Koronan ”sodassa” pestään käsiä ja pärskitään

Viime perjantaina oli paitsi meidän hääpäivä niin myös 105 päivää kestäneen talvisodan päättymisen muistopäivä. Kirkonkellot soivat ja liput liehuivat tälle muistolle.

Tämän  päivän ”sota” on toista maata. Tuli toki arvattavasti, ei yllättäin mutta tilaamatta kumminkin. Käymme ”koronavirussotaa”, jossa THL on saanut valtakunnan tietäjän roolin jota maan hallitus käyttää päätöstensä pohjana.

Meille ei juurikaan ole asetettu mitään rajoituksia vaan esitetään toiveita, joita paikallisten avien toivotaan noudattavan. No sen verran tuli rajoituksia, että joukkokokoontumisia rajataan alle 500 läsnäolijaan.

Miltä tämä minusta näyttää niin vastuunpakoilulta. Päätösten keskittäminen vastuullisille yhteen paikkaan olisi ainut oikea ratkaisu ja kyllä se Tasavallan presidentin sanoin hoidetaan taloudellisesti sitten niiden terveiden toimesta.

Kun somessa kirjoitin asiasta niin vasemmistoedustaja loihe lausumaan, että jos päiväkodit ja koulut suljetaan niin kuka ne lapset hoitaa. Oletan että vanhemmat ja kotona. Nyt on vain tilanne tämä.

Olemme jo oikeasti epidemiamaa mitä tulee koronaan. Sairastuneita on yli 230 henkilöä tänään lauantaina puolilta päivin ja tauti leviää nopeammin kuin missään muualla Euroopassa suhteutettuna väestöön. Yli 30% enemmän joka vuorokausi sairastuneita kun heräämme seuraavaan aamuun.

THL piti tiedotustilaisuuden. Siellä nämä yli-ihmisinä viisaimmiksi maailmassa tämän taudin hallinnassa julistautuneet istuivat kylki kyljessä toisen heistä pyyhkiessä hikeä otsaltaan ja pärskien nenäliinaansa, kun toinen kertoi, että nyt on syytä jäädä kotiin vähäisimpienkin tuntemusten tullessa kohdalle. ”Ei tämä ole koronaa”, tuumas asiantuntija vieressä ja hyökkäsi toisen korvaan kiinni supattamaan ja sitten hymyiltiin leveästi.

Se miten meillä suojellaan taudilta on lähinnä ”peskää käsiänne” ja kun sen olette tehneet ”peskää taas käsiänne”. Asiantuntijoiden ohjevalikoimaan ei kuulu rajoittaa liikkumista, matkustamista eikä laittaa laitoksia kiinni kuten päiväkodit ja koulut taikka erilaisten hoitolaitosten sulkeminen ulkopuolisilta eikä liioin ulkomaille matkustamista rajoiteta edes pahimpiin koronasumppuihin. Tänne saa tulla ja mennä.

No sain minä viestin vanhoillislestadiolaisilta piireiltä joissa he eivät ota tähän kantaa vaan minua sättivät huolehtimisesta. Heille tämä tauti ei aiheuta ongelmaa kun ovat ”jumalan lapsia”. Siihen minä vastasin, että minä olenkin ihminen Jumalan armosta.

Kun muualla rajoitetaan ja suljetaan niin meillä harkitaan yliviisaiden asiantuntijoiden ohjeesta johtuen. Olemme tämän taudin ongelmien ratkaisijoina surkein maa mitä tiedän. Ei tule päätöksiä ei sitten millään, eikä oteta mallia toisten maiden viisaista ratkaisuista.

Lyödään nyt tässäkin sodassa se pää siihen kuluisaan Karjalan mäntyyn.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 kommenttia artikkeliin ”Koronan ”sodassa” pestään käsiä ja pärskitään”

  1. Minulla ei taida olla kovinkaan suurta viisautta tässä asiassa. Olen elänyt ikäni maailmassa, jossa ei ole ollut suuren luokan kriisiaikoja. Niin ovat tehneet muutkin suomalaiset. Tuo talvisodan muistopäivä muistuttaa siitä, että nykypäivän suomalainen on elänyt hyvin turvattua ja säädeltyä elämää. Me emme ole nähneet sotaa, nälänhätää, ruttoa tai espanjantautia. Me emme ole oppineet rajoittamaan omaa elämämme tai tinkimään tarpeistamme. Me emme ihan yksinkeraisesti ymmärrä miten tämmöiseen pitäisi suhtautua, miten tämän kanssa eletään.

    Nyt perätään yhtä aikaa vahvoja ja viisaita päättäjiä, rajoja ja sääntöjä ja toimia, mutta samalla kertaa me haluamme pitää kiinni omasta vapaudestamme ja päätösvallasta. Autoritäärinen hallinto on nykypäivänä lähinnä kirosana. Suo siellä jne..

    Minä olen hämmentynyt, niin ovat monet muutkin. Kun päättäjät eivät uskalla, olisi kansalaisten otettava itse lusikka kauniiseen käteen. Mutta mahtaako se onnistua?

  2. Anteeks vaan mutta niin kauan kun ei ole rokotetta niin ainoa toimenpide mitä viranomaiseet ja muut voivat ehdottaa on tartunnan välttäminen . Tämä koskee lähinnä tiettyjä kohderyhmiä niin kuin vanhukset ja muuten sairaat. Valtiovallalla ei ole mitään ihmelääkkeitä joita se voisi alkaa jaella.

    Niin kuin kausilunssa , niin tämäkin tulee vaatimaan tietyn määrän kuolinuhreja. Loput tarunnon saajista tulee immuuneiksi ja korona pysähtyy. Jos siihen sairastuu niin tulevaisuuden vastaavat sukulaisviirusairaudet eivät iske yhtä kovaa kun vanha immuunisuoja lieventää tulevia lunseja.

  3. Luen viisaiden ihmisten tekstejä. En ole lääkäri enkä sellaiseksi ala mutta vaadin aivan toisenlaista päätöksenteon asennetta Suomen päättäjiltä. Kirjoitin tämän uudeksi blogiksi aiheesta.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.