Vihollisen ympäröimänä osa 33

33. Melu

Vihollisen tärkeimpiä tapoja aiheuttaa levottomuutta ja ahdistusta, on hajottaa keskittymistä olennaiseen erilaisilla häiriötekijöillä.

Jos vihollisvaltio haluaa heikentää kansakuntaa, se lähettää desantteja tekemään sabotaasia tärkeissä kohteissa, häiritsee radio- ja televisiolähetyksiä, syöttää väärää tietoa nettiin ja levittää huhuja ja muuta propagandaa. Tehokkainta on pelon levittäminen tarkoituksena lamauttaa ihmisiä ja heikentää luottamusta maan johtoon.

Sama koskee yksittäistä ihmistä. Vihollinen haluaa erottaa ihmisen Luojastaan (vrt. käärme paratiisissa). Tässä tärkeänä tekijänä on melu, eli mikä tahansa, mikä hajottaa huomiota pois tärkeästä, olkoonpa se työ, keskustelukumppani tai Jumala. Entisaikoina oli paljon vähemmän taustamelua, koska ei ollut liikenteen melua, radioita tms, älykännyköitä ja muita virikkeitä. Nykyaikana on kaikenlaista infoähkyä, mikä johtaa aivojen tietojenkäsittelyn ylivirittyneisyyteen ja sitä kautta paon torjuntamekanismeihin. Kun lapsesta pitäen joutuu tällaiseen tulvaan, se johtaa väistämättä levottomuuteen ja keskittymisen puutteeseen. Ei ole ihme, että virikkeiden tulva johtaa lapset (toki myös aikuiset) etsimään itsestään kiinnekohtaa tarvitsemalleen sisäiselle rauhalle. Sieltä sitä ei valitettavsti löydy.

Tämä levottomuus näkyy eri ikäpolvissa eri tavoin. Vanhin ikäpolvi keskittyy televisioon ja ruokaan, keski-ikäiset työhön, rahan hankkimiseen ja elitasokilpailuun, nuoret älykännykän roplaamiseen ja musiikkiin kuulokkeista ja lapset tietokonepeleihin. Jos joskus vahingossa joku laite menee rikki, iskee paniikki, kun melu katoaa ja hiljaisuus laskeutuu.

Tämä hiljaisuus tarkoittaa sitä, että joutuu kasvotusten itsensä ja pakomatkansa kanssa. Pako alkoi heti kielletyn hedelmän syömisen seurauksena ja se jatkuu, kunnes se pysäytetään. Hiljaisuus huutaa: ’Missä olet, ihminen!’

Jos pysähtyy kuuntelemaan, voi olla mahdollisuus rauhaan itsensä ja Jumalan kanssa. Vihollinen tietää tämän, ja pyrkii heti erilaisin keinoin täytämään sielun uudella melulla, ettei Jumalan ääni kuuluisi. Sen takia sielu pitää täytää millä tahansa: melulla, riippuvuuksilla, seksillä, rahalla, viihteellä, nautinnoilla, millä tahansa, jotta ei joutuisi pysähtymään.

Hiljaisuus ja rauha on vaarallista.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.