KESÄTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 21. Pitikin luoda ihminen ja synti

Ikuisuus oli tylsää. Ei mitään tekemistä. Ei edes ajankuluksi. Niinpä päätin keksiä ajan ja paikan. Maailman. Ja sinne ihmisen. Miehen. Ja sitten naisen. Ja näiden mukana perisynnin. Tuli vipinää ja tylsyys kaikkosi. Nämä luomani ihmiset alkoivat lisääntyä sen keksimäni perisynnin myötä.

Ja sitten ne alkoivat lisääntyä hullun lailla ja samoin syntikin. Se tuntui lisääntyvän suorastaan geometrisessä sarjassa. Oli tapettava melkein kaikki. Katso, olivat niin perin syntisiä. Jätin yhden perheen lisääntymään. Ukko Nooa oli kunnon mies.

Ja paljon myöhemmin tein erään neitsyen tyttölapsen raskaaksi. Katso, päätin näin syntyä ihmiseksi naisesta. Nimesivät jotkut neropatit tämän sittemmin synnittömäksi sikiämiseksi ja ne katolilaiset, jotka kuvittelevat olevansa synnittömimpiä vaikka samalla syntisistä syntisimpiä, alkoivat viettää perisynnittömän sikiämisen juhlapäivää. Kaikkea keksivätkin. Tämä ihmiseksi syntyminen jälleen sen synnin vuoksi. Katso, jopa oma kansanikin oli perin juurin syntinen.

Ja kasvettuani aikuiseksi haahuilin muutaman kuukauden kansani parissa ja paasasin synnistä parantaen siinä sivussa jokusen ramman, spitaalisen, sokean ja pari kuolluttakin herätin. Väittivät ainakin näiden kuolleita olleen. Hajusta ei paljon voinut päätellä, kun hygienia oli mitä oli vähän kaikilla.

Ja koska kaikki olivat niin syntisiä, pestasin yhden seuraajani ilmiantamaan minut hallinnolle ja minut teloitettiin. Katso, näin uhrasin itseni kaikkien syntisten pelastumiseksi. Ja se synti oli minun oma luomukseni.

Ja niin kului aikaa. Pari päivää tai tuntia minulle, luoduilleni pari tuhatta vuotta ja katso, minuun uskovat odottavat minun tulevan jälleen ihmiseksi maan päälle ja minun pitäisi tuomita nämä ja jakaa vuohiin ja lampaisiin, kun joku neropatti jo pian lähtemiseni jälkeen niin kirjoitti. Ja toinen hyväkäs vielä sitten: ”Kun ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?” Väärinkäsitystä. Vaikka tuo ”ihmisen poika” sinänsä on säälittävä nimitys minusta, on varsinainen pointti se, ettei uskoa tarvitse etsiä. Uskovia riittää. Joka lähtöön. Mutta katso, niin myös syntisiä. Ei sitä viitsi enää. Mikään ei tepsi. Pitäisiköhän hukuttaa koko maailma saman tien? Taidanpa twiitata leikkisästi vähän tähän suuntaan…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

7 kommenttia artikkeliin ”KESÄTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 21. Pitikin luoda ihminen ja synti”

 1. Sinun pitäisi Yki kirjoittaa uusi Raamattu ateisteja varten, niin saisitte makoisat naurut.

  Uskon että Jeesuskin nauraa hersyvästi jutuillesi. Matt.12:32

 2. Heh.. googletin tuota raamatun paikkaa, ja vei Koivuniemen kultin sivuille.
  Kari näkyy auttavan Ykiä teroittamaan argumenttinsa aikalailla teräviksi ja asiantunteviksi.

 3. Koivuniemi, Korpelalaiset, Åkerblomilaiset jne. ovat itse mielestään oikeassa. Yki saa varmaan omiin vapaiden ajattelijoiden julkaisuihinsa omaa itse mielestään oikeaa aineistoa.

  Niitä kun tutkitaan, siitä vasta riemu repeää.

 4. Karikin on mielestään oikeassa. Ykikin on mielestään oikeassa. Meitä oikein ajattelijoita on monta.

  Niin, Kari, jos haluat tutkia ”vapaiden ajattelijoiden” julkaisuja, niin olepa hyvä ja käy vapaa-ajattelijoiden sivulla. Siellä niitä ”vapaita ajatuksia” on. On myös Vapaa-ajattelija -lehtiä jokusia luettavana. Itse olen toimittanut nyt neljä Satakunnan Vapaa-ajattelijoiden lehteä (tosin v. 2019 lehti näyttää olevan uudessa osoitteessa). Niissä on monta minunkin kirjoittamaa juttua uskon ihmeellisestä maailmasta. Nekin on luettavissa netissä. Pidä ihmeessä hauskaa.

  Osoite Satavapareiden lehtiin:
  http://www.vapaa-ajattelijat.fi/satakunta/mielipiteita2.htm

  2019 lehti tässä osoitteessa:
  http://vapaa-ajattelijat.fi/satakunta2/satavapari-lehti/

 5. Olen aikoinaan lueskellu Vapaa-ajattelijoiden julkaisuja. En kostunut niistä. Vasta kun luin Raamattua, löysin etsimäni.

  ”Älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne.”

  Haen iloni mieluummin sieltä missä eivät Pyhän Hengen pilkkaajat istu.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.