Laajasalo ja Halla-aho: kumpi paheksutumpi?

Helsinki on kirkon mätä pää, sanoi eräskin Martti Vaahtosaari aikoinaan, ja oli niin niin niin oikeassa. Eihän tähän nyt muuta voi jälkikäteen sanoa, vaikka tuolloin puolustin kirkkoamme.

Vetää aika sanattomaksi…

Kirkkopäivillä on ollut Spongia ja vaikka mitä keskusteluja, mutta jos Helsingin pappien itse itselleen valitsema piispa haluaa siellä keskustella Halla-ahon kanssa sananvapaudesta ja -vastuusta, niin Kirkko ja kaupunki- lehti, joka siis menee jokaiseen kotiin, jossa on kirkkoon kuuluva asukas, on nostanut hirmuisen älämölöön tilaisuuden estämiseksi.

Ja tuommoinen lista kirkkoherroista teologeihin on allekirjoittanut vaateensa. Tarkistin nimet, että tietää varoa, jos tulevat kadulla vastaan. Oikeasti pelottavia noin fundamentalistiset ihmiset, jotka luulevat olevansa Jumalia isolla J:llä.  Aika kuvaavaa, että kaiken rahapulatietoisuuden keskellä oma totalitaristinen ajatusmaailma ajaa yli ja on varaa lähettää tällaista niihin talouksiin, joissa jotkut noista 30 000 ihmistä asuvat, jotka Halla-aholle äänensä antoivat.

Kuinka tuollaiseen kirkkoon saattaisi ansiotulojaan kaataa näiden tyyppien palkan ja ylellisyyksien maksuun?  Kuinka vihainen olisin, jos kuuluisin kirkkoon. Onneksi en kuulu.  Se helpottaa kuitenkin vain vähän, sillä silti tekee pahaa katsoa tätä kirkon ja kristinuskon tuhoa maassamme.

Mielenkiinnolla seuraan riittääkö tämän sakin voima erottamaan Kirkkopalveluiden johtajan. Sitä oletettavasti yrittävät seuraavaksi.

259 allekirjoittajaa vaatii Kirkkopäiviä peruuttamaan Laajasalon ja Halla-ahon keskustelun

Kotimaa24:n juttu teemasta tässä.

Kirkkopalvelut vastaa Halla-aho-kritiikkiin – kaksi puhujaa jättää Kirkkopäivät väliin protestiksi

Halla-aho itse kommentoi vallan hyvin jälleen. En tiennytkään tuota.

Kuvaa aika hyvin kirkkoinstituutiomme nykytilaa, että Helsingin kirkkovaltuuston puheenjohtaja on vasemmistoliiton Hanna…

Julkaissut Jussi Halla-aho Maanantaina 29. huhtikuuta 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

6 kommenttia artikkeliin ”Laajasalo ja Halla-aho: kumpi paheksutumpi?”

  1. Tämä on saman porukan aikaansaanos puhtaasti Teemu Laajasaloa vastaan ja hänen dissaamisekseen eikä mitään muuta. On uskomatonta kuinka tämä vain jatkuu ja jatkuu. uskomatonta.

  2. Juu uskomatonta tosiaan. Helsingin piispa ja vaaleissa suosituin poliitikko kirkon eliitin hampaissa koko heidän mediavoimansa kautta. Odottelen nouseeko papeilta vastaääniä. Hehän Laajasalon paimenekseen itse valitsivat.

  3. Meillä on uskononvapaus, joten jokainen saa uskoa haluamallaan tavalla haluamiinsa asioihin. Tämä luterilainen kirkko ei oikeastaan edusta mitään sellaista, jota minä pidän arvokkaana. Tässä suhteessa seuraan tätä naurettavaa polemiikkia lähinnä huvittuneena.

    On oikeastaan aivan hienoa, että luterilainen kirkko näin suorasanaisesti ilmoittaa, etteivät minun kaltaiseni oikeastaan edes ole toivottua jäsenkuntaa. Tärkeää kuitenkin olisi, että tällaiset uskonlahkot pidettäisiin pois valtion kukkarolta ja muista julkisista asiayhteyksistä (kirkkolaki, koulut, hautausmaaat, verotusoikeus).

  4. Niin, kävin pitkän keskustelun ”sylttytehtaan pääinsinöörin” Johanna Korhosen kanssa k24 fb sivulla. Kyse koko tässäkin asiassa on puhtaasti näiden pyöveleiden omista ambitioista. Teemu Laajasalo ei sovi heille mihinkään kirkon virkaan. ”Tulkaa kaikki mutta ei Halla-aho” liike on uusi viritelmä Laajasaloa vastaan.

  5. Kävin vilkaisemassa keskustelua. Verotusoikeus noilta tosiaan pitäisi ensi tilassa poistaa. Ei tähän muuta ratkaisua taida olla. Täytyy vinkata Halla-aholle ja Huhtasaarelle, jos sattuvat puhe-etäisyydelle fb:ssa. Eiköhän ne eduskunnan kristitytkin ala olla valmiita toimiin… Tulee mieleen Hitlerin aika. Silloin oli valtakirkko, joka meni Hitlerin mukana, ja sitten oli se tunnustuksellinen porukka, joka ei lähtenyt totalitaristiseen meininkiin mukaansa. Heillä oli se kuuluisa arvopohja.

  6. No tuo oli hyvä vertaus taikka historian kertaus Saksasta. Meillä ei ehkä yhteiskunnallista katastrofia vielä ole näköpiirissä mutta kirkollinen on jo hyvän matkaa vähintäänkin puolitiessä. Verotusoikeus, henkilseurakunnat taikka jotain tämän polun päässä taitaa olla tuloksena. Olen ymmärtänyt, että vihervasemmisto alkaa olla jo valloittanut kirkolliset luottamupaikat eteläisimmässä Suomessa. Kun K&K:n päätoimittaja on yksi ”lampaan nahka” niin sillä on aivan liian suuri painoarvo mielipidevaikuttamisessa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.