3 kommenttia artikkeliin ”Alkoholin kulutus jatkaa laskuaan”

  1. Ruokakauppojen valikoiman lisääminen tuskin on kovin merkittävä asia. Varsinkin, kun ne vahvemmat oluet tulevat tarjonnan kalliimpaan päähän. Lisäksi vero nostaa hintoja ja kompensoi tarjonnan lisääntymistä.

    Isompi asia pitkän päälle lienee ravintoloiden aukioloaikojen jatkaminen ja anniskeluehtojen vapautuminen – saa nähdä.

    Nuoriso suhtautuu holtittomaan päihtymiseen aika tuomitsevasti. Samalla sosiaalisen median valvonta tiukentuu. Päihdeongelmainen tipahtaa nykyisin porukasta aika äkkiä.

    Oma lukunsa on tässä suhteessa syrjäytyminen ja siihen liittyvä päihdekäyttö – usein jotain ihan muuta kuin alkoholi. Naamariin pusketaan kutakuinkin mitä vaan, millä pönttö saadaan sekaisin.

  2. Joo. Tuota nuorisokuviota myös mietin. Vaikka nuo luvut eivät kata edes kesää vielä niin kertovat kai ne ainakin sen, että mitään holtitonta alkoholirohmuamista ei ole tapahtunut. Hieno juttu. Mikä lienee nuorison suhtautuminen huumeisiin noin yleensä, meneekö samalla tavalla kuin suhde alkoholiin?

  3. Huumeongelman suuruuden havaitsee kun käy katsomasa joidenkin neulanvaihtopaikkojen liepeillä. Jossain väestöryhmissä on etanoli-myrkyn litkimen hieman vähentynyt, jossain ryhmissä lisääntynyt kuten kotirouvissa ja esim. vanhukset juovat enemmän ja heille pienetkin määrät ovat toistettuina vaarallisia. Kokonaiskuvan saa vasta parin vuoden päästä. Poliisien työmäärä ja väkivalta kapakoiden (causa myöhäiset sukemisaijat) liepeillä on isosti lisääntynyt minkä saattoi arvatakin. Etanolihaitat eivät siis korreloi vain juodun määrän kanssa. Haittoihin vaikuttavat siis myös ryyppävien ryhmien laatu, läträysten ajat ja paikat. Mutta viinabisness rules ja about 10 prossaa maatalousviljasta muutetan etanoliksi eli vaaralliseksi keskushermostomyrkyksi. Älyvapaata ja vastuutonta hommaa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.