Korruptio: Suomi vs. Uganda

Eilen Medad Birungi skypetti jenkkilästä. Maanantaina on Englannissa.  Lontoossa pitää majapaikkaa tällä kertaa.

Ilmoitti haluavansa tulla käymään luonani, syyskuun alussa eli muutaman viikon päästä, kun ei olla tavattu sitten viimeisimmän Blogimetsä-tapaamisen ties kuinka monta vuotta sitten. Miehellä oli hiukset harmaantuneet.  Olin aika hiljaa ja väsähtänyt, kun olin juuri ulkona puuhannut, mikä rasittaa vanhaa.

Nyt pitäisi päättää maanantaihin mennessä, että kustannanko miehen liput Lontoo-Helsinki – välillä, että saadaan jutella maailman asiat läpi. Jos Blogimetsäläiset haluaisivat myös tulla juttelemaan syyskuun alussa, eli joku päivä aikavälillä 1.9-15.9, se helpottaisi päätöksentekoani.

Skype-puhelu meni jotenkin näin:

Mitä-kuuluu yms…

Anne: Ei ne päästä sinua Suomeen. Ne päästää vain terroristit, irakilaiset yms.

Medad: Ei minulla koskaan ole ollut ongelmia Suomen viisumin kanssa.

Anne: Mutta ethän viimeksi saanut viisumia Lontoosta.

Medad: Se oli siksi, että olin myöhässä.

Anne: Muistelen kyllä, että käytännössä aisettivat aikataulun sellaiseksi, että et olisi mitenkään saanut viisumia.

Medad: mutta kun siellä oli silloin juuri vain iso jono.

Anne: Medad, minä luulen, että Uganda loistaa puhtoisena verrattuna Suomen korruptioon nykyään. Suomessa mikään ei tarkoita enää mitään. Kaikki valehtelevat päin näköä. Tuo suurlähetystön kieli on – pahoin pelkään – vain hämäyskieltä, jonka todellinen sisältö on, että sinua ei päästetä Suomeen. Kuten sanottu tänne pääsee vain kävelemällä rajan yli Ruotsista, ei muita reittejä, jos on afrikkalainen. Epäilen, että näin saattaa olla.

Medad: näyttää hämmästyneeltä…. en muista sanoja

Anne: Ok. Let’s have faith. This is faith ministry.  Tarkistan lennot. Koska sinä haluat tietää?

Medad: maanantaihin mennessä.

——-

Suomi on korruptioitunut. Vai näenkö harhoja? Mm. Kela Elli Aaltosen johdolla naittaa sisaruksia ihan vaan huvikseen kun ei halua maksaa asumistukia. Samaisella Elli Aaltosen äskettäin johtamalla Itä-Suomen Aluehallintovirastolla oli samanlainen käytäntö. Sen sijaan, että olisi hoidettu valvovan viranomaisen toimia, iskettiin vain tyhjiä ja valheellisia lauseita paperiin ja leima perään niin kuin entisillä neuvostoliiton virkamiehillä oli tapana.

Ennen valehteli vain poliitikot. Nykyään valehtelee kaikki. Paitsi ehkä jotku vaihtoehtoihmiset toisesta todellisuudesta…ja eräässä Pohjois-Karjalan maistraatissa sitten lopulta se kaikkien saamattomimmilta kuulostanut miesvirkailija. Tämä mies oli ainoa koko valvovien viranomaisten pitkässä hierarkkisessa ketjussa, joka lopulta teki tehtävänsä. Halleluujat siitä.  Hän oli kuin raamatun mies, joka ensin sanoi, että ei näille voi mitään. En minä viitsi. Ja sitten kuitenkin viitsi.

___

Joka tapauksessa, olisiko kukaan kiinnostunut tulemaan rupattelemaan tästä, tuosta tai muista, jos Medad tulisi paikalle? Mitään saarnoja ja sen sorttisia kiertueita ei ole aikeissa edes miettiä. Eikä ehdottanut Medadkaan, päin vastoin. Sanoi tulevansa yksin ja vain kyläilemään, kun ei muuten enää nähdä. Kuulemma mennään sen mukaan mitä haluan. Teitä voisin haluta tavata tässä yhteydessä kylläkin.

Jos kiinnostaa edes ehdollisesti, niin kertokaa mitkä päivät kävisivät tai olisivat poissuljettuja, niin katselen niitä lentolippuja sitten sillä silmällä.  Olisi mukava nähdä teitäkin. Medadin kanssa antoisimmat keskustelut syntyvät yleensä näistä kaikkein isoimmista kysymyksistä. Mikäli aiempi ennustaa tulevaa, mies on miettinyt juuri samoja asioita kuin minäkin, vain hiukan ennen minua.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.