Sallimus ja korona

Voiko pandemiaa hengellistää? Pitäisikö se? Eikö pidä? Ja miksi ei?

Oliko Hannu Vuorinen Kotimaa24:n blogissaan oikeassa vai väärässä, kun hän ilmoitti, että ”kristityt ovat ymmärtäneet, että Jumala kutsuu luokseen myös katastrofien kautta”?

Onko korona Jumalan puhuttelua?

Voiko pandemia lähteä liikkeelle globaalisti ja tehdä tuhojaan, jos me olemme Jumalan kämmenellä? Vai onko kyseessä sen kuuluisan ”vihollisen” katala teko?

Jos se oli tuon vihollisen teko, niin onko niin, että kaikkivaltias antoi sen tapahtua? Kuten kaikki historian pandemiat? Sivilisaation historiassa pelkästään epidemioissa ja pandemioissa on kuollut satoja miljoonia ihmisiä. Miehiä, naisia, lapsia, vanhuksia, vammaisia, köyhiä, rikkaita (vaikka näitä vähemmän).

Espanjantaudin kourissa menehtyi 50 – 100 miljoonaa ihmistä ja suurin osa näistä köyhiä. Miksi juuri köyhät ja kurjat ovat aina joutuneet kärsimään hirmutaudeista eniten, JOS on hyvä ja kaikkivoipa Jumala?

Joutuuko kristitty uskova painimaan teodekian ongelman kanssa pandemian jyllätessä? Itsellänihän ei ole olemassa mitään teodekian ongelmaa, luonnollisestikaan. Mutta jos yritän jotenkin ymmärtää tuota ongelmaa, niin voisin esittää yhden vastauksen: deismi (onpas omaperäistä). Kun en kykene, eikä minulla mitään tarvetta olekaan, todistamaan Jumalan tai jumalien olemassaolemattomuutta, en voi deististä ajatusta kokonaan syrjään sysätäkään.

Jos korona on Jumalan puhuttelua, niin eikö silloin korona pidäkin hengellistää ja Kotimaa24:n ylläpito väärässä? Vai eikö se ole Jumalan puhuttelua?

Tässä pieni rypäs kysymyksiä. Voisi muutkin vastata kuin ne tietyt vakiokommentoijat…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

107 kommenttia artikkeliin ”Sallimus ja korona”

 1. Paradoksi? Siis missä? Vai tarkoitatko siis, että Jumalasi loi kaiken samalla tavalla kuin evoluutio on toiminut (ja toimii)?

  Mutta siihen en nyt saanut vastausta, että onko se ”oikea” tiede saanut jotain selville siitä, miten se luominen noin niin kuin teknisesti tapahtui. Onko luottamasi tiede saanut jotain päräyttävää tietoa tästä?

 2. Yki, jos minä tietäisin miten Jumala toimii, olisin itse Jumala ja sinun (ja kaikkien ihmisten) tulisi kumartua eteeni palvomaan minua.

  Evoluutio on juuri tuollainen epäjumala, jonka eteen evolutionistit lankeavat palvomaan sitä. Tietenkään evoluutio ei tehnyt yhtään mitään, mutta sitä palvotaan kaiken aikaansaattajana.

  Se, että tiede saa vähitellen selville miten maailmankaikkeus toimii, ei tarkoita, että sillä suljettaisiin Jumala pois. Päinvastoin: evolutionismin aukot vain laajenevat, mitä enemmän Jumalan luomistekoja päästään ihmettelemään.

 3. Siis on niin, että ”oikealla” tieteellä ei ole mitään käryäkään siitä, miten kaikki tapahtui, eikä tule olemaankaan?

  Eikä niin voisi tapahtuakaan, koska olisimme silloin jumalia itse, vai mitä? No sitten tulee kysyttyä, että mihin sitä tiedettä sitten oikein tarvitaankaan.

  Ja eikös Raamattukin peräti sano: ”Jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä maailmassa, tulkoon hän tyhmäksi, että hänestä tulisi viisas. Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: `Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa`; ja vielä: `Herra tuntee viisasten ajatukset, hän tietää ne turhiksi`.” (1. Kor 3:18 – 20)

  Turhuuksien turhuus siis koko tiede. Mitä hyödyttää ihmistä saada selville maailman salat, kun samalla menettää lapsenomaisuutensa ja taivaspaikkansa?

 4. Yki, et taaskaan ole lukenut vastaustani: Se, että tiede saa vähitellen selville miten maailmankaikkeus toimii, ei tarkoita, että sillä suljettaisiin Jumala pois. Päinvastoin: evolutionismin aukot vain laajenevat, mitä enemmän Jumalan luomistekoja päästään ihmettelemään.

 5. Mene nyt jo evolutionismiesi kanssa…

  Edelleen, onko ”oikea” tiede saanut mitään selville luomistyön teknisestä puolesta? Että miten miljoonat eri lajit tulivat, muotoontuivat? Entä onko ”oikea” tiede saanut selville, miksi ennen ihmisen aikakautta joku miljoona lajia kuoli sukupuuttoon? Eikö sellainen ole aika kämäistä ja hutiloivaa kättentyötä siltä luojalta?

  Tai miksi luoja loi virukset, joita nyt Covid-19 edustaa ja kohtelee meitä kaltoin, paljon ennen ihmistä? Mikä tarkoitus silläkin oikein oli?

 6. Viruksista on sinulle selitetty vaikka kuinka paljon, mutta kuten tavallista, suljet silmäsi sinulle epämieluisita selityksiltä.

  Kuten jo edellä sanoin, jos tietäisin miten Jumala toimii, olisin Jumala. Mutta onneksi evoluutio selittää kaiken.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.