Edistettäiskö radikalismia vai mille alettais

Bkogimetsästä on tullut steriili, hieman hajuton ja mauton. Mille alettais?

Pitäisikö meidän avata enemmän tätä alustaa julkiseksi, luoda siitä henkisen, hengellisen ja kulttuurisen keskustelun paikka. Tehtäisiinkö poliittista, siis em pohjalta, vallankumousta oikeasti eikä vain saarnoissa ilmastomuutosevankeliumia taikka hurmoksellista Pride julistusta, tissien paljastelua kumimunat vyötäisillä.

Siis mitäpä meinaatte luodaanko kansallismielisen suomalaisen herätyksen uusi aalto joka tökkii tikulla silmäänkin tarvittaessa. Ja saa sitä olla globaalikin ja laulaa kansainvälistä tarvittaessa.

Jotenkin tuntuu, että tarttis tehdä jotain. Kokoonnuttaisko oikeasti vai mitä.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

8 kommenttia artikkeliin ”Edistettäiskö radikalismia vai mille alettais”

 1. ”..kansallismielisen suomalaisen herätyksen uusi aalto joka tökkii tikulla silmäänkin tarvittaessa.”
  Juu ehdottomasti, sikäli kun se on meistä kiinni. Oli silmät pudota päästä kun tämän luin, sillä juuri kirjaimellisesti mietin, että rohkenisinko soittaa sinulle…

  Nimittäin syyskuussa ma 16.9 – pe 20.9 olen ajamassa reittiä Hämeenlinna – Rovaniemi (tai Kemijärvi) ja takaisin Jyväskylään illaksi 20.9 yhdessä tämän ugandalaisen ”kansallismielisen herätyspastorin” Medad Birungin ja hänen vaimonsa Connien kanssa. Käymme vain tapaamassa paria ihmistä Rovaniemellä tai Kemijärvellä ja sitten takaisin, joten siinä olisi sopivasti päivän ja yön mittaisen tauon paikka joku arkipäivä tuolla viikolla.

  Blogimetsäläisiähän (englanniksi: echurch) hän tapasi vuonna se ja se luonani. Silloin paikalla oli aikalailla ihmisiä, ja Martin kanssa ajelimme sittemmin luoksesi Ylivieskaankin.
  Täältä on aikalailla liian pitkä matka ajaa pötköön Kemijärvelle. Olisiko mahdollista bookata joku yöpymispaikka jossain matkan varrella ja pitää pieni Blogimetsän tapaaminen ehdottamallasi teemalla? Paikkoja voisi olla tyyliin Tampere (Martti ja Seppo), Ylivieska (Tuomo), Oulu (Tauno), Rovaniemi.

  Meidän kannalta sopivimpia pysähdyspaikkoja olisi Ylivieska ja Oulu näistä mainituista. Meikäläiselle alkaa 10 tunnin yhtämittainen ajomatka tuntua aika tukalalta. Toista se oli nuorempana.

  Olisihan se hienoa jos tärppäisi. Ennen tuota viikkoa uganda pariskuntaa on varmasti moneen otteeseen päivitetty uusimmista käänteistä rakkaassa isänmaassamme ja sen kansankirkossa, joten siitä voisi jatkaa miettimistä, että miten voisimme luoda Blogimetsästä visioimasi paikka.

 2. No kyllähän yöpyminen meillä järjestyy ja voimme toki olla Reisjärvellä itse eli ajelisin edestakaisin, niin saisitte levätä rauhassa.

 3. Tuomo…. tuo on kyllä vähän liiallista…siksi en kehdannut soittaakaan. Vähän noloa, vai olisiko… nukkuisin sitten varmaan sun viuluhuoneen lattialla ja lupaisin olla koskematta mihinkään.

  Mutta olisiko mahdollista edes ajatella, että järkättäisiin joku yhteinen isompi majoituspaikka, ja pidettäisiin valtakunnallinen blogimetsä-tapaaminen samalla? Se voisi olla alkuviikosta tai loppuviikosta, tai siltä väliltä (jos sijainti pohjoisempana) vähän niin kuin silloin Tampereella, jossa Martti varasi meille seurakunnan leirikeskuksesta huoneita muistaakseni kohtuu hintaan.

  Esim. Aloitettaisiin vaikkapa maanantai-iltana jossain pohjoisen suunnassa (jonne pääsisi etelästä kätevästi junalla. Sekä Ouluun että Ylivieskaan kait pääsee.) Sitten voitaisiin viettää tiistai yhdessä, ja siitä vielä ehtisi myöhäänkin ajella Rovaniemelle/Kemijärvelle yöksi. Työssä käyville ei ehkä ihan onnistu, mutta voisiko yhden lomapäivän säästää sinne? Jotain muutakin arkipäivää sillä viikolla voisi miettiä.

  Tai sitten tulisitte kaikki Rovaniemelle? Siellä ainakin vielä näkyy olevan jonkinlaisia huoneistoasuntoja vuokrattavissa, joissa voisi varmaan yhdessäkin Blogimetsän miehet yöpyä. Ei tulisi kovin kalliiksi, paitsi se matkaaminen sinne.

  Jos tahtoa on, niin tämä voisi minusta toteutua. Mutta olisiko kukaan kiinnostunut? Mulla olisi auto, jolla voisi liikutella väkeä paikanpäällä, jos tarpeen, ettei tarvitsi takseja tilailla.

  Toki tämän reissun voisi tehdä ihan erikseenkin, jolloin näitä rajoitteita ei olisi.
  Kukaan, yksikään,kiinnostunut moisesta?

  Blogimetsä-tapaamisten perinteinen seuraus on aina se, että elo muuttuu paljon sopuisammaksi, kun tapaa niitä debatoijia ihan livenä. En tiedä, että kukaan olisi koskaan katunut tulemistaan, päin vastoin.

 4. No sekin järjestyy eli varmasti vaikkapa seurakunnan leirikeskukseen voi hyvin majoittua. Se on parinkymmenen minuutin päässä keskustasta.

 5. Sitten on tietysti se kysymys, miten päivän käyttäisimme? Pitäisikö olla jotain houkuttelevaa ohjelman tapaista myös.. Tampereellahan grillailimme ulkona ja jotkut lähti vähän järvelle soutelemaankin. Ja sitten käytiin Sepon johdolla tutustumassa kaupungin nähtävyyksiin. Se oli kyllä tosi mukava reissu. Nyt olisi jotain muuta.

  Mutta joo…jos kukaan ei edes kommentoi mitään, niin onko syytä olettaa, että edes potentiaalista kiinnostusta ei ole?
  Olisikohan muuten mahdollista meidän kolmen yöpyä siellä leirikeskuksessa joka tapauksessa ja voitaisiin sitten viettää seuraavaa päivää yhdessä? Vuokraako ne niitä huoneita syyskuussa? Rippikoulut varmaan ainakin jo ohi silloin. Jos joku tulisi mukaan myöhemmin, niin se olisi varmaan mahdollista.

 6. Mä tulisin mielelläni Rovaniemele,jos aika passaa, olinhansiellä töissä 14 vuotta ja Roi onmukavia muistoja täynnä. Onkin vuosia vierähtänyt viime käynnistä. Voisin esitellä Roin kirkon alttarimaalauksen, jota olen paljon aikanani tutkinut.

 7. Tiedoksi vaan, että ostin suorat junaliput Ouluun ja Rovaniemeltä takaisiin. Tosin ne voi ilmaiseksi perua. Näillä näkymin emme siis ole tulossa Ylivieskaan, mutta voisi silti pitää mielessä jos järjestyisi jotenkin tavata.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.