12 kommenttia artikkeliin ”Suomi on vankasti oikeusvaltio”

 1. Näin on. Ja tuomitsi oikeudenmukaisesti myös Johanna Vehkoon Junes Lokan kunnian loukkaamisesta. Lait toimivat.

 2. Vielä kun vaalimainoksensa mukaan skitsofreninen Junes Lokka järjestetään hoitoon ( vaalimainoksen paljastaman mielisairauden mukaan hän ei ole oikeustoimikelpoinen), Suomi alkaa näyttää oikeat kasvonsa.

 3. hmmm. Mihinkäs se oikeusvaltio nyt unohtui? Toiveesi kuin suoraan muinaisesta Neuvostoliitosta, jossa eri mieltä olleet passitettiin mielisairaalaan. Sitä Janitskinkin pelkäsi, mutta ihan niin pitkällä ei sitten vielä oltu ..

 4. Kysehän ei tietenkään ole siitä, että on eri mieltä vaan mitkä ovat oikeusvaltion olemukseen kuuluvat ilmaisun rajat. Toivon lisää tällaisia oikeudenkäyntejä. Ehkä tämä kertoo Lokallekin jotain törkeyden rajoista, kun
  natsiksi kutsumisesta tuli paha mieli tälle lempeyden ja kauniin sanomisen asiantuntijalle. Korkein oikeus on kertonut Mestarille hänen kohdallaan, miten tulee käyttäytyä, koska itse ei rajaa osannut vetää. Näitä ihmisiä näköjään Suomesta löytyy edelleen.

 5. Juneksen epäileminen vaalijulisteen perusteella skitsofreenikoksi oli hei läppää vaan, huumoria. Ei lääketieteellinen arvio. Juneksen ylivertainen fiksuus irrottaa itsestäkin hienoa huumoria.

 6. ”Juneksen epäileminen vaalijulisteen perusteella skitsofreenikoksi oli hei läppää vaan, huumoria. ”
  Joo, niin ne MV-lehden kommentaattoritkin sanovat. Tuolla verukkeella ei viharikossyytöstä sivumennen voi välttää. Keskeistä on tarkoitus, motivaatio. Oliko kyse loukkaamistarkoituksesta. Kommenttisi täyttää minusta täydellisesti viharikoksen kriteerit. Ainakin minun korvaan otteessasi kuuluu mitätöivä, loukkaamaan pyrkivä asenne. Ja tuomiot langetetaan tuon kuulostamisen perusteella. (varmaan kuului kyllä omissakin kommenteissani toisaalla eräiden ministereiden tekemisten tai tekemättömyyksien suhteen).

  Yksi osa Johanna Vehkoon aiheuttamaa loukkaamista oli se että hän loi kuvaa, että Lokka on väkivaltainen, mistä asiasta ei ole minkäänsorttista näyttöä, ja minusta tuo on hyvin pahantahtoista mustamaalaamista, joka oikeasti on haitallista kohteelleen. Natsiksi kutsuminen on nykyään tuollaista yleisloukkaamista, eikä tarkoita mitään, mutta väkivaltaiseksi kutsuminen on toinen juttu.

  Olisi mielenkiintoista sinällään tietää, saivatko pastori Toiviaisen solvaajat tuomioita siitä ,että nostivat esille hänen mielenterveyteensä liittyviä asioita, joita hän on julkisesti puhunut itse.

  Yksi keskeinen osa oikeusvaltioperiaatteita on se, että laki on kaikille sama.
  Pisteet Junekselle siitä, että osoitti, että näin vielä Suomessa on.

  PS. Vaalimainos oli aivan paras. Paitsi Ylen, France24:n, SVT:n ja BBC:n vaalivalvojaisia, seurasin tietysti myös Juneksen valvojaisia. Hän sai enemmän ääniä kuin Katju Aro. Feministit jauhotettu, kuten hän asian ilmaisee. Eli mainos toimi. Ilmeisesti Turussakin. Aika kampanja kaksikolta.

 7. Kas, kas, …

  ”Skitsofreninen Junes Lokka ”

  Tässä tällainen heitto, josta oikeusvaltiossa tulisi 20 päiväsakkoa. Minusta tuo aiemmin viittaamani ajatus vihapuherikemaksusta olisi mainio ratkaisu sekä vihapuheeseen, että valtiontalouteen. Tästä heitosta ilmianto ja rikemaksu postilaatikkoon. Sen voisi hyväksyä ja maksaa tai mennä raastupaan. Tulisi nollatoleranssia vihapuheelle.

 8. Myönnän: vitsini Juneksen EU-vaalimainoksen nostamista skitsofreniaaatoksista ovat huonompia kuin itse mainos ja Juneksen äänisaalis.

 9. Wikipedian kertoman mukaan ”Lokka ja hänen edustamansa yhteislista suljettiin ulos puolueiden ryhmäneuvotteluista huonon käytöksen ja sopimattoman kielenkäytön takia” On tietenkin aivan sopimatonta, jos mieleen nousee aatos siitä, miten yhden miehen ryhmä riitaantuu tämän jälkeen kaikkien ryhmässä olevien jäsenten kanssa, joiden kuvat sitten olivat edustavasti EU-vaalijulisteessa. Emme voi puhua skitsofreniasta, enkä tietenkään niin tee. Saihan tämä sananvapauden profeetta muutaman äänen enemmän kuin julisteessa oli sivupersoonia.
  https://www.google.com/search?q=junes+lokka+vaalimainos&rlz=1C9BKJA_enFI686FI686&hl=fi&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiJ3bbh19niAhXKw6YKHUH4D1IQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1024&bih=659#imgrc=GOwZ8PsrA8D49M

 10. Juu Oulussa on käytössä ruotsalaisten temput. Yritetään eristää demokraattisesti valittu ryhmä päätöksenteosta. Lokka sai Oulussa ääniä enemmän kuin useat muut valtuuston edustajat.

  Taunon vihapuherikesakko on hyvä ajatus, mutta valitettavasti joku oikeushenkilö eduskunnassa tai siellä päin taannoin torpedoi vastaavan Sipilän hallituksen ajatuksen kerätä valtiolle rahaa nostamalla ylinopeussakkoja vain siksi että valtio tarvitsi rahaa. Oli sitä mieltä, että oikeuslaitos ja verot on kaksi eri asiaa. Se oikeusvaltio taas asettaa ikäviä rajoituksia järkeville ja tehokkaille ajatuksille, jolla kuten sanot monet ongelmat ratkeaisivat kerralla.

  Kiitos vaan Juhalle ”katumusharjoituksista”. Auttanee torjumaan Blogimetsää vastaan nostettavia syytteitä. Periaatteessa olen Juneksen kunnian loukkaamisesta hiukan huolestunut sikäli, että meillä on ennakkotapaus siitä, miten sivuston ylläpitäjä istui vankilassa vuoden päivät siitä syystä, että sivuston kommentaattorit olivat loukanneet mm. toimittajien kunniaa. Tästä asiasta tuli selkeästi suurimmat tuomiot. Siksi poliisin pitikin niitä loukkaantumisilmoituksia oikein pyytää ja anella julkisesti, että saatiin tarpeeksi ainesta vankilatuomiolle.

  Tässähän ei varsinaisesti ole kyse kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tai sen sorttisesta vihapuheesta vaan puhtaasta kunnianloukkauksesta, josta syytteeseen voi joutua vain, jos Junes päättää tehdä rikosilmoituksen asiasta.

  Siksi onkin syytä lepytellä Junesta (kuten jotkut olivat onnistuneesti lepytelleet pastori Toiviaista). Jos Junes luet tätä, niin voin kertoa että Blogimetsässä on nollatoleranssi vihapuheeseen. Kaikkiin tapauksiin puututaan, mutta ei sensuroida. Sananvapaus on ehdoton arvomme ja olemassa olomme perusta. Eurovaaleissa piirsin hyvin huolellisesti äänestyslappuun 270 ohjeiden mukaan juuri siksi että minäkin arvostan sananvapautta oikeusvaltion perustana. Tykkäsin eniten toisen rivin ekasta ehdokkaasta ja sen jalat maan pinnalla olevasta hapituksesta kauniissa pitsimekossa. https://www.facebook.com/jlokka/photos/a.486413758060159/2455919947776187/?type=3&theater
  Terkkuja vaan hänelle. Ja voi kuinka kaunis onkaan kansallisvaltioiden Eurooppa. Se on säilyttämisen arvoinen asia mielestäni.

  Näkyy ääneni menneen perille Kannelmäki A vaalipiirissä.
  https://vaalit.yle.fi/epv2019/fi/regions/1/municipalities/91/pollingDistrict/033A

  MOT.

 11. Joo Anne, …

  Kunnallispolitiikan perinteisiin kuulu reilu ja tasapuolinen lautakuntapaikkojen jako. Nyt tämä Junes Lokan ryhmä yksioikoisesti sivuutettin keskusteluista. Syy todellakin oli se, että toisten mielestä Lokka on paska tyyppi. Lokkahan on varsin asiallinen persoona, joka videoi tapahtumia ja julkaisee videot. Jostain syystä julkisuus ahdistaa hämärämiehiä.

 12. Tässä nyt on aiheestakin Junes Lokka tikun nokassa mutta eihän tämä mikään yhden ihmisen show ole. Suomessa on mielipiteen takia syrjittyjä olemassa vaikka kuinka paljon. Kun itse sanon mielipiteeni niin mm minua ei hyväksytty seurakuntavaaliehdokkaaksi tätä edellisiin seurakuntavaaleihin, kun otin ja menin arvostelemaan seurakunnassa tehtyä kanttorinvaalia virheellisesti ja yhtä hakijaa suosivasti esitellyksi. No niin hän se oli virheellinen ja uusi vaali piti suorittaa. No enpä pannut pahakseni eli ei minulla niin kamalaa hinkua ole mihinkään luottamustoimiin.

  Suomessa on korruptio eli hyvävelijärjestelmä rakennettuna hyvin moniportaisesti eri järjestöjen kautta. Kirkko on yksi korruptoituneimmista laitoksista. Suomalainen korruptio on vain määriteltävä toisin kuin yleensä.

  Mitä tulee tähän oikeusvaltio käsitteeseen niin ei se oikeus kyllä aina toteudu niin, että oikeusvaltion määritelmä olisi pläkkiselvä. Jos Marjaana Toiviaisen tapaus sitä onkin Juhan mielestä niin voi siitä olla kyllä toistakin mieltä. Moitittavaahan se kirjoittelu mutta oliko syytteen ja tuomiovallan asia puuttua tähän. Ilmeisesti oli kun niin toimittiin.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.