Ja Jumala sanoi

”Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä.

Jumala sanoi: Tulkoon valo! Ja valo tuli. Jumala näki, että valo oli hyvä. Jumala erotti valon pimeydestä, ja hän nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä.

Jumala sanoi: Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan. Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui, ja Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä.

Jumala sanoi: Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin. Ja niin tapahtui. Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.
Jumala sanoi: Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä. Ja niin tapahtui. Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.

Jumala sanoi: Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia. Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle. Ja niin tapahtui. Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman hallitsemaan päivää ja pienemmän hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Hän asetti ne taivaankanteen loistamaan maan päälle, hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeydestä. Jumala näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni neljäs päivä.
Jumala sanoi: Viliskööt vedet eläviä olentoja ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla. Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Jumala näki, että niin oli hyvä.

Hän siunasi ne sanoen: Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni viides päivä.
Jumala sanoi: Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaeläinten, pikkueläinten ja villieläinten lajit. Ja niin tapahtui. Jumala teki villieläimet, karjaeläimet ja erilaiset pikkueläimet, kaikki eläinten lajit. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.

Jumala sanoi: Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu.

Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu.

Jumala sanoi vielä: Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne.

Ja villieläimille ja taivaan linnuille ja kaikelle, mikä maan päällä elää ja liikkuu, minä annan ravinnoksi vihreät kasvit. Niin tapahtui.

Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kuudes päivä.
Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on.

Jumala oli saanut työnsä päätökseen, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi kaikesta työstään. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstään.

Tämä on kertomus siitä, kuinka taivas ja maa saivat alkunsa silloin kun ne luotiin.”

Kun kysyttiin niin minä vastasin.

Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, siis lisääntykää ja täyttäkää maa.

Sukupuoleton ei ole mies ei nainen.

Mikä hän on ja mitä Jumala sanoi?

tuomo

Hauser – Sulic ”2Cellos” – My heart will go on.

tuomohttp://www.facebook.com/2Cellos http://www.instagram.com/2cellosofficial Brand new album ’Score’ with the London Symphony Orchestra out NOW! iTunes – http://…YOUTUBE.COM2CELLOS – My Heart Will Go On [Live at Sydney Opera House]http://www.facebook.com/2Celloshttp://www.instagram.com/2cellosofficialBrand new album ’Score’ with the London Symphony Orchestra out NOW! iTunes – http://…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
14 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

”Jumala sanoi” on uskomus ja todentamatonta. ”Ihminen sanoi” on selvää sikäli, että ilman mitään poikkipuolista sanaa ihminen on kirjoittanut nuo sanat.

Ja: sukupuolettomina eli epäselvästi jompaan kumpaan sukupuoleen kuulumattomia on syntynyt ja syntyy koko ajan. Miten tämä on selitettävissä, jos ”mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”?

Seppo Heinola

Katsos Yki kun nuo poikkeavuudet johtuvat sitä kuuluisasta syntiinlankeemuksesta sen omppopuun juurella niinkuin kaikki muukin paha maailmassa kaiketi tulivuorenpurkauksia ja supernovien räjähtämisiä myöten… että on sillä ollut hirveät seuraukset sillä yhdellä ompun omavaltaisella syönnillä. Sitä nämä fundikset vaan eivät osaa selittää, miksi nuo seuraukset tästä ihmislapsen vipuun menemisestä ovat jo täällä maan päällä toisille niin paljon kamalammat kuin toisille ja että ei edes sikiöt saa osakseen reilua tasapuolista kohtelua.

Yki Räikkälä

Ontologinen todistus… Olen kieltämättä pragmatisti ainakin uskon suhteen.

Mutta en kiellä metafysiikkaa. Monille tekemillemme asioille, kuten vaikka soittamiselle, ei ole mitään järkevää tai pragmaattista motiivia. Me saamme, soittajat ja kuulijat, siitä henkistä tyydytystä. Omast kirjoittelemisestani ei oikeastaan ole mitään hyötyä, mutta saanpa siitä tyydytystä ja virkeyttä. Ihminen on kehittynyt olennoksi, joka ei elä vain leivästä. Me kaikki olemme henkisiä, koska meillä on siihen kehittyneet aivot. Kissamme, josta suuresti pidän, pitänyt jo 18 vuotta, ei ole henkinen, vaikka itse siitä (hänestä) saankin henkistä tyydytystä, tämän ruokkimisesta, silittämisestä, sen edelleenkin jatkuvasta leikkisyydestä jne. Minä olen henkinen, kissamme enimmäkseen vaistoillaan elämäänsä elävä olento.

Kissamme on oikeasti olemassa siinä missä minäkin. Jumala taas on minulle pelkkä ihmisen keksimä käsite, josta olemassa on ainoastaan merkityssisältö. Moni varmaan luo elämälleen pohjan uskosta ja mikäs siinä. En vain ymmärrä, että sitä tarjotaan ja tuputetaan toisille totuutena ja siitä on luotu oppi. Kristinoppi instituutioineen.

Kari Kukkanen

Hämmästyttävää, Yki. Tosi ateisti joutuu kieltämään kaiken fysiikan viereisen (meta-physika). Lienetkö porukkaan kuuluva enää?

Mitä tulee Jumalan olemassaoloon, kunnon ateisti vertaa häntä esim. vaaleanpunaiseen spagettihirviöön, ei pelkkään merkityssisältöön.

Jospa olisi niin että ihminen ei olekaan luonut Jumalaa, vaan Jumala on luonut ihmisen, joka haluaa luoda itselleen merkityssisällön mikä ei sisällä mitään?

Yki Räikkälä

Olet ymmärtänyt väärin kuten aina.

Kari Kukkanen

Jaa, valista tällästä tyhmää idioottifudua, niin saattaisi jopa ymmärtää (oikein? siis ateistisesti?)

Seppo Heinola

”Seppo, ei johdu ollenkaan siitä vaan siitä, että siinä Luojan luomassa on synnynnäinen poikkeavuus..”

Juuri tuo synnynnäinen poikeavus on fundisten mielestä syntiinlankemuksen seuraus kuten kaikki muutkin siköiden erilaiset synnynäiset vammat ja sairaudet.
Sikiöillä on myös paljon hormonaalisia ja geneettisiä erityisominaisuuksia esim. hypotalamuksissaan, jotka vaikka eivät aina aiheutakaan näkyviä poikkeamia ulkonaisiin sukutunnuksiin, aihettavat ihmisen sukupuoli-identiteetille ongelmia. Eivät nuo itsensä vieraassa sukupuolessa oleviksi tuntevat noita tuntemuksia tyhjästä keksi eivätkä varsinkaan mistään ’muodista’.
Haastatelin aikanani asiassa erästä kirjaani varten Suomen tuolloin johtavia endokrinologeja.

Kari Kukkanen

Toinen vaihtoehto on tietysti että em. epämuodostumat ovat evoluution seurausta. Mutta eikö evoluution ole tarkoitus kehittyä kehtittymistään yhä paremmaksi?

Seppo Heinola

Kari se yrittää selvitä kaikista uskontonsa loogista ongelmista ja epäoikeudenmukaisuuksista alkamalla hokea mantraansa evoluutiosta jonka toistuvasti luonnehtii väärin. Kas kun ilman evoluutiota noita kehityspoikkeamia olisi tod. näk. vielä todella valtavasti paljon enemmän.

Yki Räikkälä

Merkillistä, että Kari, joka on ilmoittanut lukeneensa useita evoluutiota käsitteleviä kirjoja, ei edelleenkään ymmärrä (tai halua tunnustaa) evoluution olemusta. Joko hän
haluaa ymmärtää väärin tai on ymmärtänyt väärin. Tai sitten on lukenut VAIN kreationistien kirjoittamia evoluutiovääristelyjä.

Totean jälleen kerran, että evoluutiolla ei ole mitään tarkoitusta. Se on vain biologinen mekanismi, jossa eliöt ja olennot mukautuvat kulloisiinkin olosuhteisiin. Yleensä pitkän ajan kuluessa. Luonnossa ei ole mitään tarkoitusta. Tarkoitus on meidän ihmisten käyttämä käsite. Me kun kaipaamme kaikelle tarkoituksia ja merkityksiä. Siksi uskonnotkin.

Seppo Heinola

Sen verran täsmentäisin Ykiä, että mikroteleologiaa luonnossa on, koska me ihmiset olemme osa luontoa ja meidän aivoissamme on pyrkimystä toteuttaa erilaisia päämääriä. Mutta mikä tuon päämäärätietosuuden aikaansaa on toinen juttu. Isolla pensselillä maalaten se kuuluu lajinsäilytysvaistoon ja älykkäänä ihmisellä on tietysti myös monimutkaiset keinot lajinsa säilymiseksi.

Yki Räikkälä

Sikäli kyllä. Hyväksyn täsmennyksen. Mutta edelleenkin, se on kuitenkin meidän ns. älyllisten olentojen havainto ja tulkinta. Jokin hienosäätöinen jonkun parametrin asettumminen ammoin toiseksi olisi voinut tehdä sen, että tätä ajattelevaa olentoa, ihminen, ei olisikaan syntynyt, mutta muu luonto olisi kulkenut omaa tahtiaan. Yksi parametrien muutos ammmoin oli se Juakatanin niemimaalle tupsahtanut jättiasteroidi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial