5 kommenttia artikkeliin ”Valheiden valtakunta

 1. ”Kaikki” valehtelevat, mukaan lukien sinä Anne, joka heität tuollaisen helpon populistisen heiton. Kaikkihan eivät tietenkään valehtele. Minä en valehtele. Koskaan.

 2. Tämä yrittää olla keskustelunavaus siihen, että oletteko muut huomanneet sellaista ilmiötä, että enää niihin tahoihin ei voi luottaa, joiden sanaan ennen saattoi luottaa noin lähtökohtaisesti. Viranomaiset, kirkko, poliisi kait ovat olleet tahoja, joiden sanaan perinteisesti on voinut luottaa, vai olenko vain elänyt ideaalimaailmassa?

  Kertokaa, mikä kokemuksenne…

 3. Valehtelua on monenlaista. Tahallista tosiasioiden vääntelyä. Aitoa väärässäolemista ilman että asianomainen ymmärtää sitä. Valehtelua kasvojen säilyttämiseksi.

  Luulen aivan vilpittömästi että viranomaiset eivät yleensä valehtele. Joskus he ajatuvat tilanteeseen josta he yrittävät selvitä kaunistelemalla asioita.

  Sitten on ihmisiä jotka eivät osaa valehdella.Heillä on oleminen vaikeata.Kun joku valehtelee heille niin se on kova isku jota he eivät voi ymmärtää ja tulevat epätoivoisiksi.

  Valehteleminen ei ole kaunista, se tuhoaa suhteita , mutta joskus se on välttämätöntä suhteiden pelastamiseksi silloin kun raaka totuus tuhoaisi ne lopullisesti.

 4. ”Viranomaiset, poliisit ja papit …”

  Osa valehtelee, osa ei. Hyvin helposti yleistetään jos vain joku valehtelee niin siitä seuraa mielikuva että kaikki siitä yhteisöstä valehtelee.

  Kaikkein ikävintä on se että jo lapsille valehdellaan tai opetetaan sellaista mikä ei ole totta. Koululaitos opettaa sellaista tietoa totena joka on toteen näyttämättä, on vain teoriaa, sitä ei kerrota vaan pidetään ainoana oikeana oppina.

 5. Minä viittaan tässä oikeastaan ihan puhtaaseen valehteluun, eli tietoisen valheen kertomiseen. En sellaiseen todellisuuksien erilaisiin tulkintoihin, kaunisteluun tai johonkin ihmissuhdekriisiin. Nämä on jotenkin ymmärrettävämpiä korruption muotoja tai ”normaalimpia”.

  Syynä saattaa olla niinkin yksinkertainen asia kuin ”niin pääsee helpoimmalla”. Viranomaiset, poliisi tai kirkko ei joudu vastuuseen tekemisistään ja valheistaan, joten he ovat ilmeisesti tottuneet, että valehtelu on monasti helpointa. Yksinkertaisesti helpointa. Sillä ei oikeastaan ole mitään väliä mitä valheen seurauksena tapahtuu. Joskus seuraukset voivat olla vakavia tai sitten ei.

  Joo tämä on uskomatonta, siksi kysynkin, että onko muilla havaintoja vastaavasta.En tietenkään sano, että jokainen ihminen noissa ryhmissä valehtelee, mutta että noiden ennen luotettavana pidettyjen tahojen edustajiin ei voi nykyään luottaa noin ryhmänä, yleensä.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.