Mitä elämä on?

Onko se tätä? Tuossa kohtaa Petersonin vastaus.
Ei siis rauhaa, mukavaa tai rauhallisuutta. Vaan parhaimmillaan tai onnekkaimmillaan seikkailu, johon lähtee vapaaehtoisesti. Se on hereillä oloa, valmiutta. Elämästä selviämistä. Ilmeisesti kyse ei ole eläkkeelle jäämisestä.

Aika koukuttava haastattelu muutenkin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä elämä on?”

 1. On hyvä että jotkut tutkivat yllä olevaa kysymystä. Jotta siihen voisi vastata niin ei tarvitse kuitenkaan lukea kaikkia viisaita tekstejä. Jotkut asiat ovat itsestään selvää jotkut arvoituksellisia.

  On eriasia kysyä sitä mitä elämä on ja toinen että miten elämää eletään. Sitten viellä tuo epätoivoinen kysymys : Miten elämä pitäisi elää?

  Voiko tyytyä elämään niinkuin se on ? Voi, jos siihen on tyytyväinen. Mikä muu kriteeri on pätevämpi? Mutta jos on tyytymätön elämäänsä niin seuraava kysymys on se että mikä tekisi elämästäsi tyytyväisemmän? Eli mikä antaisi elämällesi sellaista merkitystä että siitä lähtien kaikki olisi tarpeeksi hyvin?

  On joitakin bioloogisia DNA n ohjaamia tekijöitä jotka vaikuttavat elämän tyytyväisyyteen ja joita filosofioimalla ei helposti voi voittaa.

  Olemme rakkautta tarvitsevia olioita. Rakkaus voi löytyä monissa muodoissa , ei välttämättä ja ainoastaan rakkaudesta partneriin jonka kanssa haluaa elää. Myös symbooliset partnerit, niinkuin tieteelliset ratkaisemattomien ongelmien tutkiminen tai hyväntekmiseen antautuminen pitää rakkauden antamista ja saamista hengissä.

  Olemme ohjelmoitua sosiaaliseen kiipeämiseen . Todennäköisesti siksi, että korkeampi asema hierarkiassa antaa paremman takuun hengissä selviämiseen niukoissa oloissa. Tämä tavoite koskee yhtälailla naisia kun miehiäkin.

  Haluamme rikastua. Toisin sanoen haluamme laajemman reviirin joka takaa perusryhmämme elinvoiman.

  Haluamme tunnustusta ja arvostusta persoonallemme. Ulkoa tullut arvostus vahvistaa identiteettiämme ja paikkaamme hierarkiassa.

  Haluamme seksiä jossain sen monista muodoista joko rakkaussuhteessa tai ilman. Seksinhalu on biologiaa siinä missä ruuannälkäkin. Sitä ilman ei voi rankaisematta elää. Yksi selviymisen auttaja on kyky sublimoida taiteitten ,tieteitten,urheilun , rajun juhlimisen tai ammatin harjoittamisen kautta. Raamattu on oikeassa sanoessaan että ihmisen sydän on siellä missä hänen aarteensa on. On vain löydettävä se oma aarre.

  No ,Peterson on hyvin paljon tällaisilla linjoilla. Hän ehkä vähättelee nyky yhteiskunnan sosiaalisen evolution saavutuksia niinkuin demokratian ja tasa-arvo aatteiden läplyöntiä tukeutuessaan sociopsykoloogiseen ajatteluun joka ottaa huomioon biologian. Mutta on hyvä että joku pitää perusasioita esillä.

  Siis , mitä on elämä. En tiedä, enkä tosissani välitä tietää ,kun ongelmani on se että yritän elää tätä ainoata minulle annettua elämää niillä resurseilla mitä minusta löytyy.

  Olen tyytväinen evolution antamaan selitykseen elämän synnystä ja kehityksestä ja olen mielelläni saman elämän kantaja joka lähti alkusolusta liikkeelle. Tämä ajatus antaa ajoittain mystisen kaikenyhteyden kokemuksen , samoin kuin se että kun kerran olemme tänne syntyneet niin vaelluksemme on pieni matka iankaikkisuudessa yhdessä maailmankaikkeuden kanssa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.