Vihollisen ympäröimänä osa 5

5. Ahdistus

Kun ihminen elää ’kuin pellossa’, harvoin hänellä on ahdistusta tekemisistään. Nykyaikana suurin tavoite on nautinnon maksimoiminen. Mainonta syöttää koko ajan uusia tarpeita mitä pitää tyydyttää. Ihmissuhteissa kertakäyttöisyys on käypää valuuttaa, etenkin seksuaaliset tarpeet pitää heti saada tyydytettyä. Vasta kun sairastuu tai kokee sielussaan vararikon, ahdistus iskee. Psykologit ja psykiatrit pyrkivät heti poistamaan ahdistuksen ja syyllisyyden jos ei muuten niin kovalla lääkityksellä.

Ahdistus on jokaisen ihmisen osana. Harva elää elämäänsä huolista vapaana, vaikka olisi kuinka rikas ja menestyvä, kuuluisa tai nautiskeleva. Suurin osa ihmisistä elää ’tavallista’ elämää, josta ei vaikeuksia puutu. Kaikkein menestyneimmät usein ovat kaikkein onnettomampia, ja ovat usein ajautuneet itsemurhaan. Taas toisaalta monet köyhimmistä ovat tyytyväisimpiä ja iloisimpia. Edes uskovaiset eivät ole immuuneja ahdistuksille, siitä pitää oma ’liha’ ja vastustaja huolen. Eri ideologiat ja uskonnot ovat yrittäneet luoda maan päälle paratiisia, mutta ovat epäonnistuneet surkeasti. Kun ihminen elää himojensa mukaan, saatana yrittää pitää huolta siitä ettei ihmiselle tulee huonoa omaatuntoa. Sana ’synti’ yritetään poistaa sanakirjasta.

Mitä ei tajuta, on että Jumala tällä tavoin osoittaa ihmiselle hänen oikean tilansa, sen että hän on kääntynyt pois Jumalasta ja korottaa itsensä jumalaksi. Tämähän oli käärmeen houkutus paratiisissa. Raamattu osoittaa sen mikä on parasta ihmiselle, siis se on ihmisen ’käyttöohje, manuaali’. Vasta kun ihminen tajuaa oman tilansa, hän voi ymmärtää mikä on hänen suurimpana tarpeenaan, mikä täyttää hänen sielussaan olevan aukon ja minkä vain Jumala voi täyttää. Ahdistus on siis välttämätöntä, kun ihminen juoksee karkuun Jumalalta. Valitettavasti ahdistus ymmärretään väärin ja se yritetään turruttaa eri tavoin, viinalla, tupakalla huumeilla, lääkkeillä, pornolla, työllä jne. jne. Ainoa joka poistaa ahdistuksen, on Kristus, hänen ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.