Luominen malmöläiseen ja raamatulliseen tapaan

Kuvan lähde on Malmön seurakunnan papin – naisen ikävä kyllä – (ainakin twitterin mukaan näin, en tarkistanut) twitter-viestistä, jossa ylistetään tätä alttaritaulua.

Minustahan tämä on aika hyvä kuva lankeemuksesta.

 • seksuaalisuus sotkeutuu
 • miehet ja naiset hakevat tasavertaista kumppanuutta samaa sukupuolta olevista ja kääntyvät pois toisistaan.

Raamattu kertoo meille, että Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, omaksi kuvakseen. Heille hän antoi yhteisen tehtävän. Aadamin (ihmisen tai miehen) ei ollut hyvä olla yksin, siksi Jumala loi hänelle vertaisen, sopivan avun ja kumppanin elämään.

Kun mies näki ensi kertaa Jumalan muovaaman naisen Aadam sanoi: Tämä se on! Luu minun luustani. Liha minun lihastani.

Vihdoinkin sopiva, tasavertainen, kumppani oli luotu, voisi varmaan sanoa sielunkumppani. Eläimistä ei ollut Aadamille tasavertaiseksi kumppaniksi, vaikka kuinka mukavia, kehrääviä ja uskollisia ystäviä eläimet voivatkin olla.

Näin siis Raamattu.

Näin myös yhdistyksessämme opetamme. Mietin nyt kuitenkin, että tämä taitaa olla aikamoista haihattelua. Eihän kukaan tuollaista taida edes tavoitella oikeasti. Me elämme tuon alttaritaulun mukaisessa lankeemuksen maailmassa. Ei ole realismia ajatella, että naiset ja miehet voisivat olla ”sielunkumppaneita” keskenään. Se sija on varattu kulttuurissamme korkeintaan naimisissa oleville, LBGHT-(en osaa noita yhdistelmiä) porukoille, mutta ei sinkkuihmisille nyt ainakaan. Mutta onko edes avioliitossa eläville? Kysyn vaan.

Sikäli samaistun homoteologiaan (siten kun sitä kerran teol. tdk:n jossain vaalipaneelissa kuulin), että he tulkitsevat luomiskertomuksen kertomuksena ensimmäisen ihmisyhteisön luomisesta. Siihen yhteisöön – ihmisyyteen – kuuluvat kaikki ihmisoletetut. Heille on annattu yhteinen tehtävä hallita ja varjella tätä maapalloamme ja uskoakseni myös olla hengellisesti hedelmällisiä yhdessä – kaikkista puutteistamme huolimatta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

15 kommenttia artikkeliin ”Luominen malmöläiseen ja raamatulliseen tapaan”

 1. Twitteri tulee Helena Myrteener nimiseltä papilta Malmösta.Hän on mielenkiintoinen siinä että hän kertoo kuinka vaikeata on lukea Johanneksen evankeliumia saarnatuolista sen antisemitismin takia.
  Myrsteener kuuluu Ruotsalais kirkolliseen ”lesbomafiaan”. Kun Tukholman piispaksi valittiin avoimesti lesbo piispa ,niin Tukholmaan ajautui huomattavan monta lesbo-pappia. Kukaan ei ollut aavistanutkaan miten paljon heitä oli.Mies gay-pappeja on hyvin harvoja kaapista ulostulleita verrattuna naisiin. Sen sian Jonas Gardell niminen koomikko , joka on naimisissa Mark Leewengodin kanssa, julistettu eläväksi kansallispyhimykseksi. Hän on kirjoittanut pari kirjaa Jeesuksesta ja Jumalasta ja on teologian kunniatohtori niiden ansiosta.

  Alttaritaulun on tehnyt Elisabeth Ohlson Wallin . Hänellä oli pahaa verta herättänyt Ecce Homo niminen näyttely Upsalan tuomiokirkossa 1998 . Sen tyyli oli Tom of Finland tyyppiä.

  En ole ihastunut patriarkaaliskonservatiiviseen kirkkoon ,mutta lesbomafian hallitsema kirkko ei mielestäni ole vaihtoehto. Näyttää siltä että matriarkkakirkko ei myöskään ole vaihtoehto, kun ei-lesbo naispapit heijaavat noita lesbokanssasisariaan. Pahinta on heikosti aavistettavissa oleva , kenenkään sitä ääneen sanomatta oleva miesviha noitten lesbojen puolelta.

  Minä ,joka yritän puolustella sorrettuja joudun tässä pulaan kun valta on vaihtunut. Entisistä sorretuista on jälleen kerran tullut , ei nyt sortajia, mutta jotain sinne päin.

  Kyllä Ruotsista kunnan pappejakin löytyy ,mutta heistä on tullut maanhiljaisia.

 2. ”Näyttää siltä että matriarkkakirkko ei myöskään ole vaihtoehto, kun ei-lesbo naispapit heijaavat noita lesbokanssasisariaan. Pahinta on heikosti aavistettavissa oleva , kenenkään sitä ääneen sanomatta oleva miesviha noitten lesbojen puolelta.”

  Vallan mielenkiintoista Markku…

  Nyt sitten Suomessa on jämäkkä naispääministeri, ja naisten johtamat hallituspuolueet. Sukupuolten taisteluasetelmaa oli hiukan taannoisessa A-ohjelmassa, kun Marin ja Kulmuni olivat toisella puolella pöytää ja Orpo ja Halla-aho toisella, ja Marin tokaisi sellaisella vakaalla äänellä vikisevälle Orpolle jotenkin siihen tyyliin, että teitä ei tulla lähiaikoina hallituksessa näkemään, jotta ihan turhaan siinä noita lapsellisia vetoomuksiasi esität.
  Nyt voimme sitten testata onko oikeammassa Tauno vai eräät liberaalit, jotka ihastelevat uutta ja uljasta naisten maailmaa. Itse en uskalla edes arvailla. Asetun vain oksalle korkeimmalle katselemaan.

 3. Mitä muuten tykkään pätevistä naispäättäjistä. Ne pitävät lujemmin kiinni asiakysymysten teemoista kun miehet. Miehet ajautuvat keskusteluissa helpommin sivuteille. Tämä noin yleistäen sanottuna. Marinin ikä ei ole mikään este. Hän on ylittänyt 28 vuoden rajan. Sen jälkeen ihmiset ovat aika aikuisia kun nuoruuden aura on saanut kolauksen ja täytyy ottaa todellisuus huomioon. Mittaan joskus ihmisten karriääriä Napoleoniin . Tuossa iässä hän oli jo keisari, alettuaan nollasta.

 4. ”Mitä muuten tykkään pätevistä naispäättäjistä. Ne pitävät lujemmin kiinni asiakysymysten teemoista kun miehet.”

  Tuossa lienee ”Minä muuten tykkään…” eikä ”Mitä muuten tykkäät…”?

  Ainakin tuo pätee äskettäin järjestämämme seminaarin puhujiin. Eräskin kirkkokunnan johtaja aloitti puheensa toteamalla, että tämä oli aiheeni , mutta puhunkin jostain muusta.

 5. Olet oikeassa ,pitää olla : Minä eikä mitä. On maailman ihme että en tee enempää pilkkujen puute – ,tavaus-, kielioppi- tai lyöntivirheitä kun teen. Yli neljäänkymmeneen vuoteen en kirjoittanut muuta kun joulukortteja suomeksi ja ruotsistakin selvisin kun oli aina sihteeri journaaleja kirjoittamassa.

 6. Kumppanuus on vaikea asia, koska se vaati itsekkyytensä tunnustamista ja nöyrtymistä toisen rinnalla. Mies ja nainen ovat sekä erilaisia että samanlaisia. Fyysiset ja psyykkiset erot ovat selvät mutta yhtä lailla ne ovat niin pitkälle samanlaisia, että Aadam saattoi huudahtaa: ”Tämä se on! Tämä on luu minun luustani ja liha minun lihastani.”

  Näin ollen kaikkinainen patriarkaalisuus ja matriarkaalisuus on syvyydestä, koska se sotii Jumalan käskyä vastaan: molemmille annettiin tehtävä viljellä ja varjella maata, ilman että kumpikaan ryhtyy pomottamaan toista. Molemmat ovat Jumalan työtovereita ja tässä langenneessa maailmassa vain nöyrtymällä pyytämään anteeksi itsekkyyttään ja hyväksymällä toinen toisensa ’sielunkumppanina’ Jumalan ja ihmisten edessä on mahdollisuus rakentaa seurakuntaa elämään täällä maan päällä.

 7. Niin tuo Aadamin asenne siihen ”erilaiseen” on aika huikea. Meinaan vaan, että noinkohan vastasi sen ajan kulttuurin ”Ihanteita”. Ei tuommoista ainakaan näiden aikojen tasa-arvoisessa maassa kuule, tai ainakaan kristikunnassa.

  Jotta he yhtä olisivat…. pätee myös seurakuntaan. Mahdoton kuvio, mutta yksi juttu on sitten se, että tavoite suljetaan pois jo lähtökohtaisesti. Se on minusta väärin.

 8. Politiikkahan on ’yhteisten asioiden hoitamista’. On hyvä että tulee naisten ääni paremmin esille. Ongelmana on, jos kaikki entinen halutaan murskata nopeasti ”Alas lyökää koko vanha maailma, ja valta teidän silloin on! Tää on viimeinen taisto,..” kunnon Kansainvälisen mukaan.

  Tämähän tarkoittaa kunnon ateistiperinteen mukaan myös kristillisyyden rippeidenkin hävittämistä. Toivottavasti ei, olisi kiva muistella vielä esim. Vapahtajan syntymistä pari vuosituhatta sitten.

 9. Ilmeisesti Vihreät aikovat murskata vanhan vallan kaikissa ministeriöissä, ainakin sisä- ja ulkoministeriössä. Ohisalo kuulemma saa nimittää sisäministeriön virkamiehiä roppakaupalla. Ilmeisesti jäävät eläkkeelle tai jotain. Haavisto jatkaa tietenkin, Ohisalon mukaan.

  Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan, mitä on uuden polven punamulta. Eikun menestystä matkaan.

 10. Olennaista kumminkin on mikä oli Jumalan tarkoitus luomisessa: mies ja nainen ovat yhdessä työskentemässä maailman hyväksi ja tukevat siinä toinen toistaan. Vaikka synti on turmelemassa tätä luomistyötä, voidaan niiden arvojen pohjalta, jotka Jumala on asettanut, olla korjaamassa synnin vaurioita (esim. rukoilemalla seksuaalisuudessaan sekaisin olevien puolesta).
  Toivottavasti uusi hallitus ottaa järjen käteen, ja kääntävät suuntaa pois Setan ym. myyräntyöltä.

 11. ”Toivottavasti uusi hallitus ottaa järjen käteen, ja kääntävät suuntaa pois Setan ym. myyräntyöltä.”

  Tämä ’myyräntyö’ on ehkäissyt tuhansien ja taas tuhansien poikkeavien itsemurhia ja sietämättömiä henkisiä kärsimyksiä, kun Seta ja vastaavat ulkomaiset järjestöt ja muuten heitä ymmärtäneet ja heidän etuaan ajaneet ihmiset ovat hankkineet heille ihmisarvon ja itseluottamuksen ja oikeuden olla olemassa ja elää juuri sellaisina jollaisiksi Jumala on heidät äidin kohdusta lähtien luonut.

 12. ”Tämä ’myyräntyö’ on ehkäissyt tuhansien ja taas tuhansien poikeavien itsemurhia ja sietämättömiä henkisiä kärsimyksiä, kun Seta ja vastaavat ulkomaiset järjestöt …”

  Onneksi jopa Yle nykyään lähettää kertomusta siitä, miten nuorten terveys on silvottu loppuelämäksi, kun näitä sukupuolenvaihdoksia on tehty ihmisille, jotka vasta etsivät identiteettiään tai joilla kait useimmiten on jotain mielenterveysongelmia. Setan ja Sepon ihmiskuva harhautti heidät tuhoamaan loppuelämänsä. Mielenterveys ei noilla toimilla parannu. Itsemurhat eivät vähene. Muistaakseni siinä kävi aivan päin vastoin. Sitä on ehditty jo tutkiakin. Muistaakseni Puolimatka mainitsi tästä jotain keskustelussamme.

  ”Sietämättömät henkiset kärsimykset”! Just joo. Minusta on todella sietämätöntä edes ajatella että Setan ja Sepon avituksella nuoria silvotaan peruuttamattomasti ”frankensteineiksi” kuten yksi ylellä sanoi. Afrikkalaisten harjoittama naisten sukuelinten silpominen on hyvin pientä verrattuna tähän ”sietämättömien henkisten kärsimysten” estämiseen. Hormoneilla muutetaan pysyvästi ihmisen ääni, leikellään rinnat ja sukupuolielimet, ja ylellä kerrottiin kuinka yksikin katuja oli vielä kasvojansa leikauttanut. Hormoneilla tuhotaan naisen tai miehen elimistön normaalit toiminnot ilmeisesti todella vaarallisilla ja pysyvillä tavoilla.

  PItkän aikavälin seurauksia näistä manipulaatioista ei ole edes tutkittu. Nuorista tehdään ideologian koekaniineja. Onneksi totuus alkaa tulla esille. Juuri siinä muodossa kuin mistä Puolimatka – joka yritettiin totuuden puhumisesta heittää ulos professuuristaan – on puhunut.

  Kyllä tässä jo on pakko Perkeleeseen isolla P:llä uskoa. Sen verran häijyä tämän sorttinen totalitaristinen lobbaus on. Miten voit Seppo sulkea silmäsi tältä todellisuudelta? Tai kirjoittaa ikään kuin tätä puolta ei olisikaan! Eikö minkäänlainen ihmisyys velvoita?

 13. Puhuin poikkeavista enkä vain trans.-ihmisistä! Arvasin, että yritetään ratsastaa niillä joillakin trans-tapauksilla, joissa on tullut katumustakin vaihdoksesta. Huomattavasti suurempi määrä, valtaosa on saanut apua, sitä paitsi Seta ajaa myös ’tavallisten’ homojen ja lesbojen oikeuksia, joita vailla heitäkin on ajautunut aikanaan paljon itsemurhiin ja joista lähinnä puhuin.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.