Ärsytyskynnys

Olen pettynyt teihin, rakkaat blogilaiset. Onko teillä ärsytyskynnys niin korkea, ettei pihaustakaan kuulu (En tarkoita Seppoa, Ykiä, Kalevia ja Toivoa ym.), vaan muita jotka vilkaisette mitä uutta?

Onko kyseessä ujous, vaatimattomuus vai vielä pahempaa, pelkuruus tai mikä hirvittävintä, välinpitämättömyys.

Herätkää ihmiset ja pankaa haisemaan. Olen yrittänyt ärsyttää teitä!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

5 kommenttia artikkeliin ”Ärsytyskynnys”

 1. Samaa minäkin olen miettinyt, ei tunnu kiinnostavan sellaiset kirjoitukset, joissa ei uskota evoluutioon ja uskotaan Raamatun olevan Jumalan sanaa. Olen samaa mieltä usein lukiessani blogejasi, joten ei minulla ole niihin lisättävää.

  Kävin eilen Pekka Reinikaisen luentoa kuuntelemassa, joka herättää vain pienen osan kirkon jäseniä, yhtään kirkossa tuntemaani kuulijaa yhtä lukuun ottamatta en siellä tavannut ketään. Tämä sama henkilö kysyi tässä taannoin kirkon järjestämässä tilaisuudessa, onko oikein vihkiä homo parit avioliittoon. Sitä seurasi haudan hiljaisuus, kesti jonkun aikaa, ennekuin keskustelu jatkui, mukana myös kirkon aktiiveja, jotka olivat hiljaa.

  Vaikuttaa siltä, että on jonkun lainen pelon ilmapiiri, ettei uskalleta tuoda omia ajatuksia esille, jos poikkeavat yleisestä suuntautumisesta.

  Kotimaa 24 puolella on aika vilkasta keskustelua ollut näinä päivinä, joissa on ollut aiheena priden ja sitä kirkon tukeminen.

  Kotimaa 24 puolella on aika vilkasta keskustelua ollut näinä päivinä, joissa on ollut aiheena priden ja sitä kirkon tukeminen.

 2. Jaa, …

  Näitä hengellisiä maailmankatsomuksia on monenlaisia. En minä siitä millään tavalla ärsyynny, jos joku on asioista jotain mieltä. Omaa vakaumustani se ei uhkaa, enkä minä pidä itseäni ainoan oikean uskon omaajana.

  Päinvastoin – on aika helppo huomata, että nämä ainoan oikean totuuden omistajat ovat kovin usein aika tavalla hakoteillä omassa vakaumuksessaan. Siitä tuntuvat olevan kohtuullisen yksimielisiä, että kaikki muut ovat väärässä.

  Kai silloin on syytä minunkin oivaltaa, että tuskin olen yhtään muita enempää oikeassa näissä uskon asioissa.

  Tuota Kotimaa24 keskustelua seurailen ajoittain, eikä se oikein ole kunniaksi osallistujilleen. Sellainen Jukolan veljesten meininki siellä valitsee, että tuntuvat kuvittelevan olevansa sitä enemmän oikeassa kuta kovemmin huutavat toisilleen.

  Kauhea vääntö homojen häistä. Siitä on kohta kymmenen vuotta, kun tarjosin ratkaisuksi itsenäisiä henkilöseurakuntia ja hallinnolle jäisi tehtäväksi lähinnä kirkkorakennusten huoltotyöt.

  Kaiken maailman piispat, tuomiokapitulit ja keskusvirastot voisi lakkauttaa, kun ovat lähinnä joutavia tyhjäntoimittajia.

  Sitten ne seurakunnat jäisivät eloon, joissa väki saa hengelle kaipaamaansa ravintoa ja loput kuihtuisivat pois. Ymmärrän kyllä hyvin, ettei papisto rohkene antaa seurakunnan äänestää jaloillaan, kun se kyvyttömille papeille merkitsisi ammatin vaihtamisen tarvetta – ja niitä kyvykkäitä on aika niukasti.

 3. Kyllä minä näitä lueskelen ahkeraan mutta ei oikein ole mitään kommentoitavaa vaikka näihin ”vihollisen ympäröimänä” juttuihin. Ovat niin puhdasta mielipiteen vankkaa julistusta, että miksi siihen soppaan lusikkaansa pistäisi.

  Oishan se kiva jos olisi enemmän keskustelua mutta näyttää vähän siltä, että K24 on heräämässä taas henkiin vaikka minä en niitä juttuja ole lukenut moniin vuosiin. Lähinnä siellä nämä viisaat ovat tehneet itsestään pellejä kun lähtivät siihen mukaan jolloin valittiin sopivat ja mukavat kirjoittajat.

 4. Tuomo. Miksi sinun pitäisi ottaa minun mielipiteeni todesta? Väitä vastaan, niin saadaan lisää vauhtia tähän blogiin.

 5. Minä otan mielipiteet aina todesta mutta voin toki olla toista mieltä monestakin asiasta. Kun näen aiheelliseksi eli on jotain sanottavaa niin kyllä sen sanon.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.