Rauhallista vallanvaihtoa

Presidentti Trump nimitti pikaisesti uudeksi puolustusministeriksi counter-terrorismin kanssa työskennelleen tyypin. Edellinen oli sitä mieltä, että puolustusta ei käytetä omia kansalaisia vastaan. Asia mistä täälläkin taannoin Tauno jotain mainitsi.

Kun Trump voittaa – jos perustuslakia noudatetaan kirjaimellisesti – voi tulla pientä sisäistä terrorismia, toisin kuin Bidenin voittaessa. Aivan varmasti tulee. Nähdäkseni Trump varautuu tähän, vai?

Ulkoministeri ilmoitti, että valta tulee jatkumaan rauhallisesti Trumpin johdossa tammikuun jälkeenkiin.

Kommentteja tähän spekulaatioon pyydetään.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
91 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Jos perustuslakia kirjaimellisesti siellä noudatetaan, on nimitettävä presidentiksi se, joka saa/sai enemmän valitsijamiehiä. Ja Biden on sikäli selvä seuraava presidentti.

Trump ei tappiotaan myönnä, vaan kiukuttelee kuin lapsi ja huutaa vaalivilppiä, vaikka nähtävästi koko vaalivilppi oli jossain/joissain postikonttorissa tekaistu. Kummallista, ettei senaatin äänistä ole meteliä pidetty. Republikaanit ovat todennäköisesti voittaja siellä ja sehän voi olla lukkona Bidenin toimille. Vaalilipukkeet olivat samat, joissa sekä kongressin edustajia että presidenttiä äänestettiin.

En lähde spekuloimaan Trumpin voitolla ja sen seurauksella tulevalla terrorismilla, koska sellainen skenaario on pelkkää fiktiota. Sen sijaan se, että Trump on ns. puhdistanut Pentagonia nimittäen sinne hänelle lojaaleja virkailijoita, kuten myös tapahtui jenkkien vakoiluorganisaatio NSA:ssa, on heikko signaali siitä, että Trump ei aio lähteä ovaalihuoneesta vapaaehtoisesti.

Yki Räikkälä

Olettaen, että nuo äänet hylättäisiin, mitä ei tule tapahtumaan, ei Trump silloinkaan voittaisi. Georgiassa ei tule olemaan muuta kuin pientä säätöä äänimäärissä. Kuolleitten ääniä ei ole olemassakaan. Se on pelkkä huhu. Oikaistakoon varmoilla faktoilla, jos olen väärässä.

Yki Räikkälä

Kuolleiden ääniä on varmasti silloin kun se osoitetaan. En ole nähnyt mitään muuta kuin arvailuja ja huhuja tästä. Onko jossain se osoitettu?

Yki Räikkälä

Bidenille voitto myös Arizonassa. Nyt tilanne 290 – 217. Varsin selvä ero.

Osavaltiot päättävät itse, miten vaalinsa järjestävät. Pennsylvaniassa hyväksyttiin laskettavaksi myös jälkeenpäin tulleet postiäänet. Eivät ne siellä laittomia olleet, vaikka Trump niin väitti. Ne olivat USA:n kansalaisten ääniä. Kaikki äänet pitää laskea. Pennsylvaniassa muuten hallinto on republikaanienemmistöistä. Muttta siellä enemmistö demokraateista äänesti postitse, kun taas Trumpin äänestäjät vaalipäivänä, kun Trump itse niin halusi.

Trump muuten voitti viime kerralla Pennsylvaniassa. Kukaan ei epäillyt vaalivilppiä silloin. Eivät demokraatit, eivät republikaanit. Ei, vaikka jo vaalien aikaan oli epäilyjä Venäjän sekaantumisesta vaaleihin.

Vaaliviranomaisten mukaan nyt käydyt vaalit oli USA:n historian turvallisimmat. Ovatko nämä viranomaiset väärässä, lahjottuja vaiko Bidenin symppaajia?

Mutta vaalien toteuttamisessa jenkeillä on paljon parannettavaa. Koko järjestelmä pitäisi yhdenmukaistaa. Samoin väestökirjanpito. Voisivat tulla tänne oppia saamaan.

Odotan innolla Trumpin kuolleiden sielujen viihdekiertuetta… vaikka huhuksi tuokin jäänee.

Tauno J. Jokinen

Joo, …

Kyllä minä pahoin pelkään, että Valkoinen talo on jatkossa ForBiden. Sinällään mielenkiintoiset vaalit, että kaikki äänestivät Trumppia. Toiset puolesta ja toiset vastaan.

Suomessakin huokuu selvästi iso pettymys Trumpin tappion johdosta. Vähän niinkuin suosikkisarjaa TV:ssä oltaisiin hyllyttämässä. Itsekin mielelläni olisin seuranut tätä näytelmää seuraavatkin 4 vuotta. Aivan puhtaasti pelkän vahingonilon tähden.

Biden nähdään jonkinlaisena pelastavana hahmona. Tässä suhteessa odotukset ovat varmaankin aivan turhan korkealla. Asiat jatkuvat vanhaan hyvään malliin Bidenistä huolimatta – terroristit tappavat ihmisiä kirkkoihin, kouluihin ja synagoogiin, kaduilla puukotetaan ihmisiä ja heiltä viedään merkkivaatteet päältä, Kiina kasvattaa vaikutusvaltaansa, Yhdysvallat tappaa joukoittain viattomia siviilejä kauko-ohjattavilla lennokeilla, Turkki valtaa pienen kappaleen aluetta lisää vähän sieltä ja täältä palauttaakseen Ottomaanien valtakunnan kadotetun kunnian ja Israel ampuu tykillä palestiinalaisia Gazassa.

Yki Räikkälä

En tiedä kuinka monet Bideniä ”pelastavana hahmona” näkee. Varmaankin useimmat pitävät tätä vähemmän huonona vaihtoehtona. Ainakin suhteet Eurooppaan yleisesti tulevat vähän paremmiksi. Oletan ainakin näin. Toivottavasti myös Kiinaan, joka aivan ilmeisesti jo nyt on maailman ykkössupervalta.

Olisi kyllä nyt luullut jenkkilästä löytyvän runsaasti päteviä ja hyviä ehdokkaita. Mutta politiikka (ja demokratia) vaan on tällaista. Mennään huonojen kompromissien tms. mukaan.

Seppo Heinola

”Kyseessä oli vastoin lainsäätäjien päätöstä sallia äänestyskuorien tulo 3 päivää vaalipäivän jälkeen.”

No saattaahan niissä postiäänissä olla trumppilaistenkin ääniä. Ja jos postiäänissä on väärennöksiä niin eikö niitä ole aivan yhtähyvin voineet tehdä trumppilaiset? Ei oikeisto ole koskaan ja missään vain pelkistä pyhimyksistä koostunut…

Yki Räikkälä

Nyt en ymmärrä. Trump ja taustajoukkonsa vaativat äänten laskemisen lopettamista… Jos niitä postiääniä ei olisi saanut laskea, niin Trump olisi niin ollen hävinnyt äänissä… Missä logiikka?

Yki Räikkälä

Ai, harmillista. Ymmärrän. Mutta oletko siis sitä mieltä, että niitä postiääniä ei olisi saanut laskea? Siis äänestäjien antamia ääniä. Ja laillisia, vaikka olisi myöhään tulleet. Eikö siinä demokratia menisi säröille?

Entä jos olisin ollut toisin päin? Kun olisi näyttänyt siltä, että Trumpin äänet niissä myöhässä olleissa kuorissa olisi kääntäneet voimasuhteet Trumpin hyväksi, niin olisiko laskenta pitänyt keskeyttää?

Seppo Heinola

Hyvä kysymys Yki!

Yki Räikkälä

Niin, siis faktaa Trumpin Valkoisesta talosta? Onko se luotettavampaa kuin valtamedia?

Kalevi Kauppinen

Israelin tilanne tulee vaikeutumaan tulevan Lähi-idän politiikan takia. Biden antaa rahaa hyvää tarkoittaen, mutta rahat menevätkin hamasille, joka saa lisää aseita. Avustuksia ei pystytä valvomaan niin, että ne menisivät oikeisiin kohteisiin tulevaisuudessa, kun ei ole pystytty ennenkään.

Palataan Obaman aikaan, jolloin Iran sai rauhassa kehittää ydinasettaan. Tämä tulee esille Kamalan puheista, kun hän linjaa Lähi-idän tulevaa politiikkaan.

Yki Räikkälä

Miten Lähi-Idän politiikka nyt tulisi muuttumaan Bidenin aikana?

Miten Trump rajoitti Iranin ydinaseen kehittelyä? Miten Obama antoi sen rauhassa sitä kehitellä ja miten Biden tai Kamala antavat tuon kehittelyn jatkua? Minulta on mennyt nämä täysin ohi.

Entä miten avustuksien valvonta nyt sitten muuttuu Bidenin aikana, jos Trumpin hallinto ei ole valvomaan kyennyt? Vai onko se? Ja mistä avustuksista on kyse? Ainakin mitä Lähi-Itään tulee, niin USA on kaikkien presidenttien aikana avustanut ja tukenut Israelia sotilaallisesti ja taloudellisesti runsain mitoin palestiinalaiset tyystin unohtaen. Ja jäljet näkyvät. Palestiinalaisista on tullut yhtä radikaaleja kuin oli siionistit aikanaan Israelin valtiota perustettaessa. Nämä murhasivat epämieluisia brittejä siinä missä palsujakin.

Lähetystön muuttaminen Jerusalemiin on yksi epävakautta tuova tekijä. Siinäkin palestiinalaiset sivuutettiin. Samoin opportunistisen Arabiemiraattien Israelin kanssa solmimat diplomaattisuhteet. Arabiemiraatti on roistovaltio, joka vähät välittää palestiinalaisista tai kenestäkään muusta jolla ei sille ole arvoa. USA sille on tietysti tärkeä ja siten myös Israel, joka on USA:n silmäterä Lähi-Idässä – presidentistä riippumatta. Ja mikä USA:lle on tärkeää Lähi-Idässsä? -Ei ihmiset, vaan öljy. Vain öljy ja häiriötön kauppa. Asekauppa mukaan lukien. USA:n ja Britannian asekauppiaat ovat rikastuneet vuosikymmenien kuluessa Lähi-Idän sotimisella, eivätkä nämä tuon rahahanan sulkeutumista halua. Päinvastoin. Mitä enemmän siellä soditaan, sitä parempi. Mitä enemmän Israel ryöstää palestiinalaisten satoja sukupolvia asuttamia maita, sitä enemmän levottomuuksia ja sitä enemmän bisnesmahdollisuuksia. Israelia johtaa läpikorruptoitunut pääministeri, joka lupauksistaan huolimatta antaa siirtokuntien rakentamisen jatkua. Siitä EI vouhkata. Sanotaan vaan, että hyi hyi. Mitään pakotteita ei aseteta, vaikka kyse on täysin samasta asiasta kuin Venäjän Krimin ryöstäminen ja Itä-Ukrainan tukeminen ellei peräti miehittäminen.

Kun vouhkataan Iranin ydinaseesta, jota nämä todennäköisesti eivät kykene valmistamaan ehkä koskaan, unohdetaan, että Israel ON ydinasevaltio. Ja unohdetaan se, että pian Kiinan jälkeen toiseksi suurin supervaltio Intia on myös ydinasevaltio. Ja sen pahin vihollinen, Pakistan, on myös ydinasevaltio. Ja siellä ollaan koko ajan sormi nappulan päällä. Miksei siitä vouhkata?

Seppo Heinola

”Jos systeemiä laittomasti justeerataan demokraattien hyväksi, niin kyllä siihen jotenkin pitäisi puuttua.”

Onko itsestään selvää,ettei systeemiä olisi voitu milloinkaan tai nyt justeerata rebublikaanien hyväksi?

Tauno J. Jokinen

Mielenkiintoista, …

”Kun vouhkataan Iranin ydinaseesta, jota nämä todennäköisesti eivät kykene valmistamaan ehkä koskaan, unohdetaan, että Israel ON ydinasevaltio.”

Mihin varsinaisesti perustat ajatuksen, ettei Iran kykene valmistamaan ydinasetta? Itse tutkiskelin asiaa viitisen vuotta sitten, ja tulkitsin löydöksiäni niin, että Iran kykenee valmistamaan vuosittain yhden ydinaseen. Toisinsanoen olettaisin Iranilla jo olevan ydinaseita.

Tähän liittyen tuo hiljattainen Iranin voimannäyte, jossa Iran ampui amerikkalaisin kohteisiin Irakissa ohjuksia oli erittäin mielenkiintoinen. Niitä ei saatu torjuttua ja ne osuivat maaleihinsa senttien tarkkuudelle. Lopputuloksena Yhdysvallat luopui enemmästä uhoamisesta Iranin suuntaan uuden ja tehokkaamman iskun pelossa – jatkossa yksikään laiva ei liiku Persianlahdella ilman Iranin lupaa.

Internetin aikakaudella jokainen asiasta kiinnostunut voi rakentaa joukkotuhoaseita. Saa nähdä kuka aloittaa epäsymmetrisen sodankäynnin ABC-aseilla. Joka tapauksessa kyse on vain ajasta.

Yki Räikkälä

Oletus ei riitä. Pitää olla näyttöä. Voi olla, että näillä on jo pitkälle menneitä suunnitelmia, mutta kykenevätkö aseen valmistamaan, on toinen asia. Mutta voin olla väärässä siinä, ettei Iran sitä kykenisi valmistamaan ajan kuluessa. Mutta voi olla, että sen hallinto kaatuu sitä ennen ja koko ydinaseohjelma sen mukana.

Tarkkoja ohjuksia kyllä kykenee mikä tahansa roistovaltio valmistamaan. Se on vain vähän samanlaista tekniikkaa kuin nykyiset kodinkoneet ja autot… Ja USA on rakentanut tarkkuutta varten hyvät puitteet – netin ja satelliittipaikannuksen. Biologisia ja kemiallisia aseita myös kykenee mikä tahansa valtio tekemään ja toimittamaan vihollistensa niskaan. Ydinaseteknologia on runsain mitoin vaativampaa. Rakettitiedettä vaativampaa.

Kalevi Kauppinen

”Miten Trump rajoitti Iranin ydinaseen kehittelyä? Miten Obama antoi sen rauhassa sitä kehitellä ja miten Biden tai Kamala antavat tuon kehittelyn jatkua? Minulta on mennyt nämä täysin ohi.”

Obama teki sopimuksen, jota ei pystytä valvomaan, sen takia Trump sanoi sen irti. Pakotteet hidastavat ydin aseen kehitystä, mutta nyt palataan Obaman aikaan, jolloin aseen kehitys voi jatkua entistä vauhtia.

Kun Iran saa aseen valmiiksi, niin se myös käyttää sitä, koska on julkisesti uhannut hävittää Israelin. Tämä ei jäisi tähän, vaan siitä kehittyisi ydinsota, johon muutkin valtiot yhtyisivät.

Hyvä uskoisuus on ennenkin johtanut arvaamattomiin seurauksiin.

Yki Räikkälä

Mihin perustuu se, että sitä Iranin ydinsopimusta ei olisi kyetty valvomaan? Tai se, että kun Trump sen irtisanoi, niin silloin kyettäisiin? Ja kyetäänkö? Miten sitä on valvottu? Onko tähän jossain faktatietoa?

Miksi Israelia kohtaan ei ole mitään pakotteita, vaikka se rikkoo kansainvälisiä sopimuksia palestiinalaisten alueita ryöstäessään ja näiden liikkumisvapauden riistämällä?

Miksei Pakistania ja Intiaa kohtaan mitään pakotteita luotu näiden ydinaseita kehitellessään?

Tauno J. Jokinen

Jaa, …

”Ydinaseteknologia on runsain mitoin vaativampaa. Rakettitiedettä vaativampaa.”

Ydinaseen valmistamisessa ei nykyaikana ole mitään muuta vaikeaa, kun rikastetun uraanin valmistaminen. Sekin on varsin helppoa kaasusentrifuugilla, joka ei ole erityisen monimutkainen laite. Voimistelusalin kokoisessa tilassa voidaan valmistaa riittävästi rikastettua uraania yhden ydinpommin tarpeisiin. Näitä kaasusentrifuugeja Iran on rakentanut sadoittain.

Ydinaseen valmistaminen, kun uraania on käytettävissä onnistuu joka toiselta tekniikan ylioppilaalta. Se ei todellakaan ole rakettitiedettä. Takavuosina oli vaikeuksia saada riittävän nopeita releitä ydinaseen laukaisemiseksi. Nykyisin nopean releen valmistaminen onnistuu jokaiselta lukion pitkän matikan kirjoittaneelta.

Tosiasia on, ettei ydinaseen valmistaminen mitään rakettitiedettä ole. Vaikeampaa on tehdä raketti, jolla se ydiase voidaan kuljettaa kohteeseen. Iranilla oli kaikki tarvittavat keinot ydinaseen rakentamiseen jo viisi vuotta sitten. Kysymys on vain siitä, onko Iran rakentanut ydinaseen vai ei.

Israelinkaan ydinaseista ei ole olemassa varmistettuja tietoja, eikä Israel itse kiellä, eikä myönnä. Ei näistä ole tapana huudella.

Yki Räikkälä

Okei. Näin sitten. Tietoni ovat tai olivat vajavaiset.

Mutta jos ydinpaukun tekeminen ei enää rakettitiedettä, niin totmaar Israelilla se jo on. Sillähän on ollut jo vuosikymmenet kaikki tietous, välineet ja materiaalit läntisten liittolaistensa ansiosta. Eihän siitä avusta ja tuesta jenkit, ranskalaiset ja britit myöskään huutele. Viimeistään hankkivat ydinpomminsa siinä vaiheessa kun vihjeitä Iranin kaavailuista.

Ydinasevaltioita on jo runsaasti. Naton ansiosta niitä on sijoitettu myös ei-ydinasevaltioihin. Varmaan paljon enemmän kuin julkinen tieto on, vaikka nykyisin onkin vaikea mitään salata. Ja Iranin johto taatusti tietää tämän. Ei kai ne niin pöhköjä ole, että painaisivat nappia Israelin tuhoamiseksi. Israel tai USA ehtisi iskun tapahtuessa lähettää muutaman ohjuksen heti matkaan, eikä Teherania enää olisi. Iranissa varmaan ymmärretään, että USA:lla on ydiniskuvalmius siellä päin maailmaa.

Tauno J. Jokinen

”Ei kai ne niin pöhköjä ole, että painaisivat nappia Israelin tuhoamiseksi.”

Joo, …

Varmaankaan ei kannata olla ydinodan suhteen erityisen aloitteellinen. Kyllä siinä saa kuraa tuulettimeen itsekin. Siinä mielessä nämä Isisit ja Al Qaidat ovat paljon huolestuttavampia toimijoita kuin valtiot. Kun tämä tuomiopäivän teknologia tulee kaikkien saataville, joukosta varmaan löytyy niitä napin painajiakin.

Yki Räikkälä

Tästä olen täsmälleen samaa mieltä. Tämä ON kyllä oikeasti huolestuttavaa.

Tauno J. Jokinen

Kiina sitten teki sen peliliikkeen, jota odotinkin. Siis hyödyntää Yhdysvaltojen epämääräisen poliitttisen tilanteen Presidentin vaihtumisen yhteydessä. Ei sentäään julistanut Etelä-Kiinan merta omiin aluevesiinsä kuuluvaksi, vaan julkaisi Aasian vapaakauppa-alueen.

Jos siis Yhdysvallat asettaa tulleja Kiinalle, Kiina voi vyöryttää tavaraa Yhdysvaltojen markkinoille jonkin toisen Aasian maan kautta. Biden on tämä seurauksena aika tavalla housut kintuissa aloittaessaan uransa Presidenttina. Vaihtoehtoina on antautua Kiinan vaatimuksiin talousneuvotteluissa ehdoitta tai antautua Kiinan vaatimuksiin talousneuvotteluissa ehdoitta.

OBOR-operaatio alkaa tuottaa hedelmää.

Yki Räikkälä

Kuka tahansa on hankaluuksissa Kiinan kanssa. Trump olisi voinut olla vähän maltillisempi ja yrittää pitää suhteita yllä. Tuo typerä kauppasota oli absurdi ja onneton veto. Varmaan joku siellä hallinnossa on yrittänyt sanoa, ettei Kiinan kanssa pidä leikkiä. Se on nimittäin nyt jo supervalta ja ohittaa USA:n, joka on laskevan auringon supervalta ja pahasti kahtiajakautunut. Trump vain edisti tätäkin kehitystä. Ei ole yksi eikä kaksi, jotka ovat aanailleet USA:n hajoamista. Ehkä ei hajoa, mutta lähelle on menty. Mutta peli Kiinalle on hävitty. Se on varma.

Yki Räikkälä

Kontekstin ymmärtämiskykyä todellakin vaaditaan, kun Trumpin tiedotteita ja tviittejä lukee. Vastuu siirtyy lukijalle. Tai sitten täytyy arvioida Trumpin viestintää tämän sekavan viestinnän ymmärtämisen puitteissa.

Tietty Iltalehti saattoi tulkita, että Trump myönsi Bidenin voittaneen, lauseesta: ”He won because the Election was Rigged”, mutta IL kuitenkin uutisoi aivan totuudenmukaisesti, että Trump väitti tulosta peukaloiduksi.

Trumpin valkoisesta talosta on tullut niin paljon valheita, törkeitä kommentteja muista ja omakehua, ettei sekaan faktaa paljon mahdu eikä sitä enää sieltä seasta erota. Trumpin aika on nyt päättymässä. Tällä erää.

Yki Räikkälä

Ja sitten tämä: ”NO VOTE WATCHERS OR OBSERVERS allowed”. Ei pidä paikkaansa. Tai sitten olen lukenut pelkkiä valheita siitä, että tarkkailijoita oli Etyjiä myöten.

Yki Räikkälä

Kerro mitä en ymmärrä.

Yki Räikkälä

Jos sinä tiedät, että ”Pennsylvaniassa laskettiin yli puoli miljoonaa ennakkoääntä niin, että ketään puoluiden tarkkailijoita ei päästetty paikalle”, niin miten on mahdollista, ettei USA:n viranomaiset tiedä? Faktaa tähän.

Se on totta, että vaalisysteemi on alkukantainen ja hetteikköinen. Tässä liittovaltion pitäisi panna kova kuri, eikä antaa osavaltioiden hoitaa omilla tavoillaan. Mutta tämäkö sitten oli se, miksi Trump hävisi? Mitä mieltä sitten olet siitä, että Trumpia äänesti yli 3 miljoonaa vähemmän kuin Clintonia? Trumpin kannatus oli 46 % ja Clintonin 48 %. Äänestysprosentti oli 46 ja jotain eli Trumpia äänesti pieni vähemmistö koko USA:n väestöstä. Mutta presidentiksi tämä tuli. Tämäkin oli sen epämääräisen vaalisysteemin ansiota, mutta tämä sitten oli ihan ok?

Yki Räikkälä

Hesastin nettiuutinen juuri nyt: ”Trumpin kampanja luopui merkittävästä osasta oikeusjuttua, jolla pyrittiin haastamaan Pennsylvanian äänestystulos”.

Tämä indikoi sitä, että nuo väitteet Trumpin puolen tarkkailijoiden paikalta eväämisestä ovat pelkkää hatusta heitettyä legendaa. Nyt kanteet koskevat enää kourallista ääniä, jonka määrällä ei ole mitään merkitystä.

Ja jos Hesari on valemedia, niin eiköhän tuo asia selviä pian jenkkien medioista. Vaikka Fox newsista.

Kalevi Kauppinen

Trumpin esiintymistapa ja käytös ei miellytä enää amerikkalaisia, jos hän olisi ottanut koronan vakavissaan, ja käyttäytynyt maailman tärkeimmälle johtajalle kuuluvalla arvokkuudella, niin kenties hän olisi voinut voittaa vaalit.

Omahyväisyys ja ylimielisyys ei kuulu maan johtajalle. Monta hyvää asiaa hän sai aikaan, mutta tuli niitä virheitäkin. Historian kirjoittajat tekevät lopullisen arvion Trumpin kaudesta.

Yki Räikkälä

Trumpilla pitää kiirettä näinä lopun aikoina… Alaskan luonnonsuojelualueelle öljynporausta pitäs saada ja vielä yksi sota aloitettua – nimittäin Iraniin pitäisi hyökätä, kun se roistovaltio havittelee sitä ydinasetta. Katotaan, ehtiikö hän sen yhden sodan aloittaa. Lähipiiri kyllä toppuuttelee, mutta kuten tiedämme, kyllä Trump ITSE tietää mitä tekee.

Seppo Heinola

Mikäli ymmärsin erään uutiskuvan oikein,niin Pennsylvaniassa estettiin kadulla vellovan väkijoukon tunkeutuminen ääntenlaskijoiden luo ja tätä sitten nimettiin ko. laskennan tarkastuksen estämiseksi.
Ja minkä logiikan mukaan, jos jotkut kuolleet ja dementit ovat äänestäneet, he eivät olisi voineet äänestää myös Trumppia?

Yki Räikkälä

Onko tuosta luotettavaa tietoa jossain?

Edelleenkin toistan hesarin eilen julkaiseman uutisen, joka on nyt muuallakin. Tämä siis Washington Postin mukaan ja tämä lainaus MTV:n uutisesta:

”Kanteesta on nyt jätetty pois syytekohdat siitä, että vaaliviranomaiset olisivat loukanneet Trumpin kampanjan perustuslaillisia oikeuksia rajoittamalla heidän tarkkailijoidensa mahdollisuutta seurata ääntenlaskentaa.”

Eli oliko näiden oikeutta seuraamiseen rajoitettu vai ei? Vai oliko jälleen kyse republikaanilähteiden fake newsista?

Yki Räikkälä

Yle: ”Vaaleista Georgian osavaltiossa vastaava korkein virkamies Brad Raffensperger on joutunut presidentti Donald Trumpin ja monien republikaanipoliitikkojen hampaisiin pidettyään tiukasti kiinni ääntenlaskennan periaatteista. Republikaanipuolueeseen itsekin kuuluva Raffensperger kertoo saaneensa tappouhkauksia ja kokeneensa painostusta, koska demokraattien Joe Biden sai osavaltiossa enemmän ääniä kuin Trump.” -Lähde: AP

Tappouhkauksia. Vain siksi, että Biden sai enemmän ääniä. Aika rajua.

Onko luotettavaa tietoa vaiko fake media?

Yki Räikkälä

Samassa Ylen jutussa tuo Raffensperger kertoo republikaanisenaattori Lindsey Grahamin ottaneen häneen yhteyttä ja kysyneen voisiko hän hylätä tiettyjen äänestysalueiden postiääniä. Tarkoitti Bidenin saamia ääniä. Ja tämmöiset syyttää demokraatteja vaalivilpistä.

Juha Hyrsky

Kyllä ihailen Yki sinua, kun jaksat vääntää täysin irrationaalisesta vaalitappion kieltämisestä kumpuavaa keskustelua. Onneksi USA on demokratia, jossa hulluudelle ja oman edun tavoittelulle tulee jossain vaiheessa stoppi. Kukaan täysipäinen taho ei onneksi ole nöhnyt mitään olennaista vilppiä USAn vaaleissa. Olemme kuulleet vain luuserin ruikutusta.

Yki Räikkälä

Kiitän, Juha. Mutta kuten lienet huomannut, viihdyn irrationaalisuuden soilla. En ole itsekään niin kovin rationaalinen…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial