Vihollisen ympäröimänä osa 24

24. Ihmisen arvo

Ateistiprofeetta Richard Dawkins sanoi, että ihminen on vain säälimättömän evoluution sattumanvarainen tuote, jolla ei ole mitään merkitystä maailmankaikkeudessa.
Samaa narratiivia kertovat evolutionistit ja eksistentialistit, postmodernistit ym. filosofit. Sen mukaan ainoastaan aika + sattuma on saanut aikaan maailmankaikkeuden ja ihmisen, ilman mitään suunnitelmaa tai tarkoitusta. Looginen seuraus on, että mikään, mitä ihminen tekee, ei ole merkityksellistä vaan seurausta kemiallis-fysikaalisten sattumanvaraisten reaktioiden vaikutuksesta ruumiissa ja ympäristössä. Moraalilla ei ole mitään todellista varmaa perustaa, vaan jokaisella on oma moraalinsa, eikä kukaan voi sanoa että hänen moraalinsa on parempi tai huonompi toisen. Siis Hitlerin ja äiti Teresan moraali on yhtä hyvä tai huono. Lopultakaan ei voi olla muuta kuin suhteellinen moraali, millekään ei panna todellista arvoa, ei edes ihmiselle, joka on tuomittu olemaan heitetty olemassaoloonsa missä ei ole mitään toivoa.

Kokonaan toinen on juutalais-kristillinen ihmiskuva.

Kun Jeesukselta kysyttiin, onko luvallista maksaa veroja keisarille, hän vastasi: ’antakaa keisarille, mikä keisarille kuuluu, ja Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu.’ Hän tarkoitti: kenen kuva on sinussa? Keisarin (eli materialistisen evoluution merkityksetön tuotos), vai Jumalan kuva?
Tämä ja yksin tämä antaa ihmiselle sanoin kuvaamattoman valtavan arvon, jokaiselle ihmiselle, huolimatta siitä onko hän rikas tai köyhä, terve tai vammainen, hyödyllinen yhteiskunnalle tai ei. Psalmi 139 antaa tästä kauniin kuvan. ’Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.’

Siis Jumala on nähnyt minut jo hedelmöittymishetkelläni ja tiesi jo silloin kaikki elämäni hetket. Kuinka suurta on olla Jumalan rakkauden kohteena, hänen lapsenaan, alusta pitäen. Kuinka toisenlainen onkaan abortin kannattajien käsitys. Mutta se johtuu edellä kuvatusta nihilistisestä ihmiskäsityksestä (mikä johtaa lopultakin kyyniseen itsekkyyteen ja ihmishalveksuntaan).

Mikä on siis ihmisen arvo? Se on äärettömän suuri, koska Jumala rakkaudessaan tuli itse ihmiseksi ottamaan päälleen meidän syntimme ja sen ansaitseman rangaistuksen, kuoleman. Siis Jumala, Jumalan Poika, kuoli minun takiani. Mutta hänen ylösnousemisensa kautta minullakin on oikeus olla ikuisesti hänen lapsenaan, hänen rakkautensa kohteena.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

21 kommenttia artikkeliin ”Vihollisen ympäröimänä osa 24”

 1. Kukkanen ”Siis Jumala on nähnyt minut jo hedelmöittymishetkelläni ja tiesi jo silloin kaikki elämäni hetket. Kuinka suurta on olla Jumalan rakkauden kohteena, hänen lapsenaan, alusta pitäen. Kuinka toisenlainen onkaan abortin kannattajien käsitys.”

  Niinpä Jumala näki jo kohuisssa idullaan ne sadat tuhannet ihmistaimet, jotka hän hukutti (antoi abortoitua) vedenpaisumukseen ja sadat sikiöt. jota hän poltatti elävältä(antoi abortoitua) Sodoman ja Gomorran tulihelvetissä…

  ”Mikä on siis ihmisen arvo?”

  ”Viitaten edelliseen lisättynä Egyptin Jumalan tappamilla esikoisilla,joiden joukosassa on ollut tuhasia aivan pikkulasppsiakin, ei Jumalan silmissä siis kovinkaan suuri, kun viattomat sikiötkin ja vastasyntyneet esikoiset kidutetaan hengiltä vanhempiensa rikoksista.

 2. Aivan samoja argumenttejä Dawkins on käyttänyt kirjoissaan ja luennoissaan. Mutta mitä tarkoittaa kuolema, mistä se on lähtöisin?
  Jos palataan aivan Raamatun alkuun, ihminen ryhtyi kapinaan Jumalaa vastaan. Normaali seuraus kapinasta on kuolemantuomio.
  Kun Jumala on luonut kaiken, hän voi myös määrätä mitä maailmankaikkeudessa tapahtuu, vaikka jotkut hienohipiät siitä pahoittaisivat mielensä.
  Jos rikot tahallasi Jumalan tahdon, Hänellä on oikeus määrätä sinu kuolinhetkesi. Kun seisot tuomiopäivänä Jumalan edessä, sinulta ei kysytä, onko oma moraalisi korkeampi kuin Jumalan. Uskon että sanot sillä hetkellä ’Olet oikeassa’.
  Ainakin toivon niin.
  Ihmisen arvo on ääretön, koska Jumala itse tuli ottamaan päälleen minun syntini ja korotti minut veljekseen.

 3. ”2. Mooseksen kirja:
  20: Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;”

  Jumala on ilmoittanut jo ennakkoon, että aikaisempien sukupolvien rikosten takia, joutuvat jälkipolvet kärsimään. Näin on, vaikka sitä pitäisimme kuinka vääränä tahansa.

  Sodomassa ja Gomorrassa ihmiset elivät omien himojensa mukaan, ja Jumala kertoi ennakkoon, kuinka heidän tulee käymään, jos eivät tee parannusta. Eivät tehneet, vaikka Abraham rukoili heidän puolestaan, koska siellä ei ollut haluakaan muuttaa käyttäytymistään.

  Ainoastaan kuuliaisuus pelastaa ihmisen, ei ihmisen viisaus siinä auta mitään. Jumala on luonut lait, ja hänellä on valta tehdä, niin kuin haluaa.

 4. Kukkanen: ”Normaali seuraus kapinasta on kuolemantuomio.
  Kun Jumala on luonut kaiken, hän voi myös määrätä mitä maailmankaikkeudessa tapahtuu, vaikka jotkut hienohipiät siitä pahoittaisivat mielensä.
  Jos rikot tahallasi Jumalan tahdon, Hänellä on oikeus määrätä sinu kuolinhetkesi. ”

  No millä tavalla Jumalan tapattamat äitien kohduissa olleet sikiöt tai Egyptin vastasyntynet esikoiset olivat kapinoineet Jumalaa vastaan ja rikkonet tahallan Jumalan tahdon? Onko näiden viattomien sikiöiden ja lasten kohtalon ihmetteleminen hienohipiäisyyttä?

 5. ”Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;”

  Noi millä tavoin kohduissa olet sikiöt ovat vihanneet Jumalaa ja onko rakkaudellista kostaa viattomille sikiöille vanhempien teot. Omituista kostonhimoa Jumalalta, jota selitetään rakaudeksi.

 6. Teestenteletkö ymmärtämätöntä… Kun Jumala hukutti koko ihmiskunnan veteen Nooa ja poruukkannsa lukuunottamatta, sielä hukkui sadoin tuhansin raskaana olleita äitejä, joiden kohduissa olevat lapset kuolivat myös eli abortoituivat. Sama koski Sodomaa ja Gomorraa, näissä Jumalan poltatamissa kaupungeissa sikiöt vielä paloivat äitiensä kanssa eläviltä. Kaamea tappamista.

 7. Oletko ollenkaan lukenut Raamatusta, miksi Jumala antoi tulvan tulla, samoinkun tämä maailma loppuu aikanaan tuleen? Tämä maailmankaikkeus on Jumalan ja Hänellä on sille tarkoitus. Oletko pohtinut miksi on ylipäänsä kuolemaa?

 8. Sinä Kukkanen selvästi kiertelet ja kaartelet itsellesi kiusallista kysymystä. Eli et kerro millä tavalla äitien kohduissa olleet sikiöt olivat syyllisiä siihen, miksi Jumala heidätkin tappoi ja vielä äärettömän julmasti Sodomassa ja Gomorrassa elävältä polttaen.
  Näiden Jumalan tappamien sikiöiden kuolema ei millään tavalla liity ylipäätään kuolevuuteen.

 9. Toki vastasin, että sinun kysmyksesi ylipäätään kuolemisesta ei ole asiassa relevantti (voit avata siitä oman keskustelun, jos haluat) ja minä kysyin ensin.,, Kiemurtelusi on noteerattu. Et kykene vastaamaan, koska olet hämmentynyt. Oletko koskaan edes tulluta ajatelleeksi noita Jumalan kohtuihin kohtuuttomasti tappamia sikiöitä?

 10. Et siis pysty vastaamaan kuolemaa koskevaan kysymykseen.

  Mitä tulee abortoituihin ja kohtuun, sekä pieninä kuolleisiin lapsiin, Jumala tiesi miten nämä lapset olisivat joutuneet kasvamaan sellaisessa pahuudessa mikä olisi johtanut heidät myöhemmin kohtaamaan kuolemansa syyllisinä oppimaansa pahuuteen. Jumala järjestää näille lapsille taivaassa sellaiset olosuhteet, etteivät he joudu enää kohtaamaan ihmisten pahuutta.
  Mitä tulee ihmisten abortoimiin, sama juttu.

  Muuten, oletko kysynyt itseltäsi, mikä on niiden kohtalo, jotka abortoivat?

 11. ”Et siis pysty vastaamaan kuolemaa koskevaan kysymykseen.”
  Roskaa, kysymyksesi tässä yhteydessä oli pelkkää vedättävää hämäystä. Yleinen kaikkea elollista koskeva kuolema ei miten kään liity sikiöiden tahalliseen ennenaikaiseen tappamiseen.

  ”Mitä tulee abortoituihin ja kohtuun, sekä pieninä kuolleisiin lapsiin, Jumala tiesi miten nämä lapset olisivat joutuneet kasvamaan sellaisessa pahuudessa mikä olisi johtanut heidät myöhemmin kohtaamaan kuolemansa syyllisinä oppimaansa pahuuteen.”

  Huono ja epälooginen vastaus, joka ei mitenkään selitä esim. sikiöiden elävältä palamisessa Jumalan heille aiheuttamaa hirvittävää kipua. Ja eihän sikiöiden olisi tarvinnut syntyä pahaan mailmaan; kun kerran Jumala tappoi pahat aikuiset alueelta pois,hänhän Kaikivaltiaana olisi voinut järjestää lapsille sijaisvanhemmat vähemmän syntisiltä alueilta. Ennen tulvaa Jumala oli voinut tehdä Kaikkivaltiaana kaikki tapettavat äidit hedelmättömiksi, niin ei olis syyttömien sikiöiden tarvinnut kokea kauheaa hukkumiskuolemaa.

 12. Mennään sitten ihan alkuun, miksi tuli kuolema mukaan kuvioihin. Kuoleman aiheutti tottelemattomuus annettuja käskyjä kohtaan.

  Ilman omaa syytään kuolee ihmisiä lukematon määrä, ja kaiken ikäisiä. Kuolema on aina läsnä, milloin taudin tai väkivallan mukana, ei Jumala tapa ketään, vaan joko toinen ihminen tai olosuhteet aiheuttavat kuoleman, sekä myös luonnonmullistukset.

  Maapallo on kirouksen alla ja se on ihmisen oma vika, syyllistä ei tarvitse muualta etsiä. Vedenpaisumusta ei olisi tullut jos olisi noudatettu Jumalan käskyjä.

 13. ”Maapallo on kirouksen alla ja se on ihmisen oma vika…”

  Että kun Jumala ihan tuon yleiskirouksen erillistoimena poltatti sikiöitä äitien kohtuun Sodomassa oli tuo kauhea kuolema sikiön oma vika, selväksi tuli.

 14. Seppo, onnittelen sinua ja Dawkinsia että olette Jumalaa moraalisempia ja parempia.

 15. Sikiön tappamisia kohtuun tehdään yli 10 000, suurimmillaan luku oli 70-luvulla yli 20 000 vuodessa, kun meillä ovat nämä luvut jo näin suuret, niin mitä ne ovat maailmanlaajuisesti.

  Tästä ei tunnuta olevan kovinkaan huolissaan, kun se on ihmisen oma ratkaisu, mutta jos lapset kuolevat äitinsä kohtuun luonnon onnettomuuksissa, niin se herättää arvostelua Jumalaa kohtaan.

 16. ”Seppo, onnittelen sinua ja Dawkinsia että olette Jumalaa moraalisempia ja parempia.”

  Heikko yritys Kari K. Minä en osoittanut mitään kritiikkiä Jumalaa kohtaan vaan ihmisten Jumalastaan kehittämiä myyttejä ja OPPEJA kohtaan, jos bonjaat eron asiassa.

 17. Nytkö sitten Kalevi vedenpaisumus ja Sodoman ja Gomorran tuho olivatkin luonnon onnettomuuksia eivätkä Jumalan tekoja?

 18. Suuria luonnonmullituksia on tapahtunut maailman alusta lähtien ja tapahtuu jatkossakin, nyt Seppo löysi syyllisen, kuka on näiden takana.

  Vedenpaisumusta ei pidetä uskottavana, eikä myöskään Sodomaa ja Gomorraa ei tunnusteta olleen olemassakaan. Jos nämä ovat kumminkin totta, niin silloin pitää myös muut Raamatun kertomukset tunnustaa tosiksi.

  Kannattaa miettiä sitä, miksi Nooa uskoi Jumalaa ja rakensi arkkia toista sataa vuotta. Hänelle naurettiin ja pidettiin hulluna, joka on menettänyt järkensä, jonka takia ei tarvinnut mitään parannusta tehdä, vaan jatkettiin jumalatonta elämää.

  Olisiko ne lapset, jotka olivat äitiensä kohduissa tehneet parannuksen, eivät olisi, vaan sama meno olisi jatkunut, sen takia Jumala päätti hävittää koko ihmiskunnan Nooan perhettä lukuun ottamatta. Samalla tavalla kävi myös Sodomassa ja Gomorrassa, Jumala pelasti Abrahamin sekä Lootin, koska he uskoivat Jumalaan.

  Samoin tulee jatkossakin käymään, pahantekijöitä ei palkita, vaan he joutuvat tuomion alle, jos eivä tee parannusta. Ei Jumala tee onnettomuuksia, vaan hän sallii niiden tapahtuvan, miksi, sitä sitten kannattaa miettiä.

 19. Voi voi, että rakkauden Jumalalla ei ollut hienostuneempia keinoja estää syntisen ihmiskunnan jatkumoa kuin sadistisesti hukuttaa ja polttaa elävältä itse luomiaan huonoja ihmisiä ja peri- ja muihin synteihin täysin viattomia sikiöitä! Olisihan hän pelkällä sanallaan voinut kaikkien antaa kuolla kivuttomasti samalla sekunnin murto-osalla.
  Vietätte Kukkasen kanssa ns. selitysakrobatian riemujuhlaa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.