Saudi-Arabia sekularisoituu!

Arabimaailmassa kuohuu! Saudi-Arabia myönsi naisille oikeuden ajaa autoa! Sitä ennen naisille myönnettiin oikeus äänestää paikallisvaaleissa ja osallistua kansallisjuhlaan. Ja nyt Yle uutisoi, että siellä aiotaan kieltää raipparangaistuksen uhalla naisten seksuaalisen häirinnän! Mitä mitä mitä? Lasikattoja murskataan kuin aikoinaan ikkunoita eräässäkin valtiossa kristalliyönä.

Onko kyseessä läpikonservatiivisen ja fundamentalistisen wahhabistisen teokratian muuttuminen maallistuneeseen ja peräti sekulaariin suuntaan? Ehkä ei nyt aivan. Siellä on valta vaihtunut, tietysti samassa hallitsijaperheessä, mutta kuitenkin nuoremmalle polvelle. Ei tuosta uskonnollisen äijäkulttuurin maasta nyt ihan heti sekulaaria tule. Kyseessä lienee silkka pragmaattisuus. Jopa uskonnon sumentamissa mielissä saattaa olle lievää levottomutta siitä, että öljy ei enää olekaan mikään tulevaisuuden rikkauksien lähde, kuten tähän saakka.

Maailma muuttuu. Kuningasperheessä lienee tajuttu se ikävä tosiasia, että maa tulee köyhtymään, ellei naisia saada mukaan pitämään yllä taloutta. Onhan kyse sentään puolet maan henkisistä resursseista, vaikka eräs saudipappi väittikin taannoin, että naisten aivojen kutistuvat 1/4-osaan miesten aivoista shoppailun seurauksena. Jotain radikaalia muutosta maassa on tapahtumassa, nimittäin tämä pappi sai rujosti kenkää lausunnon jälkeen.

Toivottavasti jokaisessa islamilaisessa kulttuurissa vihdoin aletaan ymmärtää se, että sekularisaatio tekee maailmaa aina paremmaksi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 kommenttia artikkeliin ”Saudi-Arabia sekularisoituu!

  1. Ykin kanssa on tällä kertaa helppoa olla samaa mieltä, että sekularisaatio tosiaan parantaa maailmaa. Nimittäin silloin, kun uskonto on kietoutunut alistamiseen ja mammonan palvontaan.

    Tuosta shoppailun aivoja kutistavasta vaikutuksesta olen kyllä samaa mieltä. Omat aivoni ainakin pusertuvat murto-osaan normaalista, kun joudun shoppailemaan.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.