Rajat kiinni-ihanteen raunioilla EU-Virossa

Meillä oli mahdollisuus autoilla ympäri Viron ja sitten asua pari päivää virolaisten ystäviemme luona Hiidenmaalla. Pari huomiota seuraavassa

Virolaiset ovat päässeet toteuttamaan todellista kansallista identiteettiään EU:n puitteissa. He ovat tyytyväisiä sen tuomasta rauhasta, turvallisuuudesta ja taloudellisesta vakaudesta. Intomielinen isänmaanrakkaus ei ole ristiriidassa EU:n kanssa. Myös venäjänkieliset virolaiset ovat tyytyväisiä Viron asemaan EU:ssa.

 

Virossa oli Rajat Kiinni-aika. Venäläinen nationalismi näki uhkaa, pelkoa ja kauhua kaikkialla rajoillaan ja tätä hysteeristä pelkoa valvottiin. Oli upea kävellä Saarenmaan loppumattomilla hiekkarannoilla, niillä samoilla rannoilla, joilla vain 30 vuotta sitten saivat vain rajoja valvovat sotilaat kävellä. Tästä muistona pystyssä on edelleen valvontatorneja ja metsittyneitä bunkkereita kaikkialla.

 

EU tuo vapauden, tolkun ja taloudellisen järjen. Tätä ajattelua vastaan pyristelevät elävät houremaailmassa, jonka juuret ovat itsekkyydessä ja pelossa. Homman luonteeseen liittyy näiden juurien kieltäminen. EU ei ole täydellinen ja sitä tulee kehittää. Sitä kehittämistä eivät tue alkoholisoituneet kielitaidottomat sahurit tai plagioivat trumpfanit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.