Vihollisen ympäröimänä osa 32

32. Kehitysusko

Ihmiseen on asetettu usko parempaan. Sananlaskukin sanoo: ’pojasta polvi paranee’. Aikaisempina aikoina ihmisillä oli tietoisuus syntiinlankeemuksesta, mutta evolutionismi hylkäsi tämän liberaaliteologien suosiollisella avustuksella, ja kehitysideologia löi nopeasti läpi länsimaissa.

Se tarkoittaa sitä, että koska kaikki on alkanut yksinkertaisista soluista ja sitten muodostunut (sattumalta) yhä monimutkaisemmiksi eliöiksi, kaikki nousee tulevaisuudessa yhä korkeamalle tasolle ja että ihminenkin muuttuu mutaatioiden kautta jonkinlaiseksi ’yli-ihmiseksi’. Kaikki siis tapahtuu automaattisesti, ilman ohjailua tai tarkoitusta. Toinen vaihtoehto on jonkinlainen ’maailmantahto tai itsekäs geeni’, joka ohjaa kehitystä kehittymään yhä evolutionaarisemmaksi. Tärkein asia on, että Jumala on saatu potkittua pois häiritsemästä.

Sama kehitysoptimismi vallitsee politiikassa, tieteessä, talouselämässä jne. Kuvitellaan, että nurkan takana on ’uusi, uljas maailma’. Taloudessa vallitsee jatkuvan kasvun ideologia, joka perustuu yhä kasvavaan velanottoon. Tämä toimii niin kauan, kun uskotaan globaalin kaupankäynnin ja pankkitoiminnan toimivuuteen. Valitettavasti tässäkin tulee jossain vaiheessa raja vastaan.

Vaikka Saarnaaja sanoi: ’Mitä on ollut, sitä vastakin on; ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla’, niin kehitysuskovat toivovat saavansa aikaan jotain todella uutta, jolla tehtäisiin maanpäällinen paratiisi (josta Jumala on suljettu pois).

Tukevatko tosiasiat tuota maailmankäsitystä?

Valitettavasti tiede (siis oikea, laboratorioissa toistettava tiede) osoittaa että mitään elämän syntyä elottomasta ei voi tapahtua (Pasteur) ja että kaikki eläinsuvut ovat syntyneet samalla kertaa. Genetiikka osittaa, että mutaatiot pelkästään tuhoavat geenejä (päinvastaiset väitteet eivät ole osoittautuneet tosiksi) ja johtavat lopulta sukupuuttoon. Siis poika on aina isäänsä huonompi geeneiltään (n. 100 uutta geenivirhettä joka sukupolvessa). Toinen rappioitumista osoittava seikka on moraalin murentuminen.
Ainoat alat, mitkä ovat tulleet paremmiksi, ovat teknologia ja lääketiede, jotka ovat parantaneet ihmisten elämää. Kaikki muu on menemässä alaspäin. Lopultakin entropian toinen pääsääntö osoittaa että muutaman miljadin vuoden kuluttua kaikki loppuu lämpökuolemaan, eli energian ja materian liike loppuu pariin asteeseen absoluuttisen nollapisteen yläpuolella.

Kristityllä on oikea toivo paremmasta, mutta se johdu hänen omasta hyvyydestään (eli kehittymisestään), vaan Jeesuksen sovitustyöstä. Paratiisi palautuu, mutta ei ihmisen toimesta, vaan Jumalan uutena luomistyönä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Yksi kommentti artikkeliin ”Vihollisen ympäröimänä osa 32”

  1. Suurin osa ihmisistä kuvittelee, että ihminen tulee aina vain terveemmäksi ja kaikki sairaudet tullaan joskus voittamaan, ihmissuku aina vain jatkuu ja jatkuu, kunhan saadaan tämä maapallon lämpeneminen loppumaan.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.