Uskonto ja valta

Uskonto ja valta ovat ikuisia. Ne ovat niin kauan kuin on yhteisöjä. Ja saavat runsaasti tuhoa aikaan. Uskontoa hyväkseen käyttävä yksinvalta on ehkä pahin kuviteltavissa oleva tuhon siemen. Turkissa on vallassa nyt tuhon enkeli nimeltä Erdogan. Hän katsoo, että kaikki mahdollinen valta kuuluu hänelle. Turkissa kansanäänestetään huhtikuussa presidentin laajoista valtaoikeuksista. Pääministerin asema mitätöidään. Itsevaltaisesta Erdoganista tulee yksinvaltias. Ei mitään uutta. Näin on käynyt historiassa usein. Ja yhtä usein nämä yksinvaltiaat ovat kaatuneet. Niin tulee käymään Turkissakin.

Kun Hollanti ja Saksa kielsivät Erdoganin yksinvaltiuden propagoimisen maissaan, julmistui valtias ja syytti Saksaa natsivaltioksi ja Hollantia banaanivaltioksi ja hollantilaisia fasisteiksi. Nyt hän on syyttänyt näitä myös Srebrenican muslimien joukkomurhasta. ”Me tiedämme, kuinka mätä heidän luonteensa on”.

Erdogan on ottamassa itselleen ehdottoman yksinvallan, aivan kuten teki Hitler Natsi-Saksassa. Hän syyttää hollantilaisia sellaisesta mihin eivät tietenkään ole syyllisiä, mutta Turkki itse todistetusti aiheutti suunnattoman armenialaisten joukkotuhonnan useissa eri verilöylyissä sata vuotta sitten. Ainoa, joka tämän historiallisen tosiasian kieltää, on Turkki itse.

Turkki on ilmoittanut taistelevansa Isisiä vastaan. Kurdit ovat myös taistelleet ja ehkä tehokkaimmin kaikista. Silti Turkille kurdit ovat terroristeja. Kurdit ovat olleet jo kauan lainsuojattomia Turkissa. Erdogan vain koventaa kuria. Eikä vain kurdeja vastaan, vaan kaikkia, jotka ovat häntä vastaan. Kuka ei kannata häntä, on petturi ja terroristi. Yksinvaltiaiden vankilat ovat aina olleet täynnä pettureita ja terroristeja. Yksinvaltiaiden teot eivät ole terroria.

Ei Turkki ole ainoa, jossa on mielensäpahoittajia ja ainoan totuuden haltijoita. Tämä ilmiö on noussut jälleen kiitettävästi eri puolilla Eurooppaa sekä USA:ssa. USA:n Trump on tietysti ehdoton ykkönen näissä. Hän haukkui juuri Obaman pahaksi ja sairaaksi. Puolan nykyjohto pahoitti mielensä entisen pääministerinsä Donald Tuskin valinnasta Eurooppa neuvoston puheenjohtajaksi, koska heistä tämä oli presidentti Lech Kaczynskin lento-onnettomuuskuoleman takana. Hollannissa on oikean totuuden julistaja, vapauspuolueen Geert Wilders, jonka edustama vapaus on sitä, että hän on itse Euroopan tarkimmin vartioitu mies ja että hän saa määritellä totuuden vapaasti yksin – puolueensa ainoana jäsenenä. Ja näitä ainoaa totuutta, maahanmuuttokriittisyyttä, isänmaallisuutta, kansallismielisyyttä, vapautta ja kristillissosiaalisuutta julistavia riittää. On se ”mätien ihmisten maan”, Hollannin Wilders, Tanskan kansanpuolue, ruotsidemokraatit, Ranskan Kansallinen rintama, Vaihtoehto Saksalle. Ja meillä Perussuomalaiset. Tosin meillä tämän eetoksen trendi lienee jo olevan laskeva muuallakin kuin vain meillä Suomessa, päätellen Hollannin vaaleissa Vapauspuolueen jäämisestä jaetulle toiselle sijalle.

Inshallah. Jos Jumala suo. Vallan kahmijat perustelevat vallan omiin käsiin ottamisen argumentein, että vain MINÄ olen kykenevä johtamaan, ettei maa joudu kaaokseen. Ihmiset eivät tiedä, miten elää ja toimia, jos en MINÄ näytä heille suuntaa. Jumala on valinnut MINUT johtamaan teitä. Samoin äärimmäinen brutaalius perustellaan yleensä uskonnolla. Julmat rangaistukset, raaka väkivalta, kurkun leikkaamiset, sadistiset teloitukset ja pakottaminen ovat Jumalan ja Pyhien tekstien määräämiä. Näin toimivat myös kristityt aikanaan tuhotessaan pakanauskontoyhteisöjä ja ristiretkillään. Nyt hindut, muslimit ja eräin paikoin jopa rauhanomaiset buddhalaiset.

La ilaha illallah, hokevat Isisin ja muiden islamistiroistojengien miehet teurastaessaan vääräuskoisia. Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala. Inshallah, toteavat Isisiä pakoon lähteneet vääräuskoiset. Tapahtukoon kuin Jumala suo. ”Jos Jumala suo”, on myös monen suomalaisen uskovan mielilause. Tuntuu kylmäävältä, jos joku parhaissa voimissa oleva toteaa tekevänsä lähitulevaisuudessa jotain, jos Jumala suo. Ikään kuin olisi selvää, että Jumala voisi olla suomatta täysin mielivaltaisesti tälle eloa sen verran. Tässäkö on se uskonnollisen mielivallan ydin? Jumala voi tehdä mitä haluaa, vaikka olla varjelematta palvelijaansa joutumasta bussin alle. Samoin kuin hindu voi iskeä kastittoman palvelijansa hengiltä, tai muslimi tappaa vaimonsa tai tyttärensä kunnian palautuksen nimissä tai vääräuskoisen koiran vain siksi, että tämä sattuu vääräuskoinen olemaan.

Kun me täällä Euroopassa pyörittelemme silmiämme Erdoganin harhoille, varomme samalla visusti suututtamasta häntä, koska hän voi päästää Isisiä ja Irakin väkivaltaisuuksia pakoon lähteneitä laumoittain tänne. Ja samalla, kun me tuumimme, että parempi turvapaikanhakijoiden kärvistellä Turkin ankeissa ja toivottomissa pakolaisleireissä kuin vyöryä tänne, käytämme mielin määrin halpaa öljyä, jonka takaa se, että USA ja EU-maat mielistelevät Saudi-Arabiaa, joka tukee Isisiä ja muita islamistiroistoryhmiä, jotka ihmisiä turvapaikanhakijoiksi ajavat ja joka itse on yhden suvun täydellisessä määräysvallassa ja wahhabistisessa hirmuhallinnossa. Onneksi Turkilla ei ole öljyä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.