Kesäteräteologisia mietteitä 10. Muut maailmat

Buzz Aldrin näki 50 vuotta sitten ufon Apollo 11 lennon aikana, väittävät jotkut ufointoilijat. Aldrin itse arveli nähneensä jonkin aluksesta irronneen kappaleen. Niin, yhtäkään ufoa ei ole nähty lukuisilla avaruuslennoilla, ei jenkit, eivät neukut/venäläiset, eivätkä ketkään muutkaan. Ei tosin Jumalaakaan. Todistettavasti toisesta maailmasta tullutta lentokapinetta ei kukaan ole nähnyt. Ufoja kyllä on nähty runsaasti eli niitä ”unidentified flying objects”. Eräs aikojen takainen tuttunikin vouhkasi nähneensä. Hänelle tosin viina maistui ja kunnolla.

Raamatussa Jumala käski ihmistä täyttämään maan. Mutta ei muita maita tai maailmoja. Raamatussa ei ole kuvauksia muista maan kaltaisista maailmoista, eipä tietenkään. Hyvä kun edes muutama planeetta tunnettiin. Ei siis niitäkään kaikkia. Tarinoiden kirjoittajat tiesivät suunnilleen antiikin maailman, joka oli suunnilleen Rooma, Egypti, Levantti ja Kreikka. Amerikoista, Australiasta, Skandinaviasta tai Malediiveista ei tiedetty mitään. Kuinkas sitten jostain toisesta aurinkokunnasta? Mutta nyt tiedämme, että on myös muitakin planeettoja kuin tuntemamme. Siis muita tähtiä kiertämässä. Ja monta mahdollista maan kaltaista. Ensimmäinen löydettiin vasta 1992 ja nyt niitä tunnetaan 4000. On arvioitu, että maapallon kokoisia olisi pelkästään Linnunradassa 46.000.000.000. Aika monta maata täytettäväksi. Mutta Jumala on kiinnostunut Raamatun mukaan vain tästä omastamme, ainakin ilmoituksestaan päätellen.

Vai antoiko Jumala muille luomilleen siellä jossain omat ilmoituksensa? Universumihan voi vilistä elämää, mutta se on niin laajalla alueella, ettemme ehkä koskaan tule tietämään siitä mitään. Eikä oma Jumalammekaan mitään niistä hiisku.

Siis emme tiedä, onko muuta elämää jossain. Se voi olla niin toisenmoista, ettemme kykene huomaamaan sitä, vaikka jotain Solariksen kaltaista planeettamaista organismia tai bakteeritasoista. Sivilisaatiot voivat olla niin lyhytaikaisia ja eri aikoina, etteivät ne voi siksikään kohdata.

Universumi on niin valtaisa, ettemme edes pysty kuvittelemaan sitä. Tähtiä on enemmän kuin on hiekanjyviä koko maapallon hiekkarannoilla. Satoja miljoonia galakseja, jotka jo ovat niin suuria, ettei ymmärrys riitä hahmottamaan niitä. Eksoplaneettoja löydetään jatkuvasti lisää pelkästään omasta Linnunradastamme. Tilaa universumissa kyllä on vaikka miljoonille elämää kuhiseville planeetoille, vaikkei yksikään sivilisaatio koskaan tavoittaisi toista. Ja jos universumi onkin loputon, on silloin sivilisaatioiden määrä aivan määrätön.

Jos Jumala olisi luonut tämän kaiken, niin voi kysyä, miksi tämä loi sellaisia valtaisia jättiläistähtiä kuin VV Cephei A tai Canis Majoris, joiden rinnalla aurinko on kuin pieni pölyhiukkanen, jonka rinnalla maa taas on kuin pikkuruinen pölyhiukkanen… Ja noita jättitähtiä on lukematon määrä. Sitten voi kysyä, miksi tämä pieni mitätön pölyhiukkanen, maa, on sille Jumalalle niin kovin tärkeä, että se on meille ihmisille peräti elämän ja kuoleman kysymys.

     

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

5 kommenttia artikkeliin ”Kesäteräteologisia mietteitä 10. Muut maailmat”

 1. ”Mutta Jumala on kiinnostunut Raamatun mukaan vain tästä omastamme, ainakin ilmoituksestaan päätellen.” Totta kai Jumala on kiinnostunut koko luomastaan maailmankaikkeudesta, mutta tämä maapallomme on erityinen, koska tänne hän on sijoittanut luomakuntansa hoitajan ’työtoverinsa’, ihmisen. Ja täällä itse Jumala tuli ’lihaan’, ihmiseksi, ja suoritti lunastustyönsä ja tänne hän tulee perustamaan valtakuntansa.

  Tietysti sinä pidät tätä ufo-juttuna.

  Onko sitten muualla tiedostavia olijoita, siitä ihmisillä ei ole tietoa. C.S.Lewis pohdiskeli tätä ongelmaa mainiossa scifi-trilogiassaan Out of the Silent Planet, Perelandra ja That Hideous Strength (myös suomennettu).

 2. Raamatussa toki esiinty ajatus vieraan planeetan asukkaista, mm Deborahin laulussa, missä ko asukkaat ovat Meroz’sta, jonka heprealaisten perimätieto kertoo olleen jonkin planeetan nimi:

  According to the Talmud (Moed Katan 16a), Meroz is a certain planet in the stellar sphere, and because the mention of it in Judges 5:23 is preceded by the phrase, ”the stars in their course fought against Sisera” (v.20), it thus follows that Meroz must be defined as a celestial body.[2] This mysterious ’Meroz’ may not only be the name of a star, but also may allude to angels somewhere in the second heaven who have failed in their willingness to assist the righteous in a war against the wicked, and hence cursed by the angel of God.

  Meroz-arvoitus:
  Perin merkittävästi Meroz-arvoitus ratkeaa tutkijoille ongelmallisen ja vain kerran Raamatussa Tuomarien kirjan V luvun (Deborah laulun) jakeessa 23 esiintyvän Meroz-sanan ensimmäisestä kirjaimesta lähtevässä els-koodissa, josta tarkemmin hieman alempana.
  Nimi Meroz ei ole vaikea hajottaa muotoon meeroz tai ma-ares, jolloin siitä tulee kreikkalaisen Mars-nimen elatiivi M-ares: mars-ista. Elatiivi kätkeytyy siis yhä tänään tuntemaamme tämän punaisen planeetan nimeen. Maasta ei Meroz nimistä paikkaa ole löydetty.

  JUDGES 22: Silloin hevosten kaviot tömistivät maata, kun urhot laskivat laukkaa.

  23: Kirotkaa Meroz ! sanoi Herran enkeli, kirotkaa sen asukkaat katkerasti, koska he eivät tulleet Herran avuksi auttamaan jättiläisiä vastaan !

  Tekstissä esiintynee sama Herran enkeli (Malak Jehovah) kuin aiemmin kuvatussa Bileam kohtauksessakin, ja käsite Gibborim on sama kuin Genesiksen Mars-kontekstiin liittyvä vastaava sana. Jos ymmärrämme jakeet kirjaimellisen uskonnollisen tulkinnan mukaan, on vaikea ymmärtää, miten Herra eli Kaikkivaltias maan ja taivaan Luoja olisi tarvinnut vähäpätöisiltä maan asukkailta apua taistelussa gibborimeja siis jättiläisiä vastaan ! Ja Herra olisi moisen tähden vielä pannut enkelit kiroamaan jonkun mitättömän kaupungin tähän apuun kykenemättömät tai suostumattomat asukkaat !

  Luonteva selitys onkin, että kohdassa kuvataan taivaan poikien keskinäisiä välienselvittelyjä, Herran kulkijat, jotka olivat puolustaneet Merozia, eivät olleet saaneet apua Meroz-planeetan omilta asukkailta. Tällainen ”sota taivaassa” kuvastuu monissa raamatun kertomuksista. Meroz-madim esiintyy siis Deboran laulussa, jota pidetään raamatun vanhimpana kirjoituksena. Deborah merkitsee m e h i l ä i n e n, käsite on tärkeä symboli sekä heprealaisille että nykyaikaisille vapaamuurareille. Mehiläinen on laskeutunut taivaalta, mistä laskeutui myös Deboraa auttanut Herra.

  Arvoitusta voi ja tulee lähestyä myös gematrian kautta; Merozin lukuarvo on 253:

  Sananlaskut 21.20: Kalliita aarteita ja öljyä on viisaan majassa, mutta tyhmä ihminen syö suuhunsa sellaiset. Jakeen lukuarvo 253

  Mars on 5 taivaankappale auringosta aurinko mukaan lukien, sen symboli on 5 sakarainen tähti ja numero 5 mainitaan Raamatussa hox hox 253 kertaa, mikä on myös Meroz eli Mars planeetan nimen lukuarvo, lisäksi 253 on ns. kolmioluku 22, ja Jumala synnytti ihmiskuntaa juuri 22 kirjaimen kautta.

  253 vastaa edelleen sanoja kohtu מחרה Gen. 44:16:9, edelleen
  syntymätön, luomaton ארבנ Ps.102:19:. Tämä kirjoitettakoon tulevalle polvelle, ja kanssa, joka vastedes synnytetään, on kiittävä Herraa, ja erittäin merkittävästi ’ymmärryksen paikka’ ניבה םוקמ Job 28:12.mutta kaikkein tärkein luvun 253 ilmennys on alieneita tarkoittavassa heprean sanassa םירִגֵ gerim : m=40 j=10 r=200 g=3 =253

  Tuomarien kirja 5 luku jakeista 22 ja 23

  אָז הָלְמוּ, עִקְּבֵי-סוּס מִדַּהֲרוֹת דַּהֲרוֹת אַבִּירָיו
  אוֹרוּ מֵרוֹז אָמַר מַלְאַךְ יְהוָה אֹרוּ אָרוֹר יֹשְׁבֶיהָ:
  לֹא-בָאוּ לְעֶזְרַת יְהוָה לְעֶזְרַת יְהוָה בַּגִּבּוֹרִים

  Tässä enkeli käskee kirota Merozin asukkaat, jotka eivät tulleet Jehovan avuksi taistelussa Siiseraa vastaan. Kun nimen Meroz alkukirjaimesta Mim otetaan 9 askeleen tasavälein tässä vasemmalle saadaan kirjaimet M A D M
  Sekvenssi on 9 on adam- ihmisen luku ja tuotta heprealaisen nimen MADIM eli Mars!
  Madim on Mars-planeetan heprealainen nimi, Meroz tulkitaan siis myös jonkin planeetan nimeksi,

  Huomaa että kreikan Ares ja heprean Iriz viittaavat Marsiin.

  Me-Eroz voidankin lukea Marsista!

 3. Hauskaa, kuinka tukeudut Talmudiin, etkä pelkästään TaNaKhiin.

  Meroz? Hankalaa lukea väärinpäin olevaa hepreaa copypostauksestasi. Mutta Meroz on Raamatun tutkijoiden mukaan kaupunki Galileassa Taabor-vuoren pohjoispuolella.

  Jos tuo on ainoa minkä löydät seti-etsinnässäsi, niin jää heikoksi.

 4. No eikö Talmud edusta heprealaisten viisaiden omia tukintoja heidän omista pyhistä teksteistään. He pitivät Merozia planeettana koska Meroz ei ollut paikka maan päällä. El Murussus on pelkkä olettamus, Deborahin aikaista tietoa ei paikasta ole.
  Sorry että heprean teksti tähän laitettaessa muutti suuntaa. Korjasin asian. Kopioimien an sich lähtötekstistä tietysti varmistaa että teksti tulee oikein ilman lyöntivirheitä. (Se ei ole mitään plagiaattia)
  Kyseessä on myös Deborah-nimen sisältämän merkityksen merkitys…
  Olen löytänyt ko MADIM koodin kahdesta muustakin raamatunpaikasta, joissa on kyse oudoista muukalaisista. Nyt hepr. teksti on oikeasa suunnassa ja alkaa sanasta Ha-nephilim

  Genesis 6 jae 4 :
  4 הַנְּפִלִים הָיוּ בָאָרֶץ, בַּיָּמִים הָהֵם, וְגַם אַחֲרֵי-כֵן אֲשֶׁר יָבֹאוּ בְּנֵי הָאֱלֹהִים אֶל-בְּנוֹת הָאָדָם, וְיָלְדוּ לָהֶם: הֵמָּה הַגִּבֹּרִים אֲשֶׁר מֵעםוֹלָ, אַנְשֵׁי הַשֵּׁם.

  4 1)The Nephilim were in the earth in those days, and also after that, when the sons of God came in unto the daughters of men, and they bore children to them; the same were the 2) mighty men that were 3) of old, the men 4) of renown.

  Alkaen kirjaimesta mim sanassa shem saadaanj 13 kirjaimen skipein 6 kirjainta M A D M SH M ja huomataan että kryptaus päättyy saman שֵּׁם sanaan kuin mistä on alkanutkin. Englantilaisella käännöksellä et tee mitään, sillä merkitävät sanat ovat oikeasti 1) alaslaskeutuneet 2) ylösnousevat 3) avatruudesta 4) tulipatsaan.
  Näin saadaan ensin tarkasti käännetyn teksti: Alaslaskeutuneet olivat noina päivinä maassa ja senjälkeen kun jumalien pojat tulivat ihmisten tyttärien luo ja ottivat vaimoikseen kaikki kauneiksi katsomansa. Nämä olivat ylösnousevia miehiä avaruudesta tuon tulipatsaan.

  Ja muistanet että Madm on yksi Marsin heprealainen nimi. Joten kryptaus selventää mistä tulipatsaasta oli kyse: madm ha shem = Marsin tulipatsas.

  Kun saatu els 13:sta tuottama yhdistelmä madm päättyy vielä jumala eli elohjim sanan loppupäätteeseen -im els-sanssa shem, voimme ilman suurtakaan tuskaa lukea koodin sanaksi madim, joka nykyhepreassa kuten vanhassakin tarkoittaa – Mars planeettaa !

  Kokonaisuuteen kuuluu myös Raamatussa esiintyvä mystinen puolijumala nimeltä Sham-gar (muukalainen/alien),jonka äiti oli jumalatar Anath ja jonka lukuarvo 543 yhdessä ha-shem arvon 345 kanssa antaa 888 joka on sama luku kuin Marsin vuorokauden 24 t. 37 min. lukujen tulo, siis 24 x 37 on 888! .Ha-gar merkitsee ’tuo muukalainen’, alien. Nimen monikko gerim saa lukuarvon 253
  Raamattu tuntee myös käsitteen shemaber, joka kääntyy ’huikean korkella oleva’ (aber merkitse myös siivet …) Aikamoisia ’sattumia’

 5. Vai näin. Enpä ole lukenut Tuomarien kirjaa läheskään kokonaan, kuten en muutenkaan kumpaakaan testamenttia läpilukuna, kun on ollut aina liian hapokasta… Nähtävästi VT:n kirjoittajilla jo aikoinaan on ollut mielenkiintoa scifiin… Eipä se ihme, onhan tähtitaivas kirkkaine ja näennäisesti paikallaan pysyvine planeettoineen ollut varmasti mielikuvitusta herättäviä.

  Mutta siis, noita VT:n scifi-juttuja lukuunottamatta jumalallista ilmoitusta muista maailmoista ei Raamatussa ole. Vaikka niitä saattaa olla miljardeittain.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.