Millainen on Vihreiden taivas?

Vihreiden taivas sijaitsee ison kaupungin keskustassa. Ainakin siihen rahat laitetaan.

Mutta en ymmärrä tätä Vihreiden maailmankuvaa alkuunkaan ja jäin miettimään, että miltä näyttää vihreiden taivas tai siis tarkoitan sitä taivasta maan päällä?

Jehovilla on taivasvisio. Jesajan kirjassa on taivasvisio. Marxilaisilla on taivasvisio.

Millainen on vihreiden? Onko siellä lintuja?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

8 kommenttia artikkeliin ”Millainen on Vihreiden taivas?”

 1. Totta kai siellä on lintuja. Mutta ihmiset ja linnut eivät tunkeudu toistensa reviireille. Valkoselkätikka saa rauhassa koputella puita aarniometsässä, ja ihminen voi istuskella katukahvilassa lokkien häiritsemättä.

 2. Vihreiden taivaassa ei ole lentokoneita, maanviljelyä, eikä tehtaita. Seinästä saa rahaa ilman pankkikorttia ja caputsinoa saa kahvilassa ilmaiseksi. Vihreiden taivaassa ei ole persuja, eikä muitakaan toisinajattelijoita. Kesyt sudet, ahmat ja ilvekset leikkivät suloisesti Espan puistossa valkoposkihanhien kanssa. Valkoposkihanhet eivät kakkaa. Sukupuolia on vain yksi, eikä sekään tee lapsia.

 3. Tarkemmin ajatellen Taunon analyysi osuu naulan kantaan. Olen kyllä ollut hämärästi tietoinen heidän ristiriitaisuuksistaan mutta näin selkeästi en ole osannut asiaa nähdä.

  Taunon kaunis kuva on ihan raamatullinen. Raamatun paratiisissahan leijonat ja lampaat ovat samalla laitumella.

 4. Minusta tuli vihreä jo varsin nuorena kun sain Rantaperkiön uimarannalta ihottumia ja sain tietää Nekalan akkutehtaan jätevesien laskevan uimarannallemme. Myös kesämökkipitäjäni Ruovesi jäi Vilppulan ja Mäntän (Schelachius) väliin ja haju oli välillä kaamea ja vedet paikoin uimakelvottomia tehtaiden jätevesien takia.
  Vedet ovat kiitos luonnosuojelijoiden vaatimusten parantuneet mutta nyt on menossa luontomme monieliöisyyden (biodiversiteetti) tuhoutuminen ja metsien hävittäminen. Puupeltojen puut päätehakatan keskenkasvusina ja kaameat aukot reunustavat tievarsiamme. Vanhat aukot kasvavat sangenusein ylitiheätä huonolaatuista näreikköä, jota ei kannata harventaa. Ja metsäyhtiöt vielä ns. aavitushakkaavat tulevaa lainsäädäntöä peläten. Isänmaanpartureiden sakset ovat terävinä ja pääomat virrannevat paljolti ulos veroparatiiseihin?

 5. Minulla on paljon arvoja, jotka jaa vihreiden kanssa. Minulla on paljon arvoja, jotka jaan vassareiden kanssa. Minulla on joitakin arvoja, jotka jaa kokkareiden ja kepulien kanssa. Ja… niin mitä arvoja minulla on jaettavana krissejen kanssa? Kai joku. Entä persut? Aika vähissä on.

  Mutta joo, luonnonsuojelun, luonnonvarojen käytön, metsien käytön ja monen muun asian suhteen minulla on aika samansuuntainen eetos kuin vihreillä. Mutta poliittisena puolueena se on kyllä minulle hankala hahmotettava. Joskus tuntuu siltä, että se joutuu olemaan itsensä kanssa eri mieltä. Mutta tämä tapahtuu kyllä myös useimpien puolueiden kohdalla.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.