Mietin

Mitä mahtaa tapahtua jenkeissä, kun ja jos Trump voittaa? Ennusteita?

Nimittäin kun voitti 4 vuotta sitten ja on pitänyt kaikki lupauksensa, ja vastassa on sosialismia, voisi kuvitella, että isokin osa Amerikkaa häntä äänestäisi. Tosin ehkä olen vain vanha ja harhainen. Onhan siitä sentään 25 vuotta kun majailin jenkeissä. Ehkä sen aikainen sukupolvi on jo korvautunut uudella ja uljaalla nuorisolla. Mikä lie se väestöpyramidi siellä päin…

Eräskin profeetta viittasi näkymään, että Trump voittaa, mutta se syrjäytetään. Selvää ei ollut tapetaanko vai muuten vain. Sehän selviää pian. Itselläkin kyllä kävi mielessä, että miten mahtaa säilyä hengissä, kun näyttää suosio vain kasvavan.

Aika hauskoja muuten nuo Trumpin kampanjatilaisuudet. There is no bisness like showbisness, kuten Dave Rubin sanoi, kun aamulla heräsi siihen, että puhelin pärisi kun Trump oli tviitannut:

Kyllä tuo on minusta showbisnestä, joka pitää erottaa psykoosista erilliseksi elämänmuodoksi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
13 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Jaa, …

Trumpin oljenkorsi on öljyteollisuuden ja vapaan autoilun pelastamisessa. Toki Amerikassa ei ole samanlaista vihervasemmistoa, kuin Suomessa. Siellä ei sentään aleta ruokkia valkoposkihanhia pelloilla, ettei niille tule paha mieli. Siitä huolimatta Trump voisi käyttää Suomea hyvänä pelotteena siitä, mitä tapahtuu, jos sosialistit päästetään valtaan. Dirty Harryn tilalle tulee Kamala Harris ja teolliset työpaikat kielletään, koska ilmastonlämpeneminen.

Eilen lueskelin juttua Uudesta Silkkitiestä:

https://www.slideshare.net/pamirlaw/part-2how-chinas-belt-and-road-initiative-is-transforming-global-infrastructure-and-connectivity-to-empower-indigenous-and-international-entrepreneurs-to-create-jobs-transfer-technology-generate-wealth-and-change-the-future-of-economic-development

Kiina on aktivoinut 3 triljardin dollarin valuuttaylijäämänsä ja ostaa öljyn, maakaasun, rautatiet, satamat, valokaapelit ja Afrikan. Kiina myös kaivaa Malesian irti mantereesta, jolloin kiinalaisten laivat pääsevät oikaisemaan Siaminlahdelle.

Jos minä olisin Trump, käyttäisin nämä viimeiset vaalitaistelupäivät kertomalla amerikkalaisille, että Isoveli alkaa valvoa amerikkalaisia, jos Biden valitaan. Kiinalaiset nimittäin rakentavat jo Pakistaniin ja Myanmariin kamera, mikrofoni, valokaapeli, tekoälysysteemiä, jolla koko maa otetaan valvontaan. Saa nähdä ehtiikö Nokian 5G edes kuuhun ennen Huaweitä.

Yki Räikkälä

Jos Trump voittaa, on siellä tiedossa pieksäjäisiä ja muita turpakonferensseja. Nimittäin polarisoituminen jatkuu, köyhät köyhtyvät ja ryhtyvät aiheuttamaan hankaluuksia. Muu maailma alkaa eristämään maata. Paitsi Venäjä. Putin alkaa symppaamaan entistä enemmän Trumpia. Molemmat ovat itsevaltaisia miljonäärejä (Putin valtiota ryöstämällä, Trump ilmeisesti kuplamiljonääri). Protektionismi alkaa nakertaa taloutta. Työttömyys ja köyhyys lisääntyy. Noidankehä. Ei siellä juuri muuta tapahdu. Ellei sitten sisällissodan tapainen.

Tauno J. Jokinen

Kiinan alkuperäinen ajatus oli päästä eroon niistä amerikkalaisista velkakirjoista ennenkuin ne happanevat. Samalla he hyödyntävät velkavipua, eli tuo 3 triljardia on todellisuudessa 8 triljardia.

Tavoitteena on luonnollisesti saada ystäviä ja vaikutusvaltaa. Uusi Sillkitie yhdistää Euroopan ja Aasian talousalueet toisiinsa, jolloin kiinalasilla aukeaa uusia kauppareittejä länteen. Junakyyti on paljon laivamatkaa nopeampi. Samalla Kiinan sisämaa-alueet saadaan mukaan talouden kehittämiseen.

Kannattaa myös huomata, että Kiinalla on maailman suurimmat kotimarkkinat, edullinen tuotanto ja koko ajan kasvava rooli myös teknologiajohtajana valituilla aloilla. Kiina on siis ottamassa takaisin sitä roolia maailmantaloudessa, jonka se menetti höyrykoneen keksimisen myötä.

Kiinassa johtamisjärjestelmä on patriarkaalinen ja hyvin pitkäjänteinen. Ameriikassa taas liberaali ja ailahteleva. Kiina on nostamassa itseään johtavaksi maailmanvallaksi ja varmaankin pyörittää Bideniä jauhoissa, jos tästä tulee Presidentti.

Etelä-Kiinan meren julistaminen Kiinan aluevesiin kuuluvaksi alkaa olla vain ajan kysymys, ja tämä muuttaa aika radikaalisti maailman poliittista ja sotilaallista tasapainoa.

Yki Räikkälä

Kiina on JO maailman johtava suurvalta. USA on hävinnyt sen kisan. Intiakin ohittaa tulevaisuudessa jenkkilän. Trumpin julistama kauppasota Kiinan kanssa ei paljon Kiinan johtoa hetkauta. Afrikka, joka aiemmin oli länsimaiden jakama hyväksikäyttömantere ja riiston kohde, on nykyisin Kiinan ns. nautinta-alue. Ollut jo pitkään.

Mitä Trump on saanut aikaan, on USA:n jo pitkään jatkuneen kahtiajakautumisen kiihdyttäminen ja ulkosuhteiden raju rapautuminen. Trump on ollut kiinnostunut vain oman egon kasvattamisesta toisten autoritääristen johtajien rinnalla. Sitähän se oli se veljeily Pohjois-Korean pullapoika Kimin kanssakin oli. Ja Macronin kanssa, kun tämä oli ”winner”. Ja Netanjahun kanssa. Ja milloinkas Trump on Putinia kauheasti mollannut?

Voitti sitten kumpi tahansa, on maa vähän samanlaisessa sotkussa kuin Venäjä. Sellaiseksi maa menee, kun johdossa on autoritäärinen ja epävakaan persoonan omaava tyyppi. Näin on käynyt kaikissa itsevaltaisissa maissa ja niin tulee käymään. Ja kaikki nämä itsevaltaiset johtajat pitävät vallastaan kiinni kynsin hampain, kun heti kun valta raukeaa käsistä, odottaa syytteet. Näin tulee käymään Putinille, jos hänet syrjäytetään. Näin tulee käymään Trumpille. Näin tulee käymään Netanjhalulle. Näin tulee käymään Erdoganille. Ja vähän kaikille muille. Paitsi ehkä Kiinan Xi Jinpingille. Ainakaan tiettävästi tällä ei ole korruptiota tai muita hankaluuksia historiassaan. Lienee lujin kaikista nykyvaltiaista.

Yki Räikkälä

Sivuhuomautus jenkkilästä: ”Donald Trump is the worst criminal in human history” -Noam Chomsky

By the way, mitäs mieltä siitä, kun Trump totesi tasan kaksi vuotta sitten, että rajan (Meksiko) yli tulevat voidaan ampua hengiltä? Tämän siis sanoi USA:n presidentti, joka on esiintynyt mielellään usein kuvattuna evankelikaalien ympäröimänä näiden rukoilemassa käpälät pystyssä ja silmät kiinni (tämä nyt siksi kun tuli fb-muistoissa vastaan).

Brasilian pressa, Trumpin apostoli ja Trumpin kehuskelema Bolsonaro lupasi samoihin aikoihin hoitaa vasemmiston maassaan, vähän samoin varmaan kuin siellä on hoideltu alkuperäiskansoja. Näitä tehoviljelyn ym. tieltä kotoaan lähtemään suostumattomia on siellä tapettu.

Nigeriassa ammuttiin tuon Trumpin lausunnon jälkeen 50 mielenosoittajaa. Tapettiin. Nigerian armeija perusteli tekoaan Trumpin lausumalla. Ja niinpä Trump perui puheensa. Että vitsi vitsi, en minä sitä tarkoittanut…

Yki Räikkälä

Mitä mahtaa tapahtua jenkeissä, kun Trump EI voita? Mielenkiintoisia hetkiä tiedossa. tammikuussa viimeistään. Nimittäin jos Biden saakin enemmän valitsijamiehiä (ääniähän hän joka tapauksessa enemmän saa, kuten sai H. Clintonkin neljä vuotta sitten), niin Trumphan ei ovaalitoimistolta lähde. Hänhän on ilmoittanut, ettei aio tyytyä hänelle huonoon vaalitulokseen.

Jos Biden äänestetäänkin presidentiksi, onko kyseessä fake election? Näin Trump ainakin tulee ilmoittamaan, jos näin käy.

Yki Räikkälä

Piti korjata tuota äskeistä… Comment editor ei toimi. Mikä siihen on tullut?

Mutta joo, siis, onko ihan ok, että rajan yli tulevia ammuttaisiin? Se on vähän eri asia kuin se, että kotiin tunkeudutaan.

Porissa kävi vuosia sitten niin, että pari hämärätyyppiä oli tunkeutunut vanhan eläkeläismiehen taloon ja tämä oli ampunut haulikolla niin, että toinen haavoittui aika pahasti. Mies katsottiin toimineen hätävarjeluna, eikä tätä tuomittu. Tunkeutujat kyllä.

Yki Räikkälä

Auttaisin jos voisin. Lienee silti liian hankalaa teknologiaa mulle… en siis ole juurikaan koodaillut. Nettisivuja tein ja ylläpidin joskus ammoin Frontpagella… ei ole enää tän päivän tekniikkaa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial