Mikä Israelin tappavasta väkivallasta tekee erityisen

Suomessa ja maailmalla laajemminkin marssitaan holokaustin kauheuksia muistellen ja samalla uskotaan marssilla edistettävän rauhaa ja rakkautta muistellen aikanaan kuolemanmarsseille pakotettuja juutalaisia.

Asia on sinänsä ihan hyvä ja paikallaan. Koskaan väkivaltaa ei pidä edistää eikä ihannoida, eikä sille pidä antaa mahdollisuutta. Tällä marssilla on hyvä tarkoituksensa mutta myös toinen puolensa.

Kristillisdemokraatit (KD) haluaa tällä edistää Israel asiaansa. Kansanedustaja Peter Östmanille asiasta on tullut suorastaan pakkomielle mutta samalla se sisältää pahan mustan pisteen. Israel tappaa ja alistaa palestiinalaisia ”omassa maassaan”, ja rajojen ulkopuolelta valloittaa alueita ja hävittää ihmisten koteja, kouluja ja asumuksia, tappaa täysin viattomia Luojan luomia ihmisiä.

Palestiinalaiset ovat juutalaiselle ääriainekselle roskasakkia. Toki on toisinkin päin eli palestiinalaisissa poliittisissa piireissä Israel näyttäytyy tuhottavana valtiona. Mutta siinä operaatiossa vastassa on koko maailma. Arjessa poliittisen Israelin rasistinen ja syrjivä vallankäyttö on paljon merkittävämpää alueen kannalta kuin mikään muu.

Meillä Suomessa on Israelin ystäviä. Mitä nämä ystävät hakevat olemalla kritiikittömästi puolustamassa väkivaltaa ja tappamista. Joillekin lähtökohta on sokeasti luetusta Raamatusta peräisin ja toisille asia on maantieteellistä kristinuskon historiaa. Pyhä maa ja paikat sallivat väkivallan.

Ymmärrän kyllä että heidän mielestään kiviä heittelevät lapset ja aikuiset sekä pommeja itsessään kantavat palestiinalaiset ovat turvallisuusriski Israelin valtiolle. Se on totta, kuten meille tässä maassa ja Euroopassa maahanmuuttajista samoilta seuduilta, samasta kulttuurista tulevat ovat myös turvallisuusriski. He käyttävät hyväkseen hyväntahtoisuuttamme auttaa hädässä olevia ja pyrkivät ääriliikkeissään luomaan uutta maailmaa oikeutetun väkivallan uskossaan islamistiselle pohjalle.

Tämän sanoessani syyllistyn joidenkin mielestä yleistävään rasismiin ja vihapuheeseen. Sitähän sanomiseni ei missään mielessä ole, vaan puhtaasti arkirealismia ja asian taustojen jonkinasteista tuntemista.

Kristillisdemokraattien ja Israelin ystävien soisin rakentavan rauhaa eikä luovan vihaa ja rakkaudettomuutta. Israel ei ole poliittisena ja sotilaallisena ydinasevaltiona yhtään sen kummemmassa asemassa kuin mikään toinenkaan valtio taikka kansa.

Poliittinen Israel ansaitsee väkivallastaan tuomionsa. Holokaustin kokemukset ovat tuomittavia ja sen historia on todella synkkä piste ihmiskunnan historiaa. Yhtä lailla tapettu palestiinalainen, väkivalloin kuolleet ihmiset uskonnon, poliittisen fanaattisuuden seurauksena ovat tuomittavia tekoja. Niitä ei oikeuta mikään.

Kuka marssisi rauhan ja ystävyyden puolesta. Missä on se puolue joka ei osoittele sormella historian suuria syntejä eikä samalla oikeuta väkivaltaan jotain vastaan. Holokausti on syytä pitää mielessä mutta Israelin väkivaltaista koneistoa ei hyväksyttynä tähän saa liittää millään tavalla. Se on tuomittava ihan tyystin samoin periaattein kuin sodat ylipäätään. Jos ja kun Venäjä on valloittanut alueita toiselta valtiolta niin koko maailma, myös Suomi on sokeasti esittämässä pakotteitaan. Missä on Israelin väkivallan tuomitsevat pakotteet?

Onnittelen kaikkia tämän päivän riemua tuntevia. Elämme uuden kynnyksellä. Tehkää te tästä maailmasta parempi paikka elää ja ihmisistä arvokkaita Luojan luomia.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

7 kommenttia artikkeliin ”Mikä Israelin tappavasta väkivallasta tekee erityisen”

 1. Kiitos asiallisesta kommentistasi. Halla-ahohan piti aikoinaan holokaustista puhumista vääränä ja että se pitäisi unohtaa.
  Toki Israel pitää tuomita sen tekemistä vääryyksistä, ja maailma, YK etunenässä (unohtamatta Ruotsin ulkoministerin uljasta puukkoterrorismin puolustamista) sen on jatkuvasti tuominnut.
  Asialla on toki toinenkin puoli. Historiahan pitää unohtaa, kuten UNESCO meitä opettaa, mutta tämä historian unohdus loppuu vuoteen 1947, jolloin YK päätti jakaa silloisen Palestiinan mandatin kahtia juutalaiseen ja arabialaiseen osaan. Sen jälkeen ainoastaan juutalaiset ovat ryöstäneet ja raiskanneet ja tappaneet viattomia arabeja (ja muslimeja) ja nämä ovat kärsineet sietämätöntä apartheidia omassa maassaan.
  Tuo aluehan kuuluu yksinomaan muslimeille, koska heidän oppinsa mukaan jos jokin alue joutuu islamin alle, se on ikuisesti islamin (dar-as-salaam) ja muu maailma on sodan aluetta (dar-ad-daula), joka ei ole vielä alistunut Allahille. Se että juutalaisia on joskus asunut alueella (ja asui Jerusalemissa ja muualla koko historian ajan) ei kuulu asiaan. Kun Israel perustettiin, se on oli törkeä loukkaus islamille ja se tarkoittaa että tuo valtio pitää tuhota.

  Onko tämä niin vaikeata ymmärtää?

 2. Kiitos kommentistasi Kari Kukkanen. Kyllä Israel on valtiona ihan oikeutettu. Siitä ei ole kysymys. Palestiinalaisten oikeus elämään on tärkein ihmisoikeus mitä tiedän. Se kuuluu kaikille ihmisille uskosta ja uskonnosta huolimatta. Miten tämän alueen rauha rakennetaan on iso kysymys mutta ei vaikea jos maailma ja YK sen oikeasti haluaa ratkaista. Israelin on kunnioitettava rajojaan. Siitä on lähdettävä. Syntyyk sotia ja kahnauksia sen jälkeen on poliittinen kysymys. Yksipuolinen toisen tuomitseminen ei ole ratkaisu vaan rauha ja sen rakentaminen.

 3. Millä perusteella Israel on muka valtiona oikeutettu? Sehän on valloittanut Palestiina-nimisen valtion.

 4. Mutta YK:han on tuominnut arabimaiden johdolla 70 vuoden ajan Israelin tunkeutujaksi islamin omistamalle alueelle ja se on aiheuttanut 700000 muslimin paon pakolaisleireille, joissa he ovat joutuneet kitumaan jo neljännessä polvessa. Vaikka Suomi sai asutettua 400000 Neuvostoliiton karkoittamaa karjalaista puolessa vuodessa, eivät rutiköyhät arabimaat, kuten Saudi-Arabia ole pystyneet asuttamaan arabiveljiään 70 vuodessa.

 5. Ai niin, meinasi unohtua. Israel törkeästi yrittää ainoana demokratiana Lähi-idässä tunkea islamin maailmaan ajatusta tasa-arvosta ja uskonnonvapaudesta. Näin se asettaa kyseenalaiseksi Koraania ja Profeettaa.

 6. Iran ilmoittaa, että juutalaiset ajetaan pois koko Lähi-idästä, miten siihen sitten pitäisi suhtautua, onko ehdotuksia?

  Jumala on kumminkin toista mieltä, hän ilmoittaa, että juutalaisten ei tarvitse koskaan enää lähteä maastaan. Tämä on syytä ottaa huomioon, kun mielipiteitään julkaisee, ketä haluaa uskoa. Hän ilmoittaa vielä, joka koskee minun silmäterääni, sitä minä en jätä rankaisematta,

  Olisi vielä hyvä kuulla, miten käytännössä Israelin pitäisi puolustautua, pitäisikö heidän avata rajat ja ottaa vastaan kaikki, jotka sinne haluavat.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.