Elämällä ei ole tarkoitusta – hullu ajatusko vai harhainen mielikuvitus

Eilen pälähti päähäni suuri idea ja ajatus. Ihmisen elämällä ei millään tasolla eikä mittarilla ole mitään merkitystä. Siis mitä varten me täällä olemme ja elämme?

Kun tämän päivän poliitikkoja ja heidän yleviä ajatuksia kuuntelen niin olemme pilaamassa pallon, ilman ja kaiken mihin ympärillämme koskemme. Olemme jopa vääriä sukupuolia kun sellaisia ei ole kuulemma olemassakaan. Lisäydymmekin ilmeisesti kuin ameebat, jakautumalla.

Ei minua mihinkään tarvita – vai tarvitaanko.

Löysin yhden syyn elää tätä elämää ja se on kuolemattomuuden kilvoitus Kristuksessa. Voi taivas että pitää olla hurskas ja Jumalan hullu tuohon päätelmään tullakseen. Mutta kun muuta en vain kerta kaikkiaan keksinyt.

Mitä sen on väliä mitä puoluetta äänestän taikka osaanko soittaa viulua. Ei yhtään mitään. Korkeintaan poliittisella asemalla ja viulunsoitolla on merkitys olla toisten silmissä jonkinmoinen ihminen.

Mitäs sitten jos Kristus ei kiinnosta. Miksi täällä silloin eletään. Onko tarkoitus tehdä kiusaa muille vääntämällä ruuvipenkissä ruuvia tiukemalle, että kristityn on mahdollisimman vaikea olla ja elää. Onko hänen elämänsä tarkoitus siinä.

Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että eihän tähän elämään mitään järkevää selitystä ole löydettävissä. Meistä tuli muurareita, maalareita ja joutomiehiä. Ihan sama. Synnytään ja kuollaan kuitenkin entiseen tapaan.

No yksi asia ratkesi kerralla. Olemme miehiä ja naisia. Siihen päätelmään en elämän synnystä tarvinnut ihmeellistä sihtiä. Sukupuolella on selkeä tarkoitus. Tämä kombinaatio vain voi synnyttää uusia ihmisiä. Kaikki muu on ihmisten ikiomaa keksintöä. Kaikkein hulluin ajatus on väittää elämä sukupuolettomaksi. Silloin elämällä ei olisi yhtään mitään tarkoitusta. Vai olisiko.

No hulluja ajatuksia. Onpa tietenkin. Mites tästä päästä mitään järkevää voi syntyäkään.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

17 kommenttia artikkeliin ”Elämällä ei ole tarkoitusta – hullu ajatusko vai harhainen mielikuvitus”

 1. ”Olemme jopa vääriä sukupuolia kun sellaisia ei ole kuulemma olemassakaan. Lisäydymmekin ilmeisesti kuin ameebat, jakautumalla.”

  Käytät mielestäni sangen liioittelevia ilmaisuja, ei kukaan ole noin kategorisesti väittänyt. Se nyt vain on tietellinen fakta, että sukupuolet eivät määrity niin yksioikoisen mustavalkoisesti, kuin Raamatun tarkoitushakuisesti käännetyn Gensiksen perusteella on alettu hokea. Jo muinaiset heprealaiset viisaat lukivat luomiskertomuksen 1. ihmisen olleen androgyynin, jolle tehtiin alapäähän leikkaus ja jolle siten aikaansaatiin kohtu.
  Tieteellinen biologia vahvistaa, että naisella onkin sukukromosomit XX ja miehellä XY , kun naisen X:n yksi sakara on mutatoitunut pois niin siitä on kehittynyt miehen Y. Miehellä on siis 1 kpl naisen sukukromosmia X, mutta naisell EI OLE yhtään miehen kromosmia Y, eli ns. luomisjärjestys: andorogyyni ihminen ensin. nainen sitten ja mies vasta kolmanneksi.
  Siksipä meillä miehillä on Tuomo jäämänä tästä kehitysjärjestyksestä vieläkin nännit. Ja siksi sikiö alkaa aina lähtökohtaisesti kehittyä ensin feminiiniksi. (Tarvitaan erään SRI geenin vaikutus, että linja muuttuu maskuliiniseksi) Ja noin 2 prosenttia ihmiskunnasta on sukupuoleltaan määrittelemättömiä; heidän kromosominsa saattavat olla ’sekaisin’ ja samassa kehossa voivat olla sekä penis että vagina että munasarjat.

 2. Niin siis sukupuoli voi olla jollakin tavalla poikkeava ns normimääreestä. Onko tämä poikkavuus periytyvä luoden uudenlaista ihmistä, en tiedä.

  Oleellinen kysymys on edelleen mikä ihmisen muu tarkoitus on kuin jatkaa populaatiota.

 3. On todella onnellista Seppo että selvität meille luomisen mekaniikan esoteerisen kabbalismin avulla. Näin sitä vanhakin oppii että nänneistä saa pian synnyttämäni sukupuolineutraali (ei siis poika tai lai tyttö) maitonsa. (Kouluissa olevan biologian oppikirjan mukaa mies on synnyttänyt Englannissa?. Totta se on, koska kirjassa oli valokuva).

 4. Kukkanen se jaksaa a) olla lukematta viestejä tai muuten vaan b) vääristellä niitä; minulla kun ei edellisessä viestissäni yksikään argumenttini perustunut esoteerisen kabbalaan vaan Raamatun Genesiksen rabbiinisen tulkintaan (Mm. Genesis rabba ei ole itse varsinaisesti kabbalistinen :https://www.sacred-texts.com/jud/mhl/mhl05.htm) ja lääketietelliseen biologiaan. Mitäs varten Kari luulet että Jumala loi sinulle nännit? Koristeeksiko?

 5. Onhan se pahapäiselle pohjalaismiehelle vaikea myöntää, että sitä on vain pelkkä kopiointivirhe, mutta se nyt vain on Ajan Henki. :))

  Minäkin olen tässä kaipaillut sitä Waltarin Antti Tykinvalajaa sotateiteineen pelastamaan meitä tältä kaikkinielevältä idealismilta.

  Mutta siitä itse asiasta.- Jospa se oman elämänsä tarkoitus pitää ihmisen itse etsiä ja löytää, muita kuulematta, muista piittaamatta? On niitä, jotka ovat sen löytäneet, kuka kotimaan palvelemisesta, kuka lähetystyöstä, kuka omalta työuraltaan tai kulttuurin saralta. Joku hakee tarkoituksensa luonnon suojelusta, joku toinen inhimillisen tiedon lisäämisestä, perheestä tai elämän arvoituksien tutkimisesta. . .

  Luulen, että perimmäinen elämänilo ja tyytyväisyys lähtee siitä, että ihminen kokee omine kykyineen olevansa oikealla paikallaan. Eikö siinä ole tarkoitusta kylliksi? Kuka voi määrätä tai määrittää toisen ihmisen elämän arvon tai tarkoituksen.

 6. Ulla, sitä tässä juuri olen miettinyt kun nyt poliittinen ja sivistyneenä itseänsä pitävä eliitti määrittää mielellään minuuttani. Lapsia kuulemma hankintaan, työelämässä uraa luodaan päästäksemme eläkeläisenä ja tarpeettomana vanhoina muiden riesaksi syömään joltakin armopaloina heidän leipäänsä.

  Se elämän tarkoitus on kuten vähän vihjailin tunne enemmän kuin mikään tuotannon panos taikka tulos. Kukaan ei onnelliseen elämään tarvitse autoa taikka miljardikaupalla rahaa. Ei kukaan. Tarkoitus tunne ja se ei ole ostettavissa.

 7. Jos elämä on meille annettu ja sitä ylläpidetään korkeamman voiman avulla, niin sillä on silloin myös tarkoitus. Ei Luoja ole luonut elämää ilman tarkoitusta, on vain opittava ymmärtämään, mitä hän meidän elämältä tahtoo.

  Jos taas elämä olisi syntynyt ilman luojaa, niin silloin sille olisi vaikea löytää muuta tarkoitusta, kun vain omien halujensa tyydyttäminen ja nautintojen hakeminen.

 8. Kalevi, tämän koko jutun lähtökohta on Luojan antamissa lahjoissa mutta onko tämä aika, elämä sellainen että se tukee sitä totuutta. Mielestäni ei. Siksi onkin kysyttävä jos vaikkapa mies ei olekaan mies ja nainen ei olekaan nainen, että mikä tarkoitus tällä elämällä on jonka Luoja mielestäni antaa lahjana meille miehen ja naisen toimiessa Hänen ”työmiehinään”. Minulle tämä on jokseenkin selvä mutta tässä ajassa jossa ei kohta ole mitään pysyvää on kysyttävä miksi tämä elämä tässä on elettävä ja ketä varten.

 9. Jos pysähtyy tuohon Pauli Hanhiniemen laulutekstiin, jonka Tuomo jakoi, elämän tarkoituksen määrittelee juurikin joku toinen ihminen. Eikös elämän tarkoituksen pohtimisessa jämähdäkin helposti tiettyyn itsekeskeisyyteen? Jumalan päästäminen suunnitelmaan mukaan on vielä siedettävä ajatus, mutta että toisille ihmisille pitäisi muka antaa lupa määritellä minun elämääni! Ja kuitenkin juuri he ovat niitä, jotka näkevät (tai luulevat näkevänsä) minut samalla tavalla kuin minä vastaavasti näen heidät.

  Otetaan nyt vaikka tuo sukupuoliasia. Voin itse tuntea olevani mies tai muunsukupuolinen, mutta jos ympärilläni olevat ihmiset näkevät minut naisena, niin vaikea minun on siihen mitään mennä sanomaan. Korkeintaan saan kummajaisen maineen.

 10. Olipa Meri hyvä kun noteerasit tuon Pauli Hanhiniemen laulun.

  Kun alan olla jo elämässäni reippaasti loppusuoralla niin tässä sitä ihmettelen näitä minuuteni ulkopuolisia määritteitä. Tämän ajan korostunut piirre on määrittää seksuaalisuuttani. Ei puutu kuin kysymys elimen koosta ja karvoituksesta veroilmoituksen liitteeksi.

  Olenko siirtymässä uuden alkuun vai oliko tämä tässä.

 11. Tuomo . Maailman sivu ihmiset ovat laukoneet mielipiteitään ,loukaten toinen toistensa lempiajatuksia. Entä sitten . Jos joidenkin mielipiteet menevät ristiin omiesi kanssa , niin entä siteen? Rupeat joko puolustamaan omiasi ,tai sitten kohotat olkapäitäsi ja hymähdät.

  Paljon tärkeämpää om se ,että onnistuu määrittelemään omat ajatuksensa. Etsimään niille oikea ja sellainen sanoitus joihin itse todellakin uskoo. Siitä syntyy sisäinen voima , ajatuksellinen identiteetti, joka auttaa ,mielenrauhan säilyttäen, lukemaan toisinajattelijoita ja sääliä heitä heidän ymmärrettämättömyydessään.

 12. Repliikki tuohon elämäntarkoituksen teemaan :

  Mitä vanhemmaksi elän, sitä vähemmin kaipaan jotain järjellistä selitystä tai merkitystä elämiselleni. Minä vain elän. Päivästä toiseen nousen ylös sängystäni, luen päivän lehden, katson millainen sää siellä on, suunnittelen ostoslistaa jos pitää käydä kaupassa, selailen keittokirjoja ja teen ruuan. Juttelen , enimmäkseen vanhoista ajoista ja lastenlapsista, vaimoni kanssa. Yleensä teemme sauvakävelylenkin. Katsomme uutisia ja haukumme kaikkia tyhmiä politiikkoja. Luen yleensä jotain kirjaa joskus niitä on pari kolme menossa yhtä aikaa. Iltaisin, kun jään yksin valvomaan, katson erilaisia videoita internetistä , yleensä paljon musiikkia.

  Yhteyden pito ystäviin ja sukulaisiin on tärkeätä . Siinäkin Internetti auttaa.

  Viimeaikoina olemme seuranneet tv- jumalanpalveluksia jotta saisimme kuvan siitä miltä uskonnon käytäntö näyttää. Paljon vapaakirkkoja päästetään tv-hen. En yleensä tykkää enkä tykkää siitäkään että lutherilainen jumalanpalvelus on liukunut vapaakirkkojen tuttavalliseen tyyliin ja iskelmämusiikkiin.

  Minulle tietokone on avannut ikkunan suureen maailmaan ja vietänkin paljon aikaa suurta maailmaa tutkistellessani. Olisi pitänyt olla sellainen mahdollisuus kasvuaikoinani.

  Silloin tällöin vietetään sukujuhlia tai ystävien syntymäpäiviä ja/tai käydään elokuvissa. Sekä helsingin että Tukholman ja lähikaupunkien nähtävyydet on jo aikoja sitten nähty. Luonto vetää puoleensa , samoin ihmisten katselu kaupungilla tv-ssä ja maanalaisessa. Joskus matkustelua ulkomaille.

  No, sellaisessa se aika meneekin ja joskus kaipaa stimulanssia joskus vetäydyn pois sellaisesta. Ympärilläni on sellaista sairastelua joka vaatii huolenpitoa joten toivon että aikaa ja voimia riittää vielä joksikin aikaa. Mutta ymmärrän kyllä sen raamatun alkulehtien toteamuksen patriarkoista , että he kuolivat elämästä kylläänsä saaneina. Sellainen voi olla tavoitteena ja silloin on kaikki hyvin.

 13. Markku, no tuosta itsensä vahvistamisesta se sisältö päivään tulee. Totta. Mutta onko sekään oikeasti elämän tarkoitus. Mikä ajaa vaikkapa minut ihmisten eteen soittamaan viulua. No ehkäpä siinä on osa sitä itsensä korottamista. Kyse on siitä annanko jotain sisältöä jollekin hänen elämäänsä vai korotanko vain omaa egoani.

 14. Tuomo . Kun sinulla on Jumalan lahjana musikaalisuus ja sinulla on ollut tarmoa ja kärsivällisyyttä oppia soittamaan viulua niin miksi epäilet? Siitä on iloa sekä sinulle että lähimmäisille. Kun onnistuu suorituksen kanssa hyvin, pitkän harjoittelun jälkeen, niin on syytäkin olla ylpeä saavutuksestaan.

  Annat sisältöä sekä kuulijoille että itsellesi. Että itsekin saat siitä osan , niin mitä pahaa siinä on? Kyllä omasta egosta täytyy pitää huolta. Ilman sitä soitosta ei tulisi mitään , eikä mistään muustakaan. Heikkoegoisista tulee helposti potilaita. Se ei ole kivaa heille eikä ympäristölle.

 15. Markku, en ole laittamassa kyttilääni vakan alle eli soitan lähes aina itsestäni ja itselleni. Siis musiikin sisäistäminen niin, että on toisellekin antaa pitää olla hyvin itsekästä kaikilta osin. Tekninen oppi ja kokeilut kuuluvat ”lajiin”.

  Sieluni täytyy sisäistää musiikkini ja siinäpä voikin olla se selitys elämän merkittävyydestä. Mutta onko se elämän tarkoitus, saattaapa sittenkin olla.

 16. Olet hienolla musiikin tulkitsijan tasolla . ”Soitan lähes aina itsestäni ja itselleni. Siis musiikin sisäistäminen niin, että on toisellekin antaa …”

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.