Mitä tehdä jihadisteille kalifaatin sortumisen jälkeen?

He matkustivat tuhansia kilometrejä liittymäkseen jihadistiseen kalifaattiin, jonka he näkivät käyvän raakaa terroristista sotaa länsimaita, lähi-idän muslimivaltioita ja sekä kristittyjä että kurdivähemmistöä vastaan. ISIS-kalifaatin arkea oli päiden leikkaaminen julkisesti, naisten raiskaaminen ja orjaksi myyminen. Tätä he kutsuivat šariakseen eli oikeudekseen ja pyhäksi sodakseen jihadiksi.

Tänään 17.12. eduskunta keskusteli näiden naisten tai heidän lastensa palauttamisesta Suomeen. Kalifaatti on toistaiseksi saanut sen lopun, minkä se ansaitsi. Henkiin jääneet jihadistinaiset lapsineen ovat jääneet sotavankileirille, välitilaan, limboon. Heitä vartioivat kurdit eivät halua maksaa raakuuksista samalla mitalla, koska silloin heistä tulisi maailman silmissä yhtä pahoja.

Eduskunnassa puhui muun muassa vihreä feministi, joka piti esillä näiden jihadistien ihmisoikeuksia. Sama henkilö, joka kokee turvattomuutta, jos näkee suomalaisen ”natsin”, ei pelkää näitä jihadisteja. Puhe oli tragikoominen. Kuitenkin nämä naiset ovat verrattavissa keskitysleirien vartijoihin, osa on mahdollisesti syyllistynyt raakuuksiin, osa ei. Myöntää täytyy silti, että hekin ovat edelleen ihmisiä, suomalaisille vanhemmilleen rakkaita.

Jotenkin al Hol on purettava. Tätä ei aika hoida, ainakaan nopeasti. Ehkä paras ratkaisu olisi kansainvälinen tutkinta ja tuomitseminen Syyriassa. Sitä ei ole vielä näköpiirissä. Siksi joudumme toimimaan kansallisesti. Ilmeisesti ainakin lapset ja nuoret on tuotava pois. Jos aikuiset naiset jätetään, saattaa vuoden kuluttua jopa olla uusia pienokaisia haettavaksi. Moni muukin seikka puoltaa sitä, että aikuisetkin on tuotava kotimaahan. Aikuisten mahdollinen syyllisyys terroristisiin rikoksiin on tutkittava. Heidät olisi pantava deradikalisoivaan koulutukseen ja tarkkailuun. Suomessa tosin on jo ennestään alueelta palanneita, ehkä radikaalimpiakin yksilöitä.

Suomesta lähdettiin jihadisteiksi Syyriaan aika monenlaisista syistä. Naisten osalta yhtenä vaikuttimena oli jihadistimiesten groomingin kaltainen operointi naisten viekoittelemiseksi. Suomessa toimi ainakin yksi radikaalimoskeija. Euroopasta tiedämme myös nettigroomingia käytetyn. Alttius radikalisoitua perustuu joiltakin osin sisäistetyn kriittisen tiedon puutteeseen. Vuosikausia Suomessa oli vaikea saada esille tietoa jihadismin vaaroista. Suomalaista journalismia tai koululaitosta ei ole kiinnostanut kertoa islamismin vaarallisuudesta, sillä se olisi ollut monikulttuurisuusideologian vastaista. Maksamme kovaa hintaa sinisilmäisyydestä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

33 kommenttia artikkeliin ”Mitä tehdä jihadisteille kalifaatin sortumisen jälkeen?”

 1. Tämän kysymyksen ympärillä käydään sotaa siitä että onko Suomi valtio jota hallitaan sen lakien mukaan vai kadun parlamentin vaihtelevien mielipiteiden mukaan? Hallitus on valinnut laillisuus linjan. Se vahvistaa viranomaisten valtuuksia olla lakien toimeenpanija. Tehtävä ,mitä varten he ovat olemassa. Oikeusvaltiossa , se on tuomioistuimet ,eikä julkinen mielipide, jotka tutkivat mahdolliset syyllisyydet sotarikoksiin.

  Suosittelisin blogin kirjoittajalle tutustumista islamilaisen maailman monimuotoisuuteen. Nämä ns salafism lahkot jotka katsovat käyvänsä pyhää sotaa , ovat kaikesta heidän aikaan saamasta tuhostaan huolimatta , vain pieni osa islamia. Ne ovat liikehdintä , joka alkoi 1800-luvulla reaktiona Länsimaiden kolonialismiin ja toisaalta sen seurauksena islamilaisen maailman sekularisoitumiseen. Heidän tavoitteenaan on palata islamin kolmen ensimmäisen sukupolven islamiin.

  Voiko pitää paikkansa että Suomessa on ollut vaikeuksia saada tietoa islamista? Täytyy olla kiinnostuksen puutetta jos noin väittää. Suomeksi löytyy aivan tarpeeksi asiasta kiinnostuneille tietoja . Sitäpaitsi jo koulu englannilla voi halutessa saada aivan riittävän paljon informaatiota vaikkapa Wikipediasta.

 2. Islamista on annettu Suomessa kaunisteltu kuva. Ne Koraanin (ja Hadithien) kohdat, jotka kehottavat väkivaltaan vääräuskoisia kohtaan, on jätetty häveliäisyyssyistä ois.

  Jotkut jopa uskovat että islam tarkoittaa ’rauhaa’.

 3. Ne Raamatun Vanhan testamentin kohdat, jotka kehottavat väkivaltaan vääräuskoisia kohtaan, on jätetty häveliäisyyssyistä opetuksista nykyään pois.

 4. Uudessa testamentissa ei käsketä väkivaltaan. Elämme uuden liiton aikaa, johon ei väkivalta kuulu.

  Kristinuskon vastustajat aina käyttävät vanhaa testamenttia luodakseen uskonnostamme väkivaltaisen kuvan. Seppokin tämän hyvin tuntee.

 5. Puhumattakaan ateistien (kommunistit ym.) jotka noudattavat Darwinin ’vahvimpien eloonjäämisoppia’ evolutionismin parhaiden perinteiden mukaan, käskyä hävittää ’syöpäläiset’ kuten kristityt ja vastaavat.

 6. ”Uudessa testamentissa ei käsketä väkivaltaan. Elämme uuden liiton aikaa, johon ei väkivalta kuulu.”

  Eikö Uusi testamentti ollut myös ohjenuorana kristikunnassa aina 1790-luvulle saakkka? Se tulkittiin ko aikaudella väkivallan oikeuttavaksi! Nykyinen suhteellinen väkivallattomuus ei johdu Uudesta testamentista funkkujen tulkitsemana vaan valistuksesta jonka ai.kainen lainsäädäntö pakotti kristinuskollekin uudet kasvot. Siksipä funkut vihaavat valistusta yhä tänään.

 7. Uutta testamenttia tulkittiin silloin ja tulkitaan edelleenkin väärin, ei se ihmeellistä ole, koska ihminen noudattaa omia halujaan, ja sitten perustelee ne Raamatun sanomalla.

 8. Ihmettelen vaan että väärintulkitisjoita oli 1500 vuotta enin juuri kirkon piirissä ja lähinnä oikein tulkitsijat nousivat valistuksen ateisteista ja deisteistä…

 9. Kiinnostaisi tietää, minkä takia Markulla on tarve puolustaa terroristeja ja islamia, aina ja kaikkialla? Luullakseni Pentti tuntee islamin teorian ja käytännön paremmin kuin kukaan ketä tunnen. Osaatko Markku esimerkiksi arabiaa, jotta voi kuunnella itse mitä islamistit puhuvat ja miten kommunikoivat, vaikkapa VR:n junassa tarvittaessa?

 10. Markku ei mitenkään ole minusta puolustanut terrorismia. Mistä tuo jatkuva viestien ylilukeminen oikein kumpuaa?

 11. Otanpa Seppo esimerkin:
  Jos joku jankuttaa vuodesta toiseen lähes joka päivä kristikunnan historian kauheuksista lähes kaikissa keskusteluissa, ja nyt erityisesti vakavassa keskustelussa, jossa on kyse päitä oikeasti katkovan terroristiryhmän vahvimmin ideologiaan uskovien tyyppien tuomisesta oikeasti Suomeen minä hetkenä hyvänsä (hyvin tietoisena siitä, että Suomen lait sallivat heidän kulkea rauhassa keskuudessamme, ), niin herää kysymys mistä on kysymys. Jos sama henkilö vielä esiintyy jonkinlaisena humanistina ja oikeudenmukaisuuden puolesta puhujana, niin vielä enemmän herää kysymys mistä on kysymys..

  Trollauksesta? Henkilökohtaisesta lobbausagendasta? Kiusanteosta? Välinpitämättömyydestä syyttömän ihmiselämän suhteen? Henkilökohtaisesta traumasta? Islamofiliasta? Kristittyjen silmittömästä vihasta? Tänne sopeutuneiden muslimien vihasta, sillä heihin tämä eniten koskee. Heitä ne terroristit pitävät vihollisenaan, ja suomalaiset katsovat karsaasti myös. Naisvihasta? Homovihasta? Naisten ja homojen elämää islamistisen ideologian kasvu Suomessa eniten uhkaa.

  Kyllä. Tämä tällainen on sama asia kuin terrorismin – laajassa mielessä – puolustaminen.

  Tästä on tietysti sekin seuraus, että Halla-aho on seuraava pääministeri. No, ei siinä mitään. Käy se mulle.

 12. ”Kyllä. Tämä tällainen on sama asia kuin terrorismin – laajassa mielessä – puolustaminen.”

  No ei ole. Se on vaan muistutus siitä, että vanha sanonta ’pata kattilaa soimaa’ voi koskea myös uskontoja. Sanonta ei tee kummastakaan astiasta valkoista.

 13. Anne, niin huonosti en ajatuksiani muotoile että niistä ei kävisi ilmi se että en tietenkään puolusta terrorismia. Islamia puolustan kyllä , varsinkin kun kyseessä on ilmiselvä tietämättömyys. Että islamin sisällä on ei toivottua ainesta , ei oikeuta tuomitsemaan koko uskontoa.

  Keskustelumme taustana on se mitä tehdä noille suomalaisille äideille ja lapsille. Minä en puolestani ymmärrä sitä sokeutta sitä kohtaan että ei ymmärretä sitä että he ovat mitä suurimassa määrin terrorismin uhreja. He ovat toistaiseksi ne ainoat terrorismin uhrit jotka ovat Suomea kohdanneet. Minulla on varmasti luonnevika, kun tunnen empatiaa juuri noiden äitien sorttisia uhreja kohtaan. Luuleeko joku , että he tiesivät etukäteen mihin he joutuivat? Taatusti eivät tienneet. Olisi kummallista jos sota ei olisi vahingoittanut heitä ja tehnyt heitä entistä enemmän sodan uhreja.

  Eräs auktoriteetti huokaisi pyöväleilleen kerran : Herra, anna anteeksi heille ,sillä he eivät tiedä mitä he tekevät. Sama koskee näitä naisia, he eivät tienneet.

 14. Kiitos kaikille kommenteista ja tekstini lukemisesta. Minun oli vain pakko jotenkin kirjoittaa ulos, jotta sain rauhan.

  En kuitenkaan jaksa kommentoida.
  Jään keskusteluissa joulutauolle. Toivotan oikein hyvää joulua kaikille
  Topeliuksen säkeellä, josta Niilo Rauhalan ja oma suomennokseni:

  ”Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt
  i signad juletid.
  Giv mig Guds ära, änglavakt
  och över jorden frid.”

  ”Ei valtaa, kultaa, loistoa
  tuo joulu lahjanaan,
  vaan Luojan olkoon kunnia
  ja rauha päällä maan.”

  ”Ei loista kulta kiiltäen,
  vaan joulun siunaus.
  Soi rauhan viesti enkelten,
  Jumalan kirkkaus.” (pt)

 15. ”Islamia puolustan kyllä ”
  Niinpä teet.
  ”varsinkin kun kyseessä on ilmiselvä tietämättömyys.”
  … ja vielä ilmeisesti hyökkäys-on -paras -puolustus metodilla.

  Ihmettelen, miksi joku haluaisi puolustaa uskontoa, joka opettaa teoriassa ja käytännössä että siitä pois kääntyneet tulee tappaa. Mikä mahtaa olla motiivi.. ainakaan ihmisiä, kaikkein vähiten muslimeja, islamin puolustaminen auttaa.

  Ainakin Suomessa monet muslimit ovat kääntyneet henkensä uhalla kristityiksi. Ja kristittyjä muslimeja on lähetetty suoraan Irakiin kuolemaan. Tätä tekevät islamin puolustajat (ja kristinuskoa vihaavat) Migrissä tai missä nyt noita päätöksiä tekevätkään. Kemijärvellä on oven pielessä oman marttyyrin kuva. Hän on parhaillaankin Irakissa viranomaisten kidutettavana, vangittuna ainakin. Oli kristitty jo tullessaan. Pakeni vainoa. Ainakin yksi pöydällinen irakilaisen näköisiä miehiä ihan tosissaan lukee ja kuuntelee arabian kielellä Raamattua. Pentti totesi jossain että ovat väsyneet islamin sisäiseen väkivaltaan tai joten sen suuntaista.

  Blogimetsän humanistit sitten puolustavat islamia ja haukkuvat kristinuskoa. Valistuksen perintöä, vai joku argumentaatiovirhe? Vai ”eivätkö he tiedä, mitä tekevät?”

 16. Normaali muslimi suhtautuu noihin tappokehoituksiin niin kuin me suhtaudumme Mooseksen lakiin. Mutta tosiaankin, mitä puolustettavaa tuossa uskonnossa on ? Siellä on samat kaksi perusasennetta uskon harjoittamiseen kun kristinuskosakin. Toisaalta lakihenkinen moralismi ja toisaalta syvällinen mystiikan läpitunkema herätys kristillisyyttä vastaava sufismi.

  Jumalakäsityksen puolesta islam on melkein identtinen juutalaisen käsityksen kanssa.

  Joskus kun sinulla on aikaa niin avaa YouTube ja kirjoita sana Rumi ja kielitaitoisena voit kuunnelle Rumin sanomaa englanniksi. Jos jaksat ja viitsit tehdä tämän ,niin saat aavistuksen sellaisesta islamin puolesta josta, arvaukseni mukaan ,sinulla ei ole aavistustakaan.

 17. Islam on valtaosin muuta kuin nuo sinun mystikkosi. Onko verrannollista kveekariuden osuuteen kristinuskossa?

  ”Normaali muslimi suhtautuu noihin tappokehoituksiin niin kuin me suhtaudumme Mooseksen lakiin. ”
  Jos noin, niin miten on mahdollista, että noita tappokehoituksia toteutetaan niinkin paljon, ja Ruotsissakin on ihmisiä – kuinka paljon liekään – joita poliisin pitää suojella koko ajan, jotta heitä ei tapettaisi. Ne sinun ”normaalit muslimit” vaikenemalla hyväksyvät, vetäytyvät vastuusta tai jopa kannattavat näitä tuomioita itsekseen, ja se näkyy kyselyissä. Yhteisöllisessä kulttuurissa kunniamurhat ja käytännöt ja asenteet eivät varmaankaan eläisi ilman enemmistön hiljaista hyväksyntää. Mooseksen lain perusteella en tiedä, että olisi ihmisiä jatkuvasti tappouhan alla.

  Tämä on juuri tässä, että et näe minkään arvoisena mielestäni noiden vainottujen ihmisten elämää. Puolustat kenties jotain potilastasi/tuttujasi, mutta koko muu maailma saa ilmeisesti rauhassa tuhoutua. Et suostu katsomaan asiaa yhteiskunnallisella tasolla? Et uskalla?

  Islamin uudistuminen ei ole mahdollista. Sitä kai yrität edistää näillä islamia puolustavilla kannanotoillasi. Se on turhaa. Kirjauskonto ilman kirjaa ei elä. Ainahan meillä on kaikenlaista uudistajaa, mutta kaikilla uudistuksilla ei ole mitään mahdollisuutta uudistaa kirjauskontoa. Kirjauskontoa ei voi uudistaa kunnioittamatta kirjaa ilman että tappaa uskonnon. Jos sinä tällaisen uudistususkon tähden olet valmis uhraamaan ihmiset ja kultturit, lapset ja naiset, niin aikamoinen on uskontosi. Se on sitä suvaitsevaisten totalitaristista uskontoa, jonka hedelmien nyt luulisi olevan Ruotsissa jo sinunkin silmin nähtävissä.

  Ei kun rauhallista joulua vaan niin kauan kuin sellaista vielä on.

 18. Ennen wanhaan oli sanonta: Vale, emävale ja tilasto. Nykyään se menee, vale, emävale ja yleistys.
  Enpä vetäisi yleistäviä johtopäätökisiä vaikkapa siitä, että useimmat vankiloitamme täyttävistä rikollisista ovat kastettuja evluteja.
  HYVÄT JOULUT SENTÄÄN KAIKILLE!

 19. Toistan vain sitä , että toistaiseksi Suomen ainoat terrorismin uhrit ovat nuo tapetut jihadisti miehet ja heidän , nyt vaikeissa olissa elävät, vaimot ja lapset.

  Jaa ,tavallaan osa kansakunnasta on myöskin tullut uhriksi pelkonsa takia. Pelko on romuttanut kasallisen itsetunnon siitä ,että se pystyy torjumaan ja hoitamaan myös ääriliikkeet jotka uhkaavat sen identiteettiä . Pelko on vienyt luottamuksen kansakunnan viranomaisiin , joiden tehtävänä on pitää yhteiskuntaa pystyssä. Ja nyt pelätään että nuo naiset olisivat sellaisen terroriaallon alkuunpanija jota poliisi ja SUPO ei pystyisi kontroloimaan. Suomalainen kansallinen itseluottamus ja ylpeys on taitanut joutua terrorismin uhriksi.

 20. ”Toistan vain sitä , että toistaiseksi Suomen ainoat terrorismin uhrit ovat nuo tapetut jihadisti miehet ja heidän , nyt vaikeissa olissa elävät, vaimot ja lapset.”
  ?????

  Kun nuo ”terrorismin uhrit” lähtivät rakentamaan islamilaista kalifaattia he tiesivät, elleivät sitten olleet täysin lukutaidottomia, tarkalleen, muun muassa sen, että uskonveljet ja sisaret Syyriassa olivat suorittamassa jesidien kansanmurhaa. Se on niin selkeä tosiasia, ettei sitä voi kukaan kiistää. Jopa YK tiedotti asiasta. Raakuudet, naisten ja lasten raiskaukset, joissa ilmeisemmin olivat avustamassa myös naiset, orjuus ja järjestelmällinen tuhoaminen olivat kaikkien tiedossa.

  Nyt tämän sääliliturgian alle jää mm. se tosiasia, että raiskattujen jesidinaisten synnyttämät lapset eivät voi päästä jesidiyhteisöön, vaan heidät sijoitetaan jonkilaisiin lastenkoteihin. Islamissa he kuuluvat isän sukuun, eikä vihollisia haluta omaaan yhteisöön. Mikä on heidän kohtalonsa suvun ja perheen ulkopuolella perhekeskeisessä kulttuurissa? Missä ovat näiden lasten oikeudet ja kuka niistä edes puhuu?

  Missä tässä kohussa on sellainen käsite kuin oikeudenmukaisuus tai vastuu omista valinnoista. Jokainen voi valita väärin tietämättömyyttään, nämä tekivät valintansa tietäen.

 21. Ulla ,kukaan ei kiistä kaikkea tuota mitä kirjoitat. Ja minun sydämmeni on varmasti eniten noitten uhrien puolella.

  Mutta siitä huolimatta väitän että tuo suuri näky kalifaatista vietteli nuo naiset , tai paremminkin heidän miehensä ,sinne, joutuen sodan tai oikeammin terrorismin uhreiksi. Vähän samaan tapaan kun maailmansodassa myös saksalaiset , ajatteli sitten mitä tahansa heidän rikollisuudestaan, olivat uhreja. Molemmissa tapauksissa, fyysisen kärsimyksen lisäksi , heidän sielunsa tai ihmisyytensä sai pahan ja monen kohdalla korjaamattoman vamman verisistä käsistään. Voimme vain toivoa että näin ei käy näille äideille ja heidän lapsilleen, kun en usko sitä että mikään länsimainen terapia voi niitä auttaa.

 22. ”Mutta siitä huolimatta väitän että tuo suuri näky kalifaatista vietteli nuo naiset … Vähän samaan tapaan kun maailmansodassa myös saksalaiset , ajatteli sitten mitä tahansa heidän rikollisuudestaan, olivat uhreja.”

  Olkoot näin..
  Kansallissosialismi, jopa sen tunnukset on sittemmin monissa Euroopan valtiossa kielletty ja kiellon rikkomisesta säädetty rangaistus. Kaikki puolueen jäsenet eivät toki syyllistyneet rikoksiin. Monelle oli kyse puhtaasti työpaikasta tms. Mutta, jos lädemme siitä, että tuo aate kykeni aivopesemään järkevät ihmiset tekemään rikoksia ihmisyyttä vastaan, että he olivat itse asiassa aatteen uhreja, pitäisikö meidän samoin perustein nyt kieltää nyt myös islam, koska sekin voi saattaa ihmiset tekemään raakuuksia. Tai mikä tahansa ideologia, joka voi poistaa ihmisen trveen harkintakyvyn ja vastuullisuuden.Voiko ihminen yleensä siirtää oman vastuunsa jollekin ideologialle?

 23. Markku. Minä voisin periaatteessa ylläpitäjänä vahingossa kirjailla mitä vaan, mutta en edes ole ollut koneen luona, ja tuo viesti on kyllä sinun nuotilla kirjoitettu, vaikka siinä ei olekaan mitään finsvenskaa. Onkohan sinulla nyt muistissa vikaa? Kun kirjoittaa paljon näppäimet voi välillä toimia itsestäänkin.. Toivottavasti näin.
  Voihan se olla, että sinun enkelit tai sufiohjaajat puuttuivat peliin, koska alkoi jo näyttää siltä että olet sala-salafisti 🙂

 24. No, en ole kieltämässä, enkä oikeastaan usko sellaisiin kieltoihin, mutta pidätän oikeuden arvostella islamia.

  Tunnen, tai pitäisikö sanoa tunsin erään islamiin kääntyneen suomalaisnaisen, jonka avomies on muslimi. Kääntymystä perustellessaan hän kertoi miten helpottavaa on, kun uskonto kattaa koko elämän. Kaikki on säädeltyä, perhe-elämässä on tarkat säännöt, samoin pukeutumisessa, syömisessä, kampauksessa, suhteessa muihin ihmisiin. Etc. Ja jos jostakin on epävarma, voi aina kysyä imaamilta miten pitää ajatella ja toimia.

  Se oli eräänlainen pako vaikeasta vapaudesta. Siinäkö on islamin viehätys. Luopua itsenäisyydestä, omasta harkinnasta, vaivalloisesta ajattelun ja itsenäisen päätöksenteon ja vastuun velvollisuudesta?? Inshallah, niin kuin Allah tahtoo. Oma tahto on alistettava uskonnolle.
  Jos uskonto jo sinänsä rajoittaa koko elämää ja kieltää itsenäisen ajattelun ja samalla vastuun, eikö se silloin ajan myötä altista ihmisen ääriajattelulle ja toiminnalle? Väitän , että sokea uskollisuus mitä tahansa ismiä kohtaan johtaa aina tilanteeseen, jossa yksilö hylkää itsenäsen harkinnan ja siirtää oman vastuunsa ideologialle.

  Ps, puhuit aiemmin sufismista. Olen käynyt Konjassa Mevlana Celalleddin:n haudalla ja vanhassa dervissiluostarissa. Ikimuistoinen matka paikallisbussilla rannikolta yli Tauruksen, mutta se on toinen juttu ….

 25. ””Toistan vain sitä , että toistaiseksi Suomen ainoat terrorismin uhrit ovat nuo tapetut jihadisti miehet ja heidän , nyt vaikeissa olissa elävät, vaimot ja lapset.”

  Kyllä kait Suomessa ja maailmanlaajuisestikin Turun tapahtumat luokiteltiin terrorismiksi.
  Suomalaisia (ja ulkomaalaisia) on myös puukotettu hengiltä, yhden pää katkaistiin, joukkoraiskauksia ja groomingeja on vaikka millä mitalla. Busseja yritettiin ohjata törmäyskurssille. Kärsijöinä ovat olleet isosti nuoret tytöt, joilla menee jo valmiiksi huonosti. Tekijöiden nimistö viittaa tiettyyn ryhmään. Jotkut Suomessa tilaavat käräjäoikeuksien vangitsemistuomiot ja selvittävät asioita. Kuka seuraa, tietää, vaikka miten media antaa ymmärtää viimeiseen asti tavallasi, että mitään ongelmaa ei ole. Vankilat täyttyvät, ja se tulee muuten todella kalliiksikin veronmaksajalle.
  Ilmeisesti myötätuntoa ei kyetä tuntemaan ilman että media tekee nyyhkytarinoita. Nyt niitä nyyhkytarinoita tehdään terroristeista, joten myötätunto on heidän puolella. Kyllä tässä alkaa usko hävitä siihen kuuluisaan ihmisyyteen.

  On aika erikoista että saatat tuollaista sanoa. Kuvaa minusta sitä totaalista silmien sulkemista tosiasioilta, mikä Ruotsissa on ollut mitä ilmeisemmin vallalla. Juu eihän tämä ole terrorismia. Tekeehän ne suomalaisetkin. No ei tee… Ei tee näitä tiettyjä rikoksia juuri käytännössä ollenkaan. Ja vaikka tekisikin, niin ei olisi syytä tuoda lisää julmimpia rikollisia mitä maa päällään kantaa Suomeen.

 26. Ei pidä unohtaa raiskattuja lapsia ja vanhuksia. Näitä tapauksia on ollut häkellyttävän paljon varsinkin täällä pohjoisessa, missä asiasta ei ole vaiettu. Yksi pöyristyttävä tapaus oli 22-vuotias etiopialaistaustainen mies, joka raiskasi pesutuvassa yli 80 vuotiaan vanhuksen. Poliisi yritti ensin puhua oululaismiehestä, mutta onneksi MV-lehti paljasti taas kerran totuuden. Sitä en osaa sanoa oliko mies kristitty vai muslimi – molempia löytyy Etiopiasta.

  Viittaan siihen, ettei kyse varsinaisista ole islaminuskosta, ISISistä, eikä orpolapsista vaan ylipäätään näistä maahanmuuttajista. Mitä enemmän kokemusta maahanmuuttajista saadaan, sitä kielteisemmiksi muuttuvat mielipiteet. Seurauksena Perusssuomalaisten ja Ruotsidemokraattien kannatus kasvaa.

  Molemmilla alkaa kannatus pyöriä 25%-35% välillä ja kasvu jatkuu. Suomessa varsinin Keskusta on tulisilla hiilillä, koska keskustalle alkaa olla uhkana nk. sininen tulevaisuus. Toisin sanoen ensi vaaleissa monien kohtalona on olla uuvatti.

  Mielenkiiltoista kyllä, iltapäivälehdistö on alkanut lisäilemään hiiliä hallituspuolueiden palavalle jakkaralle. Huulipunahallitus juoksee kriisistä toiseen ja tytöistä otetaan mittaa tosissaan. Enkä nyt puhu rinnanmitasta. Marin tuntuu selviävän hyvin kahden äidin antamilla eväillä, mutta Kulmunin poliittinen tulevaisuus alkaa olla takanapäin.

  Pidetään popkornit ja kokis käden ulottuvilla ja odotellaan, mitä tuleman pitää.

 27. Tauno. Nämä on aina niin vallan mainioita nämä tekstisi… Sinun pitäisi aikuisen oikeasti kirjoittaa näistä omia blogeja ja vielä myös muuallekin kuin Blogimetsään.

  ”Viittaan siihen, ettei kyse varsinaisista ole islaminuskosta, ISISistä, eikä orpolapsista vaan ylipäätään näistä maahanmuuttajista. ”

  Enpä tiedä tästä oikeastaan. Syksyllä 2015 kävin läpi Tilastokeskuksen tilastoista ihan maittain eri kansallisuuksien tekemät rikokset ja tuomiot. Ja suhteutin niitä Suomessa oleviin ko. kansallisuuksien populaatioihin. Käytin aika paljon aikaa kun listasin melkein kaikki isommat ja pienemmätkin maat paperille ja katsoin miltä näyttää, silloin kun katsotaan vankilatuomioita yleensä ja toisaalta seksuaalirikostuomioita. Vankilatuomioita ei Suomessa ihan pienestä saa.

  Tuosta harjoituksesta jäi mielee aika selkeästi, että maailmassa on paljon kansalaisuuksia, joiden asukkaat eivät viiteen vuoteen olleet syyllistyneet lainkaan seksuaalirikoksiin Suomessa. Silmiinpistävää oli että monesti nuo kansallisuudet edustivat muita kuin islaminuskoisia maita. Esimerkiksi ugandalaiset, kiinalaiset, japanilaiset, intialaiset (valtaosin nämäkin) muistan sellaisina, jotka eivät olleet syyllistyneet moisiin rötöksiin. Ugandalaisiakin Suomessa on, vaikka ei kovin paljoa.

  Sitten oli niitä kansalaisuuksia, joista ne seksuaalirikolliset tulivat: Irak, Afganistan, Somalia ihan siellä kärjessä, myös suhteutettuna Suomessa olevaan väkimäärään näistä maista. En nyt muista niitä muita maita, mutta kyllä siitä itselleni jäi aika karu kuva islamilaisen kulttuurin vaikutuksesta (sillä nämä eivät vielä olleet edes niitä terrorismiajan tulijoita). Tämä siis ennen vuotta 2015. Harmi kun ei ole papereita enää tallessa.

  Kaikkea en blogiin tietenkään listannut. Vilkaisin juuri nyt vanhaa blogiani teemasta Uudessa Suomessa. Olin sen kommenttien loppuun laittanut jotain linkkejä vuosia myöhemmin ikäänkuin päivittääkseni, että miten homma meni. Mielenkiintoista kyllä useimmat linkit (jopa lehtiin) on poistettu päiviltä. Väärät uutiset on poistettu? Tilastokeskus näkyy edelleen raportoivan tilastoja, joissa näkyy joitain maita, mutta ei enää kaikkia. Tosin siellä näkyy – Luojan kiitos – Irak, Afganistan ja Somalia, joten voimme seurata miten käy. Itse asiassa aivan suuresti vankilaan johtaneet rikokset eivät näytä lisääntyneen. Toivotaan, että Tanskan ja Ruotsin rajavalvonta toimii jatkossakin.
  Tuossa tuo blogi, vaikka eipä siinä nyt mitään nykyhetkestä katsoen erityistä ole. Niitä ensimmäisiä haparointeja.
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/annemikkola/205237-prosentti-irakin-kansalaisista-sai-5-vuodessa-tuomion-seksuaalirikoksista/

 28. Pääministeri Marin nyt kyllä päihitti Orpon 6-0, jos minulta kysytään. Orpon todellakin sietäisi hävetä. Kääntyilee ja venkoilee kuin tuuliviiri – Halla-ahon uhan alla. Hyvin saivat nyt Kokoomuksen rivit sekaisin.
  https://demokraatti.fi/tassa-on-kokoomuksen-kanta-al-holiin-jos-lapsi-ei-muuten-paase-suomeen-voidaanko-aiti-tuoda-mukana-petteri-orpo-ei-tuoda

  Kulmunilla näyttää olevan aikalailla kaikenlaista poliittista kokemusta, vaikka kovin nuori onkin. Katsellaan nyt sen kuuluisan popkornin kanssa että miten se valtion budjetti tasapainotetaan.

 29. Marinia kuuntelisi ja katselisi viikon syömättä. Tasapainosta, selkeätä kaunista suomenkieletä käyttävä aidosti omanarvontuntoinen suoraselkäinen nainen. Elleivät epäonnistumistaan toivovat ja sen eteen työtä tekevät vastustajat saa reviittyä hänen hermojan rikko tai ajettua hänet johonkin poliittiseen miinaan, on hänessä jatkossa jossain vaiheessa Suomen tuleva presidentti.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.