Korona-herätys osa 2

Korona-herätys näyttäytyy jälleen mielenkiintoisella tavalla: Corona-olut on epäsuosiossa. Sen sijaan suomalainen Korona-pelejä valmistava firma on vaikeuksissa saada tarpeeksi pelejä markkinoille mitä ilmeisemmin perheiden lisääntyneen yhteisen ajan käyttöön.

Olut alas, perhepeli ylös..

Kuinka Blogimetsän psyko-ihmiset tämän selittävät?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

10 kommenttia artikkeliin ”Korona-herätys osa 2”

 1. Corona on vaikeuksissa enimmäkseen Yhdysvalloissa. Siellähän uskomukset jylläävät kiitettävästi. Kolmannes väestöstä uskoo Jumalan valitsevan maan presidentin. Sikäli ei ole ihmeellistä, että luulevat Coronakaljan olevan vaarallista…

  Suomessa taas ei nimistä mielletä Korona-pelistä saatavan koronatartuntaa… suomalaiset kun ovat enimmäkseen sekulaareja tai sikäli järkeviä uskovia, että erottavat maallisen ja taivaallisen. Presidentinkin valitsevat kansalaiset eikä sentään jumala…

 2. Onko tosissaan niin että tuo pätee vaan jenkkeihin? Oma hypoteesini oli että ihmiset juo niin paljon brandin mielikuvaa, että Corona kurkusta alas tuntuu ikävältä aatokselta.

  Lautapeli on melkeinpä metrin etäisyydellä, ja ennen kaikkea sille on nyt uusi tarve.

  Miten käynee alkoholin kysynnälle. Siinäpä testi. Mitä arvelette?

 3. En tiedä muista maista, mutta tuosta Coronan myynnin romahtamisesta puoleen USA:ssa uutisoitiin joku pari viikkoa sitten. Mutta tietty monissa muissakin maissa noin on käynyt. Suomen tilannetta en tiedä. En corona-bissen osalta kuin en alkohoolin myynnin ylipäätään. Veikkaan, että väkevimpien myynti on kasvanut – vain lääkkeeksi ja desinfioinniksi… Tosin käynee niin, että pitkäripaisen kiskaiseminen vähenee kun ei pian juuri haluta kulkea ihmisten ilmoilla.

 4. Tässä voi monikin ”megatrendi” muuttua, kenties pysyvästi. Avokonttoreista kotikonttoreihin, kaupungista maalle, joukkoliikenteestä autoihin tai pyöräilyyn tms. Tuotanto muuttunee vähemmän erikoistuneeksi ja tulee lähemmäs.

  Miten käy Unicafeen ja muiden ilmastoravintoloiden? Ainakin Turengin S-Marketissa eilen illalla oli nimenomaan lihahylly ammottavan tyhjä. Lehmillä menee varmaan hyvin ja ties vaikka maanviljelijät vielä pelastuisivat. Ihmiset varmaan tekee sitä uunimakkaraa kotona, minkä ilmastovouhottajat kieltävät ihmisiltä.

  Missä on nyt Ohisalo, missä Turnberg vai mikä sen nimi nyt olikaan. Haavistostakaan ei ole paljoa kuulunut. Ovat varmaan menneet piiloon, ettei vain kannatus laskisi.

 5. En tiedä mutta varsinainen tämän aamun herätys on tapahtunut THL:ssä missä pääjohtaja alkoi puhua totta. Hän kertoi radion ykkösaamussa, että kun meillä testataan vain riskiryhmät ja terveydenhoidonihmiset niin koronatartuntoja on paljon enemmän kuin 250 josta valtioneuvoston virkamiehet höpöttävät.

  Pääjohtaja Tervahauta sanoi, että totuus on jossain 5000-7000 tartunnan paikkeilla tänään ja nousee todella nopeaan tahtiin. Samaa sanoi HUS:n infektiolääkäri Asko Järvinen.

  Olemme hoitaneet tämän taudin osalta homman huonoimmin Euroopassa. Missään muussa pohjoismaisessa yhteiskunnassa ei vastaavia lukuja esiinny mutta meillä hallituksen rouvat ja neidit sekä nämä pojankoltiaiset seisovat tumput suorina.

  Kyllä korona pelejä hetken päästä kirpputoreilta saa halvalla. Oluesta en tiedä myykö kukaan alennuksella.

 6. Korona jo sanana vaikuttaa vastenmieliseltä siksi että peli ja olut aina muistuttaa kuolevaisuudesta, jos sairastuu. Ihmiset haluaisivat elää ilman pelkoja, mutta niitä näyttää vain tulevan lisää.

  Olen kuunnellut erilaisia teorioita taudin alkuperästä, kaikkein hurjimmalta kuulostaa, että Kiinassa koe eläimille olisi istutettu uutta kehitettyä virusta, joka sitten pääsi vääriin käsiin. Jos näin olisi, niin se selittäisi sen, miksi ihmiset ovat suojattomia täysin uuden herkästi tarttuvan viruksen suhteen.

  Ehkä vuosien kuluessa opitaan viruksesta lisää, jolloin turhat pelotkin häviävät. Suhtautuminen olisi samanlaista, kuin influenssan pelko, joka ei järkytä maailman taloutta. Influenssa kuolleisuus taitaa olla suurempaa, kuin nyt leviävässä korona viruksen aiheuttavassa taudissa.

 7. Salaliittoteorioita sun muita villejä spekulaatioita esiintyy aina, kun jotain erittäin epätavallista ja laajalti vaikuttavaa tapahtuu. Tosiasia on, että näitä eläimistä peräisin olevia viruksia ja zoonooseja on aina ollut ja tulee olemaan. Toiset niistä ovat ärjympiä kuin toiset.

  Tämä korona on useimmille eli perusterveille jokseenkin vaaraton. Todennäköisesti kuolleita tulee vähemmän kuin tavalliset kausi-influenssat vievät…. Voisi muuten vielä verrata 100 vuoden takaiseen espanjantautiin, joka vei varmasti ainakin 30 miljoonaa ihmistä. Ehkä 100 miljoonaakin. Suomessa 25 000. Tartunnan välttämiseksi ohjeet olivat jo tuolloin saman tyyppisiä kuin nyt. Kotikaupungissani Porissakin tuhannet sairastuivat ja kuolleita tuli runsaasti. Oma isotätinikin sairasti sen vähän vajaat parikymppisenä mutta selvisi.

 8. Missä ovat kaikki vihreät, sisäministeri ja ulkoministeri. Ei ole nähty yhtään vihreätä näissä kuvissa, vai muistanko ihmisten puolueet väärin?

 9. Tosiaan, kyllähän luulisi sisäministerin nyt olleen hallituksen infossa, jos vielä puhutaan ”poikkeustilasta”, siis valmiuslain käyttöön otosta. Ulkoministerillä ei tässä asiassa taida olla täällä Suomessa juuri tarvetta olla esillä. Ehkäpä hän on jossain ulkoministerin reissuillaan ja koronankin vuoksi. Soinihan oli koko ajan reissussa. Ei juuri ministeriössä näkynyt ellei sitten kyselytuntien aikoihin käynyt kääntymässä.

 10. Ruotsissahan muistaakseni vihreä (vai demari?) sisäministeri tuli aikanaan itkemään median eteen kun piti laittaa rajoille kontrollia.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.