Kun lapsi ei pääse vanhempiensa syliin

Kun kirkossa julistetaan Pride-evankeliumia niin hyvä olisi joskus siivota ihan sisäpuoleltakin. Herätysliikkeet ovat kirkolle rikkaus, näin sanotaan. Kyllä näistä on alkanut vähitellen tulla oikeasti varsinainen riesa. Sley ei tule toimeen millään tavoin evl-kirkon kanssa ja naispappeuden vastustusta on muissakin liikkeissä. Sley on menny pidemmälle ja vihityttää pappinsa milloin missäkin sekä luovat omaa kirkkoaan Luher Säätiön eli lähetyshiippakunnan suojissa.

Vanhoillislestadiolaisuus  saa touhuta seurakuntaoppinsa kanssa miten haluaa ja sitä kehutaan kirkon selkärangaksi. Paskat mikään selkäranka ole vaan ihan puhtaasti pelottelun ja julman henkisen väkivallan tyyssija jossa piilotellaan kaikkea mahdollista. Liikkeestä et irti pääse muutoin kuin luopumalla ihmissuhteista jopa läheisimpienkin osalta. Olen tavannut sellaistakin julmuutta, että liikkeestä eronneen lähiomaisen siunaustilaisuus on jätetty väliin. Kirkkohallitus määritteli ihmiarvokysymyksen menevän suhtautumisessa prideväkeen. Mitä jospa katsottaisiin joskus ihan sinne kotipesään. SRK ei ansaitse päänsilittelyä millään muotoa kuten ei kyllä mikään setalainen prideaatekkaan.

Suviseurojen jälkimainingeissa sanomalehti Keskipohjanmaassa eräs liikkeestä lähtenyt kertoi oman tarinansa.

Tämä mielipidekirjoitus on tämän aamun 3.7. Keskipohjanmaa-lehdestä ja käsittelee yhtä kirkon herätysliikettä eli vanhoillislestadiolaista (SRK) todellisuutta, jota minäkin olen seurannut hyvinkin läheltä vaikka en olekaan kyseisen herätysliikkeen jäsen taikka tukija.

Kirjoituksen sisältö lähtee siitä miehisen väkivallan totuudesta joka lukee Raamattunsa tavalla, jota hallitsee pelko, alistaminen ja pakottaminen Jumalan totuutena, jota se ei missään mielessä vähäisessäkään määrin ole.

En oikein ymmärrä miksi ja miten saadaan tänä aikana vielä luotua niin suljettu yhteisö, jossa kuvitellaan ihmistä tällä tavalla hallittavan.

Rakkaus ja etenkin Jumalan rakkaus on vapauttanut meidät iloon ja vapauteen Kristuksessa. Mitä se tarkoittaa niin ei ainakaan suljettua seurakuntaoppia joka kieltää lapsensa.

tuomo

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Yksi kommentti artikkeliin ”Kun lapsi ei pääse vanhempiensa syliin”

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.