Minä, Me, Persut!

Hallituksen epäonnistunut korona-, ilmasto-, talous- ja työllisyyspolitiikka on johtanut siihen, että Perussuomalaiset on noussut Ylen gallupin mukaan suurimmaksi puolueeksi – hip, hip, hurraa. Vihdoinkin muutakin positiivista kuin koronatestien tulokset.

Voin toki mielessäni kuulla suomalaisuuden vihollisten epätoivoiset vastaväitteet – maahanmuutto rikastuttaa meidät, meillä on vähemmän koronaa kuin muilla ja talousrahatkin on tuhlattu tehokkaasti. Kaikin mokomin. Voi tätä ilon ja riemun päivää.

Keskusta haluaa maakuntamallinsa. Se on ainoa syy, miksi entinen merkkipuolue roikkuu mukana hallituksen kumilemasimena. Toiveena on tehdä helsinkiläisistä maksumiehiä maakuntien miesten siltarumpupolitiikalle.

Maria, Li ja Sanna kuvittelevat, että käyttämällä valtakunnan rahat ilmastohihhulointiin syntyy ilmastoliiketoimintaa. Voin kertoa, ettei synny. Lisäksi luulevat, että oppivelvollisuuden nostaminen 18 vuoteen vähentää syrjäytymistä. Ei vähennä. Seurauksena on lisää työttömyyttä ja lisää syrjäytyneisyyttä, koska liiketoiminta siirtyy sinne, missä sitä pidetään arvossa – myös ilmastoliiketoiminta.

Eläkeputken katkaisemisen kuvitellaan parantavan työllisyyttä. Tämä pitää paikkansa. Kun satatuhatta vanhusta kyykytetään, kymmenentuhatta menee töihin. Niitä yhdeksääkymmentätuhatta ei kukaan ota töihin, koska töitä ei ole.

Ihan oma vika – mitäpä äänestivät sosiaalidemokraatteja. Kyykkikää menemään, kun kerran olette kukkamaanne kesannolle jättäneet. Täytyy vain toivoa, että tämä tuhlaajahallitus pysyy pystyssä eduskuntavaaleihin asti. Siitä nimittäin seuraa kaikkien Jytkyjen Isä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
34 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Juha Hyrsky

Trumpin sekoilut voidaan jotenkin kytkeä kristillisyyteen, koska Trump on sekoittanut niin monen kristityn pään lankeamaan pois Kristuksen opeista. Tämä Taunon persuvuodatus jääköön historiaan myös uskovan veljen todistuksena maailmasta, missä totuus ja valhe sekoittuvat trallalaa. Onneksi kukaan muu kuin KD ei tule tekemään yhteistyötä persujen kanssa, joten siitä vaan omassa nurkassa jytkyttelemään. Pitäkää hauskaa.

Yki Räikkälä

Hetken näytti siltä, että kokkelit voisivat lähteä persujen kelkkaan, kun ryhtyivät sen apuoppositiopuolueeksi ja lokakuussa Orpo jo totesikin, että voisivat lähteä persuvetoiseen hallitukseen, mutta ei. Nyt on puheet koventuneet sitä mukaa kuin kokkelien kannatus putoaa ja persujen kohoaa – puolin ja toisin. On ne mainioita. Mutta KD ja persut ne kyllä yhteen sopii kitkatta.

Yki Räikkälä

Ei Hallista pormestarin palli ilmeisesti kovin kiinnosta. Hän hakee ehdokkaaksi ryhtymisellä vain näkyvyyttä, uusia kanavia tuoda omaa eetostaan esille ja uusia kannattajia. Hallis haluaa olla valtakuntapoliitikko, ei kyläpäällikkö.

Anne Mikkola

Vau… kappas… Mainiota. Jääneet uutiset näkemättä Suomessa näköjään.

Onhan tässä jo pidemmän aikaa jopa Ylen toimittajat, Annikka Saarikko ja eräät kokoomuslaisetkin puhuneet Halla-ahosta vähemmän pilkallisesti, tehneet niin asiallisia haastatteluja ja keskusteluja, että välillä Jussilla näkyy menevän pasmat sekaisin ihan pelkästä hämmästyksestä. Ei taida edes Essayah enää olla hyveposeerannut Halla-ahoa demonisoimalla.
Jytkyn jälkeen varmaan Orpo lähtee, ja eiköhän sieltä sitten nykyään jo löydy ihan järkevänoloisiakin kokoomuspoliitikkoja.
Olisihan se mahtavaa nähdä Jussi pääministerinä… Make Finland Fun Again.

Tapio Tuomaala

Tauno: ”Hallituksen epäonnistunut korona-, ilmasto-, talous- ja työllisyyspolitiikka on johtanut siihen, että Perussuomalaiset on noussut Ylen gallupin mukaan suurimmaksi puolueeksi.”

Miten on käytännössä epäonnistunut?

KD ja persut ovat saman kolikon eri puolia. Ja koska Orpon politiikka eli persujen nuoleminen on aiheuttanut vuotoa persuihin, niin kokoomuksen tulpan laittaa kiinni seuraava puheenjohtaja. Vaikea nähdä, ketkä KD:n lisäksi menevät Halla-ahon rekeen.

Harmi, että kansan poliittinen muisti on se kuuluisat 3 kuukautta. Timo Soinin johdalla persut pettivät äänestäjänsä, siis köyhät ja työläiset, joita työmies Putkonen onnistui haalimaan.

Tauno: ”Ihan oma vika – mitäpä äänestivät sosiaalidemokraatteja.”

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/halla-aho-2019-perussuomalaisten-arvot-eivat-ole-kaukana-sdp-sta-halla-aho-2006-on-vaikea-keksia-alhaisempaa-matelijaa-kuin-pohjoismainen-sosiaalidemokraatti/7366466

”Halla-aho 2006: ”On vaikea keksiä alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti”

Sosiaalidemokraatteja kusitolppanaan piti muun saksalainen viiksimies jo paljon ennen kuin pääsi valtaan, ja kommunisteja. Soini jo kylvi persuihin kirosanan kommunismi. Trump siinä vasta etevä on, kuten muutkin aidot uskovaiset.

Markku Hirn

En saa selvää ivaileeko Tauno vai onko hän tosissaan. Mutta Keitä ovat suomalaisuuden viholliset?

Tai mielenkiintoisempaa on saada selvyys siihen mitä suomalaisuus on ? Se on tärkeä asia ainakin politiikassa koska näyttää siltä että populistit ovat onnistuneet monopolisoimaan suomalaisuuden. Sitä puolustaessa he noita ääniä saavat, ei heillä mitään kummempaa muuta poliittista ohjelmaa ole.

Sosialismi sen eri lahkoissa on kansainvälistä alusta pitäen. Kansallissosialismi oli Make Germany Great Again kaikkine seurauksineen.

Anne Mikkola

heh… vähän ensi lukemalla minäkin ihmettelin, että millä ilmeellä Tauno tuota kirjoitti, mutta varmaankin ihan vakavalla.

Yki Räikkälä

Sellainen asia kuin suomalaisuus, on abstrakti asia. Me olemme melkoinen sekoitus eri puolilta tullutta geenistöä ja yhtenäisyydeltään suunnilleen yhtä tiivis kuin mikä tahansa monikulttuurinen sekoitus populaa.

Suomalaisuudella ratsastavat tukeutuvat muutamaan ulkoiseen ja sopimusluonteiseen asiaan kuten Suomen lippu ja rajat. Kieli taas on sellainen joka on opittavissa melkein mistä tahansa tänne tulleille. Kansallisuusaatteessa on aina pieni häivähdys kansallissosialismia.

Itse en ole koskaan kokenut tarvitsevani mitään itseäni elähdyttävää kansallisaatetta. En ole koskaan ymmärtänyt mitä se on. Silitkin olen suomalainen, tunnustan Suomen valtion, kun maailman järjestys nyt sellainen on, että on kansallisvaltioita. Mutta sana kansallisvaltio on se kuitenkin vain käsite, jolla ei ole mitään vakaata perustaa. Valtiot ja niiden rajat ovat enemmän sopimusasioita kuin kansojen mukaan meneviä. Ja monin paikoin tyyten mielivaltaisia.

Kalevi Kauppinen

Vasta sitten, kun perussuomalaiset olisivat hallituksessa mukana suurimpana puolueena neljä vuotta, niin sen jälkeen nähtäisiin todellinen kannatus.

Tyytymättömyys politiikan kiemuroihin synnyttää vastareaktion, joka näkyy puolueiden mielipidemittauksissa.

Tapio Tuomaala

Tauno: ”Kyseinen saksalainen viiksiniekka oli viimeisen päälle sosialisti. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi mitä sana kansallissosialisti oikeasti tarkoittaa?”

Olen aiheesta tehnyt laajemman esseen. Kannattaa Taunon pohtia sanojen sisältöä, sillä monesti ne tarkoittavat käytännössä eri asiaa kuin historiallisessa kontekstissa. Kuten isossa kirjassa todetaan, puun tuntee hedelmästään. Monet sanovat sitä ja tätä, mutta oikea käsi ei tiedä, mitä vasen käsi tekee. Sanat joidenkin ihmisten suussa ovat feikki maailmasta. Tästä esimerkkinä muuan nykyinen USA:n pressa sekä suomalainen mestari, joka on sanonut, mitä ajattelee, mutta ei sanoisi enää niin ÄÄNEEN, koska on kova hinku ministeriksi ja mustan auton takapenkille. Mestari on hyvin, hyvin vihainen niille nuorpersuille, jotka sanovat ääneen sen, mitä mestari ajattelee, mutta pilaavat mahdollisuuksia päästä valtakunnan ykkösvirkaan.

Jos vallan ovi aukeaa, niin sitten ministerin takki kääntyy rivakasti monta kertaa pävässä, kuten ministeri Soinilla, joka kylvi ne vihan siemenet, joita persut niittävät tänään laariinsa. Toisaalta, näin tulevat näkyväksi ne, jotka kannattavat rasismia ja halveksivat oikeusvaltioita. Historia toistaa itseään ja paljastaa sen, mikä on kätketty sydämiin. Nerokasta!

Markku Hirn

Tauno toivoo ,että jollain ihmeellä kansallinen luottamus saataisiin palautettua. Aivan varmasti ei Seitsemää Veljestä tai Tuntematonta Sotilasta lukemalla. Henkilökohtaisesti muistan kouluajoiltani 50-luvulla kun törmäsin siihen että ei ollutkaan olemassa jotain kansallista yhtenäisyyttä vaan kansakunta koostui erillaisista saarekkeista jotka löysästi kuuluivat yhteen.

Kuusitoistavuotiaana syntymäporvarina kohtaaminen työväenliikkeen kanssa, ollessani karsimassa Lauttasaaren metsiä moottoritien alta , oli tietämättömyydestä johtuva shokki. Niissä hommissa tapasin ensikertaa vakaamuksellisia vasemmistolaisia ,jopa pelottavia kommunisteja työkavereinani. He olivat suurelta osalta aikamiehiä ja minä olin nuorin.

Luetuista kirjakasoista huolimatta oikeitten työläisten maailma oli täysin vierasta . Sellaisten, jotka olivat käyneet kansakoulua ja asuivat pienissä vuokra-asunnoissa ja ikänsä tehneet hanttihommia ja juhlivat rajusti viikonloppuisin , puhuivat estoitta karkeita ja pitelivät hauskaa naivin oppikoululaisen suhteen. He olivat samalla uteliaita siitä millaisista olosuhteista tulin ja mitä meillä kaikenlaisista asioista ajatellaan. Eli minun laisen lähikohtaaminen oli heillekin toiseen kulttuuriin tutustumista.

Toinen sisäiseen mutta erillaiseen suomaklaiseen kohtaaminen tapahtui 19 vuotiaana nuoristyöharjoittelijana rajan pinnassa Värtsilässä. Olin sielläkin outo lintu Helsingistä. Pienessä silloisessa pitäjässä, joka nykyjään on osa Tohmajärveä, oli n1300 asukasta. Olin asukkina vähän suuremmassa maalaistalossa jossa oltiin aika moderneja traktoreiden, radion ja lypsykoneiden suhteen. Ikäiseni lapset olivat käyneet oppikoulua ja se loi kulturillisen yhteydentunteen verrattuna ei kouluja käyneisiin paikallisiin nuoriin. Suurin ongelmani oli kieli. Normaali helsinkiläinen puhekieleni tuntui siinä ympäristössä väärältä. Enkä tietenkään ehtinyt oppia paikallista murretta. Joten pakollisia puheita pitäessäni tunsin suurta epävarmuutta siitä että ymmärtävätkö kuulijat minua lainkaan?

Poimin nämä henkilökohtaiset kokemukset esiin perusteluna sille että suomalisuus on tilkkutäkki ja olen varma siitä että tällaiset kokemukset ovat hyvin tavallisia tämän päivän suomalaisille . Muuttoliike maalta kaupunkeihin on tehnyt omansa samoin jonkun sukupolven ikäinen kaupunkimainen työläiskulttuuri.

Mielenkiintoista on että myöhemmin kun muutin Ruotsiin ja jouduin kaupunkiyhteisöön ja saman koulutustason omaavien työtovereiden pariin , niin kultturellisesti olimme alusta alkaen tarpeeksi lähellä toisiamme kielivaikeuksista huolimatta.

Suurempi ongelma oli sinne muuttanut suomalainen työväestö. Heidän joukossaan oli paljon jo Suomessa vaikeuksissa olleita , sellaisia jotka pitivät minua herrojen renkinä , mitä tietenkin virkamiehenä olinkin . Luokkayhteiskunta , kansanryhmien saaristo , on tosiasia ja se heijastuu käsitykseen suomalaisuudesta ja tietenkin ruotsalaisuudestakin.

Anne Mikkola

Koordinoin juuri vallan suosittua vierailijaluennoitsijoiden esityksistä koostuvaa luentosarjaa yliopistolla. Zoom innosti opiskelijoita kyselemään proffilta ja johtajilta kaikenlaista. Yksi opiskelija kyseli tunnetulta puhujalta (joka ei ole tunnettu minään oikeistolaisena), että onko hänen mielestään muitakin ”identiteetti-heimoja” kuin nämä kansalliset ryhmittymät (vai oliko kyse etnisistä ryhmistä.. en muista tarkkaa keskustelun kontekstia).
Hän vastasi hyvinkin samansisältöisesti kuin Tauno yllä. Eli että on olemassa porukka, jonka identiteetti on kansainvälisissä yhteyksissä yli rajojen mieluummin kuin että identiteetti olisi Suomessa. He ajavat mieluummin oman kansainvälisen eliitin etuja kuin oman kansakuntansa ihmisten etuja. Se oli ihan suoraan hänen lausuma sisältö, vaikka ihan sanatarkkaa sitaattia en muista. Kyse ihan tv:stä tutusta arvostetusta henkilöstä.

Hiukan itse hätkähdin lausunnosta, koska sisältöhän oli täysin sama kuin persuilla, marco de witillä tms rähisijöitsijöillä. He rähisevät koska eliitti ei kuuntele eikä välitä tavallisen kansan asioista. Näinhän se on. Sikäli tietysti Tapio on oikeassa, että tässä ei ole eroa oli sitten avoimen internationalisti vasemmistolainen, kepulainen tai kokoomuslainen. Ihan mahdollista, että naisviisikko hoitaa asiat paremmin kuin kokoomuslaiset.

Markku Hirn

Internationalismi on sosiaalisen evolution loistava edistysaskel. Populistit pitävät sitä maanpetturuutena. Mutta ilman kansainvälistä kulttuuria, tiedettä ja teknologiaa he eivät pystyisi rähinöimään demokratian , joka myöskin on kansainvälisen kulttuurievolution tulosta, antamilla mahdollisuuksilla.

Olkoon kuinka hieno ja tunnettu puhuja tahansa ,niin hän on siinä väärässä että kansainvälistynyt eliitti ajaisi vain omia etujaan. Päinvastoin ,se on se eliitti joka yrittää saada ihmiset ymmärtämään sen , että jos tässä nyt halutaan selvitä kaikista poliittisista ja ympäristökatastrofeista, niin työ on tehtävä yli kaikkien rajojen. Tuo ”eliitti”, hyvin abstraktinen olio, on se ryhmä joka on kaikkein tietoisin maapallon suurista ongelmista. Populistit ummistavat silmänsä niiltä ja luulevat selviytyvänsä pitämällä rajat kiinni. Höh!

Tapio Tuomaala

Tauno: ”Totta on, että Soini ja Siniset pettivät kannattajansa.”

🙂

En tietenkään tarkoittanut sinisiä smurfeja, vaan aikaa, jolloin hakkaraiset ja huhtasaaret koettivat olla eduskunnassa kuin eivät olisi tienneet, miten 30000 pakolaista marssi Suomeen. Hallitusvastuu painoi selän kumaraan sekä Sipilän varjon ruoska. Anne muistaa hyvin tapahtumat, kun meni Tornioon.

Tuosta ajasta kuvasin videon Lahden Hakkapeliitta patsaalta, missä persut kokoustivat. Silloinkin Unkarin lippu liehui.

https://www.youtube.com/watch?v=5SP2xItGRUM

Epärehellisyyttä on se, että hakkaraiset ja huhtasaaret nyt oppositiossa huutavat siitä, mitä itse ovat tehneet, pettäneet omalla tontillaan äänestäjänsä. Suoraselkäinen murtaa mieluummin niskansa, kun luopuu periaatteistaan. Seteliselkärankaiset eli oman navan ympärillä pyörivät kiinnittyvät sinne, missä heppoisimmin eväin saa hilloa leivän päälle.

Anne Mikkola

Siitä on jo yli viisi vuotta. Tarkoituksella alakanttiin silloin tekemäni arviot Tilastokeskuksen historialukujen perusteella tulevista raiskauksista, murhista yms kivasta groomingista taisivat todella olla alakanttiin. Paljon tuli suomalaisia uhreja, naisia, miehiä ja lapsia, ja valtion hyvinvointibudjetti. Näistä uhreista ei välittänyt kukaan. Jos joku yritti sanasen heidän puolestaan sanoa, sai itse tuomion rasistiksi, tuomion natsiksi, tuomion joka laidalta. ”Luulin, että olit kristitty” kaikui fb-kavereideni lähettämissä yksityisviesteissä paikoin.

Joskus toimin aika intuitiivisesti ja välittömästi ja voimakkaasti tavalla joka ihmetyttää itseänikin – ainakin jälkikäteen. Yksi sellainen hetki oli muuten se kun K24 (rauha heidän muistolleen) heitti meidät deplorables/surkimukset (nimi jolla trumpisti-surkimuksia kutsutaan myös) pois blogistin arvokkaasta roolista. Saatteelin kansaa Brorin kanssa turvaan hätätilan kirittämänä. (muitakin myöhempiä ikimuistoisia vaiheita tarinalla toki oli).

Toinen esimerkki oli Ugandaan lähtö, joka rinnastuu hölmöydessään Tornioon lähtöön. Yhtä vähän tiesin mihin olin menossa. Muistan sen hetken vieläkin melkein joka solulla, kun en ollut uskoa kuollaksenikaan korviani, että silloinen sisäministeri Orpo sanoi toimittajalle mitä sanoi jossain some haastattelussa. Pelästyin ja järkytyin. Pelästyin enemmän kuin silloin kun kuulin Tsernobylistä tai WTC:n iskuista, jotka molemmat myös järkyttivät vakaata maailmaani sellaisena kun sen tunsin. Ne olivat kuitenkin vain ”onnettomuuksia”. Jotenkin tajusin miltä on mahtanut tuntua kun neuvoliittolaiset tulivat rajan yli sodan aikana. Vanhempani sen elivät läpi, ja isäni myös sodassa.
Aika kauhea tunne. Syntiä varmaan, koska internationalismin nimissä ei ole neuvostoliittolaista eikä suomalaista, on vain vanhurskaita jumala-uskoisia.

Silloin kun tuollaista jotain kauheaa epäoikeudenmukaisuutta ja kansan sortoa tapahtuu joskus näköjään reagoin välittömästi. Aika jännä sinällään koska normaalisti olen hidas hämäläinen enkä mielelläni saata itseäni kohtuuttomiin riskeihin.

Tapio Tuomaala

Anne: ”Näistä uhreista ei välittänyt kukaan. Jos joku yritti sanasen heidän puolestaan sanoa,”

Tarkoitat Laura Huhtasaarta, Kike Elomaata, Hakkaraista sekä muita persujen kestoedustajia jne. Nyt he jatkavat, kuin eivät olisi syyllisiä toisin kuin ne, jotka olivat silloin oppositiossa, kuten vasemmista ja vihreät. Koko homma kaatuu Sipilän ja Orpon ja persujen niskaan, koska vain he tekivät päätöksiä tai olivat tekemättä.

Ei selkärankaa, ei vastuun kantoa omien ja vieraiden edessä. On mysteeri, miksi persuja äänestävät edelleen kannattavat niitä, jotka kerran heidät pettivät rankasti. Vai onko mestari antanut huhtasaarille synninpäästön? Meno on ainakin kuin tiukassa uskonnollisessa liikkeessä, mitä persuideologia toki edustaakin.

Kalevi Kauppinen

Veikko Vennamo perusti aikoinaan Suomen Maaseudun puolueen, jonka historia on värikäs erilaisille käänteineen. Nykyisen perussuomalaisten puolue on jatkumoa Veikko Vennamon aatteille, joka perustui Urho Kekkosen vastustukseen.

Puolue on hajonnut monta kertaa, ja niin kävisi nytkin, jos puolue istuisi hallituksessa neljä vuotta. Sanottaisiin, että puolue petti äänestäjänsä, niin kuin Soiniakin syytetään.

Veikko Vennamo lupasi hävittää työttömyyden kuudessa kuukaudessa, jonka takia säädettiin uusi laki, kunnat velvoitettiin luomaan työpaikat. Kunnat sitten loivat hätä aputöitä, risusavotoita, lapiohommia tietyömaille. Nyt tämä lääke ei enää tuntuisi toimivalta, kunnilla ei ole varaa hoitaa työllisyyttä.

Perussuomalaiset saavat kannatusta niin kauan, kun ovat oppositiossa, mutta hallituspuolueeksi heistä ei ole. Vastuun kanto on eri asia, kuin epäkohdista puhuminen.

Maahanmuuton perussuomalaiset olisivat kyllä hoitaneet paremmin, kuin sitä näinä vuosina hoidettu. Ei niin hyvää, ettei siitä löytyisi pahaa ja ei niin pahaa, ettei siitä löytyisi jotain hyvää.

Kalevi Kauppinen

Perussuomalaisethan olivat hallituksessa, kuinka sitten kävikään. Sama varmaan toistuisi uudelleen.

Anne Mikkola

Hienoa kuulla Oulun persuista. Eivät huolineet Junes Lokkaa joukkoihinsa kait. Liekö sinun koulutuksen ansiota 🙂

Juha Hyrsky

Ainoa, joka on jäänyt naurettavaan valoon , on Junes Lokka itse puolisoineen. Hänellehän nauraa koko Suomi.

Anne Mikkola

Kyllä minusta Oulun persut ovat torjuneet Juneksen ehdokkuuden – ainakin mikäli Juneksen omaa tietotoimistoa on uskominen ja mikäli muistini ei täysin petä. Jos olisivat huolineet, olisivat saaneet paljon muitakin mukaan, koska Junes sai niin hurjasti ääniä, että olivat tosiaan molemmat meneet läpi ilman puolueita ja vaaliliittoja.
Minulla on tapana joskus seurata Juneksen ja Tiinan vaalivalvojaisia eurooppalaisten maiden vaaleista, joissa puhutaan kieltä jossa en ole sujuva. Esimerkiksi ranskankieliset vaalit tulevat siellä livenä käsiteltyä, ja hyvin arvuuttelevat myös kieliä, joita eivät oikein itsekään ymmärrä. Juneshan on asunut ennen Suomeen muuttoaan jossain ranskankielisessä maassa, olikohan päräti Ranska, ja tuntee näiden maiden kuviot sisältä päin. Hyvin integroituvaa laatua, vaikka afrikanmaalainen onkin.
Ylehän näistä eurooppalaisistakin vaaleista vaikenee aina silloin jos tulokset eivät sovi heidän agendaansa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial