SYYSTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 16. Ja jumala loi loiset

Jos Jumala loi elämän, loiko Hän myös virukset, myrkylliset bakteerit, erilaisia hengenvaarallisiakin infektioita aiheuttavat alkueläimet, aivoja syövät loiset, trikiinit, sukkulamadot, heisimadot ja muut sen semmoiset?

Jos Jumala on ainoa elämän luoja ja mahdollistaja, niin voiko sellainen olla hyvä, joka on luonut nuo kaikki suuriakin kärsimyksiä ja kuolemia aiheuttavat eliöt?

Tai jos se Jumala pistikin taivaallisella puhalluksellaan elämän aluilleen ja häipyi sitten jonnekin muualle? Ja syntiinlankeemus onkin evoluutio, joka pisti kaiken elollisen mikrobista alkaen jo aikaa sitten kuolleisiin dinosauruksiin kamppailemaan elintilasta ja paikasta auringosta?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
4 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kalevi Kauppinen

”Jos Jumala on ainoa elämän luoja ja mahdollistaja, niin voiko sellainen olla hyvä, joka on luonut nuo kaikki suuriakin kärsimyksiä ja kuolemia aiheuttavat eliöt?”

Onko tämä se aihe, että kysytään Jumalan olemassa olosta, vai todistus siitä, ettei Jumalaa voi olla.

Seppo Heinola

Yki: ”Jos Jumala on ainoa elämän luoja ja mahdollistaja, niin voiko sellainen olla hyvä, joka on luonut nuo kaikki suuriakin kärsimyksiä ja kuolemia aiheuttavat eliöt?”

Fundamentalistien vastaus ollee taas kerran ja kaikessa vastaavassa: Syntiinlankeemus! Kun se Eeva poloinen meni syömään ja syöttämään sen kielletyn ompun niin koko luomakunta kaikkine ihanine bakteereineen ja söpöine viruksinen muuttui pahaksi ja krokotiileillekin kasvoi että hupsista vaan raateluhampaat. Aikaisemmin ihan kaikki kun oli ollut vaan pelkkää hyvää.

Seppo Heinola

Hyviä yleistajuisa kirjoja on aiheesta pilvin pimein. Kotikirjastossani ovat mm. uskonnolissävytteinen ’Näin alkoi elämä’ ja puhtaasti tieteellinen ’Biologia’. Myös on hyviä biokemian kirjoja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial