoksiseen kirkkoon. Kirkkoon kuulumattomuus oli erittäin harvinaista (lähdettä en tähänkään nyt löytänyt). Turun yliopistossa tehtiin samankaltainen tutkimus, jossa myös oli samansuuntaisia tuloksia. Tutkimus löytyy yliopiston kirjastosta, jos sitä haluaa tutkia.

  Mitä tulee tuohon Ruotsin väkivaltaisuuden nousuun, on kohtuutonta väittää sen olevan syytä vain pelkästään islamin takia. Turvapaikanhakijoistakin vain pieni osa syyllistyy väkivaltaan ja roistomaisuuksiin. On otettava huomioon lähtömaiden tilanne. Vuosikymmenien sodat ja väkivalta, jota osaltaan ovat olleet alkuun panemassa länsimaat ja ovat edelleen sitä noissa maissa harjoittamassa. USA, Englanti, Ranska, Ruotsi, Suomikin ja monet muut maat myyvät aseita sinne ja USA ja Englanti varsinkin ovat myös osallisina konflikteissa. USA päällimmäisenä, joka on aloittanut sotia ja sekasortoa puuttumalla alueen valtioiden asioihin öljyn kiilto silmissään. Taatusti siinä monet radikalisoituvat ja lähtevät tekemään kauheuksia. Osansa siinä on myös tietämättömyys. Tietämättömyys ja alhainen koulutus sekä sivistystaso lisäävät väkivaltaa. Ja sama vaikutus käänteisesti.

 9. Idän uusi moraalijohtaja muuten tulee olemaan moraalijohtaja vielä vuosia, mikäli terveyttä piisaa. Hän on saanut aikaan perustuslakimuutosesityksen, jossa nykyisen presidentin kaudet nollataan ja tämä voi siis uuden perustuslain mukaan asettua ehdolle jälleen… Ja totta maar hän näin tekee. On nimittäin niin, että siellä on takuuvarmasti syytteitä korruptiosta odottamassa presidentin siviilisäätyyn laskeutumista ja syytesuojan purkautumista… Ja perustuslakioikeusistuin hyväksyy kaiken, mitä moraalijohtaja esittää eli vuonna 2024 Venäjän presidenttinä jatkaa Idän uusi moraalijohtaja.

 10. Jumalan mainitseminen Venäjän uudessa perustuslaissa oli Putinin kaverin, patriarkka Kirillin ehdotus. Hän perusteli ehdotusta sillä, että suurin osa venäläisistä uskoo Jumalaan. Jopa Venäjän kansallislaulun nykyisissä sanoissa mainitaan ”Jumalan suojelema synnyinmaa”. Aleksei Navalnyi (joka puhuu aina totta) sanoi, että perustuslakiin halutaan kirjata kaikenlaisia asioita ”joista kaikki ovat yhtä mieltä”, kuten avioliitosta. Tarkoitus on, että kansanedustajat eivät lopulta tajua, mistä äänestävät, ja tulevat hyväksyneeksi samalla myös vallan keskittämisen valtion johtajalle.
  Ihan kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä Jumalasta. Esimerkiksi tämmöinen vitsi on saanut tykkäyksiä Twitterissä:
  – Patriarkka Kirill haluaa, että Jumala mainitaan perustuslaissa.
  – Mutta eihän Jumalaa ole olemassa.
  – Ei sananvapautta ja demokratiaakaan ole, mutta silti ne mainitaan perustuslaissa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.